Offline maps

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Enrique_ms

Offline maps

Příspěvek od Enrique_ms »

Zdravim Vas,
stahl jsem si program OFFLINEMAPS, ale chce to po me abych nekde na googlu (http://code.google.com/p/iphoneofflinemap) stahl mapy a umistil je do "var/mobile/Media/Maps" a vubec si s tim nevim rady... Poradi mi nekdo? A mate s touto navigaci uz nekdo zkusenosti? Jestli stoji za to? Pry se da sehnat na iPhone i TomTom...

quak
Starý pes fóra :)

Re: Offline maps

Příspěvek od quak »

1. TomTom pro iPhone se zatím opravdu sehnat nedá.
2. Ofline maps nejsou navigace. Jen Ti to umožní používat Google maps (tedy pouze výsek map které si stáhneš) v okamžiku kdy jsi mimo datové připojení. Mapy se v iphone ukládají ve formě bitmap, takže i při relativně malém výseku počítej s velkou datovou náročností. Pokud budeš chtít zoomovat, objem dat (obrázků) které musíš stáhnout velmi vzroste.

Osobně si myslím, že je to k ničemu. Mapy od Googlu nejsou příliš kvalitní, rozhodně se nedají srovnávat s mapami, které jsou v "turn by turn" navigacích.

Počkej si na pořádné vektorové mapy i když je otázka, kdy se objeví. Já bych se odvážil si tipnout, že si ještě dost dlouho počkáme, a navigace bude přímo od Apple formou služby za paušál.
The best 4 windsurfing - http://www.surf-centrum.cz

majty

Příspěvek od majty »

mas to v tom odkazu co si poslal... musis si stahnout program http://www.in7ane.com/psp/gmdl0.5.07a.zip

tam si vyberes cast kterou chces prevest do offline a pote prevest do iphone formatu. na internetu je nekde navod.. hledej smudlo hledej.

quak

Příspěvek od quak »

2 juramac

Google maps rozhodně nepochází od Teleatlasu a je to na nich vidět. Tvrzení, že jsou Google mapy "úplně stejné jako v navigačních aplikacích" je zcela mimo mísu.

Do budoucna to bude jinak, protože pokud vím, tak Google podepsal právě s Teleatlasem letos v červenci pětiletou smlouvu o poskytování mapových podkladů, takže se v dohledné době můžeme těšit na výrazně kvalitnější mapy.

Můžeme se jen dohadovat, zda Google tenhle krok udělal i s ohledem na budoucí navigaci v Androidech. Logiku by to mělo, na trhu jsou v podstatě jen 2 velcí dodavatelé map. Teleatlas, který je mimochodem dceřinou společností TomTom a Navteq, který patří Nokii.

Myslím si, že je jen otázkou času, kdy Apple na Google maps zapomene a přijde s nějakou turn by turn navigací.

Rovněž není pravda, že IPhone jako platforma není vzhledem k relativně nízkému podílu na trhu, zajímavý pro současné hráče na trhu navigací. Důvodem proč zatím navigace není, jsou SDK podmínky Apple, které zatím vstup případných aplikací do Appstore znemožňují.

Navíc je tvé tvrzení o 1% na trhu irelevantní, ne každý telefon má navigaci a v segmentu "smartfounů" IPhone má mnohem více než 1% a slušné perspektivy do budoucna - už teď v USA čtvrtinový podíl na trhu...)

randy

Příspěvek od randy »

Mapy sú z TeleAtlasu. Veď sa stačí pozrieť no pravého dolného rohu a tam to píše. Jediný problém je v tom, že tie mapové podklady sú dosť staré (mapy Slovenska cca 3-4 roky staré).

silencer

Příspěvek od silencer »

Google mapy jsou z teleatlasu, ale v daleko mensi podrobnosti nez v TT navigacich a tim se lisi IMHO.

quak

Příspěvek od quak »

Nechci tady rozpoutávat flame, ale mapy google jsou takovou sebrankou map od několika poskytovatelů. Většina Ameriky je Navteq, část Evropy Teleatlas atd. a ano, problém je, že velká část těch map je staršího data a měřítka jsou poměrně velká.

Letos v létě uzavřel Google novou smlouvu s Teleatlasem a do budoucna by měla celé Evropa na Google být od Teleatlasu.

Ale tohle není až tak důležité. Asi se shodneme, že aktální Google mapy rozhodně na seriózní navigaci nestačí a v současné podobě se přesností ani aktuálností s mapami použitými v navigačních systémech nemohou měřit.

djha53k
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od djha53k »

no mi by treba stacilo, si takhle stahnout 1,2,3 mesta v CR kam chci jet nebo kde se vetsinou (stale) abych az tam jsem se mohl podivat kde jsem a co je kolem, kde je neblizsi zastavka apod.
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/

BlazingUFO
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od BlazingUFO »

mozte sem dat niekto navod ako stahovat mapy do offline maps?? pls nwm si s tym rady stiahol som googlemaps downloader ale totalne nwm ako ho pouzivat, diky
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO

BlazingUFO
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od BlazingUFO »

diky moc idem to hned vyskusat
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO

free_pavel

Příspěvek od free_pavel »

Myslím, že se stejně všichni shodneme na tom,že GPS v 3G postrádá význam, pokud pro to nebude nějaká pořádná aplikace.Závislost na netu je hrozná (často jezdím do míst,kde ani není signál, natož internet. Co jsem čet na různejch fórech, tak se o něčem ani nezmiňujou. 6e by se něco chystalo. Ale nějak se mi nezdá, že se nenajde někde, někdo z třetí strany, kdo udělá nějakou applikace , která použije nějakej soubor map, z nějaký GPS do auta. Stejně už takle je většina věcí co robíme se svejma jailbreaknutejma phonama občas trochu "nelegální". A pokud by ten kdo udělá tu aplikaci, za to nic nechtěl a skryl by identitu. Neviděl byh prolém. :roll:

Dwarf

Příspěvek od Dwarf »

No mapy mam v iP funguje to ale ma to zmysle ako fotka .... nevie to nic najst a to je pre mna dolezite. Ked mi to ukaze kde je ta ulica navigovat to uz nemusi a to zatial nefunguje (alebo som na to neprisiel :D)
Inak pohoda Bratislava mala cca 17Mb

Spacak

Příspěvek od Spacak »

Ahoj. Kdyz se si kpoval Iphone 3G, tak mi v t-mobilu rekli ze podle neoficialnich zprav by mel byt nejak zacatkem prosince i Tomtom do iphonu, tak sem zvedav zda bude ci ne a kolik bude stat..

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

no tak o tom silne pochybuju....zrovna tmobile vi, ze bude tomtom :-D
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

Spacak

Příspěvek od Spacak »

Taky si myslim ze tobude kec,ale treba ne.. :) to samy ze bude nejak zacatkem rijna cestina pro iphone 3g a zatim nic.. :) Asi jen reklamni trik na lidi aby si ho kupovaly.. :) Ale bylo by to prijemny kdyby to vyslo, pac jinak to GPS straci smysl a je na ....

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Prosím, abyste se drželi tématu. Jmenuje se Offline Maps.

Spacak

Příspěvek od Spacak »

omlouvam se..

maravy

Příspěvek od maravy »

Aplikace funguje skvele. Stahl jsem si turisticke mapy google a hned to vypada lepe. Pokud autor jeste vylepsi aplikaci Global Map Download Tool a pujdou stahnout nejake pekne topomapy vcetne poi, na turistiku a geocaching to nebude mit chybu.
Jinak nemuzu souhlasit ze je GPS v Iphone na nic. Zalezi na potrebach uzivatele. Pro turistiku mi vyhovuje Iphone maximalne, pokud nestaci mapy, zobrazim si satelitni pohled a mam i polni cestu. I ve meste se GPS hodi, potrebuji najit ulici s cislem popisnym natukam, najdu, zobrazim si misto a jedu. V neznamem prostredi je to samozrejme nepohodlne (ve srovnani s TT ktery na Vas rve a sipkuje :-) ).
V aute je stejne jedine solidni reseni vestavena navigace. Velke LCD, zadne nabijeni, zadne strkani do drzaku, kvalitni prijem a kvalitni zvuk pres repro v aute. Ztlumi autoradio, ztlumi hands free. Zadne kabely a nikdo ji neukradne kdyz zapomenete krabku na pristrojovce.

spoody
Host
Host

Příspěvek od spoody »

co som niekde cital TomTom je davno hotovy ale apple ho nechce ze si chcu spravit vlastny navigacny... TomTom ho vraj predava za 99$

ninisek

Příspěvek od ninisek »

Na tyhle vase keci se tady nikdo neptal... chceme jen vedet jak dostat do iphonu ty mapy a kde je stahnout.... sice ten odkaz co tam nekdo poslal je funkcni ale je tam jen video a ruske mapy nikoly ceske. chceme ceske mapy nebo treba evropske a jak je dostanu do mobilu?

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

:arrow: ninisek
Co takhle trochu SLUŠNOSTI??
Jestliže se neumíš chovat tak sem nechoď a už vůbec nežádej o rady :!:

Mimochodem návod jak zprovoznit offline mapy v iPhone zde je a nejde o warez,využíváý google maps z PC,najdi si ho sám.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Už si vykoledoval varování, tak uvidíme.

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

:wink: Nejraději bychom zde "puberťácké týpky" jako je "mistr" ninisek neviděli vůbec
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

OT: Takoví se ze společnosti vařazují sami. Je to jako plevy na zrní, dostanou se na povrch a vítr je odvane.

SteveJSF

Příspěvek od SteveJSF »

To je zase diskuze - tisíc keců kolem a málo co z toho je něco k tématu. Udělejte si téma "Kecy, kecy, kecy..." a tam se můžete vyřádit. Očekával bych tu něco jako off-line mapy mám a fugujou tak a tak, nebo dělá se to takhle, stahuje se to takhle, vypadá to takhle - viz obrázek. Vy se tu místo toho dohadujete a pak jeden přes druhýho štěkáte, že se někomu nechce hledat na netu. Nevím proč někomu vykládat, aby si na netu hledal sám, když kuwa od toho tu máme tuhe diskuzi!?! A moderátor se tu na to jen dívá a ještě si přisadí. Zamyslete se nad sebou. Jak malí haranti.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Mám otázku,funguje tento návod aj na iPhone 3G fw 2.1?http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=13&t=3455&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Lebo tam mám niečo pridať do instaleru,to som spravil,ale potom to už akosi nejde.Neviem čo ďalej.
Diky.

Moonlight
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moonlight »

Mne to v poho funguje-namiesto aplikacie iLM mam ale aplikaciu offlinemaps z cydie.

http://www.iphone-iphone.org/iphone-off ... -v124.html
new iPad wifi 32gb
iPad wifi 3G 32gb
iPhone4 32gb
iPhone 3GS 16gb
iPhone 3G 8gb
iPhone 2g

peter202

Příspěvek od peter202 »

vie mi tu niekto prosim hodit mapy slovenska a ceska ako to stiahnem?? vobec mi to nejde poradte pls

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Ja som stiahol mapy z programu Globa map download a tam písalo,že kolko to bude mať,tak som nastavil aký zoom a napísalo mi o niečo okolo 2GB a keď mi to stiahlo tak ten priečinok v PC má 138MB.Ako je to možné?
V iPhone som to ešte neskúšal lebo ešte neviem ako presne na to.
Edit:
V offline mapách v iPohne funguje aj GPS,že to ukáže moju polohu?

Moonlight
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moonlight »

cez offline mapy ti to iphone natiahne do aplikacie mapy v iphone takze potom staci kliknut na mapy v iphone a pojde to.Najprv Ti iphone vypise ze nemas aktivovany datovy pristup ale to len odkliknes a mapa sa Ti nacita.Navigovat Ta to nebude ale lokalizacia pojde v pohode.
new iPad wifi 32gb
iPad wifi 3G 32gb
iPhone4 32gb
iPhone 3GS 16gb
iPhone 3G 8gb
iPhone 2g

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Ok.Nemá niekto z Váss už stiahnuté mapy Slovenska,lebo z toho programu to ide strašne pomaly.
Diky.

peter202

Příspěvek od peter202 »

Moonlight píše:cez offline mapy ti to iphone natiahne do aplikacie mapy v iphone takze potom staci kliknut na mapy v iphone a pojde to.Najprv Ti iphone vypise ze nemas aktivovany datovy pristup ale to len odkliknes a mapa sa Ti nacita.Navigovat Ta to nebude ale lokalizacia pojde v pohode.

mne nic nejde :( vedel by niekto spravit neaky navod :( alebo neaky program cez ktory to ide potiahnut pls :(

Moonlight
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moonlight »

new iPad wifi 32gb
iPad wifi 3G 32gb
iPhone4 32gb
iPhone 3GS 16gb
iPhone 3G 8gb
iPhone 2g

peter202

Příspěvek od peter202 »

caute nema tu niekto slovensku a cesku ofline mapu??ak ano mohol by ju nekto uploadnut na rapid? pls moc by mi to pomohlo DIKY

Moonlight
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moonlight »

Caute.
Ak ste presli na firmware 2.2 tak Vam povodne offlinemaps nebudu fungovat.
Diskusia o tom je tu http://code.google.com/p/iphoneofflinem ... tail?id=30
Aby Vam Offlinemapy isli staci aby ste povodne mapy ktore ste vlozili do zlozky /var/mobile/Media/Maps ,prerobili v PC cez tento konvertor: http://code.google.com/p/iphoneofflinem ... tail?id=30
Potom ich znovu vlozte do zlozky /var/mobile/Media/Maps (ja som ich vkladal do zlozky Maps v zlozke v ktorej bola nova prerobena mapa a aj zlozka com.apple.maps.plist ktora vznikla este pri povodnom prerabani mapy cez soft GoogleMapsDownloader ktoru som pouzival na firmware 2.2)

Dufam ze Vam to pomoze.
new iPad wifi 32gb
iPad wifi 3G 32gb
iPhone4 32gb
iPhone 3GS 16gb
iPhone 3G 8gb
iPhone 2g

sleeperko

Příspěvek od sleeperko »

pripajam sa k prosbe o SVK mapu...z nejakeho dovodu mi ten GMDL nexce stiahnutu mapu prekonvertovat na iphone...pls upnite to niekto na rapid

berkoff

Příspěvek od berkoff »

Spacak píše:Ahoj. Kdyz se si kpoval Iphone 3G, tak mi v t-mobilu rekli ze podle neoficialnich zprav by mel byt nejak zacatkem prosince i Tomtom do iphonu, tak sem zvedav zda bude ci ne a kolik bude stat..

Spacaku tak zacatek prosince je za nami, tak tam dojdi a zeptej se jak to jde :)

Dobby31

Příspěvek od Dobby31 »

najde sa jedna dobra dusa ktory s tym programom vie pracovat a spravi pre nas mapu slovenska??

EDIT: ja som asi debil ale ja tomu nerozumiem co mam spravit.. skusal som vsetko ale nejde to prosim dobreho cloveka nech sem hodi strucny navod prosiiim aj s obrazkami

Moonlight
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moonlight »

ja som to robil podla tohoto viewtopic.php?f=13&t=3455
new iPad wifi 32gb
iPad wifi 3G 32gb
iPhone4 32gb
iPhone 3GS 16gb
iPhone 3G 8gb
iPhone 2g