Naše Kola

vše co vás napadne
Odpovědět
FELINY
iPhone expert
iPhone expert

Re: Naše Kola

Příspěvek od FELINY »

Dlouho jsem se tu neukázal a koukám, že jste se rozjezdili pánové :D Za to já jsem stále městský jezdec, ikdyž letos (stydím se za to) jsem byl na kole fakt málo.
iPhone SE 16GB
Lenovo IdeaPad Y580
Obrázek

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

parmin píše:Včera jsem si po roce projel moji velmi oblíbenou a poměrně náročnou trasu - Krkonošskou diagonálu
To je hodně slušnej výkon! To už může "celkem" unavit! :-D Jak jsi jel zpátky? ;-)
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Tohle me pobavilo ;) to bude dabelsky zavod :D
http://img.tapatalk.com/d/12/09/07/sery9ere.jpg

A tohle je finalni verze meho stroje uz s doladenym posedem a nejakymi doplnky pro oziveni (barevne podlezky pod predstavec a objimka sedlovky) a jeste spekuluji nad predstavcem s vetsim sklonem (tak kolem 17 stupnu ale nechce se mi do toho zatim tolik vrazet a pro zada je momentalni posed taky myslim tak akorat ;) )

http://img.tapatalk.com/d/12/09/07/7ezu3a7u.jpg
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

Pantani píše:To je hodně slušnej výkon! To už může "celkem" unavit! :-D Jak jsi jel zpátky? ;-)

Ráno jezdíme do Trutnova buď vlakem, nebo nás tam někdo hodí autem. Případně tím autem až do Žacléře, kde ta A1 oficiálně začíná a potom se do Liberce vracíme.

Letos se ke mně nikdo nepřidal, tak jsem to po delší době dal vlakem... Jezdím to každý rok už tak 15 let. Byly roky, kdy jsem myslel, že to nedojedu. S přibývajícím věkem ale obecně roste vytrvalost a člověk tak nějak líp ví, jak mu funguje tělo. Mám vyzkoušeno, že když si držím tepovku do 145 (v prudších výjezdech to samozřejmě nejde), pravidelně jím a občas si dám carbo-snack, můžu sedět v sedle celý den a vydržím. Naopak nejhorší, co může člověk na podobných výletech udělat, je nechat se vyprovokovat k naší oblíbené hře "handlebars forward". Hra spočívá (jak už název napovídá) ve snaze udržet řidítka před řidítky kamaráda. To se pak nasazuje proti kopcům, tepovka lítá přes 180 a brzy je člověk vyždímanej jak hadr.
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

barberry.pha : Jak na tom můžeš fungovat? Prdel někde v oblacích a čumák k zemi. :D Jinak pěkné, pěkné. :) Akorát bych asi dala představec výš, osobně.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Cože? :D Já bych ty řídítka dal ještě o deset čísel dolů.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

No je pravda, že se to už pomalinku začíná blížit posezu silničního kola v horním úchopu! :-D Už začínám chápat to jak jsi psal, že v horním úchopu se ti silniční kolo ještě líbilo - aby ne, když to máš skoro stejně! :-D Když to tady tak od tebe všechno čtu, tak jsem si prakticky jist, že určitě takovýho posezu po čase dosáhneš! ;-) :-D Úpravy máš ale decentně pěkné, tak to má být!

eRiper: zcela souhlasím! :-D
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Tak ty na silničce, to je jasné. :D Jako bych prostě nemohla tak sedět, prdelí pánu bohu do nosu a čumákem do země. :D Na kole se nemá ležet, ale sedět.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Ale nebolí z toho paradoxně záda ;-)
  • iPhone 6s

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Až bys i díky posezu stačila slabší motorce nebo naloženýmu náklaďáku, ono by tě to pak motivovalo si zvyknout! ;-) Viděl jsem dokonce týpka, kterej měl sklon zad už prakticky negativní a to už jsem taky nevěřil, že to vydrží dál než tak 5 km...

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

No dneska jsem si byl projet kratkou trat KPŽ v Jeseniku co pojedu zitra a na 35km 900m prevyseni a to tak 1/3 trati se pada slusne dolu :D
No jsem zitra zvedavy :ROFL:

Jinak ktem riditkam, dneska jsem mel batoh a v nem ve vaku 2l vody a zada zacaly pobolivat, podlozka tam je posledni asi 3mm, zajimave ze s podlozkou 10mm ten problem neni a kdyz jsem vcera jel s batohem ale bez vody v nem tak zada taky nic, tak premyslim jestli to na ten zitrek nedam zpatky do normalu (10mm podlozku) abych mel klid a necham zada zvykat az potom.
to eRiper, o 10 cm dolu bych tam musel dat nejaky predstavec s brutalnim sklonem tak 17 stupnu a vice, takovych 30 stupnu ideal, neco jak ma Kulhavy na svem Epicu. Jinak videli jste ten zlaty model co dostal na zitrejsi zavod MS?
http://mtbs.cz/clanek/jaroslav-kulhavy- ... -sveta-xcm

To Pantani: no po roce co to kolo mam se mi to vsechne sedo-cerne okoukalo, tak jsem prvni poridil gripy cervene, pak dostal tip na ty podlozky a zakoncil jsem to, ve stejne barve tech podlozek, objimkou sedlovky :o

Edit: ale je zajimave ze uz jsem s takhle upravenym posedem absolvoval vyjizdku pres 80km, kde jsem taky vezl pres 2l vody ve vaku v camelbagu, a kdyz me po cca 30km zacali pobolivat, zastavil jsem, dal svacu a pak uz vubec nic :unknown:
Takze tedka nevim, jestli to dat to polohy kde to mam vyzkousene a nebo brat mene vody :unknown:
Manual iPhone

bedo.
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od bedo. »

@parmin: ja by som povedal, že také prevýšenie dokáže "zcela unavit", nielen "docela". :)

Ja som išiel zatiaľ najviac asi 2500m výškových na 80km v teréne a keby to šlo, tak asi prídem domov štvornožky. :)

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Tak dneska absolvovan prvni poradny zavod, kratka trat KPŽ v Jeseniku, podle infa poradale 35km a vyskovych 1024m. Dojel jsem 26 asi z 70 a 5 z 10 v kategorii muzi 30-39 ;)
Nato ze jsem si vcera trat projizdel a mel trochu obavy jestli budou stacit sily a moc dobre se mi vcera nejelo, tak dneska parada a spokojenost.
Pouze davam pod predstavec zpatky min 10mm podlozku :D vcera i dneska me pekelne boli zada a to jsem z batohu vyhodil vse zbytecne a mel v nem asi 1l napoje. Takze tomu dam cas nez to takhle natrvalo snizim ;)
Manual iPhone

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Nemůže ta bolest zad bejt třeba tím, že máš záda, ramena, ... třeba podvědomě nějak jinak zkroucený ve chvíli, kdy máš na zádech ten bágl se zátěží? Když už je ten posez tak nějak na hraně, tak pak může stačit málo

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

No tady mam pocit ze to bylo tim ze to byl zavod a zezacatku to bylo dvakrat slusne do kopce, protoze jak jsem psal, absolvoval jsem takhle uz 80km vyjizdku, po 30 zacali lehce bolet, zastavil jsem, dal svacinku a pokracovalo se dal a nic.
A prave vcera i dneska jsem jel stejnou trat kdy me to tedka boli fest a to dneska ten batoh mel tak o 1.5kg mene.

No hodim to zpatky a uvidim ;)
Jinak prave s batohem jezdim porad a kolikrat vazil dost, plny 3l vak s pitim a bez problemu. Ale to jsem mel 3 podlozky (3cm a predstavec 7 stupnu nahoru) asi na ty zmeny budu muset jit pomalu ;)
Manual iPhone

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

asi na ty zmeny budu muset jit pomalu
...nebo se jich vůbec vzdát... ;-) vždyť zdraví máme všichni jen jedno

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

No hodim tu 10mm podlozku misto te 3mm a uvidim, predtim jsem takhle jezdil uplne bez problemu. A jak pises zdravi je prednejsi ;) a ty zada jsou dost neprijemny a batohu se nehodlam vzdat :D
Manual iPhone

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Baťůžkář :D Já jsem taky nejprv bál, že mi kapsy v zadu nebudou stačit. S batohem bych už na kole prostě nemohl, i kdybych nejel na silničce.
  • iPhone 6s

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Barberry.pha - peknej vykon, gratulace. Jel jsem minuly kolo v Zeleznych horach, takze vim co to je ;-) Mimochodem, nechystas se pristi tyden na Prazskou 50ku?

Ja dneska skolacky podcenil Sumavu. Vcera svatba, takze se kalilo do rana. Dopoledne jsme stehovali sedacky do baraku do patra (starou ven, novou tam). No a pak jsem si vymyslel tohle http://www.runtastic.com/sport-sessions/24621875
Kratke, ale celkem sadisticka kombinace stoupani a terenu... Jsem myslel, ze to bude jak pesi stezky v Ceskem raji, ale Sumava je teda drsnejsi :-) mistama se muselo i z kola... Ale vyhled nahore byl paradni...
http://img.tapatalk.com/d/12/09/09/a7yqyja5.jpg
http://img.tapatalk.com/d/12/09/09/8u6equbu.jpg
Nemel jsem vodu, takze jsem to pak z vrcholku vzal radsi rovnou zpatky po zluty, kde me cekal paradni sjezd plnej sutru, korenu apod. takze nakonec pekna projizdka
http://img.tapatalk.com/d/12/09/09/2ypuga6y.jpg

[edit=Barberry.pha]Pri vkladani fotky pres tapatalk smazte to [img] aby se na foru dalo na odkaz kliknout a otevrel se, misto nutnosti ho kopirovat :wink: odkazy upravene[/edit]

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Ja si zase nikdy nemyslel ze bych si zvyk lna batoh ;) a kvuli 10mm podlozce se ho nehodlam vzdavat :D

Jinak jedna dneska po dojezdu ;)
http://img.tapatalk.com/d/12/09/09/ypy7a7ad.jpg
http://img.tapatalk.com/d/12/09/09/8ute6yha.jpg

A manzelka byla taky rada ze jsem to v poradku zvladl ;)
http://img.tapatalk.com/d/12/09/09/8ezy6uge.jpg
Manual iPhone

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Barberry.pha - Co tu Prazskou 50ku, nechystas se?

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Na tu zatim ne, startovne docela dost a zadna upominka ;) (na podium to neni a tak rad ze zavodu krom cisla i nejakou drobnost, na KPŽ se treba dava tricko zavodu)
Ale v nedeli jsem prihlaseny na Transbrody , kratkou 25 trat ;)

... Ale kdyby mito nedalo a tu Prazskou 50 chtel jet dam vedet ;) ...
Manual iPhone

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Ja co ted mam 23" tak me zada taky zacaly docela bolet, tak ve spodni tretine... A tom jsem s podlozkama zadny pokusy nedelal. Napadlo me zkratit predstavec. Myslite, ze by to mohlo zabrat?

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Zkusit to podle myho v kazdym pripade muzes, ale setril bych a snazil se treba koupit nakej levnej predstavec z bazaru. Patologie pohybu pri jizde na kole je celej obor! :-)

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Ty jo to me paradoxne vubec nenapadlo :-) Dik za tip ;-)

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Muj posledni experiment s predstavcem me stal skoro 3000,- za ten jeden kompozitovej kousek, proto pisu o bazaru - napr. Cyklobazar.cz je velkej kamarad! Za 200-500 musis urcite sehnat a pokud to mas jen na vyzkouseni jestli jdes spravnym smerem...

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

No jestli jsem správně pochopil tuhle diskusi, tak zřejmě brzdy jsou u tohodle dopředu na odpis?

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Jakou potrebujes velikost? Ja bych se ho nebal a ty elixiry 1 nebudou spatne, jenom sestelovani je obcas o stesti a zrucnosti :D
Jinak zacinaji uz slevy a i Trek uz ma nejake 29 ve sleve ale zalezi na velikosti ;)
Jinak jsem ti upravil odkazy na fotky v postu, aby se na ne pres web dalo snadneji koukat ;)

Edit: Tak uz se objevily i nejake fotky z trati zavodu, a alespon vyzkousim to vkladani obrazku, ktere jsem v Tapatalk koupil :p
http://img.tapatalk.com/d/12/09/11/se6u5asu.jpg
http://img.tapatalk.com/d/12/09/11/2ypedy3y.jpg
Manual iPhone

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

To jsou prave ty obrazky nahrane pres Tapatalk z iP (mam tez koupene nahravani obrazku).
Ted mam velikost 23, ale asi je to moc, pptreboval bych spis 21

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Co tady toto? ;)
http://www.kola-visek.cz/index.php?page ... t&id=32698
(jsem trochu zatizeny na ty Treky :) )
Je tam trochu vyhoda te G2 geometrie, kterou maji patentovanou a ovladatelnost te 29 bycs ni mela byt lepsi, ja si teda nestezuji ;)
Ja mam 186 a mam od Treka tu 29 19" a sedlovku vytazenou podle ukazatele na minimum.

Ale jestli ten Ghost bude v tve velikosti tak to nevypada zle, akorat by me zajimalo pro jakou velikost je dana vaha uvadena, a zde jeste takhle na konci sezony budou velikosti dostupne.

OT: no ja to zakoupil o vikendu, kdyz mi prestaly jit nahravat a pak mi to psalo nejakou chybu fora, ale uz to funguje ;) jenom jak jsem psal, kdyz to vkladas pres tapatalk, tak vymaz to [img] at jde na ten odkaz bez problemu kliknout ;)
Manual iPhone

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Já měřím 183, což je hraniční pro 29". Docela doufám, že se uchytí i "zlatý střed" - 27,5". To by mi asi vyhovovalo a až doslouží za pár let můj Trek, tak by toto asi bylo řešením. Zatím jsem jel na 29er jen asi 3x a pocity byly smíšené. :%)
Každopádně kolo s 19" rámem a 29er koly nevypadá hezky. :(
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Já měřím 183, což je hraniční pro 29"
V jakým smyslu "hraniční"? Nerozumím.
Každopádně kolo s 19" rámem a 29er koly nevypadá hezky
Mně se to naopak zase hrozně líbí, to je hrozně subjektivní :-)

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Myslel jsem to tak, že pro jezdce okolo 190cm je 29er ideální řešení. Pro 170cm prcka je 29 docela brutus. A moje výška je tak na hraně, takže já bych krásně "pasoval" na 27,5". :)
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani: diky ;)

Mike: to chces rict ze se ti moje kolo nelibi :D :D

Ja bych neresil jaka velikost je na jake kolo vhodna, bud kolo sedi nebo nesedi, bud se na nem dobre jezdi nebo ne. A na vzhled to kolo nejezdi :D

Ale tady to je p zvyku a co se komu libi, ja uz bych po roce nemenil a momentalne mi prijde "divna" ta 19.5" na 26" kolech, nejaky maly kola to ma ;)
Manual iPhone

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Ještě bych se rád vrátil zpátky k těm brzdám.
barberry.pha píše:Ja zapomnel napsat ze mam Elixiry 5, no prvne jsem mel problem s prednim, ustavicni skrtani, sel tam XT kotouc, malo se zlepsilo, ale 100% az kdyz jsem dal pryc ty avid desticky.
Vzadu to zacalo oehce pred dovcou a pak jak kdy, byly tam uz jete desticky, tak jsem myslel ze je to nema, koupil jsem nove avid desticky, a po zajeti to zacalo neskutecne rezonovat, skripe atd. Vzdy pri urcitem brzdeni a pak uz skoro pokazde, sel tam XT kotouc, podarila se seridit aby neskrtala a dneska naprosto potichu a bez problemu. Taky ten avid kotouc mel uz k 3 tisicum, treba konec zivotnosti :)

Není tedy lepší se brzdám Avid Elixír a jejich destičkám vyhnout úplně a vzít úplně jinou výbavu pokud možno?

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Tak tady toto je kolikrat obecne problem kotoucovych brzd, skrtani a cinkani. Nekomu to neudela nikdy, nekomu obcas, to je ruzne a zavisi to i na ruznych vecech. U tech elixiru je akorat to ze maji mezi deskami a kotoucem malo mista a obcas to serizeni byva o sikovnosti ale nic co by se nedalo zvladnout, je to tim ze u nich jdou trmeny serizovatve vsech smerech. Rozhodne bych kvuli nim nezavrhoval koupi nejakeho kola, myslim ze vidlice, ram a u 29 i kola jsou dulezitejsi a podle toho se rozhodoval ;)
Manual iPhone

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Samozřejmě. Já jsem spíš reagoval na ten svůj původní dotaz jestli ty brzdy právě u toho kusu nejsou rovnou s výhledem na výměnu a pokud má člověk možnost vzít jinou výbavu, jestli není lepší to zkusit s výbavou jinou. Odpověď jsem dostal jasnou a chápu to tak, že to není tak úplně o těchhle konkrétních brzdách, přestože existujou možná i brzdy lepší.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Tak ty elixiry jsou zakladni model, pak jsou vyssi rady, vezmes kazdy model brzd chodi jinak, nekomu vadi pozvolny nastup, nekomu zase vadi ostry nastup.
Tohle si musi vyresit pak spise ten co to kupuje a vyzkouset je.
Pokud je treba moznost u prodejce ty brzdy vymenit treba s doplatkem za jine, ktere ma vyzkousene tak proc ne.
Je pravda ze treba shimana XT nebo SLX jsem nemel zatim moznost vyzkouset a byt jsem psal drive ze bych je kvuli servisu a nastaveni uprednostnil pred temi Elixiry, tak bych po vyzkouseni je treba nechtel a koupil si zase elixiry

Zalezi i jestli clovek porizuje pouze samotne brzdy nebo kolo kde uz nejake jsou

Ja si treba nasel nejakou vhodnou, pro me kombinaci, Elixir 5 brzdy, XT kotouce a desticky zatim zkousim

Jinak bych mel dotaz pro lidi co jezdi nejake sjezdy, nemivate pri delsim sjezdu a brzdeni problem s krecemi v rukou? Mivam s tim docela problemy a pokud je to kopec dlouhy a prudsi a jsem na skoro porad na brzdach tak mam kolikrat problem udrzet riditka :unknown: hur je na tom leva ruka, magnezium pred vyjizdkou bastim a tedka i nejake pastilky od Nutred proti krecim. A zatim nic, kdyz misto jenom ukazovackem brzdim i zarocen prostrednickem, tak se to zlepsi ale to pak mam zase strach ze neudrzim riditka a ten cit je taky nekde jinde.
Manual iPhone

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

barberry.pha píše:Ale jestli ten Ghost bude v tve velikosti tak to nevypada zle, akorat by me zajimalo pro jakou velikost je dana vaha uvadena, a zde jeste takhle na konci sezony budou velikosti dostupne.

Ten Trek nevypada zle, jen nemam absolutne zkusenost se Sram vybavou. Nicmene me zaujal ten Ghost hlavne tou vahou (to musim taky zjistit pro jakou velikost to je) a tvarem, ten ram se mi libi. S brzdama asi problem nemam, ted mam Tektro Draco, i na skrtani jsem si tak nejak zvykl... Spis po tom kole tak nejak pokukuju a chtel jsem znat dalsi nazor. Velikosti ubyva, ale jeste se da sehnat 21

Jinak ted mam 23" s 26 kolama a je to celkem smesny :-D

Krece pri sjezdu jsem mel jen, kdyz jsem si potlouk ruku. Spis me ted hodne brnivaji prsty a dlane :-(

Odpovědět