Narazil jsem na celkem zajímavý postup optimalizace velikosti systémových dat. Ne, že by mě to osobně trápilo, ale někomu se to může hodit.
https://www.reddit.com/r/iphone/comment ... ?rdt=61425
Jestli někdo vyzkouší, dejte vědět výsledek.
Systémová data
-
mirmo80
- iPhonefil

Re: Systémová data
Zo zvedavosti som to vyskúšal a podľa očakávania to opäť nefunguje. Teda aspoň u mňa. Počas "pokusu" mi to uvoľnilo 3GB miesta, no po prenastavení všetkého do pôvodného stavu sa aj voľná pamäť vrátila na pôvodnú kapacitu.
iPhony, iPady, AirPods, AW, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
pegas
- Klub čistého iOS

Díky za feedback. Možná taky bude záležet na tom, jak velká je ta složka před optimalizací. Nicméně faktem je, že neexistuje trvalé řešení, ono z podstaty věci, jak složka systémových dat funguje, ani být nemůže.
- rony
- Klub čistého iOS

v podstate sa len vysypali prednatiahnute iCloud data a telefon si ich aj tak casom dotiahne.
logika iCloud je uz taka -> snazi sa odhadovat, co potrebujete resp. ked to potrebujete, spravi lokalnu kopiu.
Takze realne zaplatite zasa za mobilne data (nielen peniazmi ale aj zdrojmi - komunikacia cez mobilne data je na baterku narocnejsia nez trebars cez wifi ale oboje sposobi, ze sa to znovu natiahne do mobilu.
V skutocnosti musite lokalny storage beztak kupovat presne podla toho s akym objemom dat v mobile pracujete. No a vsetci vieme, ze najobjemnejsie su videa a fotky.
Mozno najviac pomoze si ich odtiahnut do pocitaca ;-) urobit si tam vyberove albumy a tie nahodit naspet do fotokniznic ;-) (ale kto by sa tym zaoberal ak ma vsetko na iCloud...)
logika iCloud je uz taka -> snazi sa odhadovat, co potrebujete resp. ked to potrebujete, spravi lokalnu kopiu.
Takze realne zaplatite zasa za mobilne data (nielen peniazmi ale aj zdrojmi - komunikacia cez mobilne data je na baterku narocnejsia nez trebars cez wifi ale oboje sposobi, ze sa to znovu natiahne do mobilu.
V skutocnosti musite lokalny storage beztak kupovat presne podla toho s akym objemom dat v mobile pracujete. No a vsetci vieme, ze najobjemnejsie su videa a fotky.
Mozno najviac pomoze si ich odtiahnut do pocitaca ;-) urobit si tam vyberove albumy a tie nahodit naspet do fotokniznic ;-) (ale kto by sa tym zaoberal ak ma vsetko na iCloud...)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
mirmo80
- iPhonefil

Ja uz toto davno neriesim, ale zvedavy som bol
.
A hlavne miesto v telefone riesim inak. Ak sa uz blizim k plnej kapacite, zmazem jeden cely najstarsi rok s fotkami a videami. Zalohovane a roztriedene ich uz mam takze no problem.
A hlavne miesto v telefone riesim inak. Ak sa uz blizim k plnej kapacite, zmazem jeden cely najstarsi rok s fotkami a videami. Zalohovane a roztriedene ich uz mam takze no problem.
iPhony, iPady, AirPods, AW, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
- rony
- Klub čistého iOS

jo to som skor adresoval vseobecne
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
-
mirmo80
- iPhonefil

Jj, ja tak isto