iOS 9, 9.x - informace, zkušenosti

Odpovědět
Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Re: iOS 9 - informace, zkušenosti

Příspěvek od Petrt »

Já se vrátil zpět na 8.4.1, lagování devítky je pro mě neakceptovatelné. Asi jsem moc náročný ;-).
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

Lágování u šestky? Při čem? Osobně žádné nepozoruji...
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Zatial len pozitivne skusenosti. Rychlost v poriadku, dokonca mam pocit, ze je sviznejsi (to bude asi ale zmenami v animaciach). Bateria sa zda byt na tom rovnako.
Update pre istotu vzdy robim tak, ze na starom systeme dam hardreset, nasledne resetovat vsetky nastavenia (vsetky data zachovane), potom urobim update - pri velkych updateoch vzdy cez iTunes v PC, pre istotu hard reset znova a nasledne si tych par nastaveni znova nastavim po svojom.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

Manek49
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Manek49 »

Stejně nechápu jak je možný, že většině lidí včetně mě to jede krásně, ale s každým updatem se vždycky najde někdo komu to strašně laguje... Napadá mě jen, že určitý věci se stávaj jen určitejm lidem

rhinos
Host
Host

Příspěvek od rhinos »

tak u me to vypada take relativne OK.
sekani si nejak neuvedomuju....mozna to jen nevnimam.
Zmenil se system prepinani a ukoncovani aplikaci...popravde ten v IOS mi moc nesedi.
Zmenil se notifikacni system.Puvodne byl po aplikacich a ted je po dnech.
To je mozna plus ze se rychleji zbavim starsich notifikaci....

na jednom serveru psali ze iCloud Drive ma vlastni aplikaci....ale ja ji nikde nevidim...ma ji tam nekdo?
Ipad mini2 / Ipad Air2
Iphone Xs
Apple Watch4
Macbook Pro Retina 15

Manek49
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Manek49 »

Ty notifikace se daj změnit v nastaveni, ikona iCloud Drive se dá zapnout taky někde v nastavení...

doctorf
Host
Host

iOS 9 - informace, zkušenosti

Příspěvek od doctorf »

na iP5 bez problémů, subj. bych řekl, že trochu rychlejší ...

rhinos
Host
Host

Příspěvek od rhinos »

no jo...dik:)
Ipad mini2 / Ipad Air2
Iphone Xs
Apple Watch4
Macbook Pro Retina 15

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Mám 9.1, ale teprve až dnes jsem si uvědomil, že zmizely poslední volané kontakty z přehledu spuštěných aplikací (2x home button). Byly vždycky nahoře nad spuštěnými aplikacemi. Nejde to někde nastavit?

ananas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ananas »

je to presunute do vyhladavania. Homescreen posunut doprava.

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Hmm, mně na 4S home screen doprava nejde posunout, pouze dolů a spustím vyhledávání. Že by to šlo jen pětkách a výše? Zkusím doma dceřinu šestku.

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Pozoruji, že se sekání vytrácí i když včera probehlo na iP6 i totální vytuhnuti. Z čeho jsem nadšen nejvíce je to, že už nepadá klávesnice SwiftKey!!!! Zřejmě iOS9 úplně jinak řeší správu RAM a tak SwiftKey nepadá.
sharkee
iPhone11Pro + iPAD2018/iPad mini2WiFi + MBP2018TB + MBA2014 + aTV4 + BeatsSOLO3WL + AirPods2019WC

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Tak potom sekanie moze byt sposobene indexaciou! Ak si vo vseobecne - spotlight nechate nastavene vsekty apky indexovat, moze sa to stat. Ja som to vypol, resp. nechal iba kontakty, siri a navrhy spotlightu - som zvedavy, ci a ak vobec, to bude fungovat.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Saddako:
- Při přepínání aplikací (2x homebutton) - rolování mezi otevřenýma aplikace se někdy zasekne, obraz poskočí.
- "Stažení" Spotlightu, často sjede trhaně. Při opakované aktivaci je vše plynulé.
- Odeslání iMessage, animace přesunutí odeslané zprávy mezi konverzaci je někdy trhaná.
Toto jsou asi nejčastější místa, kde si toho všimnu (protože je používám často).

Návrhy Siri mám vypnuté, vyhledávání Spotlightu jsem ořezal na vybrané aplikace. Update na iOS9 jsem dělal 2x - jednou jako update s původními daty, podruhé přes DFU s obnovením ze zálohy. Výsledek je stejný. Na případné zaindexování měl telefon myslím dost času.

Netvrdím, že se to musí sekat všem, ale z mého okolí vím, že to co považuji za "zalagované" považují někteří za plynulé. Např. iOS8.4 je podle mě na iP4(s) nepoužitelný a přesto je mnoho majitelů spokojených ;-). Apple si mě za ty roky rozmazlil a holt jsem náročnější.

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Tony1 píše:Ve středu večer provedena aktualizace přes OTA následně hard reset iPhone vypnut a znovu zapnut a vše šlape jak má. Baterii nemůžu odhadnout víc se s iPhone hraji a hledám novinky. Co se týká zálohy psala mi že záloha nikdy tak jsem iCloud prve vypnul a znovu hard reset iPhone a znovu iCloud zapnul a záloha se ukázala a šlo s ní pracovat. Michale zkus iCloud-Spravovat-Spravovat úložiště-Tento iPhone-Volba zálohování a tam si povybírej co chceš zálohovat zkontroluj fotky ty mají moc já je mám v záloze vypnuté.

Kdepak, to nefunguje. Asi nějaký problém s dřívější zálohou?!
Ale nejsem v tom sám. Mě to nedovolí ani smazat zálohu, ani udělat novou. Vše je na 0kb a přesto hlásí velikost 7,5GB. To je nesmysl. :(
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

tatamuk
Host
Host

Příspěvek od tatamuk »

Já se musím připojit, za mě ano, 9 je na mé 6 pomalejší. Ona mi 8 stačí, buhužel některé aplikace už vyžadují 9. Je to prostě pořád dokola, ale co se dá dělat.
MacBook Air - iPhone 2,3,4,5,6,7,8 - iPad Mini - ATV - iPod Shuffle - Apple Watch - AirPods

jeenik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od jeenik »

Záloha mě také nejde vytvořit...

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

pegas píše:Hmm, mně na 4S home screen doprava nejde posunout, pouze dolů a spustím vyhledávání. Že by to šlo jen pětkách a výše? Zkusím doma dceřinu šestku.

A mas zapnute v Nastaveni - Obecne - Hledani ve Spotlightu - Navrhy Siri? Kdyz to mam vypnute, tak tam zadne kontakty nejsou

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Pokud myslíš návrhy spotlightu, tak mám. Siri mám taky zaplou.

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Navrhy Spotlightu. Kdyz najedu doleva mam tam posledni 4 volane kontakty a posledni 4 spustene App

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Jsem z toho jelen...

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Tak jsem přišel na bug . V Linkedln jsou mnohé příspěvky, nejenom mé původní, ale i jiných uživatelů rozbité na maděru. Nic hezkého. Možná to souvisí s novým systemovým fontem. Ale je možné, že je to i chyba Linkedln , včera byla aktualizace a i tam může být chyba...

Edit: jak vám jde diktování ? Já teď zjišťuji, že mi nejde. A to se mi nelíbí. Zmačknu mikrofon, naskočí a při zvuku se ani nehne - nic
V microfonu problem neni, diktafon funguje bez problemu
 Apple hračky 

ananas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ananas »

diktovanie bez problemov ako na iOS8. Skusil som to v poznamkach a na whats app

havondr
Host
Host

Příspěvek od havondr »

Povedlo se někomu rozchodit to blokování reklam v Safari ?

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Mě to nejde. Nebo respektive jde, ale musim na to šíleně zařvat, ale i tak to blbne. Už jsem z toho docela naštvaný. Myslel jsem si, že je přidušený reproduktor, ale neni, opakuji, diktafon funguje normálně. Funguje i mikrofon a diktování v google překladači. Ale nefunguje zvuk - mikrofon v diktování. Zkoušel jsem vypnout - zapnout, restartovat telefon, ale nic. Nemohu dělat ani zvukové zprávy. Přitom na diktování a zvukové zprávy jsem si hodně zvyknul :twisted:
 Apple hračky 

kamsal
Host
Host

Příspěvek od kamsal »

Tak zatím chybky, které jsem zpozoroval:

- Vyhledávání v kontaktech podle písmena v pravém sloupci se nepřenese na ťuknuté písmeno, ale o pár písmenek výše. Čili na x, y, z se nedostanete.
- Mazání notifikací přímo v notifikační liště nefunkční u WhatsApp a Telegram. Po restartu iP se vymazaly, nemám ověřeno, jestli nešlo o jednorázový kix.
- Nefunkční WiFi ani USB hotspot s Macem 10.10.5 (iPhone směr na Mac).

Můžete prosím někdo ověřit, zda vám funguje především ten hotspot z iPhonu? Zajímá mě, jestli je chyba na mé židli, nebo jde skutečně o bug.

EDIT:
- Nefunkční WiFi hotspot vyřešen restartem iPhonu v režim letadlo.
- Mazání notifikací po vyzkoušení funguje, jednalo se o ojedinělý kix.
Naposledy upravil(a) kamsal dne sob zář 19, 2015 10:45 am, celkem upraveno 1 x.

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Cuting: rozsypane pismo je vec LinkedIn App. Na vsech betach s novym pismem OK. Po vcerejsim updatu App se rozsypá cesky font

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

kamsal: na nefunkční USB hotspot si stěžoval i kolega (iP6->OSX). Přes wifi mu to ale fungovalo.

Tonda512
Host
Host

Příspěvek od Tonda512 »

havondr: A které jsi zkoušel blokátory? Já mám Peace a Crystal a funguje to dobře.

rhinos
Host
Host

Příspěvek od rhinos »

me se libi ze pri otevreni odkazu z emailu tam je tlacitko pro navrat zpet do emailu a nemusim pouzit HB.
Neni to tak elegantni jako na ipadu ale urcite lepsi nez ten HB
Ipad mini2 / Ipad Air2
Iphone Xs
Apple Watch4
Macbook Pro Retina 15

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

rhinos: věc názoru. To tlačítko pro návrat je pro (můj) palec nedostupné, takže 2x HB je pro mě pořád lepší.

Tomsoft
Host
Host

Příspěvek od Tomsoft »

Zdravím ;)
Mám ten problém jen já nebo je to bug?
Možná nemám vše správně nastaveno (seznamuju se...) , ale nastavil jsem si odemykání na otisk prstu nebo tím kódem a teď jsem náhodou zjistil, že se do systému celkem lehce dostanu (bez použití prstu nebo kódu - přes foťák). Je to opravdu tak?
Mám iOS9.
Naposledy upravil(a) iTukan dne sob zář 19, 2015 6:09 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: vyčkej než ti bude schválen příspěvek, nepostuj ho vícekrát...

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Tak jsem studoval ten problém s diktováním na apple disscusion a jak vidno, nejsem jediný. Otázkou je, jestli je to soft a nebo hard problem. Diskuse je pomerně široká a rozporuplná. V čem se ale všichni shodují je to, že nepomáhá ani restore, reset, čistá přeinstalace atd.
Začínám se přiklánět k problému hard, protože mi nedávno čistili sluchátko a měli v servise telefon rozebraný. A jeden z diskutujících popisuje můj problém přesně, jako je u mne , který se mu také objevil po vyčištění telefonu. Nejde mu diktování ani siri, ale ani zvukové zpráv, ale např. Translator , Facetime, dictafon atd fungují bez problému. Bohužel, řešení tam zatím nikdo nebabízí. Ale už tuším trochu směr . Špatný kontakt přední kamery s microfonem, který bude někde uvolněný. Na např. dictafon atd je dostačující ale na diktování a siri už ne. To komunikuje se servery kdesi venku. Je to asi příliš jemná mechanika. Nasvědčuje tomu i to, že ten microfon není při diktování a siri úplně mrtvý, ale občas, když zařvu do microfonu z blízka, tak se na měřáku něco maličko zavlní a pohne.
V pondělí to nechám zkontrolovat autorizovaného mechanika a uvidím.
 Apple hračky 

leon46
Host
Host

Příspěvek od leon46 »

Petrt píše:Saddako:
- Při přepínání aplikací (2x homebutton) - rolování mezi otevřenýma aplikace se někdy zasekne, obraz poskočí.
- "Stažení" Spotlightu, často sjede trhaně. Při opakované aktivaci je vše plynulé.
- Odeslání iMessage, animace přesunutí odeslané zprávy mezi konverzaci je někdy trhaná.
Toto jsou asi nejčastější místa, kde si toho všimnu (protože je používám často).

Návrhy Siri mám vypnuté, vyhledávání Spotlightu jsem ořezal na vybrané aplikace. Update na iOS9 jsem dělal 2x - jednou jako update s původními daty, podruhé přes DFU s obnovením ze zálohy. Výsledek je stejný. Na případné zaindexování měl telefon myslím dost času.

Netvrdím, že se to musí sekat všem, ale z mého okolí vím, že to co považuji za "zalagované" považují někteří za plynulé. Např. iOS8.4 je podle mě na iP4(s) nepoužitelný a přesto je mnoho majitelů spokojených ;-). Apple si mě za ty roky rozmazlil a holt jsem náročnější.

přesně jak píšeš, tohle mě taky rozčiloval to trhání. Asi po 15 min.zkoušení iOS9 jsem šel zpět na 8.4.1 a můžu říct, že jsem spokojený :))

Kony.cz
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Kony.cz »

Tomsoft píše:Zdravím ;)
Mám ten problém jen já nebo je to bug?
Možná nemám vše správně nastaveno (seznamuju se...) , ale nastavil jsem si odemykání na otisk prstu nebo tím kódem a teď jsem náhodou zjistil, že se do systému celkem lehce dostanu (bez použití prstu nebo kódu - přes foťák). Je to opravdu tak?
Mám iOS9.

dej semka postup jak to myslis... Ted to zkousim a nerekl bych ze to jde... Rekl bych ze zaviras treba fotak a on ti hnedka sejme otisk a pusti te dovnitr..
[*]iPad 2 Wi-Fi 16 GB Black JB
[*]iPhone SE 16 GB Gold
[*]iPhone 6 16 GB White
[*]iPhone X 64 GB Black

ladik99
Host
Host

Příspěvek od ladik99 »

Zdravím měl bych prosbu. Nemohl by mi někdo uploadovat iOS 9.0 pro iP6.
Mám JB takže OTA to nejde a iTunes mi neustále po chvilce stahování vyhazují chybu 9006.
Zkoušel jsem to stáhnout z různých zahraničních zdrojů,ale nikdy se mi to nestáhlo celé.
Děkuji moc.

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

mike-biker píše:
sysel píše:zdarec,jak to je se zalohou icloud?
Nelze zalohovat a data na zalohu 0:(
.

Potvrzuji - hlásí nedostatek paměti. :(

Měl jsem stejný problém teď na iPadu a vyřešil jsem to stejně jako nedávnou u bety 9 na iPhone. Zakoupil jsem větší úložiště a záloha problěhla ok.
Potom provedu povypínání všeho co zálohovat nechci a předplatné na úložiště zruším.
Jak pral mike-biker, slušný bud na vytažení předplatného od uživatelů... :no:
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Tomsoft
Host
Host

Příspěvek od Tomsoft »

Kony.cz píše:Rekl bych ze zaviras treba fotak a on ti hnedka sejme otisk a pusti te dovnitr..
Máš pravdu, to jsem si nějak neuvědomil :sorry:
Když to nastavím jen na kód, tak se už nechytám tam dostat.

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

Tak me to docela blbne, chci smazat nejakou app a ipad zamrzne a po chvili se restartuje a toto porad dokola. Restore udelano a porad to same. Obnova z icloudu delana neuveritelne dlouho cca. 15 hod. Game center zamrza a nabehne cca po 5 min. , nechapu. 8micka jela naprosto perfektne. Jinak to same mi dela ipad mini i ipad mini 2.
Nemam to za co jsem si zaplatil.

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

Možná bug? Nedařilo se nám přes AirDrop kopírovat fotografie mezi telefony iPhone 6 na iOS9 a iPhone 5s na posledním iOS8x. Po přehrání iPhone 5s na iOS9 už opět AirDrop funguje.
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7

Odpovědět