[*] NAVIGON
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
-
- Starý pes fóra :)
Re: NAVIGON [AppStore - Evropa $74.99, Vých.Evropa $64.99]
Jsi asi stopadesátý, který se na to ptá. Jen v tomto vlákně to najdeš několikrát.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Host
-
- Moderator fóra
zkus to treba pres polozku Trasa 

-
- iPhone guru
Nevíte někdo jak se chová nejnovější Navigon 1.7 Europe na iP 3G oproti 1.6? Je to stejně rychlé nebo mám počítat se zpomalením? 

iP 3G 8 GB-Dead
iP 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GBiOS 7.1.1JB
iPh 5S (2x) 16 GB Black
iP 6S 64 GB-Sold
iPad Mini Retina16 GBiOS 12.5
iP 7 32 GB iOS 12.x
iPad Pro 10.5 64 GBiOS 13.x
Apple Watch Series 5 W OS 7.x
iPhone X 64 GB iOS 14.x
iP 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPh 5S (2x) 16 GB Black
iP 6S 64 GB-Sold
iP 7 32 GB iOS 12.x
iPhone X 64 GB iOS 14.x
-
co som mal moznost vidiet mne osobne sa zda Navigon 1.7.0 na iPhone 3G o dost rychlejsi ako 1.6.0
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
-
- iPhone guru

iP 3G 8 GB-Dead
iP 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPh 5S (2x) 16 GB Black
iP 6S 64 GB-Sold
iP 7 32 GB iOS 12.x
iPhone X 64 GB iOS 14.x
iP 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPh 5S (2x) 16 GB Black
iP 6S 64 GB-Sold
iP 7 32 GB iOS 12.x
iPhone X 64 GB iOS 14.x
pořídil jsem si evropu za $119, koupil jsem držák http://www.navigon.com/portal/int/shop/ ... d=16624178
...a jsem relativně spokojenej, jen to HD rozlišení v noci docela táhlo oči, ale to může být chyba v mých očích... Předtím jsem měl velkou MIO navigaci a tohle je přece jen mnohem detailnější a trochu menší
...a jsem relativně spokojenej, jen to HD rozlišení v noci docela táhlo oči, ale to může být chyba v mých očích... Předtím jsem měl velkou MIO navigaci a tohle je přece jen mnohem detailnější a trochu menší
-
- Mírně pokročilý
Ahoj,
také se Vám navigon při navigování uspává? Před navigováním musím vypínat zámek zařízení v nastavení. Zvuk jede dál, ale obraz se mi vypne
)
PS: forum jsem zkusil prohledat, ale 33 stránek je fakt moc
také se Vám navigon při navigování uspává? Před navigováním musím vypínat zámek zařízení v nastavení. Zvuk jede dál, ale obraz se mi vypne

PS: forum jsem zkusil prohledat, ale 33 stránek je fakt moc
-
- Moderator fóra
To se mi nikdy nestalo 

...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
-
- Klub čistého iOS
NAVIGON [AppStore - Evropa $74.99, Vých.Evropa $64.99]
Mam dojem,ze toto delala verze 1.6.0. na aktualni verzi iOS - 4.2.1. Mas nejnovejsi verzi Navigona?
Naposledy upravil(a) Hrabatko dne úte úno 08, 2011 11:17 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- Moderator fóra
Mi se stavalo ze mi u navigonu po nejaky dobe vzdy zhasl disple asi na 1-2s a pak zase naskocil, at jsem mel ip v autonabijecce nebo i bez, ip4 4.2.1, akorat si nejsem jisty jestli to bylo i po upgradu nebo jenom predtim, vim jenom ze to zacalo z niceho nic ... Urcite to delalo pred updatem a nejsem si jisty jestli i po ...budu to muset vyzkouset 

" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky
"
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
-
- Mírně pokročilý
Hrabatko píše:Mam dojem,ze toto delala verze 1.6.0. na aktualni verzi iOS - 4.2.1. Mas nejnovejsi verzi Navigona?
Mam verzi 1.7 na iOS 4.1. Tomtom mi behal normalne a vydrzel bezen na baterku, dokud jsem ho sam nevypnul.
-
- Klub čistého iOS
Jak jsem psal,mel jsem takovy dojem.Jsem si vsak jisty,ze to byla kombinace verze Navigona a verze iOS.Mam kombinaci iOS 4.2.1 a Navigon 1.7.0 a vse jede v poradku.Pokud updatujes iOS melo by se to vyresit,ale mas JB, nevim proto jestli lze JB provozovat na nejnovejsim iOS (JB nemam a nezabyvam se tim).... Do te doby budes muset vypinat automaticke uzamykani.
Sleva 50 % do 13. unora na celou Evropu - 44,99 Euro
Sleva 25% do 13. unora na in-app purchases
Sleva 25% do 13. unora na in-app purchases
Re: NAVIGON [Evropa $59.99 AKCE, Vých.Evropa $89.99]
Klasika. A ja ho pred tremi tydny koupil za plnou cenu
Ale nevadi, jsem s nim spokojeny a i za plnou cenu se myslim vyplati.. 

-
- Host
ty brdooo, uz letim to koupit!!! to bude pro me kauf!!! 

R.I.P. Steve Jobs
-
- Mírně pokročilý
Navigon MobileNavigator Europe za 45?
Navigon pro Evropu je aktuálně (11.2.2011) v 50% slevě na 44.99? (cca 1091 Kč).
Obsažené mapy: Albania, Andorra, Belarus, Belgium, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Denmark, Germany, Estonia, Finland, France, Gibraltar, Greece, United Kingdom, Ireland , Italy, Croatia, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Monaco, Montenegro, Netherlands, Norway, Austria, Poland, Portugal, Romania, San Marino, Sweden, Switzerland, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Czech Republic, Hungary, Vatican.
Velikost: 1.73 GB
Více asi netřeba popisovat
Odkaz na iTunes
[mod=ls8]Duplicitní téma, sloučeno.[/mod]
ls8: Dle mého to není duplicita - v tomto tématu je jiný nadpis a tím pádem jiná cena.
[edit=ls8]Cena v titulku je správná. $59.99.[/edit]
Obsažené mapy: Albania, Andorra, Belarus, Belgium, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Denmark, Germany, Estonia, Finland, France, Gibraltar, Greece, United Kingdom, Ireland , Italy, Croatia, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Monaco, Montenegro, Netherlands, Norway, Austria, Poland, Portugal, Romania, San Marino, Sweden, Switzerland, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Czech Republic, Hungary, Vatican.
Velikost: 1.73 GB
Více asi netřeba popisovat

Odkaz na iTunes
[mod=ls8]Duplicitní téma, sloučeno.[/mod]
ls8: Dle mého to není duplicita - v tomto tématu je jiný nadpis a tím pádem jiná cena.
-
- Klub čistého iOS
Akce na Navigon
Dnes je na App store navigace Navigon Europe jen za 44,99 euro. Standartní cena je 89,99 euro. Takže kdo ještě nemáte a nechtělo se vám platit plnou cenu, tak si myslím, že máte jedinečnou možnost. Taková cena tu ještě nebyla. Ano o vánocích 
[mod=ls8]Duplicita. Sloučeno.[/mod]

[mod=ls8]Duplicita. Sloučeno.[/mod]
Smi
Navigon jsem vyzkousel a priznam se, ze mi vubec nevyhovuje (predtim jsem pouzival na WM IGO/TomTom). Chvili jsem zkoumal, cim to vlastne je, a pak na to prisel - Navigon z nejakeho duvodu cestu, po ktere mate jet, silne zvyrazni (a udela sirokou), zatimco okolni cesty a ulice jsou jen tenoucke ulicky. IGO a Tomtom se tak nechova.
Na druhou stranu je super, ze precte i ulice a ma cisla popisne...
Na druhou stranu je super, ze precte i ulice a ma cisla popisne...
-
Re: Navigon MobileNavigator Europe za 45?
honziš píše:.......
Ceny uváděné tady v dolarech jsou podle mého názoru pro většinu zavádějící nebo matoucí, neboť naprostá a drtivá většina z nás si to kupuje v českém AppStore, tudíž za eura... Mělo by se to tedy primárně uvádět v eurech...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
Dosud jsem se domnival, ze update aplikace i map je zdarma stale od zakoupeni aplikace, respektive na omezenou, neznamou dobu. Nekde jsem se docetl, ze je to do dvou let od zakoupeni, co je na tom tedy pravdy? Na oficialnim webu jsem toho moc nenalezl, asi jsem dost slepy.
Jinak chysta se update vice zde : http://www.navigon.com/portal/int/ueber ... C2011.html
Reality Scanner - rozsirena realita - vyuziva iPhone kameru a ukaze to nazev, vzdalenost,.. bodu zajmu, na ktery se divate, pobliz ktereho se nachazite.
Jinak chysta se update vice zde : http://www.navigon.com/portal/int/ueber ... C2011.html
Reality Scanner - rozsirena realita - vyuziva iPhone kameru a ukaze to nazev, vzdalenost,.. bodu zajmu, na ktery se divate, pobliz ktereho se nachazite.
-
- Host
Mno zatim si nikdo nestezoval, nicmene od uvedeni Navigonu pro iPhone ubehnou dva roky tusim letos v cervnu, tak uvidime...
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
-
dodulo píše:ktovie ci niekedy, zapracuje Navigon do updatu aj augmented reality, mna by to osobne velmi potesilo, znamy ma Navigon na Galaxy S a je to celkom pouzitelna vychytavka a clovek sa podla toho dokaze lahko zorientovat, ak niekto bude nieco riesit so supportom Navigonu tak by sa mohol na to opytat
Zobrazit video na http://youtu.be/emel-N809hU
Kód do fóra: [youtube]emel-N809hU[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
macuser píše:...Reality Scanner - rozsirena realita - vyuziva iPhone kameru a ukaze to nazev, vzdalenost,.. bodu zajmu, na ktery se divate, pobliz ktereho se nachazite.
super tesim sa

to dodulo - jen doufam, ze to bude offline a nebude placene in-app. Ale to uz bych chtel asi mnoho. 

-
offline to bude urcite, tam sa nemaju ake data stahovat proste ti len zobrazuje POI body v realnom priestore a co sa tyka ci to bude "in app purchase" si taktiez myslim, ze to bude normalne v app ( cize zdarma ) na Androide to tak funguje, ze nic netreba dokupovat
-
- Sons of Jailbreak
navigon a reality view
dobry den,
neviem ci som to spravne pomenoval, ale ... chcem sa spytat na najnovsi navigon a jeho funkciu, ktora umoznuje sledovat teren cez zadnu kameru a ukazuje tam v tom zivom zabere odbocky a POI body (resp. len tie POI body). videl som to na navigone pre android, ale nemozem nikde zistit, ci to vie aj navigon pre iphone a prip. ci sa to vola reality view (tu funkcu navigon ma, len neviem ci to je toto, co si ja myslim). dakujem
neviem ci som to spravne pomenoval, ale ... chcem sa spytat na najnovsi navigon a jeho funkciu, ktora umoznuje sledovat teren cez zadnu kameru a ukazuje tam v tom zivom zabere odbocky a POI body (resp. len tie POI body). videl som to na navigone pre android, ale nemozem nikde zistit, ci to vie aj navigon pre iphone a prip. ci sa to vola reality view (tu funkcu navigon ma, len neviem ci to je toto, co si ja myslim). dakujem
-
- Host
navigon a reality view
Mam najnovsi navigon, no nic podobne v nom nevidim, ani v "in app purchases", tam vidim iba "panorama 3D view", co ti na mape zobrazuje plasticitu terenu, ale nic podobne tvojemu popisu...
-
Re: navigon a reality view
jo tohle tam je, ale jen na nekterych mistech u nas..
http://www.flickr.com/photos/navigon/3745720900/
iPhone 4S iOS 7 ,Vodafoun
-
apropo nevola sa to reality view ale reality scanner, bude to vo verzii 1.8.0
viewtopic.php?f=119&t=17702&p=375524&hilit=scanner#p375524
viewtopic.php?f=119&t=17702&p=375524&hilit=scanner#p375524
-
burr0head píše:jo tohle tam je, ale jen na nekterych mistech u nas..
Tohle je naprosto jednoduchý statický obrázek, který s kamerou nemá nic společného, a je to tam už kolikátou verzi, třeba i obrázek v tunelu. Ty sjezdy, nebo pruhy sjezdů na dálnicích má i TT. Ale plno lidí svého času z toho bylo dost hotových

bajk, koukni se trochu výš, dodulo tam dával i video.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
- Host
Nefenguje kompas
Zdravím Vás. Mám taký problém, že po updatu na verziu 1.7 mi v pedestrian navigation prestal fungovať kompas. Ukazuje stále na sever a vobec sa nehýbe keď otáčam iPhonom. Vo verzii 1.6 mi to fungovalo bez problémov. Máte s tým tiež niekto podobný problém? Podotýkam že mám jailbreak ...
-
- Moderator fóra
Re: [*] NAVIGON
a mas navigaci koupenou v iTunes? zkousel si aplikaci smazat, znovu stahnout z iTunes a nainstalovat do iP?
-
- patron iPhone.cz
Cestoval jsem s Navigonem přes celou republiku po cestách, kde jsem předtím nikdy nejel, takže jsem měl snahu na něj občas dost spoléhat. Naprogramoval jsem si celou cestu dopředu přes Route/New Route. Zde jsou moje zkušenosti:
1) Pokud naprogramujete cestu od začátku až do konce a navi pustíte někde v půlce cesty s tím, že některé body jste už předtím projeli, bude vás Navigon nutit se vrátit a jet úplně od prvního bodu. Musíte body, které jste už projeli, vyškrtat. Doufal jsem, že takhle špatně to fungovat nebude
2) Pokud naprogramujete průjezd nějakým městem (čistě městem, bez zadání ulice, křitovatky apod.), věřte, že je to k ničemu, protože vás to akorát protáhne centrem někde k radnici a budete se vracet zpátky pro projetí toho bodu. Tuhle "funkčnost" by měli vynechat úplně, je to naprosto na nic.
3) Navigon rád člověka protahuje vesnicí i přesto, že mám nastavenu trasu na Optimal a k dispozici je obchvat, který je však třeba i jen o 50 metrů delší (zato však výrazně rychlejší). Je třeba mu tudíž vůbec nikdy nevěřit a projít si ručně úplně celou cestu, jinak budete po cestě naštvaní
4) pokud mám naprogramovanou trasu přes Route/New Route, uvítal bych, kdybych mohl na konci té trasy pak vzít nějak jednoduše navi a jet tou samou trasou zase zpátky. Jedinou možnost, kterou mám je to, že vlezu do Route a dám editovat a přeuspořádám růčo úplně všechny průjezdní body (hlavně že jde aspoň to! ale je to bída)
1) Pokud naprogramujete cestu od začátku až do konce a navi pustíte někde v půlce cesty s tím, že některé body jste už předtím projeli, bude vás Navigon nutit se vrátit a jet úplně od prvního bodu. Musíte body, které jste už projeli, vyškrtat. Doufal jsem, že takhle špatně to fungovat nebude
2) Pokud naprogramujete průjezd nějakým městem (čistě městem, bez zadání ulice, křitovatky apod.), věřte, že je to k ničemu, protože vás to akorát protáhne centrem někde k radnici a budete se vracet zpátky pro projetí toho bodu. Tuhle "funkčnost" by měli vynechat úplně, je to naprosto na nic.
3) Navigon rád člověka protahuje vesnicí i přesto, že mám nastavenu trasu na Optimal a k dispozici je obchvat, který je však třeba i jen o 50 metrů delší (zato však výrazně rychlejší). Je třeba mu tudíž vůbec nikdy nevěřit a projít si ručně úplně celou cestu, jinak budete po cestě naštvaní
4) pokud mám naprogramovanou trasu přes Route/New Route, uvítal bych, kdybych mohl na konci té trasy pak vzít nějak jednoduše navi a jet tou samou trasou zase zpátky. Jedinou možnost, kterou mám je to, že vlezu do Route a dám editovat a přeuspořádám růčo úplně všechny průjezdní body (hlavně že jde aspoň to! ale je to bída)
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
-
Dobré postřehy.
1/ To bych mu až tak nevyčítal, nemůže vědět, že už jsi ty první body projel.
2/ To má TomTom vyřešeno. Když jsem jel v létě do Chorvatska, dal jsem cestu "Via Budapest", pochopil co jsem měl na mysli, nechal mě na obchvatu a netáhl mě do centra města.
3/ S tím mám stejnou zkušenost. Plánování trasy nemá Navigon moc dobře vyřešené. Například ve špičce všedního dne (kolem 16.00) mi trasu z Barrandova na Jarov naplánoval skrz zacpané centrum - Smíchov, Karlák, Ječnou na I.P. Pavlova, Bulhara a Ohradu) namísto rychlejší cesty, kterou by zvolil TomTom: po okruhu do Štěrbohol a přes Hrdlořezy na Jarov.
4/ Tuhle funkci nepoužívám, takže k tomu nemám žádný komentář.
1/ To bych mu až tak nevyčítal, nemůže vědět, že už jsi ty první body projel.
2/ To má TomTom vyřešeno. Když jsem jel v létě do Chorvatska, dal jsem cestu "Via Budapest", pochopil co jsem měl na mysli, nechal mě na obchvatu a netáhl mě do centra města.
3/ S tím mám stejnou zkušenost. Plánování trasy nemá Navigon moc dobře vyřešené. Například ve špičce všedního dne (kolem 16.00) mi trasu z Barrandova na Jarov naplánoval skrz zacpané centrum - Smíchov, Karlák, Ječnou na I.P. Pavlova, Bulhara a Ohradu) namísto rychlejší cesty, kterou by zvolil TomTom: po okruhu do Štěrbohol a přes Hrdlořezy na Jarov.
4/ Tuhle funkci nepoužívám, takže k tomu nemám žádný komentář.
-
- patron iPhone.cz
1) No já bych řekl, že to řešitelný bejt musí...
2) Hm, tak to mě mrzí, je vidět, že to jde, když se chce...
3) Nevím, třeba kdybych dal Fast a né Optimal, tak bych to udělal správně. Já měl ale dřív problémy s tím, že právě na Fast mě protahoval centrama měst jako by vůbec neznal pojem o čase a bral v úvahu jen vzdálenost a myslel si, že když to bude kratší vzdáleností, musí to bejt kratší i časem
4) Možnost naprogramovat si velmi detailně kolik chci tras a nechat si je uložené se mi líbí, pokud vím, tak tohle TT svého času neuměl, třeba je to už dneska jinak
2) Hm, tak to mě mrzí, je vidět, že to jde, když se chce...

3) Nevím, třeba kdybych dal Fast a né Optimal, tak bych to udělal správně. Já měl ale dřív problémy s tím, že právě na Fast mě protahoval centrama měst jako by vůbec neznal pojem o čase a bral v úvahu jen vzdálenost a myslel si, že když to bude kratší vzdáleností, musí to bejt kratší i časem
4) Možnost naprogramovat si velmi detailně kolik chci tras a nechat si je uložené se mi líbí, pokud vím, tak tohle TT svého času neuměl, třeba je to už dneska jinak
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
-
TomTom stále nemá funkci pro ukládání tras s více průjezdními body. A to nejen v iPhonu, neumí to ani TomTomovy "krabičkové" navigace. To je stále zásadní nedostatek, který je TomTomu vytýkán.
Navigon se chová víceméně stejně, ať zvolíš Fast nebo Optimal. Nepozoruju rozdíl.
Pro ilustraci přidávám screen té naplánované trasy "Via Budapest" v TT. Je tam vidět, že udělal přesně to, co jsem od něj chtěl.

A totéž v Navigonu - asi nám chce dopřát prohlídku města

Navigon se chová víceméně stejně, ať zvolíš Fast nebo Optimal. Nepozoruju rozdíl.
Pro ilustraci přidávám screen té naplánované trasy "Via Budapest" v TT. Je tam vidět, že udělal přesně to, co jsem od něj chtěl.

A totéž v Navigonu - asi nám chce dopřát prohlídku města

-
Ty průjezdní body a ukládání u TT by se určitě hodilo (ale dá se bez toho žít), na druhou stranu většina uživatelů buď neví co to je, nebo to ani nevyužívá... A ty "slité" náhledy tří druhů tras u Navigonu jsou opravdu někdy k smíchu.
Je to všechno jenom "zdetailnění" toho, co jsem tu už párkrát psal... Už v době, kdy vlastně existoval pouze Navigon a ostatní navigace ještě ani pomalu nebyly na schválení v AppStore, jsem se s ním přetahoval o to, kudy mám jet nebo nejet, a to převážně v Praze.
Každá navigace se někdy umí projevit ne zrovna výhodnou trasou, ovšem u Navigonu to je dost vidět, a v tomhle mu celkem dost sekunduje Sygic (ten algoritmus výpočtu tras se stejnými mapami s TomTomem je někdy až zarážející...). Už jenom třeba při sjetí z navržené trasy a hooodně tvrdošíjné trvání na vrácení se zpět (nebo napojení se na původní trasu úzkými uličkami) mě dost ničilo. Tohle umí TT celkem excelentně (mám na občasné testování pár svých tras s několika záludnostmi), takže vcelku vím, o čem píšete...
Je to všechno jenom "zdetailnění" toho, co jsem tu už párkrát psal... Už v době, kdy vlastně existoval pouze Navigon a ostatní navigace ještě ani pomalu nebyly na schválení v AppStore, jsem se s ním přetahoval o to, kudy mám jet nebo nejet, a to převážně v Praze.
Každá navigace se někdy umí projevit ne zrovna výhodnou trasou, ovšem u Navigonu to je dost vidět, a v tomhle mu celkem dost sekunduje Sygic (ten algoritmus výpočtu tras se stejnými mapami s TomTomem je někdy až zarážející...). Už jenom třeba při sjetí z navržené trasy a hooodně tvrdošíjné trvání na vrácení se zpět (nebo napojení se na původní trasu úzkými uličkami) mě dost ničilo. Tohle umí TT celkem excelentně (mám na občasné testování pár svých tras s několika záludnostmi), takže vcelku vím, o čem píšete...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
Jsem laik. Nikdy jsem toho moc neresil, Navigon me vzdycky zavedl spravne. Kdybych to vzal semanticky - prujezdni bod - misto, kterym chcete projet. Tedy Navigonu chybi funkce chci jet ve smeru... Jak ma asi poznat, kdyz je naprogramovany tak jak je, ze tam skutecne nechces jet?
TomTom je tak chytry, ze tuto funkci ma?

-
Ano, TomTom je opravdu tak chytrý. Viz ty screeny které jsem posílal o pár příspěvků výš. Volba "Cestovat přes" je nejdůležitější volba pro specifikaci požadované trasy, a třeba když jedu z Prahy do Krkonoš tak jedu buď přes Turnov nebo přes Jičín. Když tuhle volbu v navigaci zadám, tak přece musí pochopit, že nechci jet přes centrum města. Až do okamžiku, kdy jsem si to poprvé vyzkoušel v Navigonu by mě nenapadlo, že to nejaká navigace může pochopit takhle špatně. Za roky používání TomToma (TomTom One, pak One XL, a teď aplikace v iPhone) jsem byl totiž zvyklý na to, že volbu "Cestovat přes" bere tak, že mu stačí jen projet katastrem požadované obce.
Třeba na této ukázce. Dal jsem "Cestovat přes" - Jičín. Zelená šipka (průjezdní bod) ukazuje na centrum Jičína, ale trasa je správně naplánovaná po obchvatu.

Třeba na této ukázce. Dal jsem "Cestovat přes" - Jičín. Zelená šipka (průjezdní bod) ukazuje na centrum Jičína, ale trasa je správně naplánovaná po obchvatu.

OT: Aha tak to bude skutecne asi tak chytry.
Nebot napriklad z obrazku cesty do Chorvatska je Budapest, dejme tomu, nejmin 10 km od vyznacene silnice. A jak to ma TomTom vyresene v pripade, kdyz bych skutecne chtel jet pres nejakou tu obec?
Abych pravdu rekl, vzdy kdyz jsem hledal trasu, tak pres jsem bral jako skutecne pres, at uz to bylo i na mapy.cz, nebo Google maps. Zvolil jsem jednoduse obec, nebo misto na trase. Ve snu by me ani nenapadlo, ze to muze byt tak chytre.

Abych pravdu rekl, vzdy kdyz jsem hledal trasu, tak pres jsem bral jako skutecne pres, at uz to bylo i na mapy.cz, nebo Google maps. Zvolil jsem jednoduse obec, nebo misto na trase. Ve snu by me ani nenapadlo, ze to muze byt tak chytre.