speedman píše:Petrt píše:Speedman: nebyl by nějaký link na toto téma? Přes google se mi nedaří nic najít a téma mě zajímá. Díky.
http://appleinsider.com/articles/14/06/09/mac-address-randomization-joins-apples-heap-of-ios-8-privacy-improvements
iPhone 6 a 6 Plus - dostupnost, reakcie a skúsenosti
-
- Sponzor 2014
Re: iPhone 6 a 6 Plus - dostupnost, reakcie a skúsenosti
ja mam dodani 4. az 10. a doufam ze do konce tohohle tydne telefon uz prijde. snad se zitra zmeni stav objednavky aspon na priprava k odeslani
edit: tak to je v hajzlu, koukam na ucet a penize mam opet na ucte.....CO TED?
edit: tak to je v hajzlu, koukam na ucet a penize mam opet na ucte.....CO TED?
-
- Host
Peníze jsou na úctu, ale blokovány
no právě že už nejsou. byli blokovány to jsem poznal tak že mi to ukazovala disponzibilní částku jinou než celkovou částku kolik je na učtě. ale dnes koukám a obě částky stejné.
tak jsem pro jistotu prodloužil limity plateb do čtvrtka. myslíte že se to apple pokusí strhnout/bloknout pro sebe ještě jednou?
nejde mi totiž za boha editovat objednávka (nepoužíval jsem k tomu apple ID, protože mám ID americké)
a dnes je online podpora taky mimo provoz.
jako jestli mi to uobjednávku zruší a budu muset čekat další 3-4 týdny co píšou na netu, tak na to prdim.
tak jsem pro jistotu prodloužil limity plateb do čtvrtka. myslíte že se to apple pokusí strhnout/bloknout pro sebe ještě jednou?
nejde mi totiž za boha editovat objednávka (nepoužíval jsem k tomu apple ID, protože mám ID americké)
jako jestli mi to uobjednávku zruší a budu muset čekat další 3-4 týdny co píšou na netu, tak na to prdim.

Naposledy upravil(a) Dave dne ned lis 02, 2014 1:43 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- iPhone expert
Není ta blokace jen dočasná? Něco jako rezervace v hotelu apod. U mě je blokace stále aktivní (objednáván 24.10.). Já mám doručení 4.-5.11. a status se mi zatím nezměnil.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K
-
- Host
Zajímavé, ale asi se nic neděje, stáhnou si to znovu
-
- Klub čistého iOS
Dave: to je v pohodě, když sem kdysi objednával 4S tak sem měl taky dodání za týden, peníze nejdřív strhli pak se mi vrátili (asi zkoušej jestli máš dost peněz na účtu
), ale telefon dodali v termínu jakej uvedli při objednávce a pak si je strhli definitivně.
btw taky mám objednáno iP 6 64GB SG a peníze poslali zpět, ale sem klidnej, telefon má přijít do středy a věřim že přijde

btw taky mám objednáno iP 6 64GB SG a peníze poslali zpět, ale sem klidnej, telefon má přijít do středy a věřim že přijde
no já právě navyšoval limit pro platby na netu jen na 1 den, každopádně do konce minulého měsíce sem to tam viděl stále "blokované" na učtě ty peníze. a najednou koukám dnes (novej měsíc) a peníze už blokovány nejsou.
tak se budu modlit že se to strhne znova, limity sem prodloužil do čtvrtka, déle mě to nepustilo (že prej to nesmí přesáhnout 120 hodin)
tak se budu modlit že se to strhne znova, limity sem prodloužil do čtvrtka, déle mě to nepustilo (že prej to nesmí přesáhnout 120 hodin)

-
- iPhonefil
Dave píše:no právě že už nejsou. byli blokovány to jsem poznal tak že mi to ukazovala disponzibilní částku jinou než celkovou částku kolik je na učtě. ale dnes koukám a obě částky stejné.
Disponibilni a ucetni zustatek s blokaci nema nic spolecneho. Proste se to jen pozdeji aktualizuje. Blokaci najdes v nezuctovanych transakcich. Blokace je jakoby tam penize nebyly, dokud blokace plati a neni zrusena, pripadne neni castka odectena po odeslani baliku
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
to je divný, protože to bylo těsně po tom co jsem odeslal objednávku na apple.cz (24.10) tak mi na učtě skočil ten disponzibilní přesně o těch 24 000 mín, a ted je to právě zas normální.
jdu prohledat internet banking, jestli to tam někde najdu v nějakých blokovaných transakcích abych měl klid.
edit: no v nezaučtovaných transakcích nic nemám, takže mám asi smůlu což?
jdu prohledat internet banking, jestli to tam někde najdu v nějakých blokovaných transakcích abych měl klid.
edit: no v nezaučtovaných transakcích nic nemám, takže mám asi smůlu což?

-
- Klub čistého iOS
Normalne ti to opet strhnou, az ti budou iphone expedovat. Zadna blokace penez neni trvala..
-
- iPhoneHolik
Ucetni zustatek je kolik je penez na ucte. Disponibilni zustatek je Ucetni zustatek minus Blokace.
-
- iPhone expert
Já jsem nechal vyšší limit platný i po blokaci částky, snížím ho až po odeslání telefonu/stržení peněz.
no tak to říkám že blokované byli do konce měsíce a po novém měsíci už nic (dle toho disponzibilniho). tak snad to strhnout znova až to budou expedovat jak říkáš
. radši tam zítra ještě i brnknu aby na to mrkli 
petrt: no já si řikal že to nejspíš dělat nemusím když tam ta blokace vysela skoro až do konce měsíce a ono prd.

petrt: no já si řikal že to nejspíš dělat nemusím když tam ta blokace vysela skoro až do konce měsíce a ono prd.
-
- Klub čistého iOS
To mate potom nejake nizke limity, nie?
já mám standartne limit na platby na netu 2000. což mě stačí. nepotřebuju aby mi někdo vytuneloval učet s nějakou větší částkou, nikdy nevíš
ale ten dočasnej kterej jsem dal na dva dny byl na 25 000 no

-
- iPhone expert
next751: no rozhodně nemám na internetové platby běžně limit přes 22000Kč. Stačí přijít o kartu, všimnout si toho po pár hodinách a prachy budou v háji...
-
- Host
exBURN: Rád bych se s tebou domluvil, když nefungují SZ, tak třeba přes mail
spaik@seznam.cz

-
- Host
Ahoj vespolek, chtěl jsem se zeptat: kupoval někdo od Vodafone plusko (libovolná kapacita) v jiné barvě než šedé? Rád bych od nich bral stříbrnou 64, ale dle jejich webu si nejsem jistý, jestli neprodávají jen SG.
iPhone 8GB -> iPhone 3G 16 GB -> iPhone 4 16GB -> iPhone 5 64 GB
iPad 3 16 GB wifi
iPad 3 16 GB wifi
-
- Mírně pokročilý
limit na platbu na inernetu stačí navýšit na půl hoďky během které provedete platbu a od té doby máte danou částku v nezaúčtovaných transakcích a strhne až si telefon vyzvednete..není potřeba navyšovat limit na 2 dny, už to je riskantní
-
- Klub čistého iOS
Pokud nevi, kdy mu bude platba Applem strzena, tak nemuze nastavovat limit na 30min.
kdyby to bylo tak jak říkáš tak bych tam tu platbu stále měl, jak říkám po 1.11 to prostě zmizelo. do konce měsíce jsem to tam měl blokovaný těch 24 000. prostě to nechápu. tak sem to navýšil až do čtvrtka hold no...
-
- Mírně pokročilý
Aparat píše:Pokud nevi, kdy mu bude platba Applem strzena, tak nemuze nastavovat limit na 30min.
to není pravda - u me to tak fungovalo na istyle, předpokládám, že na apple to bude stejné
-
- iPhoneHolik
No ono to funguje tak, ze si to prodejce blokne, pak prijde zbozi a prodejce si to strhne. Takze staci tech 30 minut. Jenze tady nestacilo zbozi dorazit a blokace asi vyprsela... Takze urcite bych to nechal aktivni a u prodejce bych overil stav...
-
- Klub čistého iOS
preston píše:Aparat píše:Pokud nevi, kdy mu bude platba Applem strzena, tak nemuze nastavovat limit na 30min.
to není pravda - u me to tak fungovalo na istyle, předpokládám, že na apple to bude stejné
Musis rozlisovat mezi koupi zbozi skladem a koupi zbozi, ktere bude naskladneno za x tydnu.
Prodejce ti provede blokaci castky na uctu, ale ta blokace nemuze trvat vecne. Je tam dan nejaky max. cas tvoji bankou, pokud si prodejce do te doby penize z blokace nevyzada, banka blokaci automaticky zrusi.
-
- iPhonefil
Jadro píše:Ucetni zustatek je kolik je penez na ucte. Disponibilni zustatek je Ucetni zustatek minus Blokace.
Nebo jakakoli jina platba. Kdyz jsou na uctu pohyby, tak to mesedi skoro nikdy

Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
-
- Host
me taky prisel email z Alzy...tak jsem jim potvrdil ze to chci...
Podle m to zkousi a kdo nezareaguje tak h proste vyradi z cekatelu...
Jinak alza uz neni co byvala..vzhledem k objemu ojednavek behem roku jsem chtel minuly rok slevu a ani blbych par korun...
Ale letos jsem je vychytal kdyz jsem kupoval telku tak byly drazsi u nizsiho modelu o 500 a u vyssiho modelu o1000kc nez seriozni konkurence...tak mi to prodali za nizsi cenu..ale uz si na ne davam vetsi pozor
Podle m to zkousi a kdo nezareaguje tak h proste vyradi z cekatelu...
Jinak alza uz neni co byvala..vzhledem k objemu ojednavek behem roku jsem chtel minuly rok slevu a ani blbych par korun...
Ale letos jsem je vychytal kdyz jsem kupoval telku tak byly drazsi u nizsiho modelu o 500 a u vyssiho modelu o1000kc nez seriozni konkurence...tak mi to prodali za nizsi cenu..ale uz si na ne davam vetsi pozor
Ipad mini2 / Ipad Air2
Iphone Xs
Apple Watch4
Macbook Pro Retina 15
Iphone Xs
Apple Watch4
Macbook Pro Retina 15
-
- iPhoneHolik
kotelník píše:Nebo jakakoli jina platba. Kdyz jsou na uctu pohyby, tak to mesedi skoro nikdy
OT: asi spatna banka

-
- Moderator fóra
Ještě k tomu vrácení peněz na účet a blokaci.
Mně se předloni stalo, že jsem zakoupil více věcí a zapomněl navýšit limit. Takže jsem se divil, že ostatním to začalo chodit a mně nic. Zavolal jsem na Apple Store, tam mi to potvrdili. Navýšil jsem limit, strhli si to znovu a dodávka se tak krátce zpozdila.
Doporučuji tedy zavolat na AS a zeptat se.
Mně se předloni stalo, že jsem zakoupil více věcí a zapomněl navýšit limit. Takže jsem se divil, že ostatním to začalo chodit a mně nic. Zavolal jsem na Apple Store, tam mi to potvrdili. Navýšil jsem limit, strhli si to znovu a dodávka se tak krátce zpozdila.
Doporučuji tedy zavolat na AS a zeptat se.
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
oki diky, zitra rano tam brnknu a overim u applu
))

-
- Host
Asi to záleží od banky. Já mám v RB blokaci stále aktivní, kamarádovi v KB zmizela.
EDIT 3.11. Na AppleStore bylo kamarádovi sděleno, že je to v pořádku, že peníze strženy budou ...
EDIT 3.11. Na AppleStore bylo kamarádovi sděleno, že je to v pořádku, že peníze strženy budou ...
Naposledy upravil(a) Dremora666 dne pon lis 03, 2014 8:41 am, celkem upraveno 1 x.
-
- Klub čistého iOS
Dnes v Elektroworldu v Plzni měli iP6 i iP6+ v 16GB, jinak nic
-
- Host
Tak koukám na eshop Vodafonu, jedna drobnost mě tam docela mate. Mají tam položku iPhone 6 plus 64GB SG - předobjednávka. Jako dostupnost je uvedeno skladem. Když zkouším telefon objednat s předplacenkou, mají ve formuláři normálně uvedené dodání do dvou pracovních dnů. Nevíte někdo co to přesně znamená? Jestli mají telefon doopravdy skladem, nebo mají jen "skladem předobjednávku"? Nějak se nemůžu dobrat odpovědi. http://www.vodafone.cz/telefony/apple/a ... plus-64gb/
maj ho skladem.
btw ted jsem volal do applu ohledne te moji platby, prej se nemam bat normalne se to strhne a je mozne ze zejtra uz iPhone budu mit
a prej se nemam leknout ze faktura nebude v baliku ale prijde mi do 4 dnu emailem
btw ted jsem volal do applu ohledne te moji platby, prej se nemam bat normalne se to strhne a je mozne ze zejtra uz iPhone budu mit

-
- Klub čistého iOS
Na appstoru mi stale visi udaj:
Probíhá zpracování zboží K odeslání: 5-7 business days Doručení: 03 Nov, 2014 - 04 Nov, 2014 Expresní doručení
Mam se zacit bat, nebo jsou moje obavy zbytecny a dnes, nebo nejpozdeji zitra iPhone za mnou pricestuje?
Probíhá zpracování zboží K odeslání: 5-7 business days Doručení: 03 Nov, 2014 - 04 Nov, 2014 Expresní doručení
Mam se zacit bat, nebo jsou moje obavy zbytecny a dnes, nebo nejpozdeji zitra iPhone za mnou pricestuje?
-
- Sponzor 2014
Dnes ti stoprocentne nedorazi. Nebylo expedovano. Pokud chces presnejsi info. Zavolej na linku.
-
- Mírně pokročilý
Zajímalo by mě, jestli je toto pravda: http://smartmania.cz/bleskovky/konec-oh ... odelu-9289
na ofic. stránkách píšou hmotnost 172g
na ofic. stránkách píšou hmotnost 172g
-
- Host
Podle všeho je to kachna http://9to5mac.com/2014/10/31/iphone-6- ... ifference/
btw. ten článek na SmartManii je obrázek českého žurnalismu, ten úvodní odstavec je na blití - odvedl pozornost přiznáním, že je gay - je trapnost.
btw. ten článek na SmartManii je obrázek českého žurnalismu, ten úvodní odstavec je na blití - odvedl pozornost přiznáním, že je gay - je trapnost.
iPhone 6 Plus 64GB Silver
iPad 3rd Gen 32GB Cellular Black
MacBook Pro 13" 2011 (SSD, 8GB RAM)
iPad 3rd Gen 32GB Cellular Black
MacBook Pro 13" 2011 (SSD, 8GB RAM)
-
- Host
tak mi alza poslala email, at potvrdim zajem od 6 64 silver, že zatim nemaji. kašlu na ně, teď už věřím jen applestore... to se snad posílá z irska a není to závislé na pofiderních českých dodávkách...
(tedy chci tomu věřit..
jinak se mi ještě nestalo, že by apple nedodržel dodání ve slíbeném časovém rozsahu, někdy to dojde i dříve

jinak se mi ještě nestalo, že by apple nedodržel dodání ve slíbeném časovém rozsahu, někdy to dojde i dříve