iOS 8 - názory, skúsenosti

Odpovědět
Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Re: iOS 8 - názory, skúsenosti

Příspěvek od Saddako »

No na iP5s běhá iOS 8 (update) dobře a nevidím rozdíl mezi iOS 7 a 8 :) U iPadu 2 je systém (instalace z DFU) alespoň pro mě klidně použitelný. U manželky která má iP4s ale asi raději zatím updatovat nebudu.

Jak to vypadá s rychlostí (pomalostí) iP4s po update na iOS 8? Je tam nějaký propastný rozdíl jako byl loni mezi iOS 6 a 7 pro iP4?
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7

JoU
Starý pes fóra :)

Příspěvek od JoU »

Je. Jsem den používal GM a raděi se vrátil. Updatovat rozhodně nebudu, nehodlám "zabít" fajn telefon.
iPhone 7+ 128GB black
poslední a dokonalý macbook pro 17' (i7 2,5GHz quadcore, AMD 6770 HD, 16GB RAM, 500GB SSD)
+Macbook Pro 15 retina (i7 2.6GHz quadcore, GT 650M, 16GB RAM, 512GB SSD)
Apple Watch

Martty
Host
Host

Příspěvek od Martty »

Před chvílí jsem objevil tento článek o iCloud photo library ... http://www.cultofmac.com/295511/switch- ... right-now/

jenže na iPhone 5S i na iPadu mini možnost zapnout iCloud photo library nemám ... má ještě někdo stejný problém?

nastavení -> iCloud ->fotografie

mám GM iOS 8 na obou zařízeních na Drive jsem zatím neaktualizoval
iPhone 3Gs -> iPhone 4S -> iPhone 5S iPhone 6
iPad mini cellular
MacBook Pro 13"

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

A nepomůže zapnout omezení pohybu (nebo jak se to jmenuje) a vypnout tím všechny ty animační ptákoviny?
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

makatch píše:Cuting
Možno to neznervózňuje,len ten stiahnutý update zaberá miesto.

Kluci, a to se do telefonu stahne absolutně samo - bez jakéhokoliv přičinění?
Mě se to buď ještě nestalo, nebo jsem si toho nevšiml - jo, kdysi mi svítila "jednička" na ikoně nastavení, ale jestli to bylo stažené v telefonu, netuším.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

Bischop
Host
Host

Příspěvek od Bischop »

cuting píše:Diktování jde všude, kde se píše na klávesnici, i zde, právě jej používám. Šikovná věcička.
Jinak se mi dnes 2x stalo, že mi zatuhnulo Safari, to už dlouho nepamatuji. Ale pomůže vypnutí a zapnutí Safari a každý nový systém má mušky. A v tomto konkrétním fóru nefungují emotikony z klávesnice... :)

Můžu se zeptat jak si toho docílil?
Mě to jde jenom v iMessage, kde se mi objevi mikrofon. Při psaní sms nebo jinde nic nění

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Musíš mít zapnuté SIRI, bez ohledu na to, že není česká. Pak se ti na klávesnici při psaní kdekoliv objeví vedle mezerníku vlevo klávesa s mikrofonem, tapneš na ni a diktuješ. Občas to napíše chybu, ale tak z 90% to píše správně. Jen tečky a čárky mezi slovy musíš říci "čárka", "tečka" apod. A bacha na puštěné rádio a nebo hlučné sousedy u stolu . Mikrofon je poměrně citlivý a pak to píše nesmysly. :)
Jinak, ten mikrofon vpravo NAD klavesnicí ve zprávách je jen na hlasové zprávy , na psaní s diktováním je ten mikrofon v klávesnici vedle mezerníku.
 Apple hračky 

jaPhone
Host
Host

Příspěvek od jaPhone »

Tak na iPadu mini s Retinou, funguje všechno skvěle až na safari které se pomalu spouští. Občas mi při diktování vynechá první slovo ale jinak je to ok. Líbí se mi přehled v nastavení kde se můžu podívat co mi nejvíce žere baterku. http://2imgs.com/7d2c7a5083
iPhone 3G
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina

mork4
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od mork4 »

no ja sa trochu cudujem tym co pisu ze na ip5 to ide hrozne, ja som robil cisty restore z DFU bez obnovenia zo zalohy a ide to paradne, ziadne sekanie, trhanie nic nepocitujem, horna lista sa zobrazi okamzite aj prepinat medzi oknami moznem hned, zatial sa mi to pozdava.
“Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value.” Albert Einstein

 Macbook Pro 15 late 2013
 iPhone 6 64GB
† iPhone 5 16GB
† iPhone 4 16GB
† iPod Touch 2G 8GB

hd_
Host
Host

Příspěvek od hd_ »

Tak už som prišiel na to, prečo nefunguje Spotlight search, to dostali len vyvolené krajiny, preto sa to hneď odškrtne v nastaveniach, akonáhle to ja zaškrtnem aby to fungovalo... https://www.apple.com/ios/feature-availability/#spotlight-suggestions-spotlight-suggestions

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

Už jste někdo aktivoval to iCloud photo library?

Manek49
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Manek49 »

iCloud Drive jsem zapnul, dneska vyšla i aktualizace iCloud pro windows...

havrdaj
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od havrdaj »

Clon píše:
makatch píše:Cuting
Možno to neznervózňuje,len ten stiahnutý update zaberá miesto.

Kluci, a to se do telefonu stahne absolutně samo - bez jakéhokoliv přičinění?
Mě se to buď ještě nestalo, nebo jsem si toho nevšiml - jo, kdysi mi svítila "jednička" na ikoně nastavení, ale jestli to bylo stažené v telefonu, netuším.

Jakmile svítí, stáhnuto.

EDIT: pokud manuálně nepotvrdíš update, po čase se stáhne automaticky.
Naposledy upravil(a) havrdaj dne čtv zář 18, 2014 9:01 pm, celkem upraveno 2 x.

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

Manek49 píše:iCloud Drive jsem zapnul, dneska vyšla i aktualizace iCloud pro windows...

Drive funguje normálně. Jde mi o to Photo library.

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

O iCloud Photo Library Apple přestal mluvit, stáhnul z webu i informace o něm a z ostré verse iOS8 zmizel. Proč, to jsem nikde zatím nevyčetl. Ale jistě k tomu nějaký důvod měl. Ale možná to souvisí s tím, že zůstal Photostream, který se sice již tak nejmenuje, dnes jsou to ve fotkách "sdílené" a na iCloudu se to jmenuje "sdílení fotek na iCloudu". Ale je to defacto stejné , jako byl Photostream a hlavně - fotky a videa se i nadále do prostoru iCloudu NEPOČÍTAJÍ. Což je dobře. :)
Naposledy upravil(a) cuting dne čtv zář 18, 2014 9:18 pm, celkem upraveno 2 x.
 Apple hračky 

kengura
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kengura »

Icloud photo library je dalsia vec ktoru Apple stiahol z iOS8 na poslednu chvilu. Skvela aplikacia iPhoto uz nieje podporovana. Sice upravy sa presunuli do Photo aplikacie ale nie vsetky funkcie( chyba mi automaticke otocenie podla horizontu, detailne info a fotke...) . Asponze to setri miesto lebo iPhoto si robila zjavne kopie fotiek.

Vacina funkcii na ktore som sa tesil nejde a rozmyslam co za ten rok dokoncili. Ked si zoberiem ze iOS7 bolo prekopanie celeho systemu a ze slo asi lepsie ako tento tuning s iOS8. Chcel som mat konecne poriadok vo fotkach a aby sa zmeny premietali skrz vsetky zariadenia a aby som v ipade nemal full size importovane fotky cez camera kit ale no asi musim cakat dalej. Ved cakam na svoj prvy iMac tak uz som si zvykol.
iPhone 6S 64GB Silver + Leather Case - Midnight Blue
iPad Mini 4 64GB Silver + Silicone Case/Smart Cover - Midnight Blue
Apple Watch Sport 42mm Gold Aluminum Case with Midnight Blue Sport Band
Macbook Pro 13 Retina (Early 2013)
Apple TV 32GB

1dream24
Host
Host

Příspěvek od 1dream24 »

Ako funguje otacanie springboard ikoniek (aplikacii)? Dostalo sa to do vsetkych iphonov s ios 8 alebo len do iphone6?

ls8

Příspěvek od ls8 »

Jen iPhone 6 Plus.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Keangura. Ty fotky, jestli jsi je poslal na iCloud, tak jsou fyzicky jen tam a můžeš si v nich udělat pořádek roztříděním do albumů sám. V ostatních na iCloud navázaných zařízeních jsou vidět jenom odkazy na ta alba, ale fotky v nich nezabírají fyzicky žádná data. Dokonce je můžeš PO ROZTŘÍDĚNÍ DO ALBUMŮ klidně snazat i ze základního alba v iPhonu a ušetřit místo. Ale bacha u toho mazání - ze ZÁKLADNÍHO - MATEŘSKÉHO ALBA, ne ze sdílnených ! Pokud smažeš kdekoliv nějakou fotku ze sdílených albumů, tak zmizí z iCloudu a tedy i ze všech napojených zařízení. Jinak si s fotkami uloženými na iCloudu můžeš odkudkoliv dělat, co chceš.
 Apple hračky 

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

cuting píše:Musíš mít zapnuté SIRI, bez ohledu na to, že není česká. Pak se ti na klávesnici při psaní kdekoliv objeví vedle mezerníku vlevo klávesa s mikrofonem, tapneš na ni a diktuješ. Občas to napíše chybu, ale tak z 90% to píše správně. Jen tečky a čárky mezi slovy musíš říci "čárka", "tečka" apod. A bacha na puštěné rádio a nebo hlučné sousedy u stolu . Mikrofon je poměrně citlivý a pak to píše nesmysly. :)
Jinak, ten mikrofon vpravo NAD klavesnicí ve zprávách je jen na hlasové zprávy , na psaní s diktováním je ten mikrofon v klávesnici vedle mezerníku.
Ale pozor! Musíš mít nainstalovanou a aktivovanou českou klávesnici!
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

Sice iCloud photo library z iOS nějak odstranili, ale ta volba tam stále je https://db.tt/wZNpHlbW nevím však co se stane pokud bych to povolil.

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Pantani : Nerozumím. Nic jsem neinstaloval ani neaktivoval, českou klávesnici mám defaultně z předchozího iOS7.
 Apple hračky 

kengura
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kengura »

Cuting. Problém bol ten, že keď som upravil fotky v iphoto neskôr ako sa sami nahrali do photostreamu ta už som tam tu zmenu nemal. Čiže všade ten album vyzeral trochu ináč. Taktiež mi v iPade zaberajú dost miesta importované fotky cez camera kit keďže su v pôvodnej veľkosti. Chcel som to mať konečne na jednom mieste a úpravy synchronizovane všade rovnako.
iPhone 6S 64GB Silver + Leather Case - Midnight Blue
iPad Mini 4 64GB Silver + Silicone Case/Smart Cover - Midnight Blue
Apple Watch Sport 42mm Gold Aluminum Case with Midnight Blue Sport Band
Macbook Pro 13 Retina (Early 2013)
Apple TV 32GB

Manek49
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Manek49 »

Já jsem to iCloud Photo Library zapnul, smázlo to z iPhonu fotky synchronizované z iTunes, ostatní zůstaly a zřejmě se nahrály na iCloud Drive.

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Cuting: možná, že jsem se včera nevyjádřil dost přesně: k tomu, aby fungovalo diktování v češtině je třeba
1) mít zapnutou Siri
2) mít v seznamu klávesnic českou (Settings/General/Keyboards/Keyboards a v seznamu musí být CZ klávesnice)
3) ve chvíli, kdy chceš diktovat česky, musíš mít (např. tedy v té iMessage.app) tu českou klávesnici aktivní, nesmíš mít přepnuto na anglickou. V případě potřeby (a v případě, že máte nainstalováno vícero klávesnic) je třeba takovým tím mezinárodním tlačítkem vedle spacu tu klávesnici přepnout.

V případě, že váš telefon máte v češtině, pak se s problémem nejspíš nesetkáte a zdá se vám, že to funguje normálně a automaticky. Ti, kdo mají telefon v EN/US se s problémem setkají téměř jistě, proto jsem to psal.

Svůj včerejší příspěvek jsem tím diktováním taky "napsal" a řekl bych, že se z toho pro mě stává poněkud návykovka. Funguje to skvěle v jinak relativně tichém prostředí, v případě ruchů to přidává písmenka. Je to hodně citlivý, ale za běžných podmínek to funguje téměř bezchybně. Za mě osobně zatím jednička s hvězdičkou.
Byl bych ještě spokojenější, kdyby to ten jazyk rozpoznalo nějak automaticky a já nemusel přepínat klávesnice. Tu českou jsem totiž neměl nikdy nainstalovanou a teďka ji tam mám vyloženě jen kvůli tomu diktování.
Jo a štve mě, že to nefunguje v Siri, to je podle mýho zásadní chyba - asi chápu proč, ale vadí mi to.

Neví někdo z vývojářů kdy bude k dispozici iOS 8.0 SDK pro XCode? Abych se mohl pokusit o nějaký NC widget...
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

sysel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od sysel »

Zdarec.Icloud photo library stahly kvuli afere s unikem fotek z icloud.
Iphone 6S 128GB Silver
Ipad Air 128GB silver

Manek49
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Manek49 »

Asi jsem blbej, ale proč to tam teda mam a mam to i zapnutý, když to stáhli?

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

Pokud mas fotografie v Cloudu, tak je nyní vidíš (a můžeš nějak upravovat) na více zařízeních? Dá se k nim dostat z desktopové verze iPhoto?

pajcer
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od pajcer »

Mne na iPhone 5 ide iOS 8 uplne bez problemov. Ziadne velke sekanie, ani padanie...
Mozno akurat pri prijimani hovoru asi 1/4 sekundy zvoni telefon po tom ako som uz prijal hovor :)
Cize u mna spokojnost.
nástroj: iPhone 6 & iPad air 64GB no jb iOS 10

jivanko
Host
Host

Re: ios 8 a aplikace obrázky

Příspěvek od jivanko »

nezaregistrovali ste po upadte na IOS8 aj slabsiu intenzitu signalu ? (IP5S)

Manek49
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Manek49 »

Saddako píše:Pokud mas fotografie v Cloudu, tak je nyní vidíš (a můžeš nějak upravovat) na více zařízeních? Dá se k nim dostat z desktopové verze iPhoto?

Nemam Mac, ale windows, až přijdu z práce tak na to kouknu, včera vyšla aktualizace iCloud for windows, takže by to mělo makat...

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od jackherrer »

jivanko píše:nezaregistrovali ste po upadte na IOS8 aj slabsiu intenzitu signalu ? (IP5S)

ja ano :(
I will maintain an attitude of open-mindedness.

jaPhone
Host
Host

Příspěvek od jaPhone »

Nevím jestli to tady bylo ale klávesnice MyScript Stack podporuje češtinu.
https://appsto.re/cz/8qQE2.i
iPhone 3G
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

jackherrer píše:
jivanko píše:nezaregistrovali ste po upadte na IOS8 aj slabsiu intenzitu signalu ? (IP5S)
ja ano :(
Já teda nemyslím, že bych měl něco se signálem, zdá se mi to stejný jako bylo.

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

Me dokonce nekdy signal uplne zmizi. Je to hruza.

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

A nemůže být chyba někde na straně operátora? U TM jsem v Praze skoro stále na LTE bez problému. Manželka má občas na iP4s problémy u O2 a chvilky kdy jsem musel být na VF byly otřesné na všech pásmech.

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

cuting píše:Ale stejně jsou v Apple zmetci s tím iCloud Drive. 5 GB zdarma, ale když si vezmete, že jen záloha průměrného iPhonu má kolem 20-30 GB , tak když iCloud zapnete, tak vás to donutí si koupit prostor .Já ho zapnutý nemám, zálohy iPhonu dělám do počítače, ale mají to kluci vymyšlené.Naštěstí ty fotky a videa nechali mimo prostor, jak to bylo doposud, z toho jediného jsem měl obavu.

Je to už dost OT tohoto tématu...

Kdyby jsi ty zálohy zpanul,tak zjistíš co se na icloud zálohuje. Pokud máš fotky v cloudu už teď, tak fotky nezáluhuješ, aplikace se nezálohují automaticky, jen její data. Kde potom máš těch 20-30GGB dat? Myslím tedy opravdu dat, ne aplikace... ;)

Moje záloha iphonu, kde jsem měl 45GB dat (převážně fotek), zabírá na icloudu velikost cca 700MB. Celkově mám na icloudu zálohované dva tablety a dva iphony a záloha těchto čtyř zařízení zabírá 1,5GB. :)
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

Ono si stačí například nahrát do VLC pár filmů a ty pak obsahuje i záloha VLC na iCloudu.

ls8

Příspěvek od ls8 »

U takových aplikací mám selektivně zakázanou jejich zálohu do iCloudu.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Manek49
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Manek49 »

Tak jak funguje ta iCloud Photo Library na Windows je mi záhadou, v iPhonu jsem to zapnul a čekal jsem, že mi to všechny fotky uploaduje na iCloud, ale ve win je nemůžu nikde najít, iCloud for Windows 4.0 nainstalovaný mam...

Odpovědět