Navigace pro iPhone 3G - quo vadis Apple ?

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
giger
Host
Host

Navigace pro iPhone 3G - quo vadis Apple ?

Příspěvek od giger »

Zaujimavy clanok o navigaciach pre iPhone 3G.

http://www.maczone.cz/clanky/navigace-p ... 332009589/

Osobne sa tesim na TomTom :)
Obrázek iPhone 3G 16GB White (FW 2.1) O2 SIM without JB

Filiposna

Re: Navigace pro iPhone 3G - quo vadis Apple ?

Příspěvek od Filiposna »

no uz aby to bylo...beztak to ale jeate nejakej ten patek potrva :-F

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

No to je moc hezký... Vypadá to tedy, že se dočkáme navigace od Applu, ale od mých oblibených gigantů ne... Nový model jsem si kupoval hlavně kvůli kvalitní navigaci, ale pokud Apple vyjede s úpravou Google maps, tak budu dost sklamán

blackmanT

Příspěvek od blackmanT »

Tak to jsem taky zvědavý jak to dopadne. Jeden z hlavních důvodů proč jsem na iPhone nepřešel z PDA už dávno bylo integrované GPS, proto jsem po IP 3G hned skočil - navigaci používám poměrně často. Zatím mi postačuje navigace přes Google maps, ale s tím, že stále doufám v iGO nebo TOMTOM. Pokud se ukáže že nebudou, silně uvažuji o přechodu zpět na PDA - takové HTC Touch HD nevypadá špatně..... no uvidíme.
Každopádně zatím si IP nechávám, je to dobrý stroj.

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

No já jsem měl od kámoše pučenej touch HD a přemejšlim o něm... Potřebuju ještě jeden telefon a windows mobile se mi zdá ok, ale není to ono... možná počkám na wm 7.. uvidim

giger
Host
Host

Příspěvek od giger »

Moje skusensti su, ze Google maps a navigacia su vynikajuce na pesi pohyb po meste, maju integrovane lokalne vyhladavanie, co je vynikajuce ak cokolvek hladate napr. restauraciu, hospodu, presnu adresu atd.
Najdene vysledky si mozete jednoducho pridat do Bookmarks, vidite v nich dokonca tel. cisla, www a ine detaily.
Pouzivam to hlavne v Prahe a funguje to vynikajuco.
Neviem ako je to s pokrytim mimo hl.m. ale to uz je asi otazka integracie jednotlivych POI do mapovych podkladov.

Myslim ale, ze google maps nebudu asi nikdy sluzit na plnohodnotnu navigaciu ako napr. TomTom. Uvidime.

RudyJames

Příspěvek od RudyJames »

hmm, co tam po TomTom... nejake info o Garmine? :shock: na N95 mi bezchybne funguje doteraz aj pokrytie ma perfektne...

bendercze

Příspěvek od bendercze »

vi teda nekdo jak to bude s tou navigaci ?

Dwarf

Příspěvek od Dwarf »

Jasne Steve Jobs :P

Elesh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Elesh »

chtěl bych se zeptat trošku mimo téma (v GPS navigacích na mobily atp se vůbec nevyznam a nerozumim tomu)
Jak takový GPS na telefonu funguje ? (konkrétně na iPhonu) asi fungovat bude ?
Myslim tim za co všechno se platí a jak je tos připojením na internet s používáním navigace atp ...... když chci používat navigaci musim bejt připojenej na internet?
Díky za odpovědi.

Dwarf

Příspěvek od Dwarf »

no asi celu technologiu nechces popistat (to o tych druziciach co ta lokalizuju)

1.Zapnes si maps : aktivuje sa ti GPS a google maps, co znamena datovy prenos u netu
2.Nemas net nemas mapu (ak nemas offline maps a pod)
3.Platis za prenesene data
4.nemas net nemas data

5. To najhlavnejsie : Pouzivaj HLADAT a citaj diskusie na fore

Elesh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Elesh »

ok takže prostě abych moh používat GPS musim bejt připojenej k netu .... díky za vysvětlení

Dwarf

Příspěvek od Dwarf »

no asi to beres len z naseho maleho uzavreteho sveta
V velkej vetsine je na svete s iPhonom davany neobmedzeny datovy pausal a tak tam googlemaps v pohode postacuje. Nebyt relativne malych statov na kope ako je europa a nezmyselnych roamingoch na ktorych sa operatori dost nabaluju tak by bolo aj u nas 90% ludi s touto aplikaciou spokojnych. (inak som zacul niaky sum z Bruselu ze by sa mali casom roamingy v ramci EU rusit)

Dwarf

Příspěvek od Dwarf »

no dnes som behal po BA s googlemaps len aby som to testol a celkom v pohode.
Zozralo to asi 2,5Mb
Sice sa to neda porovnavat s plnohodnotnym GPS napr Garminom ale inak fakt do pohodicky
co mi nevyhovovalo : 1.Ked sa ide rychlo nestiha GPRS refresovat mapovy podklad
2.Hlasovo to nenavadza
3.Ked zle odbocis tak to neprepocita trasu
4.Presnost je taka dost divoka - myslim tym ze cesta bola
vzdy mimo znacky co som sa pohyboval
Ako nudzovka som maximalne spokojny. ked viem ze idem niekde kde som nebol tak si do auta alebo na motorku hadzem Garmin ZUMO.

peter.nr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od peter.nr »

Nechápem, prečo iGO a TomTom čakajú na Apple Store. Veď sú aj iné možnosti. Kopec firiem vydalo svoje produkty pre inštaláciu cez Cydia, resp. iným spôsobom. Veď na jailbreaknutom iPhone nie je problém čokoľvek nainštalovať. Legálne, po zaplatení sw, resp. trial verziu a potom ju zaregistrovať zaplatením poplatku za sw.
Apple nikdy oficiálne neoznačil jailbreak za niečo, s čím nesúhlasí. Ak by to totiž spravili a poslali by JB do nelegálnych vôd, okamžite by im spadla predajnosť iPhone, resp. výhľad do budúcnosti by nebol taký ružový.
iPhone 4S 64GB 6.1.3
iPad 2 16GB WiFi 6.1.3
Macbook Air 2011, i5 1.7GHz, 4GB, 128GB, Mac OS X Mountain Lion

bendercze

Příspěvek od bendercze »

serb>tu by slo treba jen o to stahnout prostredi ve kterym by ty mapy behaly ty by se nemusely tahat pres cydii nebo appstore ale clovek by si je pridal v pocitaci

peter.nr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od peter.nr »

No neviem aké tu máte skúsenosti s WM alebo Symbianom, ale ja som "vyrastal" na Symbiane (keď bol ešte v plienkach) a potom som používal cca 5 rokov WM.
Hlavne okolo výrobkov HTC s WM je dosť živo a prakticky neprejde deň, aby niekto neprišiel s novou, upravenou ROM pre niektoré s HTC zariadení. A HTC to úplne toleruje. Žiadne nelegálnosti, porušenie podmienok, pád záruky.

Prečo?
Odpoveď je jednoduchá: Čím viac sa bude dať systém vylepšovať zo strany komunity, tým bude HW obľúbenejší. HTC ovláda väčšinu trhu s WM, ale nie vďaka kvalite výrobkov, ale vďaka podpore komunity.

A toto si musí uvedomiť aj Jobs, pretože mu na chrbát dýcha Android, ktorý prinesie tiež svoju komunitu užívateľov (hlavne vďaka otvorenosti Linuxu), WM ako tradičný konkurent a Symbian, ktorý chce Nokia tiež otvoriť.

Preto ak Jobs povedie vojnu proti JB, bude kopať hrob iPhonu. A to isto dobre vie. Jednoducho musí rátať s podporou väčšiny užívateľov z USA, ktorí si radšej sw stiahnu za pár babiek z AppStore, akoby mali robiť JB. Väčšina ľudí potrebuje telefón iba na telefonovanie a image. A s tým ráta. Ale zároveň si nesmie zatvárať zadné vrátka vyhlásením JB za nelegálny. Pretože je tu aj početná skupina iných užívateľov.
iPhone 4S 64GB 6.1.3
iPad 2 16GB WiFi 6.1.3

IPeIPa

Příspěvek od IPeIPa »

To je pravda - trochu necjápu proč se apple prostě nepustil do iphonu pořádně, nová verze (tedy 3g) mohla klidně ještě nejmíň rok počkat. Lidi by spíš ocenili kdyby fungovalo vše tak jak má - a ne tak že každou změnu mění až změna FW, který ovšem přichází každou chvíli - to je pro mě trochu otravné.

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

Máš docela pravdu, ale to je to samí, jako to, že si mohli počkat i s první verzí... Já jsem zatím spokojen... Nevím co by Apple dotahoval... Jeho jednoduchost by ho stejně dál nedovedla a vemte si jak se na iP 3G ,,tlačilo,,...

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

No to je sice hezký, ale podle těch obrázků to nevypadá, že by to měla bejt navigace :wink: některý obrázky tomu trošku napovídají, ale pochybuju

JC_Gucci

Příspěvek od JC_Gucci »

giger píše:maju integrovane lokalne vyhladavanie, co je vynikajuce ak cokolvek hladate napr. restauraciu, hospodu, presnu adresu atd.
Najdene vysledky si mozete jednoducho pridat do Bookmarks, vidite v nich dokonca tel. cisla, www a ine detaily.

a jak to vyhledavas? Do search napises jmeno restaurace treba? Ja to parkrat zkousel a nic mi to nenaslo, sem myslel ze to umi hledat jen adresu...

peter.nr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od peter.nr »

cmeldaq píše:http://www.iphoneyap.com/album.php?albumid=11

To nie je navigácia ale "StreetView" od Google, ktoré už funguje na nete dlhšiu dobu. Veľmi pekné, ale navigovať sa s tým nedá. Navyše sú takto pokryté iba veľké mestá (hlavne v USA).
iPhone 4S 64GB 6.1.3
iPad 2 16GB WiFi 6.1.3

giger
Host
Host

Příspěvek od giger »

Presne tak.
Google maps nie je ziadny navigacny program a podla mna ani nikdy nebude.
Vsetky vylepsenia, ktore boli doteraz v tejto aplikacii urobene a ktore sa pripravuju do dalsieho FW 2.2 (Street view atd.) maju sluzit hlavne na lepsiu orientaciu v terene. A to zvladaju Google maps na vybornu!
Zatial vsak postradam kvalitnu TURN-BY-TURN aplikaciu, ktora bude sluzit cisto na navigaciu ako je napr. (iGO, TOMTOM, NAVIGON atd.)

fantozzi
Host
Host

Příspěvek od fantozzi »

Podle mne je navigace ktera pro svuj chod vyzaduje online pripojeni uplne naprd. Nechal jsem se ted iPhonem 3G navigovat po Praze (data pres Vodafone EDGE) a jake bylo moje prekvapeni kdyz po ukonceni navigace na mne vyskocily zpravy o 8 neprijatych hovorech :twisted:
Nedokazi si predtavit treba 3-hodinovou navigaci na delsi trasu!

prodejce

Příspěvek od prodejce »

2 juramac:
Já bzch spíš řekl : ano ty opravdu netušíš k čemu je navigace!!!
Já ji používám každý den a v IP by se mi opravdu hodila,abych právě nemusel mít nic v kastlíku a měl ji stále při sobě.

Cyclope
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cyclope »

No jestli maj podobný hlášky Jobsovi developeři, tak se není čemu divit, že žádná TbT navogace pro iPhone ještě není :roll:

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

Me ta chybejici navigace ani moc nevadi.Pro zakladni orientaci a nahradu papirove mapy je GoogleMaps super a na navigaci mam v aute PDAcko s TT6.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

Lejci

Příspěvek od Lejci »

Ja si osobne myslim že apple povoli navigaci az vyresi problem s kradenim apps. Preci jenom navigacni soft neni otazka 10$.

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

Sranda ne, kdyby vsici vyrobci (dodavatele) cekali az se vyresi problem kradezi jejich softu, tak nikdy nic nevydaji. Takze v tomhle bych problem nehledal. A na Applestoru jsou i docela drahy app.

irobe
Host
Host

Příspěvek od irobe »

Nic nez jablecna politika :P Uznavam ze s vestavenym GPS a bez moznosti navigace je to celkem na prd ale me taky stacej google maps. Na cestovani po CR nepotrebuju navigaci a ve mestech co neznam google staci abych nebloudil.

Otazkou zustava jestli vubec v aute uzivim pres kabel Iphonika s navigaci.
iphone 3g .... 16gb ...fw 2.2 JB taky 2,2

homberg

Příspěvek od homberg »

Skoda, ze tym lidi, kteri delaji jailbreak, tedy jiste jsou to sikulove, se nepustil taky do jailbreaknuti (portnuti) TomToma na iP.

Chci se zeptat, ten A-GPS chip, co je v iP je plnohodnotny jako treba SirfIII, co je ve vetsine autonavigaci?

Design
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Design »

Jak tady někdo už psal, ano většinou se navigace válí někde v kaslíku a používá se jednou za měsíc, když jede člověk někam na výlet, ale právě proto bych tu navigaci chtěl v iphonu, abych nekupoval další plastovou krabičku, kterou využiju jednou za měsíc.
Pochopím že když jí někdo používá denně, tak si koupí drahou externí do auta s různýma fineskama, které třeba mít iphone nikdy nebude.
Practice makes perfect
Twitter @Gabrieluss

bawy
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od bawy »

a obzvlast ked uz tam GPS dali tak nech ma aj nejaky zmysel ..... :D
Macbook Pro 13" TB 2,9Ghz, 8GB RAM, 10.13.3
iphone 8 PLUS 64GB Space gray FW-11.1.2 JB

http://vegetariani.asp2.cz/?view=argumenty

JC_Gucci

Příspěvek od JC_Gucci »

Tohle je asi hodne laicky dotaz, ale kdyz gps nefunguje ve vnitrnich prostorach, jaktoze funguje v aute?

maxmilian
Host
Host

Příspěvek od maxmilian »

tak mylsím že signál projde snáz slkem nebo plechem než třeba železobetonem :arrow:

Lejci

Příspěvek od Lejci »

juramac: Umíš napsat příspěvek aniž by jsi někoho urazil? Když už lovíš posty přispěvkama k ničemu, chovej se aspon jako člověk a ne jako 14lletej fracek.

Jinak si myslim že navigace přes google maps sice využitelná je bohužel jak už tady někdo předtim řekl jeji nejvetsi nevyhodou je to že se ti nikdo nedovola. Takze pro me a sposta jinych v aute nevyuzitelna, zatim jsem ji dooprady pouzil jen na hledani hospod v Praze. A jeji hlavni vyhoda a sice okamzita dopravni situace u nás nefunguje, takže at si říka kdo chce co chce ale poradnou aplikaci iPhone postrada.

murder
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od murder »

K tomu mám jen jedno, jezdím opravdu hodně a telefon s navigací je špičková věc, zkus nechat na okně v autě PNA navigaci, když někde zaparkuješ, přijdeš a budeš mít rozmlácené okno. Schovat ji někde v autě nepomůže, protože zlodějíček pozná podle držáku, co máš za navigaci a jaksi počítá s tím, že se s ní tahat nebudeš. Kámoš byl chytřejší a tak ji schovával i s držákem, podle zdělení PČR, kterou volal k vykradenému autu, už stačí zloději vidět na okně kolečko od přísavky a zkusí to auto prolézt. Takže super vezmu telefon i s navigací do kapsy a v autě klidně nechám prázdný držák a mám klid. Nijak si nepotřebuju honit EGO v hospě, to spíš ty si ještě nepoznal výhody all-in zařízení.
Doufám, že už s něčím vylezou.
Obrázek

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

No nevim ale je rtakovej problem PNA navigaci treba tomtom ONE vzit a soupnout do kapsy?
Vzdyt je oproti iPhone velikostne trictvrtecni az na tu trosku a ne o moc vetsi nez krabicka cigaret....kdyz ji nekdo necha za oknem dobre mu tak.

Abych nebyl OT: Absence navigacniho softu pro iPhone mi popravde vubec nevadi,v aue TT One pouzivam a nepotrebuj dalsi.Na zakladni orientaci a prohlizeni map GoogleMAPS bohate staci,tedy alespon me.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

birkofak

Příspěvek od birkofak »

To by mě zajímalo přoč tu pár jedinců má názor, že navigace je pouze na machrování před hospodou. Osobně mám garmina nuvi 660FM všechno super ale ne vždy mě baví tahat sebou držák, nabíjecí kabel pouzdro atd...jsou u nás pořád místa kde gprs,edge není kor při hledání kešek atd. a mít k dispozici mapu bez nutnosti signálu pro stahování dat by byla prostě paráda. Ikdyž jedu po dálnici a mám zapnuté mapy na iphone tak občas vypadává signál občas nestíhá stahovat a hlavně plnohodnotně nenaviguje opravdu pouze informativne podává informace o poloze a dané trase. A co teprve zahraničí tam defakto jste nahraný. Žádný datový roaming žádná mapa. Takže kluci do toho rád si softík koupim.

Odpovědět