Poruchovost MacBooku / MacBooku Pro
-
- Host
Poruchovost MacBooku / MacBooku Pro
Chci si poridit MacBook Pro 17", jedna se o uplne novy Mac, ovsem bez papiru a tudiz bez zaruky (udajne moznost Maca zaregistrovat na apple.com a ziskat 1 rok zaruky, ale nevim, zda tomu tak opravdu bude).
Chtel jsem se zeptat, jak moc jsou MacBooky poruchove, popr. na co si dat pozor?
Jo a jde Apple Care prikoupit i kdyz nebudu mit k notebooku papir?
Chtel jsem se zeptat, jak moc jsou MacBooky poruchove, popr. na co si dat pozor?
Jo a jde Apple Care prikoupit i kdyz nebudu mit k notebooku papir?
-
- iPhone expert
Re: Poruchovost MacBooku / MacBooku Pro
Ta poruchvost je podle mě opravdu nízká. MBP mam už rok 2 roky a za celou dobu žádnej problém. A ostatní asi budou souhlasit. 

MacBook Pro (2008)
-
- Host
To bych byl velice rad
Jak je to s tema zarukama, asi nevis, vid?

Jak je to s tema zarukama, asi nevis, vid?
Poruchovost je statistika, takže velmi nepřesný, zkreslený údaj. (nikde není řečeno, že značka, která má vyšší poruchovost, ti odejde a značka s nejnižší poruchovostí vydrží, vše je to o štěstí/smůle na kus).
-
- Host
Jo to je mi jasny, jde mi spis o nazory tady mistnich uzivatelu, nez o globalni statistiku poruchovosti produktu Apple.
-
- Starý pes fóra :)
Seznam mých Apple zařízení najdeš v mém podpisu, nikdy jsem nemusel nic reklamovat.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Host
No, tak to je slusny seznam
Doufam, ze mi to take bude takhle fungovat...
Zeptam se tedy vsech znovu:
Jak je to s tim dokoupenim zaruky Apple Care, nebo registraci noveho notebooku na strankach Apple a obdrzeni 1rok zaruky, nevite?

Zeptam se tedy vsech znovu:
Jak je to s tim dokoupenim zaruky Apple Care, nebo registraci noveho notebooku na strankach Apple a obdrzeni 1rok zaruky, nevite?
-
- Host
Ja jsem kupoval MB pro z ebay.com, zadne papiry z apple storu nebo podobne jsem tedy nemel. Pri registraci produktu jsem uvedl datum nakupu na ebay a po registraci mi automaticky nabehlo, jak dlouho jeste zaruku mam. To datum se lisilo od data ktere sem uvedl ve formulari, predpokladam ze je to datum kdy pocitac poridil prodejce.
Pokud jde o applecare, muzes ji poridit kdykoliv behem jednolete (pokud mas mezinarodni) zaruky a prodlouzit o dva roky, tj. celkem mas pocitac tri roky chranen. Doporucuji taky koupit pres ebay, vyjde to levneji. Applecare se vaze jen na seriove cislo notasu, nikoho v ceskych servisech nezajima na jake jmeno a adresu je to registrovano, jen si zkontroluji ze seriove cislo notasu je kryto rozsirenou zarukou.
Pokud jde o applecare, muzes ji poridit kdykoliv behem jednolete (pokud mas mezinarodni) zaruky a prodlouzit o dva roky, tj. celkem mas pocitac tri roky chranen. Doporucuji taky koupit pres ebay, vyjde to levneji. Applecare se vaze jen na seriove cislo notasu, nikoho v ceskych servisech nezajima na jake jmeno a adresu je to registrovano, jen si zkontroluji ze seriove cislo notasu je kryto rozsirenou zarukou.
-
- Host
Tak to je supr informace! Diky.
Doufam tedy, ze kdyz je to takhle origo, ale bez papiru, tak to taky pujde takhle osetrit...
Doufam tedy, ze kdyz je to takhle origo, ale bez papiru, tak to taky pujde takhle osetrit...
To se mi nechce zdat ze by slo koupit zaruku kdykoli. Co kdyz mi macbook nejde ale zaruka mi zrovna dosla, tak si dokoupim zaruku a jdu reklamovat??
Nebo to chapu spatne
Nebo to chapu spatne

-
- Klub čistého iOS
Pokud během prvního roku, kdy máš od Applu mezinárodní záruku, pořídíš AppleCarepack a aktivuješ (na apple stránkách si ověříš své seriové číslo a zjistíš, do kdy ti ta mezinátodní záruka platí), prodloužíš tímto svou mezinárodní záruku o 2 roky. Pokud Ti už jednoletá standartní záruka vypršela, AppleCarepack si můžeš leda tak vystavit doma na poličku:D
To jsou zajimave info. Dosud jsem se domnival, ze AppleCare jiz v CR zakoupit ani uplatnit nelze. Rozhodne bych si pri nakupu teto zaruky v zahranici overil, zda mi to nejaky servis u nas vubec opravi.
-
- Moderator fóra
ls8 píše:Seznam mých Apple zařízení najdeš v mém podpisu, nikdy jsem nemusel nic reklamovat.
Chybí ti tam iMac a Mac mini - pokud je ještě máš.

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)