Pro:
Lehký
Tenký
Displej je 16:9 - 90% videí je přes celý displej
Rychlost
Netřeba cokoliv nastavovat a řešit, téměř vše funguje tak jak má i po 3 měsících bez restartu nebo vypínání aplikací
Nezaznamenal jsem jediné "zaseknutí" po celou dobu používání ani mini
Nejlepší kvalita hovorů
Proti:
Baterie by mohla vydrzet o něco déle
Cena měla být od začátku stejná jako u předchozích generací
Černá varianta je náchylná na poškrábání proto mám bílý
O něco slabší signál než konkurence
Shrnutí:
Předem upozorňuji, že následující psaní je spíše srovnání se Samsungem Galaxy S3 než recenze.
Jako předchozí telefony jsem měl iphone 3g a 4 a dlouho jsem se rozhodoval jestli iPhone 5 nebo SG S3 nebo SG note 2. Strávil jsem dost času porovnáním a rozhodl se pro iPhone 5 z těchto důvodů:
Po nějaké době používání se android seká a je potřeba čistit paměť', restartovat, a řešit nastavení i přes lepší tech. Specifikace Samsungů.
Internet, spouštění aplikací je pomalejší někdy více, někdy méně vǔči S3
Na iPhone silnější, rychlejší a přesnější GPS.
Nadáváte tu na hliník ale oproti plastu nesrovnatelně lepší.
Design.
Ovládání jednou rukou.
A teď displej mi přijde mnohem lepší- na Samsungu jsou vidět pixely a nazoomovaná fotografie či int. Stránka vypadá na iPhone mnohem lépe. To byl hlavní důvod pro iPhone.
Kvalita hovorů půjčte někomu iPhone 5 i S3 ať Vám zavolá a uvidíte ten rozdíl v kvalitě hovoru.
Chvíli mě lákala velikost displejů, ale po nějaké době používání zjistíte že je musíte často ovládat oběma rukama, jsou těžké a nekomfortní. Prostě jsou to pádla. Lepší možná, tak prohlížení pdf a jiných dokumentů, ale radši tyty výhody oželim než u sebe nosit plastové těžké pádlo, které se musí "čistit" aby správně fungovalo.
Baterie při standartním užívání je na S3 vyšší, ale!!!
Zkoušeli jsme s kolegou výdrž při hraní GTA4. Za prvý na S3 se musela pročistit paměť a povypínat app, aby se hra nesekala. iPhone vydržel déle, ale jen v řádu minut přesto, že se nemusela ukončovat žádná app nic. i se GTA načetlo na iPhone rychleji. Kolega byl naštvaný myslel že vyhraje a pak se jen vymlouval:)
Takže v kategorii telefonů (smartphonů) říkejte si tomu jak chcete pro mě není Samsung pro iPhone konkurence, ostatní telefony jsem nezkoušel, ale stejně je všude android.
Recenze iPhone 5 formou srovnání se Samsungem Galaxy S3
-
- Klub čistého iOS
Recenze iPhone 5 formou srovnání se Samsungem Galaxy S3
Naposledy upravil(a) rony dne stř led 23, 2013 8:58 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: mame radi pouzivatelov ako ty, takze vlakno up na 14 dni.
Důvod: mame radi pouzivatelov ako ty, takze vlakno up na 14 dni.
iPhone 7 128GB Black, iOS 10.4 nonJB O2
iPad Pro 10,5 64GB LTE Silver iOS 11.3.1 nonJB T-Mobile 10GB
Apple TV 4K 64GB, tvOS 11 with Kodi
PC 8700K 5,2GHz, SSD 960 Pro 1TB + HDD 2TB, DDR4 32GB, GTX 1080Ti EVGA Hybrid
iPad Pro 10,5 64GB LTE Silver iOS 11.3.1 nonJB T-Mobile 10GB
Apple TV 4K 64GB, tvOS 11 with Kodi
PC 8700K 5,2GHz, SSD 960 Pro 1TB + HDD 2TB, DDR4 32GB, GTX 1080Ti EVGA Hybrid
-
- Starý pes fóra :)
Re: Recenze iPhone 5 formou srovnání se Samsungem Galaxy S3
hlavne to nedávaj nikde na android fórum
či smartmaniu

Naposledy upravil(a) rony dne stř led 23, 2013 8:59 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: :-)
Důvod: :-)
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Host
Asi trošku OT:
Já jsem byl roky uživatelem Androidu,mezi tím jsem ale i zkoušel iPhone (3G,3GS,4..) . Poslední zařízení s Androidem,kterému jsem dal šanci byl Samsung Note II.
Po dvou měsících jsem zpátky na iPhonu a to i z některých uvedených důvodů výše.
Po HW stránce není Note II špatný,ale ten systém je čím dál horší (vím moc dobře,začínal jsem na 1.1) a já už na ty věčné pády aplikací,čekání na GPS,vypadávání WiFi atd a jak je psáno výše nemám též nervy. A znám celkem dost "Androiďáků" co též přešli na iOS právě kvůli tomu.
Já jsem byl roky uživatelem Androidu,mezi tím jsem ale i zkoušel iPhone (3G,3GS,4..) . Poslední zařízení s Androidem,kterému jsem dal šanci byl Samsung Note II.
Po dvou měsících jsem zpátky na iPhonu a to i z některých uvedených důvodů výše.
Po HW stránce není Note II špatný,ale ten systém je čím dál horší (vím moc dobře,začínal jsem na 1.1) a já už na ty věčné pády aplikací,čekání na GPS,vypadávání WiFi atd a jak je psáno výše nemám též nervy. A znám celkem dost "Androiďáků" co též přešli na iOS právě kvůli tomu.
@MrEdDy23
-
- Host
Na vianoce som si bral nový paušál a keďže nemali iPhone 5 a musel by som čakať hooodne dlho, rozhodol som sa pre SGS3.A?Po 2 týždňoch som ho vymenil za iPhone 4S.Jednoducho povedané, HW parametre ti nenahradia rýchlosť a stabilitu na iOS/iPhone.A nech si hovorí kto chce čo chce, je to tak.Android a zariadenia s androidom ešte zďaleka nemajú na Apple zariadenia.Ako v kvalite spracovania, tak aj v doladenosti systému.
Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ? 2
Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ? 2
-
- patron iPhone.cz
Zkusil jsem vsechno a android uz opravdu ne (Nexus, Note, Note 2, Razr Maxx). Jediny iOS konkurent je momentalne WP8. Libi se mi, ale to by to nemohl byt MS produkt aby to nedojebali.
-
- iPhonefil
OT:
Note II má fajn koncept, ale už jakože fakt nevím, kde by to měl člověk nosit. Líbí se mi stylus a aplikace pro něj vytvořené. Měl jsem klienta, který byl tak nadšen, že to ani pěkné nebylo... Vlastně i jeden kolega, zajímavé, buď jej lidé nenávidí, nebo milují.
Note II má fajn koncept, ale už jakože fakt nevím, kde by to měl člověk nosit. Líbí se mi stylus a aplikace pro něj vytvořené. Měl jsem klienta, který byl tak nadšen, že to ani pěkné nebylo... Vlastně i jeden kolega, zajímavé, buď jej lidé nenávidí, nebo milují.
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhone 6S space gray, 64GB
-
- iPhoneHolik
OT: Stejne jako Apple