Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Rad bych vam predstavil novou iPhone aplikaci Kamery Praha. Aplikace nabizi:
-Zobrazeni radaru a krizovatek s detekci prujezdu na cervenou na interaktivni mape -GPS sledovani vasi pozice, vcetne automatickeho posunu obrazu -Zobrazeni aktualnich zaberu z dopravnich kamer
Bezna cena aplikace je 2.99 euro, ale nyni se prodava za 1.59 euro (sleva)
Dnes jsem zakoupil, cekal jsem, ze to bude k necemu dobre, ale zatim mi to tak nepripada.. Co mi vadi:
- Obraz z "kamery" je staticky, zadny refresh - nikde informace jak casto je zaber aktualizovan.. radsi bych video, je to pro Prahu a 3G nebo Wi-Fi je dostupne prakticky kdekoliv
- Radary - velmi mala databaze - pokud by se daly pridat napriklad radary z POI nebo tak, mohlo by to byt zajimave, podivat se na trasu a zjistit kde si davat pozor
Co by se mohlo zlepsit/pridat:
- Fajn by mohlo byt planovani trasy a kamery/radary na ceste by byly videt v nejakem seznamu k aktualni trase, clovek by hned mel predstavu co ho ceka
- Sirsi databaze radaru s popisem co meri, kde atp.
Resume:
- Zatim to jsou pro me vyhozeny penize, nemam duvod aplikaci pouzivat, ale treba to bude motivace pro tvurce a bude chtit aplikaci "dodelat" aby byla uzitecna
Ad staticky zaber: Streamovani videa z dopravnich kamer neni v tuto chvili technicky mozne. Nejedna se o omezeni zpusobene rychlosti site, ale o omezeni zdrojovych dat. Automaticky refresh je planovan v pristim updatu.
Ad radary: Databaze kamer, radaru a krizovatek s detekci prujezdu na cervenou je nacitana z internetu po kazdem spusteni aplikace. Prubezne ji aktualizujeme a pridavame dalsi polozky.
Planovani trasy a zobrazeni bodu zajmu na trase je planovano v nekterem z dalsich updatu. Prozatim pro tento ucel slouzi polozka "Oblibene."
Co je dale planovano v dalsich updatech: -zvukova vystraha radaru/krizovatek s detekci prujezdu na cervenou -pridavani vlastnich bodu zajmu -dopravni omezeni
Primarnim ucelem aplikace je vsak zobrazeni aktualnich zaberu z dopravnich kamer, aby si ridic udelal lepsi prehled o deni na krizovatkach, kterymi bude projizdet a tez zakladni informace o radarech a krizovatkach s detekci prujezdu na cervenou. Vic aplikace prozatim ani neslibuje, cemuz odpovida i cena.
Nápad dobrý, ale to "pokrytí" je třeba v Praze dost žalostné, že by to byla nutnost pro řidiče. O Jižní spojce si tedy vůbec nemám šanci udělat obrázek (navíc kamera Mrázovka se mi zobrazuje místo Barraďáku ).
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
Co je za problém na Jižní spojce? Je tam ta jediná kamera na Barranďáku a i ta ukazuje něco úplně jiného. I kdyby ukazovala dobře, tak je to na celou její délku trochu málo, respektive nic...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
Takze aplikace Kamery Praha ma za sebou prvni tyden na appstore. Mnoho se za tech sedm dni udalo. Aplikace byla par dni dokonce nejprodavanejsi aplikaci na ceskem appstore, nyni si drzi treti misto. Jako malou oslavu zde uverejnuji 5 promo codes pro stazeni zdarma. Jen pripominam, ze pro vyuziti promo je treba account na US App Store.
Diky vsem za podporu. Doufam, ze aplikace je na oplatku pro mnohe z vas podporou pri cestovani po Praze.
1.1.2 OOB [Turbo SIM] -> 4.2.1 JB CZ 16GB contra Vario WM6 MacBook PRO, AIR, iPad -> Windows 7U -> Exchange 2010 -> Apple iPhone Developer -> Apple Product Professional 2010 = http://iPhone3G-Servis.cz Apple Authorised Reseller + Servis iPhone v Praze
Bohužeo musíjm říct, že jsem od aplikace čekal víc. Chápu že počet webkamer je omezen, ale doufal jsem že budou nějaké nové oproti těm co jsou např. ve Worldview a to nejsou. Jediná použitelné webkamera je Legerova. Bohužel jsem zatím tedy zklamán.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
Pokud by "pachatel" měl zájem, mohu nabídnout k dispozici databázi webkamer serveru Webcams.cz. Sice tam zatím nemám filtr na dopravní kamery, ale to by asi bylo vcelku snadno realizovatelné. Eventuelně by to mohlo ukazovat všechny. Jinak i na iphonu funguje GPS lokalizace použitá na mobilní verzi webu a to vám umí ukázat 10 nejbližších (ale nechci si tu dělat reklamu).
Velkou nevyhodou v AppStore je nemoznost vyvojare vyjadrit se k recenzim u sve aplikace. Ve chvili, kdy tak citi krivdu, je temer bezmocny. Dovolte mi prosim vyjadrit se k nekterym recenzim alespon touto cestou.
Dalsim smutnym fenomenem je, ze recenzi k aplikace napisou vetsinou jen uzivatele, ktery jsou s necim nespokojeni, coz me jako vyvojare mrzi. Rad bych timto poprosil kupujici, aby si nasli minutku a objektivne ohodnotili aplikaci na Appstore. Dekuji.
kupujici pokud se nepletu, smyslem tehle aplikace ma byt zjisteni aktualniho stavu na silnici abych se vyhnul neprijemnemu cekani. Nechapu jak to muze tahle aplikace splnit, kdyz v noci jsou tam jeste fotky z odpoledne. Vzdycky me u podobneho typu aplikaci stve, ze appstore bezna system vraceni penez a reklamaci. Absolutne nechapu, kde vzal uzivatel kupujici tuto informaci. Zabery jsou vzdy maximalne 5 minut stare a nekolikrat denne to kontroluji. Doporucuji reklamovat mobilni telefon. Recenze je absolutne lziva.
vujasasa This app is great idea, but without better frequency of camera photo refreshment will remain just good idea, not a good application. Every time refreshing photo new camera pic should be pulled. Please fix that and it would be 5 stars Aplikace je omezena zdrojovymi daty, takze pokud se zdrojova data aktualizuji jednou za minutu, nemuzeme nabidnout castejsi obnoveni zaberu. Ucelem aplikace je navic zobrazit aktualni dopravni situaci na krizovatce. V aute nema ridic dost casu sledovat live stream. Navic ne kazdy ma zaplaceny drahy neomezeny internet, takze fotka sezere nepomerne mene dat a usetri tak ucet za internet.
jar 007 Mohla by to být dobrá aplikace Ale není, protože je statická. Není sice drahá, ale za to co poskytuje by měla být free! Viz predchozi vyjadreni.
aparat1977 Jsou zobrazovány pouze obrázky z kamer, ne live přenos.... Prosim, nez si zakoupite aplikaci, prectete si informace. V popisu aplikace se jasne uvadi: "a také online fotografie z dopravních kamer." Pokud jste presto nabyl dojem, ze fotografie znamena live stream videa, doporucuji pravidelne navstevovat kurzy ceskeho jazyka.
Naposledy upravil(a) awol dne ned čer 20, 2010 9:38 pm, celkem upraveno 2 x.
Koupil jsem, je to pekne ... jen bych opravdu doplnil aspon cas porizeni ... na http://kamery.praha.eu tato info je a bylo by hezke vedet jak je to stare .. jinak si myslim, ze urcite fotka staci