Zdravím,
mohl by mi prosím někdo poradit s tímto poněkud bizarním případem na iPhone? Zakoupila jsem iPhone 5c přes eBay, po doručení jsem však zjistila, že je zablokovaný na iCloud a byla zde i zpráva od uživatele, že byl telefon ztracen a vymazán a jeho telefonní číslo, ještě ke všemu francouzské. Zavolala jsem tedy domnělého uživatele, jehož ID bylo potřeba k přihlášení se na iCloud, ale překvapením mně i jemu bylo, že svůj iPhone 5c nikdy neztratil, že ho má a zrovna užívá a tudíž zpráva na mém iPhone byla lživá. Netuším teď ale, jak iPhone odblokovat. Člověk, kterému patří dané číslo tvrdil něco o možném naklonování jeho ID (Hackeří zásah), ale nemám tušení, co s tím. Někdo prosím nějaké rady? Přece takhle drahý telefon nezůstane nepoužitelný. Díky moc! Linda.
iCloud ID klonovane?!?
-
mirmo80
- iPhonefil

Re: iCloud ID klonovane?!?
Zial, neurobis s tym vobec nic. Je jedno aky je za tym pribeh. Kym ho povodny majitel z icloudu neodhlasi, nepohnes sa dalej.
Neviem ake moznosti ma ebay, skus tento nakup reklamovat.
Neviem ake moznosti ma ebay, skus tento nakup reklamovat.
iPhony, iPady, AirPods, AW, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
petrE70
- Host

1. Kontaktuj prodejce a žádej vrácení peněz ,máš na to právo (záleží jak dlouho je od nákupu). Nebude-li komunikovat pak -
2. Kontaktuj eBay.
3. Pokud jsi platila kreditní kartou (debetní nemám zkušenost) kontaktuj svoji banku a podej reklamaci. Karta tě chrání. Osobní zkušenost mám za nákup falešných RaiBanů když prodejce nereagoval peníze mě vrátila Citibank.
Banka bude požadovat komunikaci s prodejcem ,že ses snažila o vrácení peněz nebo odstoupení od obchodu.
2. Kontaktuj eBay.
3. Pokud jsi platila kreditní kartou (debetní nemám zkušenost) kontaktuj svoji banku a podej reklamaci. Karta tě chrání. Osobní zkušenost mám za nákup falešných RaiBanů když prodejce nereagoval peníze mě vrátila Citibank.
Banka bude požadovat komunikaci s prodejcem ,že ses snažila o vrácení peněz nebo odstoupení od obchodu.
-
Johny004
- Mírně pokročilý

To by ale měla řešit s podporou PayPalu, nebo se pletu? Pokud to jde přes prostředníka, myslím, že banka moc nepomůže.
iPhone 14 Pro
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
-
petrE70
- Host

Pokud platila přes PayPal tak kontaktovat je tam je taky záruka. Pokud má navázanou kreditku na PayPal může kontaktovat oba jak banku tak PayPal.
-
mirmo80
- iPhonefil

iPhony, iPady, AirPods, AW, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
mike-biker
- Moderator fóra

Každopádně nahlásit na eBayi. Máš odkaz na tu aukci?
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD