Iphone 4 - kde sehnat díly

Odpovědět
crash007

Iphone 4 - kde sehnat díly

Příspěvek od crash007 »

Dobrý den, potřeboval bych vědět, zda mohu sehnat přední a zadní kryt do 1000,- kč.

Zde jsem našel lcd + digitizer, ale nevím zda mi bude pasovat:
http://www.ebay.com/itm/Plating-LCD-Display-Touch-Screen-Digitizer-Assembly-Gold-Case-for-iPhone-4-GSM-/370693007112?pt=PDA_Accessories&hash=item564f066708

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Re: Iphone 4 - kde sehnat díly

Příspěvek od Petrt »

A nevadi ti, ze je zlaty?
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

borectom.98
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od borectom.98 »

Raději si kup originál přední za cca 2500kč,a zadní seženeš za 350kč.
iPhone 7
Macbook Pro Retina 15
iPad Air 2

Restore,aneb lék na vše :D

crash007

Příspěvek od crash007 »

No jo nevšiml jsem si, že je zlatý... Já nevím nemáte nějakou zkušenost s předním sklem lcd+ digitzer do 600 kč ?
třeba na ebay.. :)

Díky
(nemusí být origo)

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Mám. Jsou to příšerný sračky. Proboho chlape, rozum do hrsti, nechtěj díly do top telefonu, co dělá někde Číňan v garáži. Ale jako vyškolení českýho chammtivce dobrý. :D
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

ABAB
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ABAB »

Ahoj, sháním originál přední kryt černý komplet na iPhone 4 a home button vše originál.
Můžete mi poradit kde u nás se dá koupit, popř. nějaký ověřený zahraniční zdroj? Děkuji
AppleTV 2nd geniOS 5.0.1AppleTV4tvOS 10.2.2Obrázek
iPhone 11 Pro black 64GBiOS 13.1.3
iPad AIR 2 64GB Wi-Fi+4GiPadOS 13.1.3
Je Vaše zařízení jailbreaknutelné?
Co to s námi vlastně hraje Apple za hry?
Obrázek

Jorgas

Příspěvek od Jorgas »

Že by v servisu? Ale asi nechceš za těch 2500,- co? No je to pálka, na 2,5 roku starý telefon.

crash007

Příspěvek od crash007 »

A budou fungovat ty "číňanské kryty" ?

M29

Příspěvek od M29 »

crash007 - Co chceš, aby ti na krytu "nefungovalo"??? :-) Jde o to, že nejsou z tak kvalitního materiálu. Zadní kryt se rychleji ošoupe a poškrábe a přední sklo to samé, navíc ty nejlevnější díly na eBay jsou 2. nebo 3. skupiny kvality, takže poměrně často se stane, že obraz časem zažloutne, o dalších vadách ani nemluvě. Skutečně nechápu lidi, co si pořídí telefon za X tisíc a pak koukají na každou korunu, kterou mají do něj vrazit. Chápu, že peněz nemáme asi nikdo nazbyt, ale šetřit se má tam, kde to má smysl a neřiš pak každý půlrok opravu, prototože jsem vždy koupil nejlevnější díly, které se za tu cenu prostě opotřebují.

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Zadní kryty bych tolik neřešil, jediná nevýhoda je ta, že fotky budou o poznání hnusnější díky nejlevnějšímu plastu jako krytky foťáku. Ale zase se ušetří. :D
Předek to samý. Představte si, že si koupíte auto za 1mega. Budete si místo prasklého předního okna tam dávat plexisklo? Asi ne, že? Proč proboha u mobilu jo? Pokud je vám líto dávat prachy za díly, kupujte telefony do 800 Kč. :D
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Tu čočku může použít ze starého krytu. Osobně (po špatných zkušenostech) bych dal telefon někomu zkušenému, co použije originál díly a co nic při výměně nezničí...i zde na fóru jde takové lidi najít - počítej ale s cenou kolem 2,5k.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

Tony1

Příspěvek od Tony1 »

Přidám i svůj názor a radu
- odrazuji tě též od dílu kolem 600,- Kč není sice z plastu a s použitím folie jde ochránit i celní sklo, ale je možné že zobrazovací LCD bude zobrazovat různou vadu a dostaneš se do kolotoče problému s reklamací tohoto dílu po případe ztratíš 600,-.
- volil bych zlatou střední cestu to znamená díl v ceně kolem 1000,-
- u zadního krytu zas takový problém není kvalita je ucházející a maximálně rozptylovač světla u led diody je nalepen trochu mimo střed. Nesetkal jsem se s zadním krytem vyrobeným s plastu, ale netvrdím že se to nemůže stát. Cenu 200-350,- Kč beru jako optimální.
- problém je u bílé varianty, tam se může nastat problém že pokud kupuješ zvlášť LCD nebo kryt tak se odstínově nemusí sejít.
Naposledy upravil(a) Tony1 dne stř kvě 29, 2013 8:33 pm, celkem upraveno 1 x.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

festr

Příspěvek od festr »

ahoj, kde se da koupit originalni LCD? lze je vubec kopit na netu?

M29

Příspěvek od M29 »

festr - V seriozních eShopech :-) ale to tě asi napadlo taky... Spíše bych řekl, kde se originální díly nedají očekávat... Aukro eBay, bazoš, atd. A ilustrativní může být i cena. Chce to trochu přemýšlet.

osoba
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od osoba »

Ahoj, sháním přední část, lcd + digitizér na iP4. 2,5 se mi do toho vrážet nechce, hledám něco kolem 1000-1500, ale nevím jak to hledat. Protože v nějakém eshopu můžu za 1500 koupit ten samej shit, co jinde koupím za 500... Otázka zní, jestli máte někdo zkušenost s konkrétním obchodem, dílem. Děkuji.
iPhone 5s 32gb
iPad 3 16gb
iPad mini 32gb
iPhone 1.gen iOS 1.1.2
iPhone 3G

M29

Příspěvek od M29 »

osoba: Zkus Heureka.cz a číst reporty zákazníků, i když podle toho, co mi poslední dobou chodí za nabídky, tak min. 2/3 budou falešné, koupené přes marketing, beru zpět :-/ Zkus zdejší prodejce :-) A pokud sám nejsi zkušený montér, doporučuji se domluvit přímo s někým, kdo ti to i namontuje, ten bude nejlépe vědět, co ti tam dát, abys to pak nemusel reklamovat :-)

matouch350
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od matouch350 »

Vždy jsem používal ty nejlevnější přední skla z eBay a nikdy jsem neměl problém. Problém ve smyslu, pokud displej fungoval, tak fungoval dobře a vypadal jako originál a nepoznal jsem rozdíl. Přední + zadní část na 4 nebo 4S do 1000 Kč není problém. Je pravda, že beru díly jen od svého ověřeného prodejce. Pokud už se stane, že displej nefunguje, tak prodejci stačí video s viditelnou vadou displeje a obratem zasílá nový díl.
Co se týče zadního krytu, tak je pravda, že kryt čočky je velmi nekvalitní a proto kupuji kryty čoček na eBay zvlášť z tvrzeného skla, kus kolem 3-4$. Jsou srovnatelné s originálem.
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2
MacBook Pro Retina 13" Late 2013, 8GB RAM, Yosemite 10.10 GM

M29

Příspěvek od M29 »

matouch350 - No jo.. ale ty na eB nakupuješ pravidelně, máš svého dodavatele.. Jenže vžij se do situace majitele iP, který najednou, zničeho ic, řeší problém kde koupit, žádnou historii nákupů nemá a ani do budoucna toho víc nenakoupí. Prostě ideální kavka pro některé prodejce :-/

osoba
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od osoba »

No, už jsem si přes heureku našel dobře hodnocený obchod, a koupil jsem display za 1100. Kvalitka je slušná, příjde mi lepší než originál co mám na druhé čtyřce. Originál je do žluta, ale neoriginál je pěkně bílej. Jen doufám že to nějakou dobu vydrží..
iPhone 5s 32gb
iPad 3 16gb
iPad mini 32gb
iPhone 1.gen iOS 1.1.2
iPhone 3G

Tony1

Příspěvek od Tony1 »

Jakou barvu ochranné folie zezadu měl pokud červenou tak OK :-)).

osoba
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od osoba »

Červenou, co to znamená?
iPhone 5s 32gb
iPad 3 16gb
iPad mini 32gb
iPhone 1.gen iOS 1.1.2
iPhone 3G

M29

Příspěvek od M29 »

osoba - Neznamená to vůbec nic. Jen, že na některých shitových LCD byla použita jiná folijka, ale to taky není 100% :-( Prostě se smiřte s tím, že značkový díl je drahý, levné kopie jsou levné z nějakého důvodu, nejčastěji se na bazarech, inzerátech, aukcích a pod. objevují právě ty největší plečky, protože i při nízké ceně chce ten prodejce vydělat.

Tony1

Příspěvek od Tony1 »

Červená znamená že budeš spokojený s kvalitou a i s cenou, jinak LCD komplet má originál displej co se dává do originál iPhone, může mít i nemusí originál dotyk, a neoriginální přední sklo prostě není to Gorilla® Glass, ten se vyrábí v USA. Vše je slepeno u tohoto LCD celkem kvalitně UV lepidlem v Číně.

M29

Příspěvek od M29 »

Tony1 - Nechci nijak lobovat za originální díly, to ať si každý rozhodne sám, zda do přístroje za 10tisíc dávat levné díly, nebo ne, ale nezapomeň dodat, že LCD v těhle levných dílech většinou neprošlo výstupní kontrolou (to neznamená, že musí mít hned nějakou visuální vadu, jako chybnou barvu, vadné pixely atd., může to být jen větší spotřeba, odběrová nestálost, vibrace apod.). Ovšem v Číně se nic jen tak nevyhodí, zvláště, když se to dá bokem zpeněžit :-) Takže díly jsou x-krát přebrány a použity.

PS: Taky občas pro nějakého méně solventního klienta přivezu a použiju levný díl, ale vždy ho na to velmi důrazně a často opakovaně upozorním. Ne proto, že bych potřeboval víc vydělat, ale proto že se to může projevit v reklamaci. A navíc trvám na servisu a testech u našeho technika.

helmut

Dotaz

Příspěvek od helmut »

Ahoj
Potrebuji radu.mam ip4.
Při telefonování mě lidi neslyší ,fotka mi děla zblízka lehce rozmazlené foto.
Nechal jsem si dělat diagnostiku a roli mi ze je špatná základové deska.
Ze to lze vyřešit výměnou za jiný telefon.
Nevíte zda se to dá řešit jinak?
Jinak se mi těl celkem rychle vybiji.
Díky za info

M29

Příspěvek od M29 »

helmut - Jak za jiný telefon? Za iP4 nebo za něco zcela jiného? Zkrat na desce může způsobit rychlejší vybíjená a přitom být telefon stále funkční. Rozmazaná forka z blízka může být jen nedostatkem světla a neschopností iP zaostřit a to, že tě nikdo neslyší může být jen vadným mikrofonem. Ale pokud to máš v záruce a nabízejí ti výměnu za jiný kus, jdi do toho.

Odpovědět