iMapMyRun, RunKeeper a další aplikace pro sledování tras..

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
chipy999
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: iMapMyRun, RunKeeper a další aplikace pro sledování tras..

Příspěvek od chipy999 »

Samozrejme viem,že aj Nike+ už podporuje hrudny pas,ale mne je toto Nike riešenie a tým myslim hlavne aplikáciu,veľmi nesympatické.A okrem toho,neviem,či je tam podpora pre iPhone,tuším len pre iPod.Ale v tomto som si nie veľmi istý.
Edit:takze som to pozeral a naozaj,tato Nike kombinacia(s hrudnym pasom) ide zatial len na iPod Nano 5th :( .Nehovoriac o tom,ze potrebujem aj zobrazenie trasy a Nike+ pouziva senzor na botu,ktory je po prve:nepresny a podruhe:neumoznuje zaznam/zobrazenie trasy.Preto preferujem GPS riesenia.Viem,ze je uz aj Nike+ GPS,ale ta zas neumoznuje kombinaciu s meranim tepu.Takze naozaj momentalne jedine dostupne integrovane riesenie je ANT+ senzor s hrudnym pasom a niektora z aplikacii(napr. spominany Runtastic),ktore tuto technologiu podporuju.
iPhone 4S 16 GB
iPad 2 16GB WiFi

chris.dale

Příspěvek od chris.dale »

Runtastic pro bude podle jejich newsletteru 19. řijna ve slevě za 0,79?!

chipy999
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od chipy999 »

Predbehol si ma :D .Pekne nacasovane,práve som začal používať Lite verziu,teraz aspoň usetrim.
iPhone 4S 16 GB
iPad 2 16GB WiFi

chris.dale

Příspěvek od chris.dale »

Tak hlavne ze je informace venku ;-) Já mel štěstí, že jsem chytnul před nějakou dobou jednodenní akci, kdy byla aplikace zdarma :-)

party

Příspěvek od party »

Prosím o radu s app Runkeeper. Pokouší se app nějak připojit k netu? Myslím to tak, že trasa se ukládá na mapy Google map, a zda je k tomu potřebné připojení. Přišel mi docela velký účet na mém iPhone 4 za internet. Přitom když jdu na net tak jsem připojen jen přes wifi. A když v nastavéní Sít' vypnu mobilní data tak mi pořád vyskakuje okénko, že mám zapnout mobilní data nebo se připojit přes wifi.
Děkuji za odpověd

Jirka Al
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Jirka Al »

Používám jak už jsem dříve psal RKpro a jsem docela spokojen. Oni to pořád vylepšují a dodávají nové funkce. Mám už na netu spousty dat a tak už bych asi ani neměnil za jinou APP. Jak tady někdo psal, že chybí měření tepové frakvence tak i to už vyřešili pokud si dokoupíte hrudní pás a cosi pro přenos dat do IP.
Nakonec jsem ale dospěl k tomu, že jsem koupil hodinky suunto t6c a konečně mám pokoj s hledáním satelitů a podobně a musím říct, že konečně moje tréningy běhání dostaly nějakou formu.
iPhona a RK používám i nadále kvůli grafickému záznamu trasy do mapy a kvůli muzice a hlasovým povelům, ale moc už naněj nespoléhám. Má to pořád nějaké výpadky.
JInak k těm držákům. Pokud běžíte delší dobu, tak to na ruce začne být hodně protivné. Koupil jsem bluetooth sluchátka a IP mám v opasku s flaštičkama na pití a nebo v zadní kapse kalhot a je klid už také z důvodu, že přídavná baterie už nejde do toho pažního pouzdra.
iPhone 4 16GB
MacBook Pro 15"

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Samotný RunKeeper připojení na síť nevyžaduje (kromě uploadu aktivity). Momentálně u sebe nemám iPhone, ale třeba bude něco v nastavení aplikace. Já mám mobilní data vypnuta, takže nevím jestli si RK stahuje mapy automaticky nebo se to dá v nastavení vypnout.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Jirkus
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Jirkus »

Jirka Al píše:JInak k těm držákům. Pokud běžíte delší dobu, tak to na ruce začne být hodně protivné. Koupil jsem bluetooth sluchátka a IP mám v opasku s flaštičkama na pití a nebo v zadní kapse kalhot a je klid už také z důvodu, že přídavná baterie už nejde do toho pažního pouzdra.

Chtěl jsem si koupit ten návlek na ruku, ale s tím opaskem jsi mne trochu zviklal. :)

Mohl bys upřesnit typ toho opasku?

Design
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Design »

Zkoušel jsem kde co a musím uznat že RK je hodně dobrej. Co ale na zimu plánuju se nike senzor, protože GPS při běhání na páse nějak nefrčí, no a až bude zase počasí ok, tak to pravděpodobně budu kombinovat s nike a GPS. Hrudní pás bych ale taky moc rád, jen to řešení co tu padlo je teda extra drahé. To už bych radši koupil obyčejné polary.
Practice makes perfect
Twitter @Gabrieluss

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Už jsem to stahoval vcera a chtel jsem to sem dát. Ale zase nefungovalo hledání tak jsem to vzdal :-)
Stahujte rychle...
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

Design
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Design »

Škoda že nejde nějak využít nožní senzor od Nike+. Dříve jsem RK používal na GPS, ale na pás se využít nedá. Jak řešíte běhání na pásu a záznam?
Practice makes perfect
Twitter @Gabrieluss

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: iMapMyRun, RunKeeper a další aplikace pro sledování tras

Příspěvek od toncek »

Blíží se jaro a to doufám, zase aspoň občas vyběhnu.

Zajímalo by mě, zda jste někdo nesrovnávali např. defaultní Nike+ aplikaci s tou placenou, která zaznemenává trasu na základě GPS souřadnici, nikoliv podle čidla v botě. Jsou v nich ještě nějaké rozdíly? Jak přesné jsou naměřené údaje?

Jediné co mě láká na té druhé, případně nějaké jiné, která právě využívá GPS je možnost na mapě přesně vytyčit trasu.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

virginONE

Sports Tracker - iphone 4- gps na běhání

Příspěvek od virginONE »

Zdravim, scháním něco na běhání, kamarád má Nokii a má tam program Nokia Sports Tracker, já sháním něco na můj telefon :) Nejlíp, aby mi to udělalo mapu kudy sem běžel, např. průměrnou rychlost, zastávky a atp. :) hlavně, aby se nějak fotka té trasy dala dát do pc :) potřebuju si to uskovávat :) Děkuju moc za každou radu :)

runner111
Host
Host

Re: Sports Tracker - iphone 4- gps na běhání

Příspěvek od runner111 »

Zkus nike+ gps. Vyborna aplikace, splni vse co potrebujes, zaznam trasy na mape, vyskovy profil, synchronizaci s portalem www.nikeplus.com ...ja osobne sem maximalne spokojeny.
Apple Watch sport
iP 6 16GB
iPad Air
MacBook air

Golf
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Golf »

Tady > viewtopic.php?f=69&t=11100 o tom je celé vlákno....
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Lies
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Lies »

Skus RunKeeper, výborná aplikace na iP. Něco jako Nike+ gps. Nastavíš si tam vše co potřebuješ. Automaticky ti to řiká kolik jsi uběhnul, jakou rychlostí atd...Mapa kudy jsi běžel jakou rychlostí, převíšení. Pro mě nejlepší aplikace na běhání.
 MacBook Pro 15 Retina 2.0GHz 2013 Late
 iPhone 6S 64GB Space Grey FW iOS 9.2.1 CZ
 iPhone 5S 32GB Space Grey FW iOS 9.2.1 CZ
 iPhone 4S 16GB Black FW 7.0.3 CZ + LifeProof case 2. Gen
 iPhone 4 16GB Black FW 5.0.1 JB CZ
 iPhone 3G 8GB Black FW 3.1.3 JB EN

macuser

Příspěvek od macuser »

Ja jsem zacal behat loni. Mam nabehano zatim jen asi 250 km...

Nike+ GPS - byly vyhozene penize. Plno veci mi tam chybi a ten jejich zabrzdeny web... Jednou jsem s tim behal a stacilo mi to. Zadne nastaveni, moznosti. Pro me je to spise aplikace na "hrani" s nazvem Nike. Jednostranne vyuziti, nemoznost dalsich sportu.

Runkeeper Pro - nabehano asi 200 km. Ma zakladni veci, ale tot vse. Spatne pocitani kalorii, zadna editace. Nemoznost zadavat udaje z pulsmetru. Vyvojari prinasi malo inovaci. Proste casem jsem zacal postradat urcite fce a prestala mi tato aplikace postacovat.

Runtastic Pro - pro me nejlepsi, rozsahle nastaveni a moznosti. Nejlepsi mapovani a o neco lepsi vydrz baterie.

V soucasne dobe uz mam vytvorene trasy a obycejne beham jen s pulsmetrem a Shufflem. Trasy vkladam manualne. Ma to jedinou nevyhodu - nevidim udaje o urcitem intervalu, v urcitych intervalech. Jinak samozrejme pouzivam i na bezky, kolo, brusle, lyze,... - tam trasy udelane nemam.

Golf

Příspěvek od Golf »

Moc vám do toho pánové nechci kecat, ale dal jsem výše odkaz, kde se mimo jiné hovoří i o vámi zmíněných programech. Až pak zase někdo bude psát, že je tu bordel a je to nepřehledné, tak na tom se také podílite... Povídat si o tom samém na několika místech není moc šikovné.
Moderátoři, možná by nebylo od věci to mnou výše zmíněné vlákno z aplikací přesunout sem a sloučit to, stejně by se to sem hodilo víc.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

kryspajs
Host
Host

Příspěvek od kryspajs »

Pánové, už se to chystá. Kdo si zamiloval Sport tracker z Nokie jako já, tak se může těšit: http://www.sports-tracker.com/blog/2011 ... nd-iphone/

Obrázek

Obrázek
kryspin photography / kryspin.cz

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Hezký. Ale tež s tím mohli přijít o rok dříve, když jsem přecházel z Nokia na iPhone :D
  • iPhone 6s

fikolo

Příspěvek od fikolo »

tieto applikacie ako runkeeper alebo ten sport tracker stahuju data pocas behu alebo sa to stiahne a ukaze mapu az ked sa napojim na wifi? nemam ziaden tarif fungujem na kredite takze by som chcel vediet ci to ma aj pre mna nejaky zmysel dik

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Určitě se neboj, data ti to tahat nebude. Místo mapy akorát uvidíš šedé pole.
  • iPhone 6s

fikolo

Příspěvek od fikolo »

takze kludne mozem mat vypnute mobil data?

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Určitě.
  • iPhone 6s

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Včera jsem vyzkoušel další aplikaci pro sledování sportovních výsledků. Jde o Kinetic GPS

Vlastnosti:
Aplikace je plně customizovatelná - skládá se z nejrůznějších modulů, které si sami volíte podle uvážení. Ty se pak zobrazují na hlavní obrazovce aplikace. Příklady modulů - mapa, síla gps signálu, uběhnuté kilometry, rychlost, tempo, čas, ovládání iPodu atd..
-appka je také skinovatelná nabízí několik barevných motivů
-celkem příjemná spotřeba baterie. Včerejší 30minutový běh spotřeboval 4% baterie. K dispozici jsou 2 režimy, kde jeden z nich právě šetří baterii-ten jsem použil.
-samozřejmostí jsou hlasové pokyny, kde je možné si nastavit v jaké situaci chcete být upozorněni.
-pěkné UI
-možnost zasílat výsledky na http://www.dailymile.com/
-autopause - aplikace by měla sama zastavit sledování v případě, že třeba čekáte na červenou. Nezkoušel jsem to.
-tréninkové plány pro začátečníky/pokročilé
-podpora dalších sportů kromě běhání

Celkově mě aplikace zaujala a asi půjdu do full verze (2.99EUR)

Lite verze: http://itunes.apple.com/us/app/kinetic-lite-activity-tracking/id390946616?mt=8
Full verze: http://itunes.apple.com/us/app/kinetic-activity-tracking/id369324269?mt=8
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

masklin

Příspěvek od masklin »

Jezdím hodně na inlinech a používám Runmeter, ale musím přiznat, že Kinetic mě také velmi mile překvapil. Vypadá opravdu dobře. U Runmeteru mi chybí jediná věc, ovládání iPodu a to Kinetic má. Až bude hezky tak ho určitě vyzkouším.
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

Kobra
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Kobra »

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Zdravim,
shanim nejakou merici app na kolo, idealni aby zaznamenavala na mape trasu, aby se dala pak nekde prohlednou,pripadne vytisknout.
Aby pri zapnute GPS nezrala moc baterku,mam na lyze ski tracks a ten si vzal asi 10% za hodinu, slo nastavit aby se app vypnula pri urcitych % baterie, takze to bych taky ocenil.
Potom uz mi jenom staci klasicke udaje jako, ujeta vzdalenost, prumerna rychlost, atd.

Koukal jsem na ten Kinetic GPS, nenasel jsem tam nikde jak je to s ukladanim tras, jestli je moznost se podivat pak na mape, asi taky jenom plna verze. Myslim ze vypnuti app pri malo % jsem tam take nekde zahledl. Jak je to s pripadnou vydrzi baterie.
Tak pokud ma nekdo tady s tou app ve full verzi zkusenost, budu rad, kdyz mi odpovi. diky

RunKeeper - tam je takovy zaklad co by mi asi stacil i s tou trasou na mape, akorat nevim jak je to s vydrzi baterie pri pustene app?
jestli to ukazuje i max rychlost atd.

Nebo pouzivate neco jineho? dekuji za tipy ;)

Na lyze jsem byl spokjeny s tim Ski Tracks pokud by nekdo uvazoval uz o zimnich sportech :)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

RunKeeper maxspeed neukazuje, ale pak si ji na webu snadno zjistíš v grafu pod mapou. Baterie na 3GS vydrží kolem 5-ti hodin. Ale mám externí baterii, protože budu potřebovat větší výdrž.
  • iPhone 6s

mrzic
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od mrzic »

MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4

samson010
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od samson010 »

mate niekto skusenosti s naramkom na ruku ktory mera tep a aby fungoval s Runtastic Pro ? hladam nieco co by mi meralo tep pocas behania, od znacky Polar som nasiel, ale cenovo velmi drahe

macuser

Příspěvek od macuser »

OT: Naramky na ruku nejsou moc presne. Doporucuji radsi hrudni pas. Take jsem chtel neco kupovat, ale rozhodl jsem se pro levnejsi variantu - pulsmetr a udaje zadavam manualne nebo vubec.

jablko21
Host
Host

Příspěvek od jablko21 »

Chtěl jsem puvodně Nike+ ale pak jsem objevil pár prográmku, s kterejma jste nejvíc spokojeni?
Zkoušel jsem Runtastic ; Runtastic Pro(nevim proč,ale free verze má ve výsledku více info grafu - ikdyž asi nanic) ; Runkeeper ; Nike+GPS ; Endomondo a SportsTracker. Nejlépe se mě zatím zdá Runtastic a SportTracker. Ale ap jsem vždy zkoušel na krátkých trasách na kole,třeba i dvě zároveň. Třeba dnes zároveň Runtastic Pro a SportTracker a v porovnání s obyč cyklocompem mu byl nejblíže SportTracker.
Chci ještě vyzkoušet Every trail ; iMapMyRun a KineticGPS co jsem se zde dočetl.
Použivat ap chci na občasné běhání, inline a kolo. Na mob chci k tomu koupit pás na ruku, asi www.iphone-prodej.cz/5220-home-smartpho ... -case.html
Webové stránky aplikací jsem zatim nezkoumal. Je fakt,že když se podívám na mapu kudma jsem jel,ukázalo mě to i že jsem jel o ulici vedle,ale s tim se asi musí počítat.
Ten Runtastic jde myslim nastavit na offline a mapu to zobrazí až po přepnutí na online,až třeba doma u wifi

carlooser
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od carlooser »

Zdar,

vyřešil někdo nějak měření tepu při sportu na iPhone4? O Wahoo fitness vím, bohužel clo a daň jej prodraží tak, že je skoro lepší koupit nějaký sólo měřák tepu s GPS :( Je nějaká jiná alternativa pro iPhone4?

quak

Příspěvek od quak »

Existuje i levnější varianta než Vahoo.

Runtastic funguje i s 60beat Dongle, kde je cena 50, resp 75 € (včetně pásu s čidlem). Připojuje se přes sluchátkový jack, má i jack výstup, takže lze poslouchat muziku či informace runtasticu. Jen pak nelze při použití donglu telefonovat přes sluchátka a také upravovat hlasitost přes tlačítka na sluchátkách.

Hledej na webu runtastic, nevím zda by bylo košer dát sem link...
The best 4 windsurfing - http://www.surf-centrum.cz

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Ted testuji Sports Tracker
http://www.sports-tracker.com/#/home
vynikající :-) Je to zdarma a ma to vice veci než RunKeeper, akorat web je cely ve flashi. Ted mam dilema jakou aplikaci :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

jablko21
Host
Host

Příspěvek od jablko21 »

Já se nemůžu rozhodnout mezi SportTracker, Runtastic a Kinetic GPS. Možná ten Kinetic má trocha navrch co se týče aplikace v mobu, pak asi ztrácí ve web stránkách.
Musím pořádně povyzkoušet a porovnat.

pajak
Host
Host

Příspěvek od pajak »

Nejakej patek zaznamenavam data pri behani nebo jizde na kole do Sports trackeru a vcelku pohoda.. az na nejake drobne nepresne udaje o delce cesty a nebo o obcasnem zblbnuti "zamotani" GPS a take o nepresnem pocitani spalenych kcal. Je to vcelku prehledna a pekne udelana app a zajimave resenej vystup na webu.
Zkousel jsem k tomu i meric tepu co oni nabizeji.. je to pres firmu Polar, ale ten me moc nenadchnul... takze jestli nekdo beha a nebo jezdi na "Tepovku"
tak bud sahne po nejakej jinen zarizeni kde bude mit jak tep, tak gps a zaznam a nebo to poresi v Iphone... necha bezet zaznam a Tep + kcal bude merit na sportestru externim.

Tea Racer píše:Ted testuji Sports Tracker
http://www.sports-tracker.com/#/home
vynikající :-) Je to zdarma a ma to vice veci než RunKeeper, akorat web je cely ve flashi. Ted mam dilema jakou aplikaci :-)

Odpovědět