iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky
-
- Moderatorka fóra
Re: iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky
Hej dobré ne? Stačí, že o tom problému víte, že ho někdo má, další si pokyvněte, ano mám to taky, ne nemám to taky a hotovo a laskavě se zdržte OT já to mám taky, já to nemám. Jestli se chcete o tom vykecávat do podrobna, tak jděte na chat. Tady to nepatří, jaké tam je pozadí a bla bla.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Senior uživatel
takze moj postreh
zacinam mat z iphonu zmiesane pocity, dneska 2 dlhsie rozhovory, tak cca pri 3 minute v obiidvoch pripadoch som nepocul druhu stranu ani ona mna, trvalo to 10 sekund kym som nezlozil, signal som mal ale na 4 palickach, keby sa mi to stane raz tak oka, ale dva krat hned v jednom dni, niekto podobna skusenost ?
zacinam mat z iphonu zmiesane pocity, dneska 2 dlhsie rozhovory, tak cca pri 3 minute v obiidvoch pripadoch som nepocul druhu stranu ani ona mna, trvalo to 10 sekund kym som nezlozil, signal som mal ale na 4 palickach, keby sa mi to stane raz tak oka, ale dva krat hned v jednom dni, niekto podobna skusenost ?
-
- Starý pes fóra :)
to mi robí "orindž" kedy sa mu zachce a to aj ked nevolám z iphonu4
volám volám zrazu ticho a asi do 10 sekund nabehne hovor zlyhal
volám volám zrazu ticho a asi do 10 sekund nabehne hovor zlyhal
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Senior uživatel
Ano mam orange hmm, ale na 3G si nepamatam aby sa dialo nieco taketo, teraz som uskutocnil treti rozhovor a stalo sa po 3 minutach cca to iste, nepouzivam 3G siet ale obycajnu, nepamatam si nato aby orange bol predtym natom takto, tak newiem hmm
Tentokráte jeden malý bug
Jsem uživatelem IP od samého začátku a tak jsem neodolal a pořídil IP4, nač také čekat. Psát bombastické věci ohledně rychlosti a skvělého displeje je asi naprosto zbytečné, kdo zkusil, ten pochopí. Bohužel jsem objevil jednu nepříjemnost, která mi hodně vadí. Cestuji velmi často a hodně vozem, a tak mám ve svém voze navigaci Columbus s originál BT sadou. Doposud všechny IP šlapaly bez jediného zaváhání, až IP4 malinko narazil.
1. spojení funguje bezva, telefon se inicializuje, seznam se načte, dokonce se zlepšil signál atd..
2. vytáčení, prohlížení seznamu vše ok
3. bohužel při rychlé volbě, kterou si volí člověk přímo v navi a jejím použití se IP4 samovolně vypne tak, že ho musím nahodit pře DFU.
4. tak jsem pátral v čem to je, tohle mě fakt sr...
5. zkusil jsem kamarádův nový IP4, jestli to není můj kousek, bohužel ne
6. zkusil jsem jiný vůz s jinou navi Columbus, také ne
7.nakonec po restorech a všech dalších blbostech jsem zjistil, že to nedělá navi, jak jsem se domníval, ale k mé smůle bohužel SB Settings
8. pokud ho odstraním, tak vše jede jako po másle a IP funguje skvěle
Můj dotaz pro majitele vozů s navigací Columbus a originál VW BT sadou, děje se Vám něco podobného? Zkoušel jsem to na více vozech a pořád to stejné, takže je to dle mně skutečně v SBSettings, snad bude rychle nějaká nová verze SB a vše se vyřeší, mám ten softík rád, ale momentálně nelze použít.
1. spojení funguje bezva, telefon se inicializuje, seznam se načte, dokonce se zlepšil signál atd..
2. vytáčení, prohlížení seznamu vše ok
3. bohužel při rychlé volbě, kterou si volí člověk přímo v navi a jejím použití se IP4 samovolně vypne tak, že ho musím nahodit pře DFU.
4. tak jsem pátral v čem to je, tohle mě fakt sr...
5. zkusil jsem kamarádův nový IP4, jestli to není můj kousek, bohužel ne
6. zkusil jsem jiný vůz s jinou navi Columbus, také ne
7.nakonec po restorech a všech dalších blbostech jsem zjistil, že to nedělá navi, jak jsem se domníval, ale k mé smůle bohužel SB Settings
8. pokud ho odstraním, tak vše jede jako po másle a IP funguje skvěle
Můj dotaz pro majitele vozů s navigací Columbus a originál VW BT sadou, děje se Vám něco podobného? Zkoušel jsem to na více vozech a pořád to stejné, takže je to dle mně skutečně v SBSettings, snad bude rychle nějaká nová verze SB a vše se vyřeší, mám ten softík rád, ale momentálně nelze použít.

-
- Host
vbruno píše:2Raptors:
Mam úplně stejný problém. Pokud se na první obrazovku vrátím pomocí prstu (ne HOME tlačítka), displej blikne při zastavení ikon. Vypadá to skoro jakoby byla nepatrná mezera mezi animací a statickým obrázkem výchozí plochyKaždopádně bych to viděl na SW problém.
To je uplne v poriadku. Plocha vyhladavania ma tmave pozadie. Ak listujete palcom rychlejsie ako je rychlost posunu po stlaceni HOME tlacidla, pohyb sa nestihne zastavit na uvodnej obrazovke a zasiahne az do obrazovky vyhladavania. Jej tmave pozadie, sposobi kratke mierne stmavenie displeja. OK?
-
- Mírně pokročilý
budík nebudí když je iP vypnutý ... takže pozor, kdo jdete spát se slabou baterkou!
-
- iPhone expert
2Okpentax: JJ, taky to byla jedna z mých doměnek. Zvláštní je že 3GS to nedělá. Díky za reakci, stejně mi to tu brzo vymažou 

::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
- patron iPhone.cz
Ten 2. snímek je HDR? Vždyť se tam úplně ztratily detaily ve stínech, které jsou v prvním snímku!
Tak toto jestli je HDR ...
Tak toto jestli je HDR ...

-
- Mírně pokročilý
zatím jsem s baterkou nadmíru spokojen. Během včerejšího dne jsem cca 3 hodiny hrál, nebo si prohlížel internet (wifi pořád zapnuta). Večer jsem poslouchal muziku a usnul u toho, takže proto tolik hodin používání.
Jenom na chvilku jsem ho připojil k PC, abych si stáhnul fotky a video.

Jenom na chvilku jsem ho připojil k PC, abych si stáhnul fotky a video.

Naposledy upravil(a) killerGBU dne čtv zář 02, 2010 9:10 am, celkem upraveno 1 x.
-
- Pokročilý uživatel
Bolo by idealne, keby tolko vydrzal naozaj
))
Ale ako som uz pisal, ja som s baterkou tiez moc spokojny. Konecne.

iPhone XS Max 256GB - Space Grey (iOS 12.1)
iPad Pro 9,7 128GB Wifi Cellular - Space Gray (iOS: 12.1)
iP4 nachází signál nejrychleji ze všech telefonů co jsem kdy viděl/vlastnil po vjezdu do stanice metra. Velmi užitečné, alespoň pro mě.
- rony
- Klub čistého iOS
Podsvietenie
Podsvietenie: iphone 4 versus 3G (a hliníkový). Zdá sa mi, že na slnku sa mi i4 pozerá horšie ako predošlé. Rozsah podsvietenia i4 je menší. Obvykle mám podsvietenie na minime. Na priamom slnku však musím i4 vytiahnuť až za polovicu. Doteraz som podsvietenie neriešil.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Pokročilý uživatel
Rony mne osobne pride len to, ze sklicko displeja je lesklejsie ako na 3GS. Preto sa mozno zda, ze displej je horsie citatelny. Ja s tym problem nemam, skor sa mi zda, ze je na tom na slnku lepsie ako 3GS.
iPhone XS Max 256GB - Space Grey (iOS 12.1)
Lze aktivovat v iTunes iPhone4 i kdyz v nem jeste neni SIMkarta? zatim cekam na vymenu firemni SIMky za microSIMku
-
-
- Klub čistého iOS
Po 4 dnech pouzivani nepozoruji mikroskrabance a ani zadne zavady. Fotak foti dobre . Tj. Bez oranzoveho nadechu.
Senzory mi taky dobre funguji.
Se vsim jsem oproti 3g nadmiru spokojenej.
Signal docela kolisa, ale pri hovoru jeste nespadl. Akorat se mi casto meni 3g na Edge a to mi treba schodilo stahovani na 90% z 800MB to me trochu nastvalo...
Co se tyce mikrofonu, tak mi nepripada ze by potlacil jine zvuky. Kdyz sem telefonoval tak mi potvrdily ze slysi i moji televizi ci radio.
A nevim cim to je, ale Opera mini je hrozne pomala jinak vsechny ostatni app jsou bleskurychle.
Baterie mi nepripada lepsi. Prumerna doba provozu 5hodin. Ale je pravda ze sem pres iphone stahoval a jel tethering pres bluetooth a tak podobne.
Senzory mi taky dobre funguji.
Se vsim jsem oproti 3g nadmiru spokojenej.
Signal docela kolisa, ale pri hovoru jeste nespadl. Akorat se mi casto meni 3g na Edge a to mi treba schodilo stahovani na 90% z 800MB to me trochu nastvalo...
Co se tyce mikrofonu, tak mi nepripada ze by potlacil jine zvuky. Kdyz sem telefonoval tak mi potvrdily ze slysi i moji televizi ci radio.
A nevim cim to je, ale Opera mini je hrozne pomala jinak vsechny ostatni app jsou bleskurychle.
Baterie mi nepripada lepsi. Prumerna doba provozu 5hodin. Ale je pravda ze sem pres iphone stahoval a jel tethering pres bluetooth a tak podobne.
iPhone 7 128GB Black, iOS 10.4 nonJB O2
iPad Pro 10,5 64GB LTE Silver iOS 11.3.1 nonJB T-Mobile 10GB
Apple TV 4K 64GB, tvOS 11 with Kodi
PC 8700K 5,2GHz, SSD 960 Pro 1TB + HDD 2TB, DDR4 32GB, GTX 1080Ti EVGA Hybrid
iPad Pro 10,5 64GB LTE Silver iOS 11.3.1 nonJB T-Mobile 10GB
Apple TV 4K 64GB, tvOS 11 with Kodi
PC 8700K 5,2GHz, SSD 960 Pro 1TB + HDD 2TB, DDR4 32GB, GTX 1080Ti EVGA Hybrid
-
- Moderatorka fóra
Promazáno od dalších blbostí a dalších OT a věcí, které sem do tohoto vlákna vůbec nepatří.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Mírně pokročilý
Mozem pouzivat nabijacku a kabel z iPhonu 4 na iPhone 3G? Je to uplne to iste?
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz
-
- Host
A79 píše:Bolo by idealne, keby tolko vydrzal naozaj))
Ja som na tom presne naopak. Večer mám 100% a ráno bez toho aby som čo len zapol iPhone mám 92%. A celkovo mi ide dole. Síce som ho zatiaľ len raz nabíjal. Je to normálne alebo to mám ísť reklamovať keď to bude robiť ďalej po ďalšom nabití???
-
- Mírně pokročilý
URcite to nemozes este posudit, ked si iba raz nabijal. Pockaj este par nabiti, potom popripade mozes reklamovat
shimie: mozes pouzivat urcite
shimie: mozes pouzivat urcite
iPhone 4, FW 7.0.4, O2 SK; no JB
Macbook pro 2011
Macbook pro 2011
-
havrilko
a nemaš zapnute PUSH
vypni si data
idem spať 100% rano vstanem 100%
a nemaš zapnute PUSH
vypni si data
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Mírně pokročilý
iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky
Me taky sla prvne bat. hrozne rychle dolu,ale pak jsem zjistil,ze se rychle vybijela protoze jsem obnovil ze zalohy-az jsem dal ciste restore a neobnovoval ze zalohy-uz to bylo v poho...
Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
-
- Host
cicolably píše:havrilko
a nemaš zapnute PUSH
vypni si data
Nie všetko mám samozrejme vypnuté.
A aj ja som ho dal zo zaplohy. Teraz ked dojde 4.1 tak to spravím na novo a uvidím.
Ďakujem.
ja pozorujem tiez podobny jav...za den UPLNEHO nepouzivania mi klesne aj o 20%. Push a 3G vypnute. iPhone robeny nanovo, nie zo zalohy. Dufam, ze sa baterka naformatuje
Ahoj, predem se omlouvam, pokud uz se to tu resilo.
Mam problem s displejem na iP 4. V dolni casti vpravo se objevuje zluty flek. Procital jsem ruzne diskuze a je to pry jeste nezaschlym lepidlem. Nicmene mam iP uz vice jak tyden a flek je porad stejny. Jake mate s timto zkusenosti vy?
Dekuji za odpovedi.
Mam problem s displejem na iP 4. V dolni casti vpravo se objevuje zluty flek. Procital jsem ruzne diskuze a je to pry jeste nezaschlym lepidlem. Nicmene mam iP uz vice jak tyden a flek je porad stejny. Jake mate s timto zkusenosti vy?
Dekuji za odpovedi.
-
- Senior uživatel
nemam nastastie ziadne fleky, ak ho mas cez tyzden tak to je uz myslim dost dlha doba, asi to pojde skor na reklamaciu,
nezavidim
nezavidim

Tomik89 píše:Ahoj, predem se omlouvam, pokud uz se to tu resilo.
Dekuji za odpovedi.
Tak jsem updatoval na 4.0.2 a zatim to vypada, ze jsem bez fleku:)
-
- Mírně pokročilý
Čaute,pánové já jsem spokojený až na problém s hovory.Ne až tak se signálem,to se snažím držet mobil tak abych se nedotýkal anteny.Ale problém je v tom,že na druhé straně hovoru,se volaný slyší dvakrát,sám sebe a je to prý dost nepříjemné!!!!Nevíte či se to dá nějak odstranit?Díky
MiniBook Lenovo 1.60 GHz Windows 7
Ipad 16 GB WiFi
Macbook Air
Game center:simir77
Twitter: Simir7777
Ipad 16 GB WiFi
Macbook Air
-
- patron iPhone.cz
Nijak. Je to problém BTS, na které si připojen. Já to mám doma podobně. Sedím u stolu a je to OK, pokud ovšem přejdu do lžnice, kde mě už bere jiná BTS, volající slyší sebe v echu. Takhle to je už od iPhone 2G, přes několik 3G, 3GS i 4G.
-
- Mírně pokročilý
Ok díky za odpovědi,je tedy pravdou,že jsem to na 3g neměl ale o to nejde,budu se muset smířit,že volajíci občas zanadávají 

MiniBook Lenovo 1.60 GHz Windows 7
Ipad 16 GB WiFi
Macbook Air
Ipad 16 GB WiFi
Macbook Air
Deraspoth píše:Me taky sla prvne bat. hrozne rychle dolu,ale pak jsem zjistil,ze se rychle vybijela protoze jsem obnovil ze zalohy-az jsem dal ciste restore a neobnovoval ze zalohy-uz to bylo v poho...
V tomhle máš 100% pravdu. Sice mám blbé 3G,ale když jsem dříve přehrával FW a obnovoval ze zálohy,tak se pomalu vybil sam bez pouzivani za jeden den. Pak mě nějak vytočila pomalost,tak jsem udelal restore a zacal od znova a vubec se nevybijí a navíc jak jsou po netu videa jak je iPhone 3G s FW 4 pomaly,tak ja az "tolik" necekam jak je to na nekterych videí..Ted mam docela strach prehrat na 4.1 ze zalohy,protoze mam nonjailbreak a to by se mi uz bez zalohy do iPhone asi nedostalo.. iPhone 4 chci..cekam jak to dopadne v praci..popr. si ho budu muset koupit sam..
Tak uz asi 2 hodiny som aj ja stastnym majitelom IP4 16GB. Je to moj 1. IP. Je skvely, rychly paradny. Ale co som si vsimol a ma zarazilo je asi naozaj nejaky problem co sa tyka signalu. Lebo doma kde som mal na inych tel. plny signal na IP4 sa mi pohybuje okolo jednej ciarky. Ale to len ako postreh, urcite mi to prekazat nebude ak sa dovolam a aj mne sa dovolaju. Inak je to uplna supa a velmi rychli stroj.
-
Bych se chtěl zeptat, jestli má displej nádech do nějaké barvy (jako tomu bylo u 3G a 3GS)
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
-
- Senior uživatel
Prijde mi ze ne.
-
- iPhone expert
House_MD píše:Bych se chtěl zeptat, jestli má displej nádech do nějaké barvy (jako tomu bylo u 3G a 3GS)
Při přímém porovnání mezi 3G a 4 se mi zdá čtyřka "tmavší" či s nějakým nádechem (porovnání při stejné hladině jasu a vypnuté automatické korekci). Už tu 3G nemám, takže to nemůžu porovnat a lépe popsat. Z počátku mi podání na čtyřce vadilo, ale teď už to nemám s čím porovnat a mám klid.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K
-
- Host
Po týdnu užívání:
- klady tady byly už popsány, tak tedy jen v kostce. Displej je úžasnej. Rychlost (v porovnání s 3G) taky - na tohle jsem obvzlášťe vysazenej - od iOs 4 bylo i poslouchání hudby na iPhone 3g čiré utrpení. Design se mě osobně líbí, ale nejsem z něj u vytržení. Dostavuje se ale efekt "čím dýl na něj koukám, tím víc se mi líbí).
Zkušenosti:
- telefon se opravdu blbě zvedá ze stolu (oproti 3G) díky tvaru. Dá se na to ale v klidu zvyknout.
- je pocitově těžší, než 3G - podle mě je to tím ocelovým rámečkem. Váha telefonu je tak rozprostřena po celém jeho "těle".
- anténa - signál kolísá. Když držím telefon v levé ruce a pravou jej ovládám, příjdu o cca 3 čárky signálu. Zatím mi ale nikdy nespadl hovor, takže to neřeším. Občas ale přijdu o Edge, což je opruz.
- foťák - fotky jsou úžasný, ale při focení s diodou jsou do žluta (nebo do zelena). Není to nic dramatickýho a protože nefotím často v noci, či za šera, řešit to asi nebudu.
- microSIM - u VF mi udělali prý "clon" mojí staré simky, ale nebyli schopni mi do ní předat kontakty z té původní (i když mi to operátorka slíbila) - ale co, s tím se dá žít
Co je ale horší je to, že microSIMka nepřijímá bankovní zprávy. Pokud teda máte konto u Reiffky (eKonto původně od eBanky) a používáte mobil pro přístup, pak si starý telefon chvíli nechte. Dneska jsem volal VF a prý se mi do 4 dnů ozvou co s tím.
- proxy senzor - naprosto bez problémů.
Závěrem:
z Iphone 4 jsem nadšený, ale ne tolik, co z mého prvního iPhonu (to je ale logický). To co od takového telefonu chci ale umí a to lépe, jak jeho předchůdce. Za ty peníze to stojí a koupě nelituju. Snad půjde softwarově opravit ten problém s diodou.
- klady tady byly už popsány, tak tedy jen v kostce. Displej je úžasnej. Rychlost (v porovnání s 3G) taky - na tohle jsem obvzlášťe vysazenej - od iOs 4 bylo i poslouchání hudby na iPhone 3g čiré utrpení. Design se mě osobně líbí, ale nejsem z něj u vytržení. Dostavuje se ale efekt "čím dýl na něj koukám, tím víc se mi líbí).
Zkušenosti:
- telefon se opravdu blbě zvedá ze stolu (oproti 3G) díky tvaru. Dá se na to ale v klidu zvyknout.
- je pocitově těžší, než 3G - podle mě je to tím ocelovým rámečkem. Váha telefonu je tak rozprostřena po celém jeho "těle".
- anténa - signál kolísá. Když držím telefon v levé ruce a pravou jej ovládám, příjdu o cca 3 čárky signálu. Zatím mi ale nikdy nespadl hovor, takže to neřeším. Občas ale přijdu o Edge, což je opruz.
- foťák - fotky jsou úžasný, ale při focení s diodou jsou do žluta (nebo do zelena). Není to nic dramatickýho a protože nefotím často v noci, či za šera, řešit to asi nebudu.
- microSIM - u VF mi udělali prý "clon" mojí staré simky, ale nebyli schopni mi do ní předat kontakty z té původní (i když mi to operátorka slíbila) - ale co, s tím se dá žít

- proxy senzor - naprosto bez problémů.
Závěrem:
z Iphone 4 jsem nadšený, ale ne tolik, co z mého prvního iPhonu (to je ale logický). To co od takového telefonu chci ale umí a to lépe, jak jeho předchůdce. Za ty peníze to stojí a koupě nelituju. Snad půjde softwarově opravit ten problém s diodou.
-
- Senior uživatel
Sedrik123 - s diodou a oranzovymi dotkami som to riesil dost dlho, cital fora atd, vyzera to na hardware chybu, dokonca to niekto aj reklamoval na apple fore, takze software to pravdepodobne nezlepsi.
napriklad : podla tohto odkazu a fotky je vidno, ze to je v iphone 4 dost problem..
http://www.macworld.com/article/152434/ ... ssues.html
http://www.intomobile.com/2010/07/02/ap ... ing-issue/
napriklad : podla tohto odkazu a fotky je vidno, ze to je v iphone 4 dost problem..
http://www.macworld.com/article/152434/ ... ssues.html
http://www.intomobile.com/2010/07/02/ap ... ing-issue/