ČS klávesnice

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar alexxx | pon říj 22, 2007 4:19 pm

ČS klávesnice

Jsem zatím dost naštvaný k čemu je lokalizace od maxwellu, pár stupidně lehkých hlášek, tlačítek a tak. nevim já bych asi o lokalizaci přemýšlel až v okamžiky kdy by byla k dispozici česká klávesnice no a slovník ale ten není podmínkou. Jinak třeba už je na netu i německá klávesnice se slovníkem a spoustu dalších. TAK už je na čase aby se do toho dal i nějaký čech.


edit: pro ty co jsou tu nový tak aby nemuseli číst celou diskuzi...
do source repo.iphone.cz a pak v czech pakage nainstalovat českou klávesnici.
Naposledy upravil alexxx dne pon lis 19, 2007 8:12 pm, celkově upraveno 1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 287
Registrován:
sob říj 13, 2007 7:04 pm
Bydliště: Karlovy Vary

Uživatelský avatar alexxx | stř říj 24, 2007 6:13 am

http://www.maler.cz/index.php?id=1147

Edit tak na týhle stránce je odkaz na program ve kterém jde vytvořit českou klávesnici a slovník no mít dostatek času dám se do toho, ale bohužel nestíhám ted. Ale někdo šikovný by se do toho mohl dát abysme pak všichni mohli psát s diakritikou :idea:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 287
Registrován:
sob říj 13, 2007 7:04 pm
Bydliště: Karlovy Vary

Uživatelský avatar Dzunk | stř lis 07, 2007 5:42 pm

koukal sem tam a dokonce tam je v nakym prispevku uz to nak hotovy jn to prej dat do toho programu a to se dela nak pres iphone asi nebo nvm
Host
Host
 
Příspěvky: 40
Registrován:
úte lis 06, 2007 8:05 pm

erda | sob lis 10, 2007 10:24 am

Nač nosit dříví do lesa. Stačí si přečíst diskuzi. Menší návůdek:

Martin píše:Ahoj, našel jsem na netu lokalizaci klávesnice do ruštiny, němčiny atd. Tak jsem si ji stáhnul a upravil a už mi chodí kompletně počeštěná klávesnice na iPhonu. Vycházel jsem z němčiny, kde klávesnice má nejvíce znaků na třech řádkách, naše má bohužel čtyři. Když jsem to zkoušel tak bylo strašně překlepů a tak jsem upravil německou klávesnici o třech řádcích. Na české rozložení kláves jsem pro mnoho překlepů rezignoval, funguje to bez problémů a tak když budete mít zájem jděte z iPhonu přes Safari na
http://www.russianiphone.ru/beta/en/
, když máte nainstalovánu app Installer bude Vám to chtít přidat zdroj pro lokalizaci ( založí kategorii Localization) a zde si nejdříve nainstalujte Mobile Enhancer pak naistalujte German keyboard. Ve složce /Library/MobileEnhancer/cyrillic-keyboard.men pak zaměníte sedm souborů za mnou upravené soubory, které jsem uložil na http://uloz.to/71212/Keyboard CZ.zip
( musíte je rozbalit :-) a vložit již do zmíněné složky a můžete psát a používat po restartu ( vypnutí a zapnutí je nutné)kompletní české znaky. Pro přetažení souboru používám aplikaci iPhoneBrouser v. 1.4 , kterou naleznete na http://uloz.to/71222/SetupiPhoneBrowser.1.4.zip
Můžete zkusit i Vaši úpravu. Používal jsem PC a zde Poznámkový blok ? Notepad a Malování.
Když budete mít nějaký již trochu funkční český našeptávač, tak ho prosím uložte na http://www.uloz.to Rád ho vyzkouším. Martin
 

Uživatelský avatar alexxx | sob lis 10, 2007 5:15 pm

No jo jenže to asi nebylo v době kdy jsem zakládal tento thread. :lol:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 287
Registrován:
sob říj 13, 2007 7:04 pm
Bydliště: Karlovy Vary

paul.digi | stř pro 05, 2007 10:25 am

kriznik píše:mi tohle nefakci, napise to na tu russian sajtu ze "safari cannot download this file" :oops:


ten odkaz je s mezerou a nezvyraznil se celej. Zkuste tenhle odkaz http://www.uloz.to/71212/keyboard-cz.zip
 

Uživatelský avatar maybe | stř pro 05, 2007 12:17 pm

On nema problem se souborem na ulozto, ale s tou predeslou ruskou strankou:

http://www.russianiphone.ru/beta/en/

Kdyz ji zadas v safari tak to napise tu hlasku. Ma nekdo jinej nejakej napad jak tam dostat ten Mobile Enhancer?
Host
Host
 
Příspěvky: 80
Registrován:
čtv lis 15, 2007 7:22 pm
Bydliště: Praha

Uživatelský avatar j.v. | stř pro 05, 2007 1:01 pm

Co takhle třeba trochu experimentovat a tu adresu zadat přímo do sources, chytráci? :wink:
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 487
Registrován:
pát říj 12, 2007 12:01 pm

Uživatelský avatar maybe | stř pro 05, 2007 1:42 pm

Tak nacpat to rovnou do sources me nemapadlo a to sem prolez ty rusky stranky a nikde nic:-)))

No taky nepouziju ty pngcka cesky, protoze to nevypada dobre, ale jak autor pise, pouzil kresleni coz presne odpovida...
Host
Host
 
Příspěvky: 80
Registrován:
čtv lis 15, 2007 7:22 pm
Bydliště: Praha

Uživatelský avatar j.v. | stř pro 05, 2007 7:23 pm

http://www.edisk.cz/stahni/39480/keyboa ... .32KB.html

Hezčí písmena na klávesnici; enjoy... ;)
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 487
Registrován:
pát říj 12, 2007 12:01 pm

dyndym | sob pro 08, 2007 10:13 am

Zkusil jsem to, ale klávesnici mám pořád EN. Problém bude v tom, že nevím kde vzít German keyboard a jak jí nainstalit. Ve složce /Library/MobileEnhancer/ tudíž nemám cyrillic-keyboard.men. cyrillic-keyboard.men jsem pohledal na netu a šoupl ho do iPhone, pak překopíroval CZ do již zmíněné složky, ale po restartu samozřejmě nic. Můžete mě prosím někdo postrčit? :oops:
P.S. nemůže být problém v tom, že mám FW 1.0.2
Host
Host
 
Příspěvky: 16
Registrován:
čtv lis 29, 2007 9:50 pm
Bydliště: Náchod

Uživatelský avatar Moren | sob pro 08, 2007 1:28 pm

Podpora mezinarodnich klavesnic je az od FW 1.1.1, takze jsi si prakticky odpovedel sam. Musis udelat nejdrive upgrade na FW 1.1.1. Na ten je odblok v pohode, takze zadny problem.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 425
Registrován:
pát říj 12, 2007 1:08 pm
Bydliště: Pardubice

dyndym | sob pro 08, 2007 2:16 pm

Díky.
Host
Host
 
Příspěvky: 16
Registrován:
čtv lis 29, 2007 9:50 pm
Bydliště: Náchod

Uživatelský avatar Moren | ned pro 09, 2007 1:12 am

Jen takovej drobnej dotaz. V Installeru jsem German Keyboard nenasel. Mobile Enhancer jsem nainstaloval bez problemu, ale tu klavesnici ne.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 425
Registrován:
pát říj 12, 2007 1:08 pm
Bydliště: Pardubice

Uživatelský avatar spachal | ned pro 09, 2007 1:32 am

Ve fw 1.1.2 je nemecka klavesnice primo v Settings, v 1.1.1 to je jinak?
neposkytuji podporu pro iPhone, od toho je zde forum ..
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz
 
Příspěvky: 465
Registrován:
pát lis 02, 2007 5:24 pm

Uživatelský avatar Moren | ned pro 09, 2007 4:55 pm

Jo, v settings ji nastavenou mam. Ale nahore v popisu je psano, ze mam nahradit soubory s ceskymi znaky z prilozeneho dokumentu za ty co jsou ve slozce /Library/MobileEnhancer/cyrillic-keyboard.men.

Ale jak jiz psal dyndym, ten cyrillic-keyboard.men tam proste nemam. Takze nemam zac nahradit odpovidajici .png.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 425
Registrován:
pát říj 12, 2007 1:08 pm
Bydliště: Pardubice

Uživatelský avatar crusader | pon pro 17, 2007 10:30 am

Tak jsem na tom podobně. Postup jsem dodržel a mám stejný problém jako Moren. FW mám 1.1.1 . Vyřešil jste již někdo na tomto FW počeštění klávesnice? Díky moc.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 432
Registrován:
úte pro 04, 2007 9:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

Uživatelský avatar Moren | pon pro 17, 2007 11:03 pm

Ceska klavesnice mi opravdu chybi. Jestli nekdo ma cestinu od MacWellu a je ochoten mi zkusit poslat zkopirovany vnitrek, bych bych mu hodne zavazan. Ja vim, neni to fer k tem klukum od MacWellu, kteri se s tim drou, ale osobne nepojedu do Prahy pro zakoupeni cestiny. A zase chci klavesnici v cestine, tak co naplat. :(
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 425
Registrován:
pát říj 12, 2007 1:08 pm
Bydliště: Pardubice

Uživatelský avatar j.v. | ned pro 30, 2007 4:14 pm

Nevím jsetli se tady někomu nakonec podařilo cz klávesnici rozchodit, takže tady je mininávod:

Sources do installeru:
- http://repository.ripdev.com/
- http://apps.iphoneislam.com/

Instalace
z iPhoneIslam:
- Mobile Enhancer
z RiP Dev:
- Русская клавиатура (to je ona cyrrylic keyboard)

Po instalaci překopírujte české soubory do /Library/MobileEnhancer/cyrillic-keyboard.men/ a restartujte iPhone.

Teď už jen povolte Setting>General>Keyboard>International Keyboards>Russian , a při potřebě českých znaků při psaní přepínejte klávesnici mezi EN a Russian
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 487
Registrován:
pát říj 12, 2007 12:01 pm

Uživatelský avatar crusader | ned pro 30, 2007 4:20 pm

A tobě to na FW. 1.1.1 chodí? Tento návod je totiž dle tvůrce funkční pouze na 1.0.2
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 432
Registrován:
úte pro 04, 2007 9:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

Uživatelský avatar j.v. | ned pro 30, 2007 4:30 pm

Ne, na 1.1.1 mi to vážně nechodí, postuju to tu jen z legrace... </sarkasmus>

Enhancer i Keyboard od doby 1.0.2 o pár vývojových verzí zestárly ;)
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 487
Registrován:
pát říj 12, 2007 12:01 pm

Uživatelský avatar crusader | ned pro 30, 2007 5:48 pm

No, sarkasmus dobrý, ale žádný učený z nebe nespadl :wink: Ale díky za tip, vážně to běhá. Ještě musím někde zjistit, kde změnit ty azbukové popisky u SPACE a ENTERu.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 432
Registrován:
úte pro 04, 2007 9:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

Uživatelský avatar crusader | ned pro 30, 2007 8:54 pm

Tak bohužel. Na FW 1.1.1 se mi sice znaky zobrazí, ale v každé aplikaci, když začnu psát s diakritikou, tak aplikace spadne. Bohužel počkám na stabilnější verzi.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 432
Registrován:
úte pro 04, 2007 9:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

Uživatelský avatar j.v. | ned pro 30, 2007 10:14 pm

Mně to funguje jak má, tj žádné výraznější pády jsem nezaznamenal. Nicméně viděl jsem zkazky, že některé aplikace používají problematické kódování textu a můžou padat...

/psáno z iPhonu/
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 487
Registrován:
pát říj 12, 2007 12:01 pm

Uživatelský avatar crusader | ned pro 30, 2007 10:25 pm

Já to vyzkoušel v Poznámkách a cvičně v iSMS. Obě aplikace padly :(
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 432
Registrován:
úte pro 04, 2007 9:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

Martas06 | pon pro 31, 2007 10:18 pm

Zkousel to nekdo na FW 1.1.2 ???
Ja pouzivam 1.1.1 a jak tak ctu ani to zkouset nebudu.

Kazdopadne se nemuzu dockat az se iPhone bude v prvnim ctvrtleti 2008 prodavat v CR tusim ze je to povinnost prodavajicihio....O2 by si telefon v EN tezko mohl dovolit .Znamena to ze bude plne lokalizovany (FW s CZ podporou bude ke stazeni ci ho nekdo "vyripuje")vcetne klavesnice a snad i T9-ky......."soudruzi" z macWell si tu svoji pak muzou "nabouchat do hlavy" protoze jejich pristup k zakaznikovi vzhledem k tomu ze za loc. chteji 833kc je fakt do nebe volajici!!!
Psal jsem o tom v tematu "Cestina od MacWell" http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?p=5849#5849
 

Uživatelský avatar j.v. | čtv led 17, 2008 10:20 pm

*BUMP!*

MobileEnhancer i Cyrrylic Keyboard doznaly většiho updatu (ME 2.0, CK 1.01), který podle autorů odstraňuje některé problémy ale zároveň je nekompatibilní se staršími verzemi ME a CK.

Bylo by tedy fajn kdyby někdo znalý revidoval stávající českou klávesnici a upravil ji pro ME 2.0 ( resp. aby předělal CK 1.01... já se v tom totiž nevyznám ;) )
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 487
Registrován:
pát říj 12, 2007 12:01 pm

Uživatelský avatar Moren | pát led 18, 2008 2:17 am

jj, vyzkousejte to nekdo prosim na 1.1.2
iPhone 3Gs 32GB + HTC Tatoo (Android)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 425
Registrován:
pát říj 12, 2007 1:08 pm
Bydliště: Pardubice

FuntomCZ | pát led 18, 2008 5:35 pm

sry ale nejak sem nepostreh jestli se zabyvate jen diakritikou ( to po ni nekdo fakt tak touzi ? xD ) nebo ( coz zajima me osobne ) jen/i prehozenim Z a Y...

me je totiz diakritika k nicemu..zadny slohy na tom psat nebudu a do sms je to blbost, ovsem Z/Y prehozeny me doslova sere...
 

Uživatelský avatar Moren | pát led 18, 2008 5:55 pm

Jo, diakritiku fakt potrebuji. Hlavne kvuli zadavani novych kontaktu. Po nejakem cas je tezke rozpoznat jestli to je pan "Smaral" ci "Šmáral" nebo "Smáral". Kdyz mam hodne obchodnich kontaktu, je dobre kazdeho znat nezkomelenym jmenem. Mohlo by pak dojit k nemilemu trapasu pri formalnim osloveni.
iPhone 3Gs 32GB + HTC Tatoo (Android)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 425
Registrován:
pát říj 12, 2007 1:08 pm
Bydliště: Pardubice

cemak | pát led 18, 2008 6:13 pm

Přesně tak, nikdo neříká, že na iPhone chce psát slohy, ale jsou věci kde bych ty český znaky potřeboval - Poznámky/Kalendář/Kontakty...
Host
Host
 
Příspěvky: 29
Registrován:
pát lis 23, 2007 6:41 pm

FuntomCZ | pát led 18, 2008 6:31 pm

to me netrapi a nezatezuju se tim :D co to Y/Z ? jde to nejak "jednoduse" prehodit ? nepotrebuju diakritiku,nechci celej iphone v cestine...jen ty 2 posr...y pismenka....plz... :evil: :D :D
 

Uživatelský avatar crusader | pát led 18, 2008 6:32 pm

V tom případě si zapni německou klávesnici a máš vyřešeno ;)
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 432
Registrován:
úte pro 04, 2007 9:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

Apophis.k | pát led 18, 2008 6:44 pm

hmm, problem je v tom, že tam německou nemám, sice nevim proč, ale nemám..
 

Uživatelský avatar crusader | pát led 18, 2008 6:51 pm

Apophis.k píše:hmm, problem je v tom, že tam německou nemám, sice nevim proč, ale nemám..


Někde na fóru uvedl lukee stránku, na které je postup, jak aktivovat všechny regiony v iPhone. Pak by se ti tam klávesnice měla objevit.

Jinak pro některého šikulu je na úpravu klávesnice údajně tento software. Já už si s tím hrát nemohu, už takhle jsem si při překladu iPhonu nadělal dost problémů, protože jsem si doma díky překládání nevšímal přítelkyně :wink: Takže začít ještě další hodinové hrátky s klávesnicí bych už asi nepřežil :D Proto nechť se ujme žezla někdo, kdo nemá doma horkou půdu :D
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 432
Registrován:
úte pro 04, 2007 9:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

ert | pon led 21, 2008 8:05 pm

 

Uživatelský avatar crusader | pon led 21, 2008 9:06 pm

Tak to je škoda, že se o ní tady s námi nepodělí :(
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 432
Registrován:
úte pro 04, 2007 9:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

ert | pon led 21, 2008 9:08 pm

ale kdo vlastně je? dybych věděl,kontakt,tak jí seženu

tak sem přidal komentář
Naposledy upravil ert dne pon led 21, 2008 9:27 pm, celkově upraveno 1
 

Uživatelský avatar crusader | pon led 21, 2008 9:11 pm

V profilu žádný kontakt nemá. Snad jedině tam nechat u článku komentář a doufat :)
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 432
Registrován:
úte pro 04, 2007 9:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

Uživatelský avatar tvosi | pon led 21, 2008 9:20 pm

tak sem chtel poslat ten komentar ale nemam ucet u blogger a registrovat se mi kvuli tomu nechce
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra
 
Příspěvky: 4121
Registrován:
pon lis 26, 2007 8:41 pm
Bydliště: Praha

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na CZ a SK lokalizace iPhone

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé