Nevim jak je to u Macu a tedka, ale driv se velikost pameti, kterou si graficka karta mohla vzit dal nastavit v BIOSu, a bylo jen na cloveku co ma v planu na grafice delat a tudiz jak ji limitovat.
--- iPhone 7 iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil Macbook Pro 13" 2017 iMac 21.5" late 2012 Apple Watch 3 Sport 42mm
Mac-y bios nemajú,majú EFI firmware do ktorého sa nedostaneš.Takisto ani v nastaveniach systemu som nikde nenašiel možnosť nastaviť túto hodnotu. Ja len som bol zvedavý,že kedže ja som to nenastavoval,či aj niekto iný s macbookom to nemá podobne zmenené. V špecifikácii u mojho booku na stránkach apple som sa dočítal,že systém sám uzná za vhodné,koľko vram prideliť grafickej karte.
Mam take Early 2011 a jsem na tom stejne. Osobne myslim, ze je to tak, ze system pro ni proste alokuje vice pameti ze systemove pameti, nez v predchozi verzi OS (z ruznych duvodu, ktere tusi asi jen vyvojari).
rMBP 15" 2017 i7@2.9GHz, 16GB RAM, 512GB SSD iPhone 7 128GB Black iPad Air 2 64GB Apple TV 4 32GB Apple Thunderbolt Cinema 27"
Možná si těch 512MB dovolí vzít jen když tam máš víc než 4GB RAM. Podle toho co vidím máte oba 8GB... Mně se takhle pod Windows v Boot Campu jako 512MB hlásí i nVidia 320M, která má 256...