Čo sa týka tej kapacity pamäte, robí mi to tiež, na 16GB iPhone 3GS mám celkovú pamäť 13,6GB z pôvodných 14,7GB (myslím...alebo 14,3GB, jedno z toho). Predpokladám, že 32GB verzia je na tom tak isto a to u každého. Pamäť samozrejme nezmizla, je tam stále, ale je zrejme obsadená systémom, takže sa aj po prepočte jednotiek zobrazí menej akoby sa malo. Ťažko povedať či je to bug, alebo to tak ozaj má byť, podla mňa určite bude stáť za pokus spraviť restore aj keď vyjde iOS 5 oficiálne o pár dní a možno to tam už bude ukazovať správne.
Ešte čo bolo spomenuté, tak pripomienky na základe polohy mi na 3GS NEfungujú tiež, vyzerá to tak, že 3GS bolo o túto funkciu ochudobnené, hoci nikde na stránkach Applu o iOS5 som to nevidel. Tí, čo máte iPhone 4 a nemáte to tam tiež, je to dané synchronizáciou s Exchange. Ak prepnete pripomienky na sync napr. s iCloud, tak by to malo byť zase dostupné.
A posledná vec, baterka. Robil som restore s obnovou zo zálohy (výnimočne, lebo mám kopu dôležitých SMS, ktoré nemám čas niekam uložiť) a zdá sa mi, že baterka vydrží o niečo menej ako pri poslednej beta verzii. Ale je to silno subjektívny dojem, po oficiálnom vydaní iOS 5, spravím restore bez obnovy a uvidím potom.
Inak je moje 3GS s iOS 5 GM velmi svižné, povedal by som že je na tom lepšie ako s iOS 4 a to z jednoho dôvodu (aj keď je to opäť len moja teória):
keďže Apple stále 3GS predáva, tak museli vyladiť iOS 5ku tak, aby bez problémov šlapala aj na 3GSku, teda nemohla nastať taká situácia ako pri iOS 4 a 3Gčku, kde s uvedením nového iPhone 4 sa nový iOS stal pre 3Gčko prakticky nepoužitelný (aj keď to trochu vyladili časom). Pokial sa teda bude predávať aj 3GS, tak sa myslím nemusíme obávať toho, že by iOS 5.x bol akokolvek zasekaný, spomalený ani nič podobné. Hlavne samozrejme my, majitelia 3GS toto oceníme. Hoci ja už aj tak riešim najťažšiu otázku - biely alebo čierny iPhone 4S...