TomTom Car Kit
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
-
- Moderator fóra
Re: TomTom Car Kit
mam dotaz, mam jak iP3Gs tak iP4, ten adapter k TTCK se prilepuje nebo jej muzu sundat a nasadit v zavislosti na tom, s jakym telefonem jej budu pouzivat?
-
- Host
Nalepuje se. Je tam něco jako oboustranná lepící páska. Možná by to párkrát odlepit a nalepit šlo, ale rozhodně to na to není dělané.

-
- Host
Mám iP4 a koupil jsem si slavný TomTom car kit.Na krabici je hrdá nálepka iPhone 4 compatible now.Spočívá to v nalepení výstuhy do kolébky napájení.
Držák po vložení iPhonu4 s FW 4.2.1 vůbec nereaguje.Bluetooth taky nic.Tak jsem nalepil tenoučký proužek ještě přes už ten nalepený original upgrade pásek.Zapnul se aspoň bluetooth a spároval se.Vyběhla hláška že zařízení není podporováno bluetoot zmizel.To nemluvím o nabíjení.Nabíjí to jen v poloze před zaklapnutím horní části telefonu.Po zacvaknutí se přeruší.Nechápu jak to někomu funguje.Kolébka napájení má tvat půlkulatý a iPhone4 je hranatý.
Kolébka má asi uvnitř spínač,aby zařízení vědělo že iPhone je v držáku a sepne bluetooth.No a dock konektor stačí na iPhone 3,ale na iPhone4?Myslím že místo
aby vyrobili inovaci úplně znovu,tak vymýšlejí blbosti.U tak drahého zařízení by se to stát nemělo.Prostě před koupí tohoto držáku varuji.Je to určitě kus od kusu,ale to by se opravdu nemělo stávat.
Držák po vložení iPhonu4 s FW 4.2.1 vůbec nereaguje.Bluetooth taky nic.Tak jsem nalepil tenoučký proužek ještě přes už ten nalepený original upgrade pásek.Zapnul se aspoň bluetooth a spároval se.Vyběhla hláška že zařízení není podporováno bluetoot zmizel.To nemluvím o nabíjení.Nabíjí to jen v poloze před zaklapnutím horní části telefonu.Po zacvaknutí se přeruší.Nechápu jak to někomu funguje.Kolébka napájení má tvat půlkulatý a iPhone4 je hranatý.
Kolébka má asi uvnitř spínač,aby zařízení vědělo že iPhone je v držáku a sepne bluetooth.No a dock konektor stačí na iPhone 3,ale na iPhone4?Myslím že místo
aby vyrobili inovaci úplně znovu,tak vymýšlejí blbosti.U tak drahého zařízení by se to stát nemělo.Prostě před koupí tohoto držáku varuji.Je to určitě kus od kusu,ale to by se opravdu nemělo stávat.
-
- Starý pes fóra :)
-
- Host
Jasně že ho budu reklamovat.Jen jsem chtěl napsat varování pro případné zájemce s iPhone4.
-
- Moderator fóra
mam iphone 4 a funguje v pohode...jen mi vadi, ze nekde neni nejaka indikace abych poznal, ze bezi GPS chip v drzaku a ne interni v iphone
nebo neco takoveho existuje?

-
- patron iPhone.cz
tvosi: TomTom Car Kit Tools - vidíš počet fixnutých satelitů i sílu signálu...
Když jsme u těch reklamací - právě přes výše zmíněný nástroj jsem odhalil, že mi nefunguje fix satelitů z držáku, ale jen přes iP... Dříve jsem měl 3G, takže se občas stalo, že mi vypadl signál, což se dříve nestávalo.. Pomocí CarkitTools jsem odhalil, že ani po čtvrt hodině se satelity nechytnou.. Nabíjení funguje, HF nepoužívám, mám v autě náhradní. Po novém roce nesu na reklamaci (do Sunnysoftu), tak jsem zvědavý, jak to dopadne..
Neměl někdo z Vás podobnou zkušenost?
EDIT: Tak s reklamací jsem byl vyřízený velmi rychle, vyměnili mi držák za nový kus. Takhle si představuji reklamace... Myslel jsem, že podobné vady se objevují často, proto mi ho slečna bez jakéhokoliv vysvětlování vyměnila, ale prý jsou to docela bezproblémové kusy hardwaru, reklamace prý v sunnysoftu takhle řeší:).
Navíc mám další zkušenost s českým zastoupením Tomtomu - před vánoci jsem koupil iP4 a svoje 3G jsem předal dál do rodiny. Proto jsem si chtěl nechat poslat "iPhone 4 adapter" ze stránek Tomtomu, nicméně pro Českou republiku se zobrazuje jen nápis "The registration is closed, please contact customer support". Po vytvoření účtu na stránkách Tomtomu jsem kontaktoval českou (!) podporu a s nimi problém řešil. Stačila jim kopie faktury od držáku a dnes mi mailem došlo upozornění, že "adaptér" byl odeslán.
Když jsme u těch reklamací - právě přes výše zmíněný nástroj jsem odhalil, že mi nefunguje fix satelitů z držáku, ale jen přes iP... Dříve jsem měl 3G, takže se občas stalo, že mi vypadl signál, což se dříve nestávalo.. Pomocí CarkitTools jsem odhalil, že ani po čtvrt hodině se satelity nechytnou.. Nabíjení funguje, HF nepoužívám, mám v autě náhradní. Po novém roce nesu na reklamaci (do Sunnysoftu), tak jsem zvědavý, jak to dopadne..
Neměl někdo z Vás podobnou zkušenost?
EDIT: Tak s reklamací jsem byl vyřízený velmi rychle, vyměnili mi držák za nový kus. Takhle si představuji reklamace... Myslel jsem, že podobné vady se objevují často, proto mi ho slečna bez jakéhokoliv vysvětlování vyměnila, ale prý jsou to docela bezproblémové kusy hardwaru, reklamace prý v sunnysoftu takhle řeší:).
Navíc mám další zkušenost s českým zastoupením Tomtomu - před vánoci jsem koupil iP4 a svoje 3G jsem předal dál do rodiny. Proto jsem si chtěl nechat poslat "iPhone 4 adapter" ze stránek Tomtomu, nicméně pro Českou republiku se zobrazuje jen nápis "The registration is closed, please contact customer support". Po vytvoření účtu na stránkách Tomtomu jsem kontaktoval českou (!) podporu a s nimi problém řešil. Stačila jim kopie faktury od držáku a dnes mi mailem došlo upozornění, že "adaptér" byl odeslán.
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9
-
- Host
Ahoj taky mám dobré zkušenosti s českým zastoupením TomTom, adaptér na iphone 4 jsem objednal a když mi po 2 měs. nedorazil, tak jsem ho objednal znovu a když stále nedorazil, tak jsem zavolal na infolinku a do 14 dní došli 2.
Takže jeden mám navíc, tak kdyby jste ho někdo chtěl napište.
iPhone 5S 32GB | Watch Sport Grey | iPad Air 2 128GB | MacBook Pro Retina 15" 2014 512GB | Apple TV 1st
-
taky jsem si ted poridil ttck..super vec, maka jak vino...fakt parada 
edit: tak nic..
ted mi 2x zahlasil nekompatibilni zarizeni a cestou na 5ti km mi dvakrat zcervenala lista s GPS...fakt divny..nevite nekdo co s tim?

edit: tak nic..

iPhone 4S iOS 7 ,Vodafoun
-
- Host
Ahoj, hláška o nekompatibilitě se objeví, jestliže při vkládání do držáku, který je již pod napětím, dojde ke kontaktu konektoru na držáku a kovového rámu kolem iP. Tajže vkládat přesně nebo vložit před zapnutím zapalování nebo vložením nabíječky do zásuvky. Dochází tam k nějakému "zkratu" a potom vyskočí ta hláška. Stačí vyndat a zandat pořádně a vše jde:)
-
-
vrty píše:Ahoj taky mám dobré zkušenosti s českým zastoupením TomTom, adaptér na iphone 4 jsem objednal a když mi po 2 měs. nedorazil, tak jsem ho objednal znovu a když stále nedorazil, tak jsem zavolal na infolinku a do 14 dní došli 2.
Ahoj, měl bych zájem o ten adaptér, jestli ho ještě máš? Dík.
iPhone 2G, 8GB JB,3G 8GB JB, 3GS 32GB FW 4.1 JB, iPhone 4, 5S 16GB IOS 7.04+ Cydia
chci se zeptat jak je to s připojením aux na radio v aute když si koupím aux kabel propojím car kit s radieem a navigace i písničky puštěné v iphone mi hrajou v bedinkách v autě?děkuji
-
Hudba i navigační povely jdou samozřejmě z repro autorádia...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
a stačí koupit aux kabel za140kč nebo se vyplati koupit original aux od apple
-
- Moderator fóra
staci kabel za 50 korun....pokud nemas v aute nejakou luxusni repro soustavu, tak je to fuk
Tom Tom car kit a nefunkční nabíjení
Koupil jsem si TomTom car kit for iPhone 4, postupoval jsem podle návodu, ale přístroj se prostřednictvím car kit nenabíjí.
Po spuštění Car kit tool aplikace v iPhone program indikuje, že zařízení je dokováno a vyhledává dokonce GPS polohu. Problém s car kit není, protože v prodejně jsme jej odzkoušeli s jiným iPhone4, kde nabíjení bez problémů fungovalo. Bylo by možno doporučit nějaké řešení? Jde pravděpodobně o hardwarovou chybu mého iPhone, nebo by pomohlo tovární nastavení iPhone, nebo je možno doporučit jiné řešení?
Po spuštění Car kit tool aplikace v iPhone program indikuje, že zařízení je dokováno a vyhledává dokonce GPS polohu. Problém s car kit není, protože v prodejně jsme jej odzkoušeli s jiným iPhone4, kde nabíjení bez problémů fungovalo. Bylo by možno doporučit nějaké řešení? Jde pravděpodobně o hardwarovou chybu mého iPhone, nebo by pomohlo tovární nastavení iPhone, nebo je možno doporučit jiné řešení?
-
A nepotřebuje to vypodložit mezi zády iPhonu a tou kolíbkou konektoru? Pro čtyřku to není přímo konstruované a sám TT ten kousek plastu sám nabízí.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
- Host
S tim vypodlozenim asi problem nebude. Protoze zdenek.kapitan pise, ze mu to s jinym iP4 funguje. Nicmene ja mam taky CarKit a ted naposledy po updatu na 4.3 se mi taky stalo, ze na me vyskakuje hlaska o nepodporovanem zarizeni. Nicmene jsem to ale dál nezkoumal a iPhone 4 se mi teda nabíjí..
iPhone 5S 32GB | Watch Sport Grey | iPad Air 2 128GB | MacBook Pro Retina 15" 2014 512GB | Apple TV 1st
-
- iPhonefil
přátelé prosím Vás máte tušení jak se zachová iPhone 4, když bude připojen přes bluetooth s tomtom car kitem a jeste s bluetooth headsetem? pujde zvuk z repracku car kitu a hovory do bluetooth, nebo to budu muset vyřešit jinak?
děkuji

Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
-
- Host
No ja bych rekl, ze to nepujde. Zvuk z carkit nejde pres BT, ale jen pres line out, takze kdyz si BT spojis s hedsetem a ne s car kitem, tak by ti to melo fungovat, tak jak popisujes.
-
- iPhonefil
Ale pokud carkit nepripojis pres bluetooth, tak z neh zvuk nejde...
-
- Host
TomTom Car Kit
Ip si neparuj s ttcarkitom, navigácia ti pôjde s kitu a hovory cez headset alebo pevnú sadu.Mne to tak chodí v pohode
-
- iPhonefil
A bluetooth hs si muzu vybrat jaky chci, nebo musi byt spesl pro iP 4?
-
- Host
Ano vsechny HF by meli s iPhonem fungovat, zvuk z navigace a nebo z iPodu, ale pres BT nejde. Do repracku v tomtom car kit se dostava pres dokovaci konektor.
-
- iPhonefil
Ok a jeste me napada jedna kombinace. Mam radio s moznosti pripojeni pres 3,5mm jack, takze bych rad propojil iPod s radiem a mihl pres hs volat? Pujde to? Ono to radio podporuje primo i ovladani iPodu, nicmene to se bohuzel vylucuje s poizitim ttcarkitu, protoze je plny 30 pinovy konektor...
-
- Host
Jj tak to skoro pouzivam ja, do TT car kitu jsem pripoji 3,5 jack do radia a z radia me jdou ted poveli z navigace a hudba z ipod aplikace, ktera se vzdy ztlumi, kdy navigace chce rict novy povel.
Kdyz mi nekdo zavola, tak hudba se vypne a zvuk se presune do BT HF.
Ted ti ale nereknu, kde uslysis povely z navigace, protoze ta se pri hovoru neprerusi.
Kdyz mi nekdo zavola, tak hudba se vypne a zvuk se presune do BT HF.
Ted ti ale nereknu, kde uslysis povely z navigace, protoze ta se pri hovoru neprerusi.
Naposledy upravil(a) vrty dne ned črc 31, 2011 6:54 am, celkem upraveno 1 x.
-
- iPhonefil
Prerusi, pokud vypnes navigaci na pozadi (dynavix)...
Jinak diky moc za rady
Jinak diky moc za rady
Přátelé prosím o radu 
Připojil sem TT kit k iPhonu 4 a z držáku 3,5mm jackem do rádia (cinche). Zvuk je ale nějak divně rušen. Když nic nehraje, tak to praská a hudba stojí za 2 věci... Když vypojím ten AUX, z repráčku držáku to hraje lépe a když zapojím AUX do sluchátkového výstupu, tak je to také lepší. Mohlo by to být nějakým rušením kabelu? Případně nevíte jak to odstranit?
Díky

Připojil sem TT kit k iPhonu 4 a z držáku 3,5mm jackem do rádia (cinche). Zvuk je ale nějak divně rušen. Když nic nehraje, tak to praská a hudba stojí za 2 věci... Když vypojím ten AUX, z repráčku držáku to hraje lépe a když zapojím AUX do sluchátkového výstupu, tak je to také lepší. Mohlo by to být nějakým rušením kabelu? Případně nevíte jak to odstranit?
Díky
-
- Host
TomTom Car Kit
Robí ti to aj keď máš vypnuty motor ?
-
- Host
měl jsem podobné zkušenosti z radiem Sencor za 1000Kč, který měl také AUX vstup. Furt jsem tam měl takové bzučení při přidávání plynu.
Teď mám v autě starý BLAUPUNKT, a na DealExtreme jsem koupil ten dražší kazeta adaptér, není to sice žádná sláva, ale rušení tam není. A funguje to celkem pěkně..
Jen teda nevím, jak vyřešit to, že bych chtěl poslouchat rádio a zároveň povely navigace z jedněch bedýnek..
Teď mám v autě starý BLAUPUNKT, a na DealExtreme jsem koupil ten dražší kazeta adaptér, není to sice žádná sláva, ale rušení tam není. A funguje to celkem pěkně..
Jen teda nevím, jak vyřešit to, že bych chtěl poslouchat rádio a zároveň povely navigace z jedněch bedýnek..
-
- Senior uživatel
Zlomil se mi vrchni zobacek na car kitu. Chci koupit novy (nejlepe v CR) ale na netu se mi nedari nic najit. Nasel jsem jen dva obchody (jeden z nich je "uzasna"Alza) ktery ale chteji za drzak vic jak 2500,- pritom samotny TT na svych strankach ma jako doporucenou cenu 1963,- Nevite, kde by se dal za alespon podobnou cenu koupit? Pripadne koupim pouzity.
-
- Host
Já mám z aukra, tuším že za 1600. Pravda bez záruky, ale funguje v poho.
-
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Senior uživatel
ls8: Diky. Hledal jsem "Tomtom Car Kit" Nenapadlo me zadat drzak. Nicmene ty ceny jsou taky sileny.
mam držak navigace tt a nejde mi vubec zvuk přes držák ,nevíte nějaky problem nejde mi přes držák ani telefonovani diky
EDIT:
nemate někdo uživatelskou přiručku na držák tom tom diky
EDIT:
nemate někdo uživatelskou přiručku na držák tom tom diky
-
Možná hodně všetečný dotaz, ale máš ten stojánek vůbec píchnutý do napájení? Nebo pak také pomůže vytáhnout z něj audiokonektor, pokud není nikam v autě připojený...
Manuál se dá stáhnout třeba tady...
Manuál se dá stáhnout třeba tady...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
-
- Senior uživatel
pridal bych taky jeden problem. Drzak mi iPhone nenabiji. Je to zpusobeny tim, ze je tam petkova beta? Nejprve to slo, pak to hodilo hlasky o nekompatbilite zarizeni a ted uz to nehaze ani hlasky a telefon se skaratka nenabiji.