Getting Things Done apps: Vaše oblíbená?
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Getting Things Done apps: Vaše oblíbená?
Tak jsem na tohle fórum opět zavítal, a potřeboval bych poradit a slyšet váš názor na kompatibilitu aplikací v iPhone se systémem GTD.
Já jakožto Windows user to mám těžší. Požaduji od GTD aplikace hlavně tyto fce:
- Možnost vytváření projektů ke stávájícm úlohám.
- Tak stejně mít možnost "tagovat" úkoly (Contexty)
- Samozřejmě nějakou počáteční schránku
- Nejlépe také mít možnost si označit úkoly do kterých chci/se právě pouštím.
- Synchronizace s web. službou (FREE), případně desktopovou app (nejlépe FREE, ale kdyby byla placená tak aspoň to..) na Windows.
Bohužel to toho chci až moc pro dnešní vývojáře. Člověk by čekal že se vývojáři zaměři na Win (když jsou ve většině domácností) apps a jejich sync s iPhone, ale bohužel je tomu naopak, Mac má přednost.
První čtyři požadavky úžasně a s přehledem splňuje OmniFocus, bohužel zaostává s dalším velice důležitým krokem... Synchronizací. Nemám Mac a taktéž nemám Me účet a ani WebDAV server pro zálohování databáze. Takže by to byla jenom jednorázová akce v používání a při update firmware, bych si mohl vesele ťukat všechny projekty, úkoly a tohle vše pěkně odznovu a to jak jistě uznáte není pohodlné....
Zkoušel jsem i Things, případně ToDo, bohužel tyto apps zaostávají v pohodlné manipulaci s úkolama a projektama, tak stejně i jejich značkováním a přesouváním z jedných složek do druhých a označování nemohu chtít vůbec.
Tak jsem se tu nějak rozepsal, a teď je řada na vás, co upřednostňujete jako váš GTD kompatibilní app, jak řešíte synchronizaci?
Já jakožto Windows user to mám těžší. Požaduji od GTD aplikace hlavně tyto fce:
- Možnost vytváření projektů ke stávájícm úlohám.
- Tak stejně mít možnost "tagovat" úkoly (Contexty)
- Samozřejmě nějakou počáteční schránku
- Nejlépe také mít možnost si označit úkoly do kterých chci/se právě pouštím.
- Synchronizace s web. službou (FREE), případně desktopovou app (nejlépe FREE, ale kdyby byla placená tak aspoň to..) na Windows.
Bohužel to toho chci až moc pro dnešní vývojáře. Člověk by čekal že se vývojáři zaměři na Win (když jsou ve většině domácností) apps a jejich sync s iPhone, ale bohužel je tomu naopak, Mac má přednost.
První čtyři požadavky úžasně a s přehledem splňuje OmniFocus, bohužel zaostává s dalším velice důležitým krokem... Synchronizací. Nemám Mac a taktéž nemám Me účet a ani WebDAV server pro zálohování databáze. Takže by to byla jenom jednorázová akce v používání a při update firmware, bych si mohl vesele ťukat všechny projekty, úkoly a tohle vše pěkně odznovu a to jak jistě uznáte není pohodlné....
Zkoušel jsem i Things, případně ToDo, bohužel tyto apps zaostávají v pohodlné manipulaci s úkolama a projektama, tak stejně i jejich značkováním a přesouváním z jedných složek do druhých a označování nemohu chtít vůbec.
Tak jsem se tu nějak rozepsal, a teď je řada na vás, co upřednostňujete jako váš GTD kompatibilní app, jak řešíte synchronizaci?
Re: Getting Things Done apps: Vaše oblíbená?
Watterman: Jak jsi psal na Twitteru, ze Things nejake veci neumi, tak podle me desktop klient na Macu je umi a je to dle meho jen otazka casu, kdy to bude umet i ta iPhone aplikace..
Omnifocus mi nevyhovuje v tom, ze bych musel platit mesicni poplatky, takze ten mi ze seznamu vypadava..
Ja bych chtel od aplikace, aby mela:
- desktop aplikaci na Maca (do cca $50)
- synchronizaci s touto aplikaci
- a sync s mobileme by byl luxus
- jinac pozadavky jako Watterman
jelikoz nejailbreakuji, tak bych si rad vybral jednu aplikaci, za kterou zaplatim a kterou budu pouzivat
Omnifocus mi nevyhovuje v tom, ze bych musel platit mesicni poplatky, takze ten mi ze seznamu vypadava..
Ja bych chtel od aplikace, aby mela:
- desktop aplikaci na Maca (do cca $50)
- synchronizaci s touto aplikaci
- a sync s mobileme by byl luxus
- jinac pozadavky jako Watterman
jelikoz nejailbreakuji, tak bych si rad vybral jednu aplikaci, za kterou zaplatim a kterou budu pouzivat

Tak jsem toho na netu uz precetl dost a dost a vitez je pro me asi jasny - koupim si Things. Libi se mi nejen desktop aplikace, ktera je podle me velice povedena, ale take to, jak cely tym nasloucha a komunikuje s uzivateli. Maji forum, blog, twitter a vypada to, ze neusnou na vavrinech a tvrde makaji 
Once we are back to coding, there are quite a few to-do items on our list. First, the desktop app will see some long awaited improvements that will push it closer to 1.0. The iPhone version will also get updates that bring bug fixes (if you find any), and support for Tags and Areas. We will post more details on the roadmap as soon as we get to it. And as always, we will keep you updated on our progress via Twitter.

Once we are back to coding, there are quite a few to-do items on our list. First, the desktop app will see some long awaited improvements that will push it closer to 1.0. The iPhone version will also get updates that bring bug fixes (if you find any), and support for Tags and Areas. We will post more details on the roadmap as soon as we get to it. And as always, we will keep you updated on our progress via Twitter.
Jo tak tagy, to je fce, který mi na Things nejvíce schází.. Je pěkné že na to myslí a update bude s tímto co nevidět 
Bohužel jak to tak vidím, tak Things na desktopu nemají verzi pro Windows, nebo nějaká je?
Jinak ona se dá používat i aplikace EasyTask. A ta má navíc i app pro Windows. Což je velké plus..

Bohužel jak to tak vidím, tak Things na desktopu nemají verzi pro Windows, nebo nějaká je?
Jinak ona se dá používat i aplikace EasyTask. A ta má navíc i app pro Windows. Což je velké plus..
Todle je jen aplikace na Mac, mel by si udelat switch 

No ono to není tak jednoduchý, ten switch. Hacklý Mac OS X nepodporuje můj HW a na Maca nejsou prašule
.
Switch plánuju až tak na příští rok na Vánoce.. Zatím si musím vystačit s těmito Windowsama XP
.

Switch plánuju až tak na příští rok na Vánoce.. Zatím si musím vystačit s těmito Windowsama XP

-
- Starý pes fóra :)
tak prispejem svojimi skusenostami s GTD aplikaciami aj ja, u mna najdolezitejsou funkciou bola synchronizacia s Outlookom v PC (tam pouzivam Franklin Covery Plan Plus Outlook Plugin)
postupne som zakupil a vyskusal: KeyTasks, Things a ToDo (a nevylucujem ze budem skusat dalsie)
Key Tasks
- v appstore ma priamo v nazve v zatvorke uvedene Outlook Sync, takze synchronizacia s PC prebiehala podla ocakavania v poriadku
- v aplikacii chyba akakolvek podpora kategorii, co je u mna mimoriadne dolezite, takze aplikaciu som odinstaloval asi po pol hodine
- pocet Due Tasks nie je pri ikone aplikacie nijak ukazany
. . .
. . . 
Things
- nenasiel som ziadnu moznost synchronizacie s PC
- podpora pre kategorie je OK, ale kvoli chybajucej synchronizacii ich treba zadavat do Iphone rucne
- pri ikonke aplikacie je zobrazeny pocet Due Tasks
. . .
. . . 
ToDo
- synchronizacia s PC bezi v uplnom poriadku (je treba vytvorit ucet na ToodleDo a nainstalovat ToodleDo Outlook Sync aplikaciu)
- podporuje kategorie
- uzivatelske prostredie sa mi zda velmi privetive a intuitivne
- podporuje typy Taskov (Call a Contact, E-mail a Contact, Visit a Website), kliknutím na názov tasku sa dá potom priamo uskutočniť zvolená možnosť (teda naplánujem si hovor, a o X dní kliknutím na Task priamo tomu človeku zavolám)
. . .
. . . 
moj verdikt:
zatial som nechal nainstalovanu aplikaciu ToDo, aj s nou uz par dni fungujem (zaujala hrde miesto v Docku hned vedla kalendara)
budem vsak skusat aj dalsie aplikacie, ak mi zostane trochu casu na testovanie ...
postupne som zakupil a vyskusal: KeyTasks, Things a ToDo (a nevylucujem ze budem skusat dalsie)
Key Tasks
- v appstore ma priamo v nazve v zatvorke uvedene Outlook Sync, takze synchronizacia s PC prebiehala podla ocakavania v poriadku
- v aplikacii chyba akakolvek podpora kategorii, co je u mna mimoriadne dolezite, takze aplikaciu som odinstaloval asi po pol hodine
- pocet Due Tasks nie je pri ikone aplikacie nijak ukazany

Things
- nenasiel som ziadnu moznost synchronizacie s PC
- podpora pre kategorie je OK, ale kvoli chybajucej synchronizacii ich treba zadavat do Iphone rucne

ToDo
- synchronizacia s PC bezi v uplnom poriadku (je treba vytvorit ucet na ToodleDo a nainstalovat ToodleDo Outlook Sync aplikaciu)
- podporuje kategorie
- uzivatelske prostredie sa mi zda velmi privetive a intuitivne
- podporuje typy Taskov (Call a Contact, E-mail a Contact, Visit a Website), kliknutím na názov tasku sa dá potom priamo uskutočniť zvolená možnosť (teda naplánujem si hovor, a o X dní kliknutím na Task priamo tomu človeku zavolám)

moj verdikt:
zatial som nechal nainstalovanu aplikaciu ToDo, aj s nou uz par dni fungujem (zaujala hrde miesto v Docku hned vedla kalendara)
budem vsak skusat aj dalsie aplikacie, ak mi zostane trochu casu na testovanie ...
@whisky96 - A jak u aplikace ToDo řešíš projekty? Co jsem to zkoušel, tak jsem je tam nenašel. Takže jedině tam psát pouze zase jenom názvy úkolů co chci zvládnout (což je krok zpět), nebo to zapisovat do poznámek k danému projektu/úkolu, což není zrovna moc pohodlné řešení..
ja teda nevim, ale nejsou zrovna ty lists to stejne jako projekty? Jde jen o to, jak to pouzivas prece..
ale s ToDo nemam zkusenosti.. ja jsem si uz ted asi zamiloval Things.. ale kamarad hleda neco take pro win, tak to nadale sleduji
ale s ToDo nemam zkusenosti.. ja jsem si uz ted asi zamiloval Things.. ale kamarad hleda neco take pro win, tak to nadale sleduji

@wiruzik - Mno co mě napadlo, tak bylo využití toho seznamu jako tzv tagů, neboli "Contextů".. Ale ono se to určitě dá použít jako projekt, potom by ale chyběli zase tagy 

-
pokracujem v nakupovani a testovani aplikacii:
WhatTasks
- velmi prijemna aplikacia
- podpora projektov aj contextov
- ziadna synchronizacia s PC alebo Mac
- pri ikonke aplikacie nie je zobrazeny pocet Due Tasks
.
.
.
OmniFocus
- tak toto je skutocne ina trieda, po kratkom testovani aplikacie na iPhone (USD 20) som sa rozhodol zakupit aj desktop aplikaciu (USD 80)
- synchronizacia s Mac, ja som si nastavil sync cez MobileMe
- velmi pekna vychytavka: pri tvorbe contextov/lokacii vyuziva GPS info
.
.
.
WhatTasks
- velmi prijemna aplikacia
- ziadna synchronizacia s PC alebo Mac
- pri ikonke aplikacie nie je zobrazeny pocet Due Tasks

OmniFocus
- tak toto je skutocne ina trieda, po kratkom testovani aplikacie na iPhone (USD 20) som sa rozhodol zakupit aj desktop aplikaciu (USD 80)
- synchronizacia s Mac, ja som si nastavil sync cez MobileMe
- velmi pekna vychytavka: pri tvorbe contextov/lokacii vyuziva GPS info

whisky96: perfektni info!
To WhatTasks nevypada spatne jak na to tak koukam..
To OmniFocus me odradil, prijde mi uz spis pro nejaky heavy usery a nepusobi na me tak hezky, jako nektere dalsi aplikace.. zkratka v tom programku budu pravdepodobne casto a tak se mi i musi libit
To WhatTasks nevypada spatne jak na to tak koukam..
To OmniFocus me odradil, prijde mi uz spis pro nejaky heavy usery a nepusobi na me tak hezky, jako nektere dalsi aplikace.. zkratka v tom programku budu pravdepodobne casto a tak se mi i musi libit

-
prave som stravil asi 3 hodiny studiom roznych projektov na webe a nasiel som sposob ako drzat v syncu OmniFocus desktop app na Macu, iPhone a Outlook v PC ..
takze moj setup:
PC: Outlook 2003 synchronizovany s uctom na toodledo cez ToodleDo Sync Plugin
Mac: OmniFocus, Growl, OFTD (OmniFocus ToodleDo Sync Scrip)
iPhone: OmniFocus, nastaveny na sync cez MobileMe
OmniFocus na iPhone je synchronizovany s OmniFocusom na Macu, ten je zaroven synchronizovany na webovy ucet ToodleDo cez ToodleDo sync
to iste je spravene na PC, Outllok je synchronizovany s ToodleDo cez ToodleDoSyncPlugin
nemam teraz pri sebe PC, ale do Macu aj iPhone sa mi natiahli tasky z Outlooku, idem sa pohrat s kategoriami/projektami a contextami ...
takze moj setup:
PC: Outlook 2003 synchronizovany s uctom na toodledo cez ToodleDo Sync Plugin
Mac: OmniFocus, Growl, OFTD (OmniFocus ToodleDo Sync Scrip)
iPhone: OmniFocus, nastaveny na sync cez MobileMe
OmniFocus na iPhone je synchronizovany s OmniFocusom na Macu, ten je zaroven synchronizovany na webovy ucet ToodleDo cez ToodleDo sync
to iste je spravene na PC, Outllok je synchronizovany s ToodleDo cez ToodleDoSyncPlugin
nemam teraz pri sebe PC, ale do Macu aj iPhone sa mi natiahli tasky z Outlooku, idem sa pohrat s kategoriami/projektami a contextami ...
EasyTask Manager
Po vyzkoušení mnoha free aplikací (pokud si pamatuju, tak žádnou placenou jsem nezkoušela) jsem nakonec zakotvila u EasyTask Manager. iPhone aplikace je přesně to, co jsem hledala. Podporuje GTD, můžete si nastavit libovolné množství projektů i kontextů (i když jejich užitečnost se mi zatím pod kůži nevryla).
Problém je se synchronizací - služba sice nabízí online účet a synchronizační program i pro PC. Nicméně jde zřejmě o nedodělek, který zlobí a nepodporuje diakritiku. Nemluvě o designu, který je pro mě také hodně důležitý a u tohoto programu (i webových stránek) vypadá značně neprofesionálně.
Ráda bych tedy narazila na kvalitní aplikaci, která má i PC manažera. Omni vypadá pěkně, ale zjevně je jen pro Mac.
Problém je se synchronizací - služba sice nabízí online účet a synchronizační program i pro PC. Nicméně jde zřejmě o nedodělek, který zlobí a nepodporuje diakritiku. Nemluvě o designu, který je pro mě také hodně důležitý a u tohoto programu (i webových stránek) vypadá značně neprofesionálně.
Ráda bych tedy narazila na kvalitní aplikaci, která má i PC manažera. Omni vypadá pěkně, ale zjevně je jen pro Mac.
Od pohledu mě to vyděsilo 

whisky96 píše:prave som stravil asi 3 hodiny studiom roznych projektov na webe a nasiel som sposob ako drzat v syncu OmniFocus desktop app na Macu, iPhone a Outlook v PC ..
takze moj setup:
-
Pletu se, nebo žádný z task manažerů nemá možnost nastavení připomínky?
-
- Moderator fóra
Tak jak jste na tom cca po měsíci? U které z aplikací jste zakotvili. Momentálně hledám taky podobnou app s pro mě přijatelnou cenou 

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
Ja zakotvil u Things, protoze je to opravdu dobry nastroj..
a navic se stale vyviji, autori casto informuji, co je noveho atd..
a navic se stale vyviji, autori casto informuji, co je noveho atd..
-
ja som skoncil pri OmniFocuse (ked som uz zan dal 100 USD, tak by bol hriech ho nevyuzivat)... a vyuzivam ho tak intenzivne, ze som si ho dokonca nechal v docku...
funguje 100%, relativne rychlo si clovek zvykne na trochu komplikovanejsie uzivatelske rozhranie, ale stoji to za to.
najlepsie vychytavky:
- e-mail to task - preposlanim emailu do mojej mailovej schranky (namiesto whisky96@me.com pouzijem whisky96+omnifocus@me.com) sa mi mail preklopi do novej ulohy ...
- gps contexty - na zaklade GPS polohy je mozne vytvorit rozne contexty (office, home, supermarket.....), potom pri rychlom pohlade vidim, ktore tasky mam spravit na tom mieste, kde sa prave nachadzam
- synchronizacia s desktop (Mac) aplikaciou prebieha cez MobileMe
funguje 100%, relativne rychlo si clovek zvykne na trochu komplikovanejsie uzivatelske rozhranie, ale stoji to za to.
najlepsie vychytavky:
- e-mail to task - preposlanim emailu do mojej mailovej schranky (namiesto whisky96@me.com pouzijem whisky96+omnifocus@me.com) sa mi mail preklopi do novej ulohy ...
- gps contexty - na zaklade GPS polohy je mozne vytvorit rozne contexty (office, home, supermarket.....), potom pri rychlom pohlade vidim, ktore tasky mam spravit na tom mieste, kde sa prave nachadzam
- synchronizacia s desktop (Mac) aplikaciou prebieha cez MobileMe
Tak jsem to zřejmě včera rozlouskla
Opět jsem pocítila nespokojenost a touhu najít si lepší TODO aplikaci. A narazila jsem na Remember The Milk - http://www.rememberthemilk.com/
O samotné internetové službě jsem se rozpovídala na svém blogu (http://blog.annaud.cz/2008/11/remember-milk.html), každopádně čerstvě mají i iPhone aplikaci, která se sama o sobě velice kvalitní. Pokud jí chcete využívat, musíte upgradovat danou službu na "pro" verzi za 25 dolarů ročně. Výhodou ale je, že aplikaci můžete 15 dní vyzkoušet zdarma.
Mám, co jsem potřebovala - iPhone aplikaci, která jde v klidu synchronizovat s online službou. Jen mě pěkně štve, že jsem si těsně před jejím nalezením stáhla Things za 8 euro

O samotné internetové službě jsem se rozpovídala na svém blogu (http://blog.annaud.cz/2008/11/remember-milk.html), každopádně čerstvě mají i iPhone aplikaci, která se sama o sobě velice kvalitní. Pokud jí chcete využívat, musíte upgradovat danou službu na "pro" verzi za 25 dolarů ročně. Výhodou ale je, že aplikaci můžete 15 dní vyzkoušet zdarma.
Mám, co jsem potřebovala - iPhone aplikaci, která jde v klidu synchronizovat s online službou. Jen mě pěkně štve, že jsem si těsně před jejím nalezením stáhla Things za 8 euro

Tákže po měsíčním používání Moleskine bloku pro tyto účely jsem s tím seknul s tím, že jsem stejně vše psal do iP, protože je lépe po ruce.. A stejně je to v Moleskine taková otrava manipulovat tam různě s projekty, contexty atd..
Takže už NIC v papírově podobě..
Zrovna to vidím tak, že využiju účet na stránce Toodledo.com, pro zálohování těch všech blbůstek a teda potom potřebuji nějakou aplikaci na iP, která se dokáže s Toodledo bavit.. A to jsem našel pouze tyto 2:
- Toodledo
- ToDo
Dnes večer aplikace ozkouším a rozhodnu se co bude vyhovovat víc mým potřebám a poté zde poskytnu takové menší shrnutí.
Jinak ještě menší tip pro ty, co se nebojí utratit nějakých desítek $ navíc za pořádno aplikace, tak s emi podle recenze zalíbila ta s názvem "Life Balance", jelikož ty fce vypadají prostě lákavě.
Recenze zde: http://www.mitvsehotovo.cz/obsah/life-b ... management
EDIT: Takže abych to shrnul, nejvíce se mi líbila aplikace Todo.. Toodledo je sice zajímavá apps, má o něco více fcí než Todo, ovšem to byly ty, které bych nevyužil.. Více mi co se týče GUI vyhovovala Todo..
Dále.. v 1. příspěvku jsem psal že požaduji podporu projektů, ačkoliv tato app projekty nepodporuje..
Najdu v ní pouze:
Lists - prostě složky
Contexty - "@ ..."
Tagy..
Přičemž Contexty jsou na tom funkčně úplně stejně jako tagy.. Tedy buď zobrazíte všechno, nebo jenom úkoly spadající pod jeden vybraných tagů/contextů..
Využívájí složek je samozřejmost pro listy jako je "Někdy/Možná", "Čekám na..", "Další akce" atd..
A dále jsem se tedy rozhodl, že tagy budou pro mě něco jako projekty, což má vyhody ty, že mohu mít kterýkoliv úkol co spadá pod nějaký projekt taktéž rozdělen do zmiňovaných složek (lists).. Navíc pro rychlé navigování se dá v tagách (pro mě projekty) vyhledávat, což je další plus.
A po troše uprávách a přemýšlení jsem si vybral svoji vysněnou To-Do aplikaci.. Na začátek GTD to bude dobré
Ale hlavní důvod proč jsem si vybral zrovna ToDo, byla lehká synch s Toodledo -> při prehrání firmware nepřijdu o celou svoji práci.
Druhá věc už je použitelnost webové služby Toodledo, která se mi zda strašně chaotická, takže se posnažím jí nějak pochopit.. Přinejhorším bych vše spravoval na iP..
Takže už NIC v papírově podobě..
Zrovna to vidím tak, že využiju účet na stránce Toodledo.com, pro zálohování těch všech blbůstek a teda potom potřebuji nějakou aplikaci na iP, která se dokáže s Toodledo bavit.. A to jsem našel pouze tyto 2:
- Toodledo
- ToDo
Dnes večer aplikace ozkouším a rozhodnu se co bude vyhovovat víc mým potřebám a poté zde poskytnu takové menší shrnutí.
Jinak ještě menší tip pro ty, co se nebojí utratit nějakých desítek $ navíc za pořádno aplikace, tak s emi podle recenze zalíbila ta s názvem "Life Balance", jelikož ty fce vypadají prostě lákavě.
Recenze zde: http://www.mitvsehotovo.cz/obsah/life-b ... management
EDIT: Takže abych to shrnul, nejvíce se mi líbila aplikace Todo.. Toodledo je sice zajímavá apps, má o něco více fcí než Todo, ovšem to byly ty, které bych nevyužil.. Více mi co se týče GUI vyhovovala Todo..
Dále.. v 1. příspěvku jsem psal že požaduji podporu projektů, ačkoliv tato app projekty nepodporuje..
Najdu v ní pouze:
Lists - prostě složky
Contexty - "@ ..."
Tagy..
Přičemž Contexty jsou na tom funkčně úplně stejně jako tagy.. Tedy buď zobrazíte všechno, nebo jenom úkoly spadající pod jeden vybraných tagů/contextů..
Využívájí složek je samozřejmost pro listy jako je "Někdy/Možná", "Čekám na..", "Další akce" atd..
A dále jsem se tedy rozhodl, že tagy budou pro mě něco jako projekty, což má vyhody ty, že mohu mít kterýkoliv úkol co spadá pod nějaký projekt taktéž rozdělen do zmiňovaných složek (lists).. Navíc pro rychlé navigování se dá v tagách (pro mě projekty) vyhledávat, což je další plus.
A po troše uprávách a přemýšlení jsem si vybral svoji vysněnou To-Do aplikaci.. Na začátek GTD to bude dobré

Ale hlavní důvod proč jsem si vybral zrovna ToDo, byla lehká synch s Toodledo -> při prehrání firmware nepřijdu o celou svoji práci.
Druhá věc už je použitelnost webové služby Toodledo, která se mi zda strašně chaotická, takže se posnažím jí nějak pochopit.. Přinejhorším bych vše spravoval na iP..
-
- Host
dotaz na whiskyho :
Snažím se rozběhnout systém, který si popsal výše a nemohu přijí na to, jak udělat tohle :
najlepsie vychytavky:
mohl by si to blíže popsat, Díky
Snažím se rozběhnout systém, který si popsal výše a nemohu přijí na to, jak udělat tohle :
najlepsie vychytavky:
Iphone 4 (16GB) s JB + new Ipad 4G (64GB) = oba O2
Přechod z WinMobile na Apple byl jako výměna Fabie za Ferrari.
Oboji začíná na F ale tím podobnost končí.
Na blogu jsem napsal neco malo o aplikaci Things.. je tam sice jen zakladni info, ale nekomu by to mohlo pomoci k rozhodnuti..
a kdo aplikaci nema, tak do stredy tam mam soutez o jednu kopii Things, tak nevahejte
http://jablickar.cz/index.php/2009/01/things-time-management-pro-iphone/
a kdo aplikaci nema, tak do stredy tam mam soutez o jednu kopii Things, tak nevahejte

http://jablickar.cz/index.php/2009/01/things-time-management-pro-iphone/
-
nuny píše:dotaz na whiskyho :
najlepsie vychytavky:
je to funkcia desktop verzie OmniFocusu na macu, v podstate je to skript ktory kontroluje maily a ak adresat obsahuje klucove slovo, tak z toho mailu spravi v OmniFocuse task
-
- Mírně pokročilý
elka píše:Pletu se, nebo žádný z task manažerů nemá možnost nastavení připomínky?
Taky nad tim kroutim hlavou. Par aplikaci co se tu o nich pise jsem vyzkousel a pripominky nejak neumi zadna. Mozna to ani umet nemuze, tuhle funkci ma jen integrovanej kalendar, ale vyvojari k ni nemaji pristup, nebo nevim.
Jinak ja hledam offline reseni iphone+win (bez outlooku) a to umi asi zatim jedine zminovany easytask.

-
- Moderator fóra
S tou připomínkou by mě to taky zajímalo. Nejspíš opravdu k tomu developeři nemají přístup. Jedině to obejít přes Push Notifikace. To do aplikací s podporou push pár existuje. Např. NotifyMe.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
Tak nějakou To-do aplikaci jsem také hledal. Nějakou dobu jsem používal Pocket Informant ale byl pomalý a nějaké úkoly mi chyběli, mizeli atd. Úkoly jsem synchronizoval s Toodledo.
Další co jsem našel je ToDo. Hezký, podporuje synchronizaci s Toodledo a RTM a ještě něčím jiným (nemůžu si vzpomenout
). Každopádně mě zaujala ta synchronizace s Remember The Milk. Mám totiž na desktopu program Rainlendar a ten má taky synchronizaci s RTM. Jenže je potřeba koupit si ten Rainlendar (10 USD), přejít na RTM pro (25 USD) a kdo ví jak ty synchronizace budou fungovat 
Další co jsem našel je ToDo. Hezký, podporuje synchronizaci s Toodledo a RTM a ještě něčím jiným (nemůžu si vzpomenout

-
- Moderator fóra
Je to celkem problém najít vhodnout aplikaci pro iPhone a k tomu třeba i variantu pro desktop nebo něco co by se smysluplně synchronizovalo s nějakou webovou aplikací..
Používám taky RTM (pouze ve free verzi), zatím mi to stačí nejsem žádný GTD maniak..RTM má i verzi pro iPhone bohužel je nutné mít zaplecenou pro verzi..Trial je tuším jen na 15 dní..
Co jsem četl po webu, tak hodně lidí po laborování se vším možným většinou skončí u Things...Aplikaci jsem nezkoušel, takže osobně nemůžu sloužit..Nechce se mi do toho investovat tolik prostředků 50USD desktop verze + 10USD iPhone verze..
Tak uvidíme s čím přijde MacHeist, třeba se things objeví
Používám taky RTM (pouze ve free verzi), zatím mi to stačí nejsem žádný GTD maniak..RTM má i verzi pro iPhone bohužel je nutné mít zaplecenou pro verzi..Trial je tuším jen na 15 dní..
Co jsem četl po webu, tak hodně lidí po laborování se vším možným většinou skončí u Things...Aplikaci jsem nezkoušel, takže osobně nemůžu sloužit..Nechce se mi do toho investovat tolik prostředků 50USD desktop verze + 10USD iPhone verze..
Tak uvidíme s čím přijde MacHeist, třeba se things objeví

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- Host
Osobně jsem otestoval snad všechny GTD aplikace, které jsou na trhu a došel jsem k tomuto závěru. Nelze udělat nejaké rozhodnuti dle krátkého testování protože ikdyz se často zda nejaký program zpocatku skvělý , tak až mu nalozite hodně úkolu tak začne často systém ukazovat své nedostatky bud v pomalosti či nestabilitě a nebo a to je nejhorší v nepřehlednosti.
Nejnadejneji mi připadal LifeBalance který je takovou zvláštní odrůdou GTD s jakousi vlastní inteligenci, existuje win desktop aplikace , synchro je perfektní ale při větším počtu úkolu se v těch stromech začnete stracet a zmizí hlavní princip GTD = přehlednost. Nakonec jsem si připadal ze jsem pomoci regeditu stále v registrech Windows - system LifeBalanc tak totiž vypadá.
Nakonec jsem zakotvil u čistého GTD bez kravinek a tím je OMNIFOCUS.
Zkušenost z cca ročního provozu :
- je to tank který zvládne max zatez
- je to čisté GTD
- minimalistický design
- skvělá funkčnost
- nevýhodou je ze není a nebude win klient
- údajně se připravuje web client
Osobně jsem mi absence win klienta tak moc nevadí ale desilo mne zálohování , protože při updatu firmwaru IPHONU bych o vše přišel.
V zásadě Iphone Omnifocus nabízí tyto varianty zálohování :
- na Mac desktop s Omnifocus klientem pomocí Bonjour (pro win nepoužitelné)
- na účet MobileMe ( pro win použitelné, ale drahé)
- pak ještě existuje varianta zálohy celého Iphonu přez Itunes ( nepohodlné)
- na libovolný WebDAV (tudy vede cesta !!!!)
Najdete si nějakého poskytovatele úložného prostoru na internetu , který používá WebDAV a máte vyhráno. Osobně jsem si zřídil bezplatný účet na MYDISK.SE a bylo hotovo.
Několikrát jsem již přeflešnul IPHONE a následně obnovil z WebDAV na MYDISK.SE a absolutně bez problémů.
Nejnadejneji mi připadal LifeBalance který je takovou zvláštní odrůdou GTD s jakousi vlastní inteligenci, existuje win desktop aplikace , synchro je perfektní ale při větším počtu úkolu se v těch stromech začnete stracet a zmizí hlavní princip GTD = přehlednost. Nakonec jsem si připadal ze jsem pomoci regeditu stále v registrech Windows - system LifeBalanc tak totiž vypadá.
Nakonec jsem zakotvil u čistého GTD bez kravinek a tím je OMNIFOCUS.
Zkušenost z cca ročního provozu :
- je to tank který zvládne max zatez
- je to čisté GTD
- minimalistický design
- skvělá funkčnost
- nevýhodou je ze není a nebude win klient
- údajně se připravuje web client
Osobně jsem mi absence win klienta tak moc nevadí ale desilo mne zálohování , protože při updatu firmwaru IPHONU bych o vše přišel.
V zásadě Iphone Omnifocus nabízí tyto varianty zálohování :
- na Mac desktop s Omnifocus klientem pomocí Bonjour (pro win nepoužitelné)
- na účet MobileMe ( pro win použitelné, ale drahé)
- pak ještě existuje varianta zálohy celého Iphonu přez Itunes ( nepohodlné)
- na libovolný WebDAV (tudy vede cesta !!!!)
Najdete si nějakého poskytovatele úložného prostoru na internetu , který používá WebDAV a máte vyhráno. Osobně jsem si zřídil bezplatný účet na MYDISK.SE a bylo hotovo.
Několikrát jsem již přeflešnul IPHONE a následně obnovil z WebDAV na MYDISK.SE a absolutně bez problémů.
-
- iPhone expert
zdar lidi, jsme nezkuseny, tak se zeptam...
co vsechno si pisete do GTD programu? hodte nejake priklady nebo screeny...
jsem GTD zacatecnik a nejak presne nevim, co si tam davat
...
dik moc...
btw. samozrejme weby o GTD mam prectene, tak me tam neodkazujte, zajimaji me opravdove priklady veci, ktere si tam vkladate, ne teorie...diky
co vsechno si pisete do GTD programu? hodte nejake priklady nebo screeny...
jsem GTD zacatecnik a nejak presne nevim, co si tam davat

dik moc...
btw. samozrejme weby o GTD mam prectene, tak me tam neodkazujte, zajimaji me opravdove priklady veci, ktere si tam vkladate, ne teorie...diky
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
-
- Host
Obsahem tohoto serveru není vysvětlovat podstatu GTD ale max řešit software , který je pro IPHONE a tuto problematiku řeší.
Vše o GTD najdeš na http://www.mitvsehotovo.cz
Vše o GTD najdeš na http://www.mitvsehotovo.cz
Iphone 4 (16GB) s JB + new Ipad 4G (64GB) = oba O2
-
- iPhone expert
dekuji za pouceni 

Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
-
- Moderator fóra
Nová úkolovník pro iPhone: 2Do.
Existuje ve dvou verzích (lite - zdarma)
iTunes link
Placená verze (nabízí navíc push notifikace)
iTunes link
V brzké době, by měla být přidána synchronizace s outlookem - takže konečně něco pro win usery
Dále s toodledo a rovněž by měly být přidány tagy..
Recenze třeba zde:
http://macblog.sk/iphone/2do-todo-manazer-pro-iphone-a-ipod-touch-2899.html
Používám to chvilku a zatím celkem spokojenost
Existuje ve dvou verzích (lite - zdarma)

Placená verze (nabízí navíc push notifikace)

V brzké době, by měla být přidána synchronizace s outlookem - takže konečně něco pro win usery

Recenze třeba zde:
http://macblog.sk/iphone/2do-todo-manazer-pro-iphone-a-ipod-touch-2899.html
Používám to chvilku a zatím celkem spokojenost

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- Senior uživatel
mně zatím dostatečně vyhovuje PocketInformant, má jak kalendář, tak i úkolovník, který lze přepnout mezi Franklin Covey a GTD; na složitější projektové plánování přes Pocket Informant se zatím chystám, s postupným přecházením z papírové podoby do elektronické a přejít potřebuju naráz, ne postupně
Pock.Inf. vyšel před asi týdnem v nové verzi, synchronizuju s Outlookem přes synchronizační utility (úkoly přes ToodleDo a kalendář přes Google Calendar); pusj notifikace bez potíží
Pock.Inf. vyšel před asi týdnem v nové verzi, synchronizuju s Outlookem přes synchronizační utility (úkoly přes ToodleDo a kalendář přes Google Calendar); pusj notifikace bez potíží
-
- Moderator fóra
Byla vydána nová verze 2DO (1.2)
přibyly tagy, projekty, checklisty, sync s Outlookem, možnost zálohy úkolů, import narozenin a možná ještě něco
přibyly tagy, projekty, checklisty, sync s Outlookem, možnost zálohy úkolů, import narozenin a možná ještě něco

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- iPhone expert
Existuje ještě nějaká GTD aplikace kromě Pocket Information do/z které mohu načítat údaje z Google kalendáře 

-
- patron iPhone.cz
2DO uz jsem koupil, doted jsem pouzival Lite verzi 1.1 a opravdu velky krok dopradu. Z me strany naprosta spokojenost, a ten sync na Utlouk a to jeste navic bezdratove, to je luxus! :]
neposkytuji podporu pro iPhone, od toho je zde forum ..
A funguje ta synchronizace s Utlukem oboustranně?
Př. Velký šéf mi pošle nějaký úkol (třeba i včetně kontaktů) do pošty a to vše se stáhne do mého IP.
Pokud je to moc lamerský dotaz, tak se omlouvám.

Př. Velký šéf mi pošle nějaký úkol (třeba i včetně kontaktů) do pošty a to vše se stáhne do mého IP.
Pokud je to moc lamerský dotaz, tak se omlouvám.

-
- patron iPhone.cz
Sync v 2DO je samozrejme oboustranny. Nevim jake polozky ukolu jsou schopne se do iP prenest, ja to pouzivam 'na zakladni ukoly' a to jede jak ma :]
neposkytuji podporu pro iPhone, od toho je zde forum ..
Aplikace 2DO se mi kvůli možnosti propojení s Outlookem moc líbí a uvažuji o jejím nákupu, ale potřeboval bych vědět, do jaké míry je prakticky použitelná.
Je tady někdo, kdo 2DO používá v synchronu např. s firemním mailem (MS Outlook)?
Je tady někdo, kdo 2DO používá v synchronu např. s firemním mailem (MS Outlook)?