Jakou aplikaci pro záznam sportovních aktivit používáte?
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
-
- Mírně pokročilý
Jakou aplikaci pro záznam sportovních aktivit používáte?
Už delší dobu vybírám nějakou vhodnou aplikaci pro záznam sportovních aktivit a bohužel stále nenacházím žádnou, která by byla nejlepší.
Vyzkoušel jsem všechny nejznámější a vždy se časem u nějaké vyskytly problémy, kvůli kterým jsem měl sto chutí okamžitě odejít.
Runkeeper - testoval jsem už hodně dávno a proto nemůžu nyní hodnotit.
Endomondo - měl jsem jak na Androidu, tak i na iOS verze PRO. Ovšem časem do verzí PRO přibyla reklama, tuny reklamy i ve webovém rozhraní a člověk byl neustále tlačen pro koupi placeného členství i když si koupil za nemalé peníze aplikaci.
Sports Tracker - má aktuální volba, ovšem podpora a vývoj aplikace je hodně pozadu, webové rozhraní velice pomalé díky Flashi a momentálně jim nefungují vůbec servery a nefungují synchronizace aktivit.
Zvažuji Runtastic, ale po přečtení mnoha recenzí mám strach, že je to tam podobné jako u Endomonda. Člověk si sice koupí verzi PRO, ale i tak je neustále tlačen do placeného členství jak aplikací, tak i webovým rozhraním, i když se mi líbí, že je to jediná aplikace, která je na iOS kompletně v češtině, včetně webového rozhraní.
Jaká je tedy vaše momentální volba a proč?
Vyzkoušel jsem všechny nejznámější a vždy se časem u nějaké vyskytly problémy, kvůli kterým jsem měl sto chutí okamžitě odejít.
Runkeeper - testoval jsem už hodně dávno a proto nemůžu nyní hodnotit.
Endomondo - měl jsem jak na Androidu, tak i na iOS verze PRO. Ovšem časem do verzí PRO přibyla reklama, tuny reklamy i ve webovém rozhraní a člověk byl neustále tlačen pro koupi placeného členství i když si koupil za nemalé peníze aplikaci.
Sports Tracker - má aktuální volba, ovšem podpora a vývoj aplikace je hodně pozadu, webové rozhraní velice pomalé díky Flashi a momentálně jim nefungují vůbec servery a nefungují synchronizace aktivit.
Zvažuji Runtastic, ale po přečtení mnoha recenzí mám strach, že je to tam podobné jako u Endomonda. Člověk si sice koupí verzi PRO, ale i tak je neustále tlačen do placeného členství jak aplikací, tak i webovým rozhraním, i když se mi líbí, že je to jediná aplikace, která je na iOS kompletně v češtině, včetně webového rozhraní.
Jaká je tedy vaše momentální volba a proč?
iPhone 5s 32 GB
iPad Air 32 GB
iPad Air 32 GB
-
- Klub čistého iOS
Re: Jakou aplikaci pro záznam sportovních aktivit používáte?
Runtastic na chůzi, Nike+ na běh protože běhám v Nike
, ba ne přijde mi na běh lepší.

iPhone 6s
Mini iPad2
Mini iPad2
-
- Moderatorka fóra
Používám aplikaci runtastic a na kolo road bike pro též od nich. U runtasticu žádné členství platit nemusíš. Jsem u nich už třetím rokem a nezaplatila jsem tam ještě ani jednou za členství. Akorát tam je rozdíl v tom, že když zaplatíš za členství, tak máš nějaké výhody navíc jako porovnávání svých tréninků, výběr vícero aktivit do statistiky atd.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- iPhone expert
Runtastic, protože jsem jinou nezkoušel - první jsem měl tuhle a zdála se mi dobrá, tak jsem u ní zůstal
-
- Moderator fóra
Sportstracker. Proč? Protože proto
Mám tam přes 200 aktivit a nechce se mi je exportovat a začít používat něco jiného.

- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- Host
Tiez sports-tracker, ale od piatka (12.7.) im nefunguje server
. Prave sa rozhodujem aku inu aplikaciu. Skusim asi Strava

-
- patron iPhone.cz
Taky Sports Tracker 

Historie: iP2G, iP3G, iP3GS, iP4, iP5, iP7.....
-
- Mírně pokročilý
No právě kvůli nefunkčním serverům můj pohár trpělivosti přetekl a není to v jejich případě poprvé. Nejspíš zkusím Runtastic. Moc se mi ale nelíbí vzhled aplikace a tuna nastavení v ní. Obzvlášť při sportu je přehlednost přece to nejdůležitější a tu mělo třeba Endomondo skvělou...
iPhone 5s 32 GB
iPad Air 32 GB
iPad Air 32 GB
-
- iPhoneHolik
Pouzivam Mountain Bike Pro od Runtastic a jsem plne spokojen. Zaznamenava to vse mozne. Zakladni nastaveni staci (akorat musis zadat obvod kola) a vse beha paradne. Presne jak psala MG platit za clenstvi musis pouze v pripade, ze chces uzivat nadstandardni funkce (zatim jsem neprisel na zadnou, kterou bych vyuzil). Takze nutnost platit za clenstvi neni. Za me muzu doporucit
-
- Mírně pokročilý
To že se u Runtasticu platit nemusí, mi bylo jasné hned. Jen mám strach, abych u nich nedopadl jako u Endomonda. Tam je verze FREE a PRO. FREE měla od začátku pouze reklamy a ořezané funkce. Jenže teď už je reklama i ve verzi PRO a neustále všude odkazy na Gold (paušálně placené členství) a to i ve webovém rozhraní. Nechci tenhle hnus zažít zase někde jinde.
No a proč používáš (Jadro) Mountain Bike Pro? Není přece lepší normální Runtastic a mít na výběr z více aktivit? Je přece nesmysl používat na každou aktivitu jinou aplikaci ne?
No a proč používáš (Jadro) Mountain Bike Pro? Není přece lepší normální Runtastic a mít na výběr z více aktivit? Je přece nesmysl používat na každou aktivitu jinou aplikaci ne?
iPhone 5s 32 GB
iPad Air 32 GB
iPad Air 32 GB
-
- iPhoneHolik
Ja jezdim MTB. Tak jsem poridil tuhle verzi... Na webu asi obcas nejaky panel je, ale neprijde mi to zatim nijak vlezle.
-
- Klub čistého iOS
Nevím proč by měl být nesmysl používat na každou aktivitu jinou apku. Každému může vyhovovat něco jiného. Třeba Runtastic nemá na běhání tak dobrou apku jako Nike+.
iPhone 6s
Mini iPad2
Mini iPad2
-
- Mírně pokročilý
Já to myslel hlavně v případě Runtasticu. Nikdo jiný to takhle rozvětvené nemá. Obzvlášť, když je v aplikaci jen změněné rozhraní a funkčnost je nejspíš stejná, jako u základní aplikace, která stejně ty sporty podporuje také. Ale třeba se mýlím a má to vyloženě nějaké speciální funkce na kolo...
iPhone 5s 32 GB
iPad Air 32 GB
iPad Air 32 GB
-
- iPhoneHolik
Treba uz jen proto, ze se tam zadava obvod kola, tak to nejak upravene bude... Navic Runtastic prodava i HW cidla na kolo, takze bych cekal, ze uprava tam bude...
-
- Moderatorka fóra
Navíc mountain bike pro i road bike pro obsahují více statistik ohledně jízdy na kole než runtastic samotný.
-
- Senior uživatel
-
- Host
A jak je to s vybíjením baterie? Pro mě docela důležitá věc, některé trackery vybíjejí hodně.
-
- Moderator fóra
10-20% baterky na hodinu používání.
Pomáhá vypnutí mobilní dat, app si pak nestahuje v průběhu mapové podklady, pouze podle GPS zaznamenává údaje, po ukončení aktivity a zapnutí dát se načte pak i mapa
Pomáhá vypnutí mobilní dat, app si pak nestahuje v průběhu mapové podklady, pouze podle GPS zaznamenává údaje, po ukončení aktivity a zapnutí dát se načte pak i mapa

" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky
"
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Manual iPhone
-
- Moderatorka fóra
Podle mě záleží na kvalitě GPS. Při té samé app mi GPS na iPhonu 3GS žrala baterii mnohem více než na iPhonu 5.
-
- iPhone expert
Používám RunKeepra a nemohu si ho vynachválit, jinou jsem teda nezkoušel, neměl jsem důvod.
Sám mě v průběhu řiká, jakou rychlostí běžim, kolik jsem uběhl atd.. Apka vypadá moc přátelsky a hezky.
Jak psal Barberry - žete to kolem 10-15% na hodinku no. Jde to
Sám mě v průběhu řiká, jakou rychlostí běžim, kolik jsem uběhl atd.. Apka vypadá moc přátelsky a hezky.
Jak psal Barberry - žete to kolem 10-15% na hodinku no. Jde to

-
- Moderator fóra
Tak mi třeba na iPhonu 4 Cyctastic bral 20% baterky za hoďku se zapnutými mobilními daty. Po vypnutí kolem 10% baterky.
Celkově když jdu na kolo tak mobilní data vypínám, šetří to baterku, nehledá 3G atd a zapnu když někde zastavím.
Na běhání používám Nike Running a tam to je s tím úbytkem baterie podobné ale mám puštenou i hudbu a někdy se stahuje z iTunes Match
Záleží na jakou aktivitu se to chce používat
Celkově když jdu na kolo tak mobilní data vypínám, šetří to baterku, nehledá 3G atd a zapnu když někde zastavím.
Na běhání používám Nike Running a tam to je s tím úbytkem baterie podobné ale mám puštenou i hudbu a někdy se stahuje z iTunes Match

Záleží na jakou aktivitu se to chce používat

" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky
"
Manual iPhone

Manual iPhone
-
- Host
Tak na sports-tracker.com slubuju ze zajtra to nabehne. Uvidime.... Ale som na to uz naozaj zvyknuty a na ostatne si neviem zvyknut. Pokial ide o baterku tak s mojim ip4 + battery-obal z ebay za 5€ tak po 5 hodin bikovania je interna baterka stale full
-
- Senior uživatel
Na kolo Mountainbike Pro, na beh a treky Runtastic Pro; Mountainbike pouzivam s hrudnim pasem od Solaru, pripojenym pres BT a ujde to;
Mountainbike Pro aplikace hlasi zmeny tepovych pasem; tlf. mam v bocni kapse kratasu, tak je to slyset
Mountainbike Pro aplikace hlasi zmeny tepovych pasem; tlf. mam v bocni kapse kratasu, tak je to slyset
-
- Suspect
Tertur: link na ten 5€ obal by nebyl prosim
Je to hlavne o tom, jak aplikace nastavi "accurate", podle toho gps zere... Je asi 6 nebo 7 presnosti a maloktera aplikace dovoluje tohle nastavit...
XPawlas píše:A jak je to s vybíjením baterie? Pro mě docela důležitá věc, některé trackery vybíjejí hodně.
Je to hlavne o tom, jak aplikace nastavi "accurate", podle toho gps zere... Je asi 6 nebo 7 presnosti a maloktera aplikace dovoluje tohle nastavit...
-
- Moderator fóra
Když patřil Sports Tracker ještě pod Nokii (kdysi dávno v symbianových dobách), přesnost v metrech šla nastavit. Ale asi to není potřeba. S 3GS mi Sports Tracker vydžel s hudbou přes 6 hodin. Na pětce jsem ho ještě neměl možnost pořádně otestovat. Jen v pondělí jsem byl na kole cca 5 hodin – vyjel jsem s 89% a vrátil se tuším s 27%. Celou dobu hrála hudba ve sluchátkách, př 20minutové pauze jsem poslal několik iMessage s fotkama, několik SMS, podíval jsem se na FB, přečetl něco na RSS... Výdrže se prostě nijak bát nemusíte.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- Suspect
Tak to by me zajimalo testnuti s 4S a pak testnuti se stale zapnutou aplikaci Geocaching. Faktem je, ze vetsina lidi by si NEUMELA nastavit accurate a byla by zmatena dalsi volbou (oni to mnohdy neumeji ani vyvojari:-), no ja bych to ocenil. Mnohdy zkratka neni potreba tak presna poloha.
S iOS 6 pribyl jeste jeden mod gps accuracy.
S iOS 6 pribyl jeste jeden mod gps accuracy.
-
- iPhone expert
Pouzival jsem RunKeeper. Vyber jsem moc neresil a jak jsem ho zacal pouzivat, tak uz se mi nechtelo prechazet na neco jinyho, kam bych musel exportovat historii.
OT: Nakonec jsem ale stejne presel a to na hodinky Garmin Forerunner a stranky connect.garmin.com. Hlavne kvuli zimnimu behani, kdy pri mrazech telefon vypinal...
OT: Nakonec jsem ale stejne presel a to na hodinky Garmin Forerunner a stranky connect.garmin.com. Hlavne kvuli zimnimu behani, kdy pri mrazech telefon vypinal...
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods