Naše Kola

vše co vás napadne
Odpovědět
macuser

Re: Naše Kola

Příspěvek od macuser »

http://www.123kolo.cz/z10978-vidlice-no ... arbon.html

Ale koukam, ze cena uz trosku spadla. :-)

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Nejak tedka nebyl moc cas, max na jednu vyjizdku tydne, ale tedka o vikendu by ta prvni letosni 1000km mohla padnout, chybi 52 km :wink: jeste se kouknu kolik mam nastoupano :)

a kdyz vezmu ze jsem zacal na kole jezdit vlastne loni po velikonicich, ktere byly na konci dubna, tak mi dela rocni najezd +-3400km ... jsem spokojeny :wink:
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Naše Kola

Nejak tedka nebyl moc cas, max na jednu vyjizdku tydne, ale tedka o vikendu by ta prvni letosni 1000km mohla padnout, chybi 52 km :wink: jeste se kouknu kolik mam nastoupano :)

a kdyz vezmu ze jsem zacal na kole jezdit vlastne loni po velikonicich, ktere byly na konci dubna, tak mi dela rocni najezd +-3400km ... jsem spokojeny :wink:

Edit: tak mi dorazily z DX repliky Oakley Radar, staly 3.5$ a spise mi slo jak drzi a vypadaji, kdyz je vsichni zavodnici vozi :D na kole stejne budu nadale vozit bryle od Blizz s fotochromaticky skly a ty fake asi pujdou do auta ;)
http://img.tapatalk.com/59183202-39c9-9b2a.jpg
Manual iPhone

kunec
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Naše Kola

Příspěvek od kunec »

Ty mám taky. Na kolo a do auta mám Rudy projekty s dioptrickou vlozkou, ale do štatlu na frajeření super ;-)

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

barberry.pha: jestli už máš 1000 km v terénu, tak to jsem rád, že od sebe bydlíme dostatečně daleko, bo bys mě na silnici někde nejspíš snadno deklasoval! :-D
Jestli dnes vydrží počasí, dojedu letošních 2000 km. Nohy už jedou dobře, ale bolej, jezdím nějak moc často
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Tak tady na kraji Prahy moc primo terenu neni,jako kdyz jsem u rodiny napr v Jesenikach, tam je to sen :D , ale vyhybam se asfaltu jak to jde a docela se to dari ;)
A myslim ze na te silnici bys mi vzdycky ujel a deklasoval ty me :wink:

edit: tak jsem se tedka koukal do Garminu a mam od 1.1.2012 - 21 jizdy, 948 km, a nastoupanych 11km, a max najeto behem jednoho tydne je 231 km a to za 4 vyjizdky.

Holt tedka posledni dobou uz neni tak nejak cas a je to tak jedna max dve tydne a zadny dlouhy trasy, do 50 km, ikdyz vcera se to povedlo a melo alespon pres 70km.

To Pantani: ale je pravda ze kdyz jsem se vratil s tech jeseniku a mel neco pre 2km nastoupane a asi 110km najetu, tak po trech dnech jsem sel na kolo a ty nohy jely uplne samy a pekne jsem si tady daval ty svoje trasy :D hlavne kopce se uplne samy vyjizdely :D
Manual iPhone

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

Na čo všetko je to dobré. Nemám dobrú EN :(

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Stáhni a uvidíš. Od runtasticu užívám roadbike pro aplikaci, mountainbike i roadbike aplikace jsou na cyklistiku, zachycují vlastně údaje o jízdě, najeté km, strávený čas na kole, průměrná rychlost, stoupající a klesající metry, počasí, včetně offline mapy, zachycuje podle GPS najetou trasu atd., tu trasu zaznamenává a to vše se pak dá synchronizovat na web a relace si tak ukládat pro pozdější prohlížení, ukázání přátelům atd. Má to i hlasovou odezvu, dají se tam nastavovat tréninky, lidé tě můžou z webu povzbuzovat při jízdě, jestli to máš povolené. Samotné app i webovky jsou pak v češtině, budou asi i ve slovenštině.

EDIT: Roadbike je na ostatní kola a mountainbike je dělaná pro horská kola. Navíc se dají k této app od runtasticu dokoupit senzory a udělat tak z iPhonu plnohodnotný tachometr.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

Tak už som stiahol a páči sa mi to. Už sa teším až budem mať poskladané kolo a budem to môcť použiť :) Ešte by ma zaujímalo, že keby som si k tomu kúpil ten senzor aby som to mal i ako tachometer tak by ma zaujímala výdrž batérie na iP4S predsa to neustále zapnuté GPS dosť žerie.

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

V tomto už neporadím, mají na ty senzory dongle do eeee, jak se tomu nadává :D , no do docku do iPhonu. Ten pak snímá bezdrátově ty senzory. Ale až tak daleko jsem s tím užíváním nedošla, takže fakt nepovím. http://my.shop.runtastic.com/runtastic-bike-accessoires

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Zkusim to zitra otestovat, na motorku a vylety pro pěší mam every trail, on je dobry i na kolo, ale tohle má sve prednosti, pokud to slušne bude zaznaménavat trasu tak pohoda....
Jsem rad že jsem si to dal včera do watch listu a dneska to dali na free :-)
iPhone SE 2022

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

U techto app doporucuji vypinat behem jizdy mobilni data, setri to baterku. Mam zakoupeny cyctastic(je v cestine) coz je taky app od runtastic a je urcena na kolo, a bojoval jsem pri zapnute app na kole s vydrzi baterky, 1 hodina jizdy 20% baterky dole :(
Po vypnuti mobilnich dat 1 hodina jizdy 10% baterky dole, coz je u takovych app normal.
Zaznamena to vsechno, trasu podle gps, udaje atd, a po zapnuti dat to ukaze i projetou trasu na mape, jinak to stahuje porad mapove podklady a to pak zere baterku ;)
Manual iPhone

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

Takže keď vypnem data a potom keď už budem doma a napojený ny Wifi tak sa mi dodatočne stiahne mapka a trasa kade som šiel?

iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Ano, tak tak, stáhne se to pak. Aplikaci stačí že si loguje gps. Nebo je dobré si stahnout mapy do offline a je to uplne to samé a jeste pri jizde ty data máš k dispozici také.
jinak tato aplikace je v CZ...
iPhone SE 2022

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Teda já mobilní data nevypínám a po 4 a půl hodinách jsem měl na 3GS stále 38% baterie.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

No treba i ski tracks je taky nevypinam a baterka drzi, bojoval jsem s tim u te app Cyctastic, koupil si i obal s externi baterkou, a pak jsem jednou vypnul mobilni data a baterka najednou drzela dele. Spise jsem to psal kdyby s tim nekdo mel problemy, klidne at se to zkusis bez vypnuti a sami uvidi ;)
Manual iPhone

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Jj, potvrzuji, dnes jsem jela se zapnutými daty a sežralo to více baterky, než s vypnutými daty. Tam není problém, ona ta app zaznamenává trasu a pak po připojení na internet mapku dostahuje. Ve výsledku to pak člověk zesynchronizuje s webem. No a výsledek vypadá takto: http://www.runtastic.com/cs/uzivatele/J ... y/13834606 Je potřeba mít na runtasticu účet. Přesnost je celkem v mezích GPS. Ukazuje mi, že sice místo cesty jedu vedle po trávě, ale to je rozdíl cca +/- několik metrů od původní trasy.

Měla jsem i cyctastic, ale ta roadbike pro je fakt dělaná přímo pro cyklistiku, je na tuto činnost vhodnější, než cyctastic, navíc z webu runtasticu stahuje jen údaje o cyklistice, nepletou se tam ostatní aktivity jako chůze, běh atd. Takže člověk má přehled jen o statistikách ohledně cyklistiky. Ukazuje, kolik aktivit bylo za měsíc, kolik km najetých a taky ukazuje i celkový čas strávený na kole. S touto app jsem mnohem více spokojená, než jsem byla s cyctastic.

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

Tea Racer píše:Posloupnost je taková:
sis, altus, acera, alivio, deore, lx/slx, XT, XTR

Našiel som Shimano Deore LX to je niečo medzi Deore a LX alebo jak to mám rozumieť?

iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Deore, Deore LX, Deore XT
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

A môžem prehadzovačku a prešmyk skombinovať s radením SRAM X7 poprípade X9?

iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Tak jsme z toho Mountain Bike PRO Cycling trochu rozčarovaný. On funguje jenom když jsem v aplikaci. Pokud udelam lock screen, tak nefunguje GPS :( Dnes jsem to testoval...
Every Trail mi funguje i pri zamknutí. Má to vliv na baterku. Jasně, pokud chci sledovat udaje na displeji tak to je logicke, ale proč to nejde jako u ostatnich aplikaci hodit do kapsy, batohu a jen logovat trasu? Nebo to neumim nastavit? :-)
Dneska jinak paradní projiždka! Cca 20 km z toho 10 km les, kořeny, kameny a prudké klesání :-) sem tam sníh ( ano u nás převčirem snežilo a na vrcholcích to jeste neroztálo ) moc se mi libí můj novy VDO MC1 který ukazuje nadmorskou vysku a teplotu, ale jak bylo na teplomeru 5°C a méně raději jsem tam nekoukal :-)
iPhone SE 2022

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

No ja som to zase dnes skúšal jak som šiel pešo do práce a spustil som to dal home, zamkol a šupol do vrecka. Keď som došiel do práce tak som to vypol a meralo mi to celú trasu. Neviem kde sa u tebe stala chyba :unknown:

iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Copak rikate na tuto silnici
http://www.bikepedia.com/QuickBike/Bike ... Model=5000

Rok 2007 cena 16800,- ... Hodne nebo malo? Asi to bude chtit projet a podivat se na to osobne ze?
Inzerat tady
http://www.bike-forum.cz/bazar.html#ad24456
Manual iPhone

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Tea Racer píše:Tak jsme z toho Mountain Bike PRO Cycling trochu rozčarovaný. On funguje jenom když jsem v aplikaci. Pokud udelam lock screen, tak nefunguje GPS

Jeden den vyzkouším i tu app mountain bike pro, ale ta roadbike pro funguje v naprostém pořádku při locknutém iPhonu. Jen nastartuju appku, odpočítávání tam nemám, takže až mi ukazuje, že začala měřit čas, tak locknu iPhone, hodím do obalu, dám do brašny a jedu. Trackuje trasu v naprostém pořádku. Ono jestli nebude zrada v tom, že máš 3Gčko?

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

2 Roman_Pe: Ona se zmeri ale leteckou vzalenosti nefunguje to když to zamknu :(
Ale runkeeper, EveryTrail ano. To nechapu :(
Mrkni
Link
Je tam videt kdy jsem ho mel locknuty a kdy ne..

2 MetalGirl: To nevím kde je chyba, ale zkousel jsem to asi 5x, ale ostani aplikace funguji v poradku i pri zamknutem locksreenu.
iPhone SE 2022

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Jak říkám, mě to v pohodě trackuje i při zamknutém iPhonu. Někde bude zrada, ale kde.

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Ale ty nemas tu moutin verzi ne? Stahni ji, je ještě free :-)
iPhone SE 2022

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Mám ji stáhnutou, je na chlup stejná (co se týče funkcí atd-) jako ta roadbike pro, akorát má jinou grafiku. Už jsem se na ni dívala, mám ji nainstalovanou v iPhonu, hned jak pojedu v nejbližších dnech na kolo, tak zkusím tu mountain bike pro a dám ti vědět. :) Předpokládám však, že obě appky budou pracovat stejně.

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Je to divné, dam locksreen a okamzite vypne GPS, pak otevru a hned preleti gps rovnou čarou. Proste ji to vypíná a u ostatních aplikací ne. Tak mam stahnutou tu road bike free, také zkusím. Hodne me stve že to webove rozhrani nema editaci map a neumi defaultne zobrazit urcitý druh mapy, ani tam dodat fotky asi :-) zatím budu pouzivat EveryTrail.
iPhone SE 2022

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Mapy přepínat umí na satelitní, klasickou a tu smíšenou, relace se dají stáhnout jako gpx soubory a dají se upravovat, jak se to pak dá pak nahrát zpět na server, to netuším, nezkoušela jsem. Fotky se fotí přímo v app, dodatečně dodat, to asi už pak nejde. Však používej to, co ti vyhovuje na tvé účely nejvíce, vyzkoušel jsi, nevyhovuje ti, nevadí. ;)

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Vím že umí přepínat, mam stahnutou i tu offline, ale nejde to nastavit na webu jako default prave. Ani dodat ty fotky, fotky z Iphonu nejsou kvalitní a je tam málo možností. Aplikace mi prijde vhodná na to kolo i přes ty nedostatky, jen proč vypína pri lockscreen gps nechápu :(
Na klasické pěší výlety a motorku je lepší everytrail, ale na kolo bych chtel tohle :-)
iPhone SE 2022

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

MaReCeQ píše:Deore, Deore LX, Deore XT

ináč týmto si čo myslel? že to je ešte medzi Deore a LX alebo jako si to myslel? Teraz som to všade hľadal a je len:
sis, altus, acera, alivio, deore, lx/slx, XT, XTR
Tak a druha moja otázka je čo sa vyššia kvalita SRAM X7 alebo Shimano LX

iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

macuser

Příspěvek od macuser »

Resite tady chujoviny. :-) Porad co je lepsi, kvalitnejsi, jaka je posloupnost... Od deorecka je to vse pouzitelne, pokud si to clovek dokaze sestelovat, vse funguje. A mnohdy prave neni nad to zlate deorecko. Co se tyce razeni, sram vubec neresim. Na co taky, kdyz mi shimano funguje.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Tim som myslel ze Deore LX a LX je uplne to iste, len niekedy sa to nazyva cisto LX a niekedy Deore LX, no je to jedna rada. A ci sram alebo shimano, to ti neporadim, ale mal som Deore a bol som spokojny
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

barberry.pha píše:Copak rikate na tuto silnici...

Copak, chceš přesedlat na silniici?
Je to pět let starý kolo, byť z karbonu, myslím, že nikde nepíše, kolik to má nalítáno. Rozhodně bych se případně nebál vyjednávat a tlačit cenu po 15.000,-. V každým případě je to potřeba vidět a vědět, kolik mají komponenty za sebou.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Presedla na silnici nehodlam :)
spise jsem uvazoval o porizeni silnice k tomu MTB, ale v silnicich se nevyznam vubec, tak se spise jenom tak koukam a ani financne bych do toho nechtel moc zahucet, tak koukam tak po bazarech.
No urcite bych si v tomto pripade vyzadal podrobnejsi info o najezdu, jak na kole tak komponentech, spise me zajimala ta cena jestli neni moc prestrelena ;)
Manual iPhone

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Tak runtastic roadbike mi ted pri lockscreenu ukaoval pesi trasu spravne. Ale moutainbike včera ani na nekolik pokusů ne. Tak ho jeste vyzkousím jednou. To je záhada tedy...
iPhone SE 2022

vitaminc

Příspěvek od vitaminc »

i já bych se rád pochlubil se svým novým přírustkem. (vím, že to není žádný zázrak) Jsem zase začátečník asi 4 roky jsem nejezdil. Před tím jsem měl celoodpruženou MTB a teď jsem přešel na tohle.

Obrázek
díky tomuhle foru mám jsem si stáhl aplikaci a s držákem jsem spokojený. Četl jsem, že jste tu znalci. Když brzdím přední (cítím takový pohyb ve vidlici) dá se s tím něco udělat? Díky

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Musíš seřídit brzdu, asi jeden špalek nemá šípovitý náběh, nebo máš rozcentrované přední kolo. To je trochu slabina klasických brzd, jejich nutnost přesného seřízení. :(
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

Odpovědět