Že vy hned všichni to berete tak vážně, jediný Sphyn0x pochopil.

Asi ti to povím tak, nezáleží jen od samotného operačního systému, ale také záleží, na jakém hardware to jede. Pády nemusí být nutně způsobeny windowsy samotnými. Může to být kterákoliv nestandardní instrukce ze strany programu, ze strany procesoru, díky nespolupráci HW komponent (hodně lidí si myslí, že poskládat počítač je jen tak, jak když vemeš kočku s varanem a posmontuješ je dohromady) atd. Prostě se udělá chaos, který operační systém neumí zpracovat a spadne to (ani tak nejde o pád, jako spíš o prevenci), ale není to nutná chyba operačního systému samotného jako takového.

Naposledy jsem viděla BSOD na Windows ME a to je už pěkně dlouho tomu (a to ještě k tomu na PC, na kterém jsem měla AMD Athlon, no tfuuuj), dokonce ani XP mi BSOD nehodily (to už byla sestava na kvalitním Pentium 4). Takže, že ti nějaký program způsobí nestandardní instrukce a pád, není to chyba windows samotných jako takových. To by si taky lidi měli uvědomit. Navíc, když si nějaký poberta na počítači instaluje 350 miliontero her a pak následně odinstalovává, tak se to prostě zabordelovává, opět, není to chyba operačního systému jako takového, ale chyba uživatele, že si do PC strká kdejakou krávovinu. Tady vidím krásnou analogii s JB iPhony, kdy si uživatelé instalují ze Cydie kdejakou blbost a pak se diví, ano i iOS se dá zabordelovat, dokonce i pouhými updaty. Někteří by mohli vyprávět. Pokud si uživatel umí udržovat operační systém, tak nemá problémy, stejně jako já.

A ještě v neposlední řadě, tak jako v životě můžou vzniknout nestandardní situace, s kterými si člověk neumí poradit, tak samo je to i s počítači. Takže není hlavní řvát, ono to padá, ale zamyslet se nad tím, proč to padá a proč někomu ne.
A ještě kdysi kolovalo internetem toto:
co znamená označení windows?
2000: spadnou 2000*měsíčně
xp: x-treme problematic
NT: nechodí to
98+95: počet pádů denně, měsíčně se neudáva, je to moc vysoké číslo
ME: mexican edition, proto je těžké se s ním domluvit