Dneska jsem absolvoval pravidelné roční kolečko FÚ-VZP-PSSZ, řekl jsem si že to tentokrát zkusím s Navigonem.
1/ Cesta z domova (Praha 3, Žižkov) -> Finanční úřad pro Prahu 3 (Drahobejlova 48, Praha 9)
Jedna chyba, špatné odbočení. Místo doprava, kam se normálně může, mě Navigon hnal doleva.

2/ Cesta z FÚ na VZP (Sokolovská 662, Praha 8).
Opět chyba. Navigon tuto adresu nezná, dovedl mě na nejbližší jemu známou adresu, asi 300m od cíle.

3/ Cesta z VZP na PSSZ (Bohušovická 539, Praha 9).
Dvě chyby. Ani tuto adresu Navigon nezná, dovedl mě na nejbližší jemu známou adresu, asi 300m od cíle. Během cesty se navíc na rovném úseku, kde se nikde neodbočovalo, najednou ozval pokyn "Now take the exit right".

4/ Cesta z PSSZ do práce (Dolejškova 3, Praha 8).
Znovu chyba. Navigon sice tuto adresu zná, ale má jí špatně umístěnou, dovedl mě na druhý konec ulice, opět asi 300m od cíle.
Takže jak je vidět, ani ta slavná a opěvovaná databáze čísel popisných není u Navigona bůhvíjaká. Pět chyb během asi jedné hodiny, to je docela slušný výkon. Takže kdo má TomToma, nemusí litovat, prostě stačí si najít nejdřív adresu na mapy.cz, zkopírovat GPS souřadnice a ty vložit v TomTomovi jako destinaci.