barberry.pha píše:Nejvice i stanku Trekkde jsem hlavne zkoumal Bontrager plaste
do budoucna pripadne
V cem jsou ty plaste tak dobry, nebo proc prave tyhle?

barberry.pha píše:Nejvice i stanku Trekkde jsem hlavne zkoumal Bontrager plaste
do budoucna pripadne

na predchozim jsem mel plaste Bontrager, tak az budu muset koupit nove, tak at mam sirsi prehled 
"

ja se tam maximalne tesim 
"

urcite to nebude tak pohodlny jako full, pro nejlepe 29" full
ale i tak to za zkousku stoji a uz jsem se na te 29" neco najezdil, vyhnu se asi urcite tomu cernemu trailu, ale ten zeleny by mohl byt v pohode 
"
ja viem znie o trošku šialene ale to ešte prilby neboli tak v móde. Ale teraz by som sa už asi nepustil po dvoch vážnejších pádoch.

Je to stejné jako na motorce a na tu by jste bez helmy nevlezli..

To je rozdil opravdu fatální. Tam bych nevlezl bez helmy. Videl jsi nekdy ty kokosy na choppery? To už je lepsi ta cyklisticka polystyrenova sranda helma než to 

"
tady v tomto neni potreba moralizovat.
tim nemluvim na nikoho ze zde pritomnych, ale obecne, co vidim okolo sebe. Samozrejme jsou i ti, co si nakoupi cyklisticke veci a opravdu jezdi poradne. Akorat me sere, jak vseci na me cumi, ze jaktoze jsem si dovolila jakoze vyjet na kolo bez cyklistickych hader! Proste kdejaky debil si hraje na cyklistu, co to mysli s tim jezdenim smrtelne vazne. Jezdim, protoze me to bavi a ne, abych se vystavovala, co za super hadry mam na sobe.

ale bohuzel tady v Praze to vychazi se s vyjizdky cca 50km to je min 1/2 po asfaltu protoze ty prejezdy jinak vyresit nejdou, ale o to vice si pak uzivam tu cast v te prirode, cesticky podel potoka, pres koreny atd a vzdycky se tesim kdyz muzu s Prahy vypadnout nekam do prirody a pekne se projet mimo asfalt, to pak zavidim tem kteri to maji hned za barakem.

"
,ale na to, co vidim tady okolo sebe, kdyz jezdim. Se tu predvadi vetsina jak pavi, ale jaksi zapominaji, ze je to hlavne o radosti z jizdy a ne o modni prehlidce. A nedej boze, jak se nekdo prohresi jet v necem jinem. Na tebe cumi jak na vyvrhela. Si kolikrat pripadam jak debil diky nim.
tak aspon i takove tu clovek potka. Jak jsem rekla, netyka se to vsech, jsou taci, co vedi co delaji a k cemu dane veci maji a pak jsou taci, co je maji, jen, aby se predvadeli.
. Silnice silně nesnáším, nejraději mám lesní a polní cesty, jako starší pán po úraze už nemusím stezky typu "Po stopách Márošiho".
. Takže extrémíčky nechávám mladým, nicméně přesně jak zde bylo zmíněno, důležitá je radost z pohybu. 

. Mladym je spatne slovo zadny extremni sport nezna hranice a ani nema. Jezdim uz freeride a dh pres 5 roku a zacal jsem v 33
. A na kopci potkavam i pany , kteri by mohli byt mim otcem ... Samozrejme pokud chce clovek tento konicek provozovat bezpecne je potreba jezdit k tomu urcenych lokalitach. Pres tyden si dopravam skoro kazdy den xc . Jsem na pomezi Moravskeho krasu takze lesu mam za domem, ze muzu jezdit cely den a nevyjedu na silnic
letos jeste planuji poridit silnicku na pozirani km 

loni jsem si koupil kolo za 19tisic a zdalo se mi to akorat, pul roku jezdeni, zacalo me to bavit, jezdim kdy se da, tak jsem si napodzim ve sleve poradil dalsi, uz celkem poradne kolo, za 33 tisic (puvodni cena 46) a sen do budoucna je full 29, a tam jsem ochoten za neho dat ve sleve i 50 tisic
nekdo chodi o vikendech kalit, nekdo radeji do prirody, kdyz to pak za rok spocita, tak ta investice do kola na vice sezon, je i levnejsi nez vikendove kalby, je to pak o prioritach. Hlavne ta cena, kvalita a prozitek s jizdy je pak taky o necem jinem, kdyz jedu lesem a mam vidlici co perfektne funguje, stejne jako razeni ktere pekne radi, clovek to pak zjisti kdyz ma s cim srovnavat. Prodejci mi rikali ze jim tedka chodi panove kolem padesatky a kupuji si kola za x desitek tisic a ze si tim plni sny, deti s baraku, tak si tim tedka delaji radost
ale vzdycky se najde vetsina ktera si to porizuje kvuli image. 

"
sjezdove si vzdy stavim sam na ceskem ramu RB tam radeji ani o penezich nepremyslim tam se setrit nesmi tam jde o zivot...
), nekouřím, tak mi toho nemá moc co ohlodávat zůstatek na účtu. K tomu sem tam nějaká brigáda a je to ne? Peníze jsou od toho, aby se (s rozumem) utrácely, nebudu je šušnit někde pod polštářem.

Metalgirl píše:Ale prostě pseudocyklisti mě akorát tak štvou. Tento sport dělají jen proto, že je to "in a oni prostě musí být "cool".

Štvalo mě, že mám jen zimní bundu a to ještě černou a teď když svítilo sluníčko, tak si nedokážete představit, jak jsem se potil! 

proto jsem se uz vypravil i na celodenni vyjizdku a bez problemu

"

a ona ta 29 i po tom asfaltu pekne jede a jeden si alespon trochu makne, takze to neni taky naskodu, ikdyz tenhle tyden mam abstak, pouze pondeli 30km, ale zase se podarilo min asfaltu a hlavne to bylo vyblbnuti na podel Botice a nad Hostivarskou prehradou 

jezdim sam, tak to nemam s kym srovnavat, a akorat musim natrenovat vydrz do kopcu, neumim slapat a jet pomalu, takze prvni delsi kopec dochazi dech, ale staci na 20s zastavit, nadechnout se poradne a pak to jede jako po masle a dalsi kopce uz problem nebyvaji. Spise se mi to stalo tdak po delsi dobe, vyjezd po cerven s Davle smer Vranne, viz odkaz co jsem tady asi pred 14 dny postoval, 2.5km na 150m prevyseni a pulka v lese technicky a zbytek, ten horsi, po rozbite ceste mezi nejakymi chatkami, tak jsem se musel vydychavat
"

a daji se tady najit i dalsi a nebo pak byjet za Prahu ale to uz je na delsi vyjizdku a musi na to byt cas.

"
Člověk přeci musí vědět co by kdyby
)
vim ze u Treka nejake gramareni a vahu neresi, takze nepatri asi mezi ty nejlehci, ale prijde mi stejne tezke jako ta 4900 s 26 koly, holt jiny level a je to poznat, a kdyz ty 29 kola roztocis, coz neni zase takovy problem tak to i po tom asfaltu pekne frci, v terenu do kopce koreny no problem a s kopce v lese ... to pustis, davas si pozor aby si netrefil strom a s nerovnostmi si to poradi samo, takze to trochu odpusti techniku, kterou se ale snazim stejne do sebe nejak dostat a na te 29 se to naucit jezdit i technicky nejenom ze to prevalcuji.
, ale ja jsem s nim spokojeny a tim ze mam u baraku hned obchod kde ho prodavaji tak ani neuvazuji ze bych kupoval neco jineho, max kdybych si chtel nechat poskladat 29 full tak bych asi vzal ram o firmy RB (http://www.rb-bike.cz/)
"