iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky

Odpovědět
Dave

Re: iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky

Příspěvek od Dave »

pokud ho máš kratší dobu jak 14 dní, mužeš vratit bez udani duvodu. (nebo mam pocit že u vodafonu dokonce mesíc).
jinak já měl třeba nažloutlej display i na černém iPhone 4 (3x mi dali novej, a vsechny to meli...pak vratily peníze)

Haveja
Host
Host

Příspěvek od Haveja »

je fakt kdyz jsem zasel do iStyle se podivat na bíly iPhone, tak ma nazloutly display, moje cerna, koupena na frontě u VF, je krasne bila bez zlutych fleku.
R.I.P. Steve Jobs

Dave.6

Příspěvek od Dave.6 »

Taky potvrzuji, koupen iPhone 4 u vodafonu a perfektně bíla bez nažloutnutí nebo nějakých fleků. Známej co má iphona od jiného operátora, má po porovnání displej nažloutlej..
Jsem rád za ten bílej, ať zkresluje jak chce, mě by ta žlutá prostě vadila, ale je to věc názoru, zvyknout se dá na všechno :)

Dave

Příspěvek od Dave »

právě jsem se koukal na stránky vodafonu...a zajímalo by mě jestli někdo nevíte jaktože najednou stojí iPhone 4 32GB - 19 277 Kč...když se začal prodávat tak stál 18 477,-
to je nějaký divný ne???

edit: už jsem si to vyhledal na google že to je od ledna. ale jsou to fakt zmetci :)

blackout

Příspěvek od blackout »

Ahoj všem zkušeným uživatelům a příznivcům Apple. Předem se omlouvám za značně obecný dotaz, ale rád bych vás požádal o radu, která snad vyřeší můj problém. Asi bych na tomto fóru našel odpovědi, nicméně bych tu strávil týden, proto předem díky za pochopení.
Ve čtvrtek mi přijde iPhone 4 a mám velké dilema, zda si nechat nebo ne. Zpočátku jsem měl všechny možné telefony, pak jsem žil dlouhou dobu na Nokii a poslední roky jsem byl spokojen s HTC (Touch HD, HDII) – ideální pracovní nástroj.
K otázkám: pokud se smířím s tím, že na iP nemá dashboard ani widgety, budu schopen sehnat aplikace, které mi spolehlivě (s JB nebo bez):
1. Spolehlivě synchronizují úkoly (tasks) z outlooku?
2. Můžu kdesi v IP vytvořit adresář a kopírovat do něho soubory (doc, pdf) a později prohlížet (pracovní dokumenty … apod.)?
3. Lze na pracovní plochu „vytáhnout“ zástupce určité funkce? Jako je např. spuštění wifi apod.

S ostatním jsem schopen se smířit, je to otázka priorit a IP se mi líbí. Stačí mi jen stručné odpovědi, řešení si v tomto foru dále najdu.
Předem díky všem zkušenějším.
Lukáš

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

1 2 3 nie. riesi sa to inak.

na subory asi goodreader
na prepinace jailbreak a z cydia sbsettings.
ulohy nativne nevie, ale riesia to vselijake appky, no konkretnunti neporadim. ulohu v ms outlook uz prakticky nepouzivam.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

blackout

Příspěvek od blackout »

... díky. Pro mne je důležité, že to jde. Abych ho nemusel po 14 dnech měnit. Chápu, že to není pracovní telefon, takže kompromis je namístě. Z mého pohledu a pro mojí potřebu má více negativ, ale asi si prostě nenechám poradit ...
Ještě jednou dík ....

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Nazdar, chcem sa opýtať ako je iPhone 4 s odolnosťou predného a zadného skla v porovnaní s iPhone 3G.
Na mojom trojročnom 3G nie je ani jeden škrabanec v predu na skle a to ho nenosím vôbec v obale, ani polepený fóliami.

Diky.

Elesh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Elesh »

iPhone 4 je o dost odolnější - telefon mi celkem často padá (sem nějakej chromej poslední dobou) a nemam tam žádnou rejhu možná 1 škrábaneček okolo pár milimetrů kterej je v pidi hloubce takže sem hodně spokojenej s tvrzenym sklem a konstrukcí všeobecně

samson010
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od samson010 »

ja mam zase ine skusenosti, velmi doporucujem hned po kupe nalepit kvalitnu foliu, nemal som ho ani den a uz som tam zaznamenal maly skrabanec

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

Já se zase přikláním k tomu, že je velmi odolný, ale ne jako iPhone 3G(s)

Upozorňuji, že ani na iPhone 3G ani iPhone 4 jsem neměl (a nemám) žádné fólie, obaly, aj.

iPhone 3G
Dva roky nošení v kapse kde bývaly i klíče. Vím že to zní šíleně :D ale podívejte se na stav:
- při prodeji žádné škrábnutí

iPhone 4
Mám jej rok. Párkrát spadl - jednou spadl na bok, ale podruhé spadl přímo placáka na stranu s displejem a tam sebemenší škrábanec nenajdete (spadl při činnostech jako třeba vypadnutí z kapsy u košile když jsem se ohýbal, nebo nahrávka basketbalovým míčem při psaní sms když jsem to nečekal - takže výška vždy slušná)
- na zádech má dva doslova malinkaté škrábanečky, které jdou vidět pouze když mobil vyleštím tak aby se leskl a ještě k tomu jste se museli podívat pod správným úhlem. Škrábance vypadají "neškodněji" než částice prachu.

samson010
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od samson010 »

myslim ze nie kazdy dokaze takto riskovat a kupit si telefon za 600 € a nedat tam foliu popripade do obalu, ja teda urcite neriskujem a radsej nosim v puzdre, hlinik na boku je tiez dost citlivy a poskriabe sa, takze je to na kazdom ako sa rozhodne, ale ak niekomu pada mobil pravidelne tak neni o com :)

Dave

Příspěvek od Dave »

mě iPhone 4 spadl na zem ve škole, a zrovna na místo kde byl štěrkovej kamínek (asi ho nekdo přitáhl z venku v botach)...no a spadl mi tam přímo displayem a rejha tam byla dost velká...nehorázně mě to štvalo.

emil2004
Host
Host

Příspěvek od emil2004 »

Mne tiez spadol,cela zadna strana puknuta rozbilo sa mi to komplet. :( Predna strana funkcna.,objednal som novy zadny kryt tak uvidim. :cry:

styxx
Host
Host

Příspěvek od styxx »

iPhone 4 je dost náchylný na jakékoliv poškrábání z obou stran. Marně jsem také věřil, že tvrzené sklo je odolné proti poškrání. Bohužel není tomu tak a to se k mobilu chovám velmi dobře. Doporučuji však určitě koupit zadní kryt, už jen proto, že telefon se pak lépe prodává, když není poničený.
Obrázek iPhone 4
Obrázek iPad 3rd generation

Supermac.cz - Tipy a návody pro iPhone, iPad a Mac OS X
Twitter - Informační kanál SuperMac.cz

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Aký ide zvuk z reproduktora oproti 3G? Je hlasnejší? Čistejší? :)

Elesh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Elesh »

přijde mi hlasitější i čistější ale pořád je to jen mono reproduktor takže žádný zázraky nečekej ale je to lepší :)

samson010
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od samson010 »

tak pomaly ale isto mi nefunguje home tlacitko, pri klasickom stisnuti niekedy nezareaguje, vadi to dost pri multitaskingu a podobne, tak skusim restore a reklamacia ak nepomoze

niekto podobny problem ?

mefistos

Příspěvek od mefistos »

jj to s tim home tlacitkem mam taky.. ma to i otec na iPod Touch 4g :-/

Rann
Host
Host

Příspěvek od Rann »

Elesh píše:přijde mi hlasitější i čistější ale pořád je to jen mono reproduktor takže žádný zázraky nečekej ale je to lepší :)

Mel jsem pred sebou Samsung Galaxy S I a ten zvuk oproti iPhone 4 bol nepredstavitelne lepsi. Samsung hral na plno jak kdyby jste opravdu byli na diskotece. Strasne silne a opravdu kvalitne. U iPhone 4 jsem se co se tyce tohodle sklamal, musi byt opravdu vsude ticho, aby jsem ho slysel. Hra dle me moc potichu, ikdyz je na MAX volume...
Obrázek iPhone 6S Space Gray | 64 GB
Obrázek MacBook Air 11'' | 128 GB | 4 GB RAM (rok 2011)

Moonlight
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moonlight »

Ja som zas ohladom zvuku v iPhone4 a Samsungu galaxy s2 cital toto http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=726&t=1143518 a tam maju ludia iny nazor tak potom neviem kde je pravda.Ale priznavam ze osobnu skusenost nemam.
new iPad wifi 32gb
iPad wifi 3G 32gb
iPhone4 32gb
iPhone 3GS 16gb
iPhone 3G 8gb
iPhone 2g

samson010
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od samson010 »

mefistos píše:jj to s tim home tlacitkem mam taky.. ma to i otec na iPod Touch 4g :-/

tak teda ak to mas na Ip 4 tak reklamuj

charlie77
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od charlie77 »

Já to home tlačítko normálně reklamoval a dostal jsem nový kus. ;)
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

Jsem slyšel že iOS 5 opravuje Homebutton. Zkušenost s tím nemám, ale tady na foru v sekci iOS 5 beta o tom někdo psal.. Já tomu moc šancí nedávám, přecijen opravovat HW tlačítko softwarově mi zní divně. Takže já reklamovat nic nejdu, počkám na iOS 5

samson010
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od samson010 »

ak dostanem po roku novy kus tak snad to len ehm nevyuzije teda, po dovolenke to teda skusim

Carabei
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Carabei »

iOS 5 neopravuje Home button, pouze se v systému nastaví vyšší citlivost na zmáčknutí, tudíž určité procento nezaznamenaných zmáčknutí z iOS 4 to už v iOS 5 zaznamená, ale spása to není. Tlačítko blblo(4.3.4) a teď blbne o trochu míň(5b4), ale vlastně blbne pořád ;)
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

samson010
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od samson010 »

no mne predtym fungoval HB pohode, cca pred 4 dnami som si vsimol pri vyvolani multitaskingu ze nieco nie je v poriadku, proste sem tam nezareaguje, ak ho stlacim poriadne zareaguje stale,
tak dufam ze mi to normalne reklamuju teda

rpodhr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rpodhr »

Mám stejný problém s HB tlačítkem. Někdy ho stidknu jednou - vyjede multitask, někdy jej stisknu 2x a vyjedu jen z aplikace...je to celkem děs, vzhledem k tomu, že ho mám půl roku...
iPhone 6 128gb, iPad Mini Retina 32gb, Apple Watch Sport (7/2015)<---iPhone 5 64gb<---iPad Mini<--- iPhone 4, 8 GB <--- iPhone 5 White (12/2012-ukradený)<---iPhone 4 (12/2010) <--- iPhone 3g (2008) <--- MDA Vario <--- xxx hloupých

charlie77
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od charlie77 »

Reklamace - dostanete nový kus ;) Já ho dostal za týden.
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB

samson010
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od samson010 »

no ako tak citam tak nas par je, asi ten HB kvalitne spraveny teda nebude

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

samson: Hold Apple ví, proč do telefonů nedává moc tlačítek :D

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

samson: uvedom si, ze je to nejcasteji pouzivane tlacitko... :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

dodulo

Příspěvek od dodulo »

mozem potvrdit problemy s HB avsak ked mam iPhona uspateho a idem ho odomknut tak sa mi zda, ze to blbne ovela viac ako ked s nim normalne pracujem, tak predsalen trosku verim, ze by to mohlo byt aj softom
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

softwarove to neni, me reaguje uplne vzdy a bez problemu a to i na FW nizsim nez iOS5
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

killerGBU
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od killerGBU »

poslední dobou pociťuji nepřesné fungování HB. Občas jakoby nereaguje, a občas mi spustí voice over (mám nastaveno na 3xHB)

počkám na ios 5, pokud nepomůže, počkám až vyjde 5 abych měl šanci dostat nový iphone :)

petr110
Host
Host

Příspěvek od petr110 »

presne taky mi blbne(voice over) tak jak pises ty a nekdy kdyz je delsi dobu v klidu a chci ho probudit tak na prvni stisk HB nereaguje
aktuálně: iPhone 4 32GB iOS 4.1 od 17.9. 2010
hystorie: iPhone 2g 16GB 3.1.3 od dubna 2008
Operator 02

slososk

Příspěvek od slososk »

Nasiel som dnes tento navod na kalibraciu HB, zevraj to blbne preto, lebo HB part je ulozena v takej casti, ze sa ani pri cistom restore neresetuje...

1. Otvorte lubovolnu app
2. Stlacne power button a drzte az pokym sa neukaze slider s vypnutim
3.jemne, opakujem jemne stlacte a drzte HB az pokial Vas to nevyhodi do springboardu..
Toto by malo rekalibrovat HB.. Mne to zatial funguje.. Tak skuste to aj vy a dajte vediet...

dodulo

Příspěvek od dodulo »

ja som dostal od priatelky teraz na narodeniny ako velky fanusik nalepku na HB s motivom Angry Birds :)

Obrázek

odvtedy problem s HB nemam asi sa lepsie stlaca, ale skusil som aj tvoju kalibraciu :wink:
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

samson010
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od samson010 »

no radsej skusim dat ip4 na reklamaciu a po roku mozem mat novy kus, ak to bude mozne tak urcite uprednostnim to ako si to sam kalibrovat a podobne

slososk : skusal som teda aj tvoj navod co to spravi, tak problem pretrvava

leon46
Host
Host

Příspěvek od leon46 »

Zdravím vás,

Mám ten samej problém s HB. Velmi často se mi stane, že stisknutím tlačítka IP nic nedělá. Můžu HB mačkat jakou silou chci, ale nic, musím HB stisknout tak 20x aby se něco dělo.
Začalo mi to dělat po naistalování nového iOS 3.4.5 . Je možný, že by to mělo nějaký vliv na ten novej iOS? Už jsem zkoušel restore bez zálohy, ale furt to samé. IP mám půl roku..

Odpovědět