Zapnuti datoveho roamingu na dalku ?
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
-
- Host
Zapnuti datoveho roamingu na dalku ?
Dnes kdyz jsem cestoval po Nemecku mne napadla otazka na kterou neznam odpoved. Kdyz ztratim Iphone v zahranici tak mam na 99% vypla data a tak mi bude Find my Iphone na nic. Co takhle mit moznost si pomoci spec sms zapnout datovy roaming ? Je jasne ze paklize to jde tak by to mohlo byt jen na JB zarizeni. Zna nekdo nejake takove reseni ?
Iphone 4 (16GB) s JB + new Ipad 4G (64GB) = oba O2
Přechod z WinMobile na Apple byl jako výměna Fabie za Ferrari.
Oboji začíná na F ale tím podobnost končí.
-
- iPhone expert
Re: Zapnuti datoveho roamingu na dalku ?
To by jsi musel "jailbreaknout" svého operátora. Datový roaming je otázkou SIM a operátora a ne modelu telefonu.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
-
- Mírně pokročilý
V nastaveniach sa datovy roaming da vypnut aj v pripade, ze ho mas aktivovany 

-
- Starý pes fóra :)

on ho chcel zapnúť,ked napríklad stratí v Nemecku telefón
ale myslím,že také asi nič neexistuje
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Mírně pokročilý
No ano, ja som ho pochopil, len mrzic asi nie. To co som pisal, bolo mrzicovi 

-
- iPhone expert
A od čeho si myslíte že tam ten vypínač je? Dělá to samé jako když zavoláte na operátora že chcete de/aktivovat internet v mobilu. Ještě jsem nezkoušel aby mi ho de/aktivovali když volám z jiného čísla, takže budeš muset říct nějaké údaje o sobě např rodné číslo tuším.
V CZ bys akorát zavolal svojímu operátorovi že si chceš internet aktivovat. V D budeš muset zavolat na operátora kt. máš v D a německy popř anglicky mu vysvětlit o co jde.
V CZ bys akorát zavolal svojímu operátorovi že si chceš internet aktivovat. V D budeš muset zavolat na operátora kt. máš v D a německy popř anglicky mu vysvětlit o co jde.
-
- Host
Rekl bych ze se v tve definici datoveho roamingu pleteš. V iphonu to funguje tak, ze ti na urovni pristroje vlastne nespusti datove prenosy kdyz zjisti ze jsi v zahranicni gsm siti. Samozrejme ze musis mit nejprve roaming aktivovany u sveho operatora, ale myslet si ze prepinac Datovy roaming je to same jako aktivace roamingu u operatora , to je opravdu omyl. V mem uvodnim dotazu jde vlastne jen o to jak pomoci sms prepnout ten jeden prepinac - nic vic. Vse ostatni si udela iphone sam - spusti si datove prenosy a ty mas moznost jeho polohu zamerit pomoco FMI.
Iphone 4 (16GB) s JB + new Ipad 4G (64GB) = oba O2