MoneyWiz a API od fio

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
Mazna
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

MoneyWiz a API od fio

Příspěvek od Mazna »

Hoj,

od ledna jsem zacal pouzivataplikaci moneywiz na evidenci prijmu a vydaju. Zatim jsem zadaval rucne udaje. Ale rad bych do aplikace nahral data nekolik let zpatky.

Zaridil jsem si api, stahl jejich program a vygeneroval nejaky soubory.

Jaky je podle vas nejlepsi typ souboru? Je potreba nejak soubor upravovat? Zkusil jsem nahrat nejake udaje, ale psalo to nejake kraviny.

ls8
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Re: MoneyWiz a API od fio

Příspěvek od ls8 »

MoneyWiz taky používám, už víc jak rok, všechno zadávám ručně. Netušil jsem, že je možnost importu dat přímo z banky.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Mazna
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Mazna »

V nastaveni mas moznost export/import. Soubor si muzes poslat na email a v nem dat otevrit v moneywizu. On uz si to pobere, jde o to, jak ten soubor upravit, nebo nastavit. Jednou jsem tu nekoho zahledl, ze o tom psal, doufam, ze se ozve :)

Lukáš Valenta
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

MoneyWiz a API od fio

Příspěvek od Lukáš Valenta »

Nemám to přes API a automaticky, ale dá se stáhnout v IB Fio CSV soubor. Ten se otevře a musí se odstranit horní řádky fio banky - datum, z jakého účtu výpis je, apod. Nevhat tam jen názvy sloupců. Potom při importu se vybere ten CSV soubor a jen se vybere, co jaký sloupec obsahuje za hodnotu. Fio má všechny soubory stejných názvů, potom si to, pokud se nepletu, pamatuje.
Upravil jsem to v Numbers klasicky.

Jsem teď mimo dosahu Macu, kdyby byl nějaký problém s tou úpravou souboru, stačí napsat, za týden bych se na to podíval a napsal přesně.
iPhone 5 64GB černý - iOS 8
iPad Mini s retina displejem 64GB cellular bílý - iOS 8
iMac 21.5" 2012 i5 4x2.9Ghz, Fusion drive, 8GB RAM - 10.9.3/10.10
Píšu si svůj blog o podnikání a využívání Apple produktů.

Mazna
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Mazna »

Hele nejde mi to. Smazal jsem ty udaje a nechal nazvy sloupcu a data. Pri importovani mi to hodi chybu.

Jeste se zeptam, ty sis predem nadefinoval kategorie? Jak jednotlive polozky pri importaci priradis kategoriim?

Edit:

Mozna jenom nechapu fungovani aplikace. Myslel jsem, ze platce jsem vzdy ja. A adresata jsem si upravoval v kategoriich. Pri importovani mi vyjede napr.:

Platba kartou
PayU
Vyber z bankomatu
Bezhotovostni prijem
Poplatky

Atd..

Zepta se me to na platce u Platba kartou. Platce je tedy co? Pak to po me chce kategorii, ale kategorii pro celou skupinu Platba kartou, ale ja platim kartou v ruznych kategoriich.

Odpovědět