funkce MobileMe
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
funkce MobileMe
Tak po 4 dnech testování synchronizace kontaktů, kalendářů a záložek přes MobileMe jsem jej dnes vypnul. První den fungovalo vše super a nyní není boha spustit synchrozaci z iPhona. Fetch New Data jsem nastavil na 15 min neb kratší není a čekám půl dne než se to zesynchronizuje. Nepřišel jsem na žádný trik jak synchronizaci pustit ručně i když zapnu režim manuál. Email mac.com fachá bez problémů, ale nacteni emailu synchronizaci kontaktů, kalendáře a záložek mi to nespustí.
Jaké má kdo zkušenosti? Možná to ještě souvisí s nějakými problémy na jejich serveru.
Jaké má kdo zkušenosti? Možná to ještě souvisí s nějakými problémy na jejich serveru.
-
- Mírně pokročilý
Re: funkce MobileMe
ja sluzbu taky zkousel a po prvnim dni sem toho nechal
Push email mi prichazi za 8-13 minut, iDisk mi spolehlive pomalosti odrovnava aplikace v systemu, proste des
Byl jsem na tuhle aplikaci hodne nateseny, ale ten vysledek? Vysledek hodny Microsoftu 

iPhone | iPad | MacBook Pro | Mac mini | Apple TV
Tento start se Applu bohužel nevydařil. Možná i proto je služba na 60 dnů zdarma. 60 dnů budou ladit. Ale myslím si že až to bude odladěné tak to bude užitečné. Uvidím zda mě do té doby přesvědčí že to musím mít a platit za to.
Mě to funguje bezvadně...
Synchronizace PC v praci s PC doma + Iphone, nějaké zpomalení jsem neregistroval. Nemám problém
Synchronizace PC v praci s PC doma + Iphone, nějaké zpomalení jsem neregistroval. Nemám problém

to jirka.sima: zkoušel jsi vysledovat jak rychlá je odezva na změny v iPhonu. Změny z kompu na server MobileMe mě probíhá jak má, ale z iPhonu to trvá i 8 hodin. A to mám nasteveno Tetch New Data na Every 15 minutes a iPhone neustále připojen k WiFi.
Tak jsem vysledovával s Iphone nastaveným ve Fetch New Data na manually. Když si napíšu něco do kalendáře v Iphonu, skočí mi to do MobileMe vzápětí. Když ovšem něco napíšu na PC v MobileMe, odezva v Iphonu zatím žádná, ať stahuji a mačkám dle libosti
Takže závěrem snad toto - není to zatím 100%, ale i tak mi to vyhovuje...

Takže závěrem snad toto - není to zatím 100%, ale i tak mi to vyhovuje...
-
- patron iPhone.cz
Funguje mobileme přes EDGE nebo se to synchronizuje jenom přes wifi? Chápu, že EDGE je pomalej, ale stejně by to přes něj mohlo chodit ne?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
Vyzerá, že s tým všeobecne majú problémy..
macblog.sk>
Apple poslal už dva ospravedlňujúce emaily užívateľom MobileMe kvôli výpadku ich služieb. Tentokrát sa problém dotýka približne 1% MobileMe užívateľov, ktorí kvôli závažnej chybe jedného z Apple mailových serverov už približne 5 dní nemôžu posielať ani prijímať maily.
macblog.sk>
Apple poslal už dva ospravedlňujúce emaily užívateľom MobileMe kvôli výpadku ich služieb. Tentokrát sa problém dotýka približne 1% MobileMe užívateľov, ktorí kvôli závažnej chybe jedného z Apple mailových serverov už približne 5 dní nemôžu posielať ani prijímať maily.
tak ja to zkousim uz druhym dnem
vcera, nakou chvili fungovalo pak se to celo nak po***, nesynchronizovalo, neslo posilat maily, prijimat ale slo
dneska jsem kvuli tomu delal nekolikkrat restore nez se mi to opet podarilo zprovoznit
fungovalo dokonale asi 2-3h, posilani/prijimani mailu, synchronizace, ted jsem ale chtel poslat mail a neslo to a ani prijmout nejde, synchronizace jeste funguje
upload fotek na net taky nejde...
nevite tedy nekdo jak to ty lidi co s tim mailem meli problemy vyresili?
jinak k te synchronizaci
kdyz funguje tak je to opravdu bezvadne, mam to zparovane s iPhonem, iMacem a PC a upravim neco u jednoho, za mene jak 10 vterin to je i na vsech ostatnich zarizenich
vcera, nakou chvili fungovalo pak se to celo nak po***, nesynchronizovalo, neslo posilat maily, prijimat ale slo
dneska jsem kvuli tomu delal nekolikkrat restore nez se mi to opet podarilo zprovoznit
fungovalo dokonale asi 2-3h, posilani/prijimani mailu, synchronizace, ted jsem ale chtel poslat mail a neslo to a ani prijmout nejde, synchronizace jeste funguje
upload fotek na net taky nejde...
nevite tedy nekdo jak to ty lidi co s tim mailem meli problemy vyresili?
jinak k te synchronizaci
kdyz funguje tak je to opravdu bezvadne, mam to zparovane s iPhonem, iMacem a PC a upravim neco u jednoho, za mene jak 10 vterin to je i na vsech ostatnich zarizenich
-
- Starý pes fóra :)
Mam skusenosti s MobileMe velmi pozitivne, az do nahrania fw 2.0.1 ked som mal fw 2.0 vsetko islo asi 2 tyzdne v pohode, vsetko pekne ako na ukazka Apple.
Teraz nic...ani sa nepohne zeby chcelo nieco synchronizovat. Takze zatial mi to neide a ani neskusam dalej riesit. Ked to pojde tak budem len rad, bola to moja oblubena nova funkcia v iPhone
Teraz nic...ani sa nepohne zeby chcelo nieco synchronizovat. Takze zatial mi to neide a ani neskusam dalej riesit. Ked to pojde tak budem len rad, bola to moja oblubena nova funkcia v iPhone
iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
no ja jsem zavazne premyslel ze si po uplynuti 2mesicni zkusebni lhuty zakoupim 1rocni "predplatne", ale jestli mi nepojede mail tak to rozhodne kupovat nebudu, proto bych rad zjistil jestli nekdo uz problemy s tim mailem resil a jak dopad...
email jede bez problémů .... trochu potíží (jen časových) bývá pouze s přenosem kontaktů, kalendářů a záložek. Přesto si myslím, že se jedná o super službu, která se bude už jenom vylepšovat. Já službu předchůdce MobileMe (dřív .mac) používám již 2 roky a je super !
-
- Senior uživatel
heh, vcera jsem zadaval udalost do kalendare na MM a jeste dnes tam neni 
No kdyz to vezmu tak, ze tam mam dulezite pracovni schuzky tak s tim at jdou do hajzlu. Sluzba, ktera je placena a draha tohle musi mit vychytane a nelze to promijet.

No kdyz to vezmu tak, ze tam mam dulezite pracovni schuzky tak s tim at jdou do hajzlu. Sluzba, ktera je placena a draha tohle musi mit vychytane a nelze to promijet.
-
- patron iPhone.cz
Zkontroluj si nastavení. Používám od začátku a obousměrně se data objevují maximálně do 2 minut 

-
- Senior uživatel
tak nastaveni je samozrejme v poradku. Ono tam toho moc k nastaveni ani neni.
-
- Mírně pokročilý
caesar ako to ze nie. Push mailov, kontaktov a kalendra si musis nastavit manualne (neviem ci to mas spustene alebo nie. Mne tato sluzba slape od zaciatku bez problemov az na nejake vypadky servra.
Jedna cast sa nastavuje v:
Nastavenia/Synchronizacia dat/Pokrocile

A druha cast sa nastavuje tu:
Nastavenia/E-Mail, Kontakty, Kalendar/MobileMe/

A ked toto vsetko mas nastavene takto ako napr ja tak ti to musi ist a musi sa ti to synchronizovat. Ja pridam kontakt do iP, za minutu zapnem kontakty a mam to tam a tak isto to je aj s kalendarom.
Jedna cast sa nastavuje v:
Nastavenia/Synchronizacia dat/Pokrocile
A druha cast sa nastavuje tu:
Nastavenia/E-Mail, Kontakty, Kalendar/MobileMe/
A ked toto vsetko mas nastavene takto ako napr ja tak ti to musi ist a musi sa ti to synchronizovat. Ja pridam kontakt do iP, za minutu zapnem kontakty a mam to tam a tak isto to je aj s kalendarom.
iPhone 4S 16GB iOS 5.1.1 JB Orange
iMac 24" 2.8GHz, 4GB RAM
iPad 32GB WiFi 5.1.1
iMac 24" 2.8GHz, 4GB RAM
iPad 32GB WiFi 5.1.1
-
- Mírně pokročilý

Škoda že iPhone neumí konkurenční Live.com. Což je totéž, ale funkční už alespoň rok.
Mě jako majitele Live.com, který je zdarma a funkční, MobileMe nijak neoslovilo. Live.com mám zavedené an desktopu a notebooku, a šlape perfektně. Dřív sem ho měl i na mobilu (Windows Mobile). Vzájemná kompatibilita je nulová. Navíc jsem zjistil, že iPhone neumí ani Live Mail, respektive MAPI protokol. Což je škoda, protože musim poštu honit přes SMTP a POP3.
MobileMe by bylo zajímavější kdyby bylo kompatibilní s Microsoftími službami. Nebo alespoň více podporovalo platformu Windows. Takhle se chytnou jen "macochysti".
-
- Mírně pokročilý
Preco len "Macochisti" Mobileme ma podporu pre Outlook co sa tyka kalendara a kontaktov a ako mail sa da pouzit cez iMAP. Tym padom si myslim ze integracia pod Win (Desktop, Notebook) je celkom slusna... Opacne to asi nei ale co uz...
iMac 24" 2.8GHz, 4GB RAM
iPad 32GB WiFi 5.1.1
iMac 24" 2.8GHz, 4GB RAM
iPad 32GB WiFi 5.1.1
-
- Senior uživatel
a uz jsi videl, jak vypadaji prenesene kalendare z iCalu v Outlooku? Nepouzitelny zmatek.
-
- Mírně pokročilý
Ja mam Mac, to zene som nastavil ale idem to testnut...
EDIT: Tak som to terz skusal, pridal som si na http://www.me.com New Event a v outlooko 2007 sa to zobrazuje korektne. Neviem kde mas problem?!
EDIT2: A skusil som to aj opacne, pridal som si ziadost o schodzku v outlooku a na webe sa to zobrazuje korektne...
EDIT: Tak som to terz skusal, pridal som si na http://www.me.com New Event a v outlooko 2007 sa to zobrazuje korektne. Neviem kde mas problem?!
EDIT2: A skusil som to aj opacne, pridal som si ziadost o schodzku v outlooku a na webe sa to zobrazuje korektne...
iMac 24" 2.8GHz, 4GB RAM
iPad 32GB WiFi 5.1.1
iMac 24" 2.8GHz, 4GB RAM
iPad 32GB WiFi 5.1.1
-
- Senior uživatel
Problem mam v tom, jak Outlook kalendare zobrazi. Mam jich 11 a on je nada do jednoho, ale pro kazdy z nich mi ukaze vlastni tyden,mesic,den...Mozna to jde nastavit jinak,ale hral jsem si s tim asi hodinu a pak to vypnul. Preci jen uz jsem vyroztl z toho, mit trpelivost na to ve Windows neco hledat.
Dalsi nedodelek MM je nemoznost na iPhonu vides subscribe kalendare, coz je pro me take dulezite.
Dale nemoznost synchronizovat slozky s iDiskem v pripade, ze pouzivam Windows (coz bohuzel na pracovnim notebooku musim)
Dalsi nedodelek MM je nemoznost na iPhonu vides subscribe kalendare, coz je pro me take dulezite.
Dale nemoznost synchronizovat slozky s iDiskem v pripade, ze pouzivam Windows (coz bohuzel na pracovnim notebooku musim)
-
- patron iPhone.cz
Můžu se zeptat zasvěcených jestli už mobileme applu funguje líp nebo jestli je to pořád stejný?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
-
- patron iPhone.cz
Používám, mám zaplaceno. Chová se to lépe, ale moje představa o rychlosti a funkčnosti byla malinko jiná. Furt to není to pravé ořechové. používám z MobileMe v podstatě už jen kalendář, protože umí barevně události.
-
- Senior uživatel
co se kalendare tyce, je lepsi google. taky barevny, mnohem rychlejsi, vice funkci. Z MobileMe pouzivam pouze iDisk (nekdy) a pouzivam ho ve spojeni s iWebem, jinak k nicemu.
-
- iPhone expert
tez pouzivam kalendar google, ktery se synchronizuju pres aplikaci NemusSync. Kalendare jsou v iPhonu barevne rozlisene 

iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
-
- patron iPhone.cz
Tož chtěl jsem to vyzkoušet, ale nechápu proč se mě nesyncne Google s Outlookem. Zkouším Google Calender Sync a Googl je furt prázdnej, ať dělám jedno nebo oboucestnej sync. Při tom mi to ještě minulý týden šlo
Kdo to používá, jakej je defaultní název kalendáře v Googlu pls?
edit: už jsem na to přišel

edit: už jsem na to přišel

Tak mi prestal na iPhonu chodit Push.. nevim jak dlouho uz to tak je, ale zkratka mi to tam nepushne.. kdyz vlezu do Fetch New Data, tak mam push zapnuty.. kdyz tam kliknu na Advanced, tak u sveho mailu na mobileme vidim jen Fetch.. Push tam neni na vyber.. co s tim?
-
- Host
Chtěl bych se zeptat, jestli jste někdo neměl problém v přístupu do kalendáře MobileMe přes Safari. Všechno mi funguje, jenom, když klepnu na kalendář, tak napíše Loading events ... a tam už zůstane. Synchronizace kalendáře s iPhone, Mac i PC funguje, sice blbě, ale nakonec se to podaří.
Děkuji za radu.
Děkuji za radu.
pouzivam na kontakty, kalendare a bookmarks
Apple kvuli spatnemu fungovani vsem uzivatelum pridal tusim 1 extra mesic pouzivani zdarma takze zatim jedu porad zadarmo.
Synchronizuji s MACem a PC, vsechno zatim funguje paradne, vsechno se aktualizuje velice rychle, spokojenost
Apple kvuli spatnemu fungovani vsem uzivatelum pridal tusim 1 extra mesic pouzivani zdarma takze zatim jedu porad zadarmo.
Synchronizuji s MACem a PC, vsechno zatim funguje paradne, vsechno se aktualizuje velice rychle, spokojenost
Tak po updatu na 10.5.5 mi zas nechodi sync s iCalem, respektive iCal posle nove eventy do mobileme, ale kdyz jsou nejake nove v mobileme, tak si je nestahne.. ten problem jsem resil fakt dlouho, az jsem zjistil, ze to je proste bug, ktery se u nekoho obcas projevi (viz apple support).. ach jo, samy starosti s tim 

-
- Starý pes fóra :)
Tak to dnes po dlouhé době zkouším znova.
Po první synchronizaci mě MM vymazal všechny události kalendáře v iPhone
Pokud zadám novou událost v MM, která se má opakovat jednou za 3 týdny každý pátek, tak se to projeví jen v MM a iPhone zůstane jen v jednom (počátečním výskytu) tedy žádné opakování v iPhonu není zřetelné.
Má někdo podobnou zkušenost ? A jak ji případně vyřešil ?
Předem díkas za infos ...
Po první synchronizaci mě MM vymazal všechny události kalendáře v iPhone

Pokud zadám novou událost v MM, která se má opakovat jednou za 3 týdny každý pátek, tak se to projeví jen v MM a iPhone zůstane jen v jednom (počátečním výskytu) tedy žádné opakování v iPhonu není zřetelné.

Má někdo podobnou zkušenost ? A jak ji případně vyřešil ?
Předem díkas za infos ...