No na iP5s běhá iOS 8 (update) dobře a nevidím rozdíl mezi iOS 7 a 8 U iPadu 2 je systém (instalace z DFU) alespoň pro mě klidně použitelný. U manželky která má iP4s ale asi raději zatím updatovat nebudu.
Jak to vypadá s rychlostí (pomalostí) iP4s po update na iOS 8? Je tam nějaký propastný rozdíl jako byl loni mezi iOS 6 a 7 pro iP4?
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví
makatch píše:Cuting Možno to neznervózňuje,len ten stiahnutý update zaberá miesto.
Kluci, a to se do telefonu stahne absolutně samo - bez jakéhokoliv přičinění? Mě se to buď ještě nestalo, nebo jsem si toho nevšiml - jo, kdysi mi svítila "jednička" na ikoně nastavení, ale jestli to bylo stažené v telefonu, netuším.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4 (+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
cuting píše:Diktování jde všude, kde se píše na klávesnici, i zde, právě jej používám. Šikovná věcička. Jinak se mi dnes 2x stalo, že mi zatuhnulo Safari, to už dlouho nepamatuji. Ale pomůže vypnutí a zapnutí Safari a každý nový systém má mušky. A v tomto konkrétním fóru nefungují emotikony z klávesnice...
Můžu se zeptat jak si toho docílil? Mě to jde jenom v iMessage, kde se mi objevi mikrofon. Při psaní sms nebo jinde nic nění
Musíš mít zapnuté SIRI, bez ohledu na to, že není česká. Pak se ti na klávesnici při psaní kdekoliv objeví vedle mezerníku vlevo klávesa s mikrofonem, tapneš na ni a diktuješ. Občas to napíše chybu, ale tak z 90% to píše správně. Jen tečky a čárky mezi slovy musíš říci "čárka", "tečka" apod. A bacha na puštěné rádio a nebo hlučné sousedy u stolu . Mikrofon je poměrně citlivý a pak to píše nesmysly. Jinak, ten mikrofon vpravo NAD klavesnicí ve zprávách je jen na hlasové zprávy , na psaní s diktováním je ten mikrofon v klávesnici vedle mezerníku.
Tak na iPadu mini s Retinou, funguje všechno skvěle až na safari které se pomalu spouští. Občas mi při diktování vynechá první slovo ale jinak je to ok. Líbí se mi přehled v nastavení kde se můžu podívat co mi nejvíce žere baterku. http://2imgs.com/7d2c7a5083
iPhone 3G iPad mini Retina iPod shuffle iPhone 7 MacBook Pro 15” Retina
no ja sa trochu cudujem tym co pisu ze na ip5 to ide hrozne, ja som robil cisty restore z DFU bez obnovenia zo zalohy a ide to paradne, ziadne sekanie, trhanie nic nepocitujem, horna lista sa zobrazi okamzite aj prepinat medzi oknami moznem hned, zatial sa mi to pozdava.
“Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value.” Albert Einstein
makatch píše:Cuting Možno to neznervózňuje,len ten stiahnutý update zaberá miesto.
Kluci, a to se do telefonu stahne absolutně samo - bez jakéhokoliv přičinění? Mě se to buď ještě nestalo, nebo jsem si toho nevšiml - jo, kdysi mi svítila "jednička" na ikoně nastavení, ale jestli to bylo stažené v telefonu, netuším.
Jakmile svítí, stáhnuto.
EDIT: pokud manuálně nepotvrdíš update, po čase se stáhne automaticky.
Naposledy upravil(a) havrdaj dne čtv zář 18, 2014 9:01 pm, celkem upraveno 2 x.
O iCloud Photo Library Apple přestal mluvit, stáhnul z webu i informace o něm a z ostré verse iOS8 zmizel. Proč, to jsem nikde zatím nevyčetl. Ale jistě k tomu nějaký důvod měl. Ale možná to souvisí s tím, že zůstal Photostream, který se sice již tak nejmenuje, dnes jsou to ve fotkách "sdílené" a na iCloudu se to jmenuje "sdílení fotek na iCloudu". Ale je to defacto stejné , jako byl Photostream a hlavně - fotky a videa se i nadále do prostoru iCloudu NEPOČÍTAJÍ. Což je dobře.
Naposledy upravil(a) cuting dne čtv zář 18, 2014 9:18 pm, celkem upraveno 2 x.
Icloud photo library je dalsia vec ktoru Apple stiahol z iOS8 na poslednu chvilu. Skvela aplikacia iPhoto uz nieje podporovana. Sice upravy sa presunuli do Photo aplikacie ale nie vsetky funkcie( chyba mi automaticke otocenie podla horizontu, detailne info a fotke...) . Asponze to setri miesto lebo iPhoto si robila zjavne kopie fotiek.
Vacina funkcii na ktore som sa tesil nejde a rozmyslam co za ten rok dokoncili. Ked si zoberiem ze iOS7 bolo prekopanie celeho systemu a ze slo asi lepsie ako tento tuning s iOS8. Chcel som mat konecne poriadok vo fotkach a aby sa zmeny premietali skrz vsetky zariadenia a aby som v ipade nemal full size importovane fotky cez camera kit ale no asi musim cakat dalej. Ved cakam na svoj prvy iMac tak uz som si zvykol.
iPhone 6S 64GB Silver + Leather Case - Midnight Blue iPad Mini 4 64GB Silver + Silicone Case/Smart Cover - Midnight Blue Apple Watch Sport 42mm Gold Aluminum Case with Midnight Blue Sport Band Macbook Pro 13 Retina (Early 2013) Apple TV 32GB
Keangura. Ty fotky, jestli jsi je poslal na iCloud, tak jsou fyzicky jen tam a můžeš si v nich udělat pořádek roztříděním do albumů sám. V ostatních na iCloud navázaných zařízeních jsou vidět jenom odkazy na ta alba, ale fotky v nich nezabírají fyzicky žádná data. Dokonce je můžeš PO ROZTŘÍDĚNÍ DO ALBUMŮ klidně snazat i ze základního alba v iPhonu a ušetřit místo. Ale bacha u toho mazání - ze ZÁKLADNÍHO - MATEŘSKÉHO ALBA, ne ze sdílnených ! Pokud smažeš kdekoliv nějakou fotku ze sdílených albumů, tak zmizí z iCloudu a tedy i ze všech napojených zařízení. Jinak si s fotkami uloženými na iCloudu můžeš odkudkoliv dělat, co chceš.
cuting píše:Musíš mít zapnuté SIRI, bez ohledu na to, že není česká. Pak se ti na klávesnici při psaní kdekoliv objeví vedle mezerníku vlevo klávesa s mikrofonem, tapneš na ni a diktuješ. Občas to napíše chybu, ale tak z 90% to píše správně. Jen tečky a čárky mezi slovy musíš říci "čárka", "tečka" apod. A bacha na puštěné rádio a nebo hlučné sousedy u stolu . Mikrofon je poměrně citlivý a pak to píše nesmysly. Jinak, ten mikrofon vpravo NAD klavesnicí ve zprávách je jen na hlasové zprávy , na psaní s diktováním je ten mikrofon v klávesnici vedle mezerníku.
Ale pozor! Musíš mít nainstalovanou a aktivovanou českou klávesnici!
Cuting. Problém bol ten, že keď som upravil fotky v iphoto neskôr ako sa sami nahrali do photostreamu ta už som tam tu zmenu nemal. Čiže všade ten album vyzeral trochu ináč. Taktiež mi v iPade zaberajú dost miesta importované fotky cez camera kit keďže su v pôvodnej veľkosti. Chcel som to mať konečne na jednom mieste a úpravy synchronizovane všade rovnako.
iPhone 6S 64GB Silver + Leather Case - Midnight Blue iPad Mini 4 64GB Silver + Silicone Case/Smart Cover - Midnight Blue Apple Watch Sport 42mm Gold Aluminum Case with Midnight Blue Sport Band Macbook Pro 13 Retina (Early 2013) Apple TV 32GB
Cuting: možná, že jsem se včera nevyjádřil dost přesně: k tomu, aby fungovalo diktování v češtině je třeba 1) mít zapnutou Siri 2) mít v seznamu klávesnic českou (Settings/General/Keyboards/Keyboards a v seznamu musí být CZ klávesnice) 3) ve chvíli, kdy chceš diktovat česky, musíš mít (např. tedy v té iMessage.app) tu českou klávesnici aktivní, nesmíš mít přepnuto na anglickou. V případě potřeby (a v případě, že máte nainstalováno vícero klávesnic) je třeba takovým tím mezinárodním tlačítkem vedle spacu tu klávesnici přepnout.
V případě, že váš telefon máte v češtině, pak se s problémem nejspíš nesetkáte a zdá se vám, že to funguje normálně a automaticky. Ti, kdo mají telefon v EN/US se s problémem setkají téměř jistě, proto jsem to psal.
Svůj včerejší příspěvek jsem tím diktováním taky "napsal" a řekl bych, že se z toho pro mě stává poněkud návykovka. Funguje to skvěle v jinak relativně tichém prostředí, v případě ruchů to přidává písmenka. Je to hodně citlivý, ale za běžných podmínek to funguje téměř bezchybně. Za mě osobně zatím jednička s hvězdičkou. Byl bych ještě spokojenější, kdyby to ten jazyk rozpoznalo nějak automaticky a já nemusel přepínat klávesnice. Tu českou jsem totiž neměl nikdy nainstalovanou a teďka ji tam mám vyloženě jen kvůli tomu diktování. Jo a štve mě, že to nefunguje v Siri, to je podle mýho zásadní chyba - asi chápu proč, ale vadí mi to.
Neví někdo z vývojářů kdy bude k dispozici iOS 8.0 SDK pro XCode? Abych se mohl pokusit o nějaký NC widget...
Mne na iPhone 5 ide iOS 8 uplne bez problemov. Ziadne velke sekanie, ani padanie... Mozno akurat pri prijimani hovoru asi 1/4 sekundy zvoni telefon po tom ako som uz prijal hovor Cize u mna spokojnost.
Saddako píše:Pokud mas fotografie v Cloudu, tak je nyní vidíš (a můžeš nějak upravovat) na více zařízeních? Dá se k nim dostat z desktopové verze iPhoto?
Nemam Mac, ale windows, až přijdu z práce tak na to kouknu, včera vyšla aktualizace iCloud for windows, takže by to mělo makat...
A nemůže být chyba někde na straně operátora? U TM jsem v Praze skoro stále na LTE bez problému. Manželka má občas na iP4s problémy u O2 a chvilky kdy jsem musel být na VF byly otřesné na všech pásmech.
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví
cuting píše:Ale stejně jsou v Apple zmetci s tím iCloud Drive. 5 GB zdarma, ale když si vezmete, že jen záloha průměrného iPhonu má kolem 20-30 GB , tak když iCloud zapnete, tak vás to donutí si koupit prostor .Já ho zapnutý nemám, zálohy iPhonu dělám do počítače, ale mají to kluci vymyšlené.Naštěstí ty fotky a videa nechali mimo prostor, jak to bylo doposud, z toho jediného jsem měl obavu.
Je to už dost OT tohoto tématu...
Kdyby jsi ty zálohy zpanul,tak zjistíš co se na icloud zálohuje. Pokud máš fotky v cloudu už teď, tak fotky nezáluhuješ, aplikace se nezálohují automaticky, jen její data. Kde potom máš těch 20-30GGB dat? Myslím tedy opravdu dat, ne aplikace...
Moje záloha iphonu, kde jsem měl 45GB dat (převážně fotek), zabírá na icloudu velikost cca 700MB. Celkově mám na icloudu zálohované dva tablety a dva iphony a záloha těchto čtyř zařízení zabírá 1,5GB.
MBPR 16" iPhone 11 Pro iPad Pro 11" iPad Mini 2 4G ATV 4K Withings SmarScan
Tak jak funguje ta iCloud Photo Library na Windows je mi záhadou, v iPhonu jsem to zapnul a čekal jsem, že mi to všechny fotky uploaduje na iCloud, ale ve win je nemůžu nikde najít, iCloud for Windows 4.0 nainstalovaný mam...