Getting Things Done apps: Vaše oblíbená?

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
stranicky.a

Re: Getting Things Done apps: Vaše oblíbená?

Příspěvek od stranicky.a »

občas použiji NotifyMe kvůli Push notifikacím, ale jinak jen kalendář.. a stačí

chris.dale

Příspěvek od chris.dale »

Já ke svojí velké spokojenosti používám placenou verzi ToDo. Pravda, 10 dolarů je celkem dost, ale koupě se opravdu vyplatí. Osobně nezpracovávám zas tolik úkolů (zpravidla 1 denně, z toho polovina jsou pracovní), přesto využiju celé palety možností, co mi aplikace nabízí. Trochu zkusím rozepsat, jak jej používám, aby si běžný uživatel udělal obrázek.

Úkoly mám rozdělené do několika kategorií: Pracovní, osobní, platby a školní. Pokud zadávám úkoly v iPhonu, ukládají se mi podle nich, pokud je zadám v Outlooku a synchronizuji, mám je ve složce Inbox, odkud je můžu (i hromadně) přeřadit do jednotlivých kategoríí. V každém úkolu se dá nastavit datum a čas, poznámka, priorita, opakování, tag (nepoužívám) a kontext.

V hlavní nabídce máte krásný přehled jednotlivých kategorií + speciální složky (starred - které si označíte, focus - přehled nadcházejích úkolů pro x dní, all a Inbox) U nich máte zobrazený celkový počet v kategorii a zvlášť červeně ty, které jsou overdue. Na jednotlivé úkoly pak upozorňuje push.

Úkoly synchronizuji oboustranně přes Toodledo. Na PC mám staženou utilitku, která mi každých 5 minut synchronizuje Toodledo s Outlookem. Toodledo podporuje iCal protokol, takže úkoly mám i v kalendáři, byť bez připomínky (na to mám push).

Pěknou funkcí je i typ úkolů Checklist a Project, což je defacto to samé. Princip je ten, že úkol má více podčástí, které můžete postupně odškrtávat. Hodí se především na nákupy.

Porozhlížel jsem se po různých GTD aplikacích, ale tahle mi nejvíce vyhovuje po stránce funkční i z hlediska GUI. Používám ho asi už půl roku a můžu ho vřele doporučit.

phaeton_esc
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od phaeton_esc »

rozhodně 2Do

sice není nejlevnější ale pořád přidávají nové featury, GUI mi přijde povedený a umí i sync s Macem, což je víc než super
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

na PM odpovídám podle nálady

Troll

Příspěvek od Troll »

Tak take resim uz delsi dobu jak na iP zprovoznit tasky...

Bohuzel pro me je dulezita automaticka synchronizace s Exchange serverem - stejne jako to funguje pro kalendar a mail. Proste EAS (Exchange Active Sync). Nektere aplikace umoznuji OWA (Outlook Web Access) sync, ale ten nemam k dispozici.

Existuje nejaka takova aplikace???? Ja nic nenasel...

Dalsi moznosti je pouzit prostrednika - zkousel jsem Toodledo. Dobre, ale sync z PC do Toodledo si neumi poradit s tim, ze ma ukol vice kategorii. Napr. ze spada do "Projekt x" a soucasne do "@work". Takze jsem zase skoncil. :-(

Resite nekdo neco podobneho? V zasade se jedna o pouziti ukolu v klasickem korporatnim prostredi.

P.S.: Za absenci To Do v zakladni sade app bych Apple zabil. :-( Calendar, Contacts, Mail - vse funguje proste SKVELE, ale vynechat tasky...

jablickar

Příspěvek od jablickar »

V Appstore pro iPad se objevila nová sekce Get Stuff Done. Zajímavý přehled kvalitních nástrojů! Nutno tam jít z iTunes...

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

phaeton_esc píše:rozhodně 2Do
a umí i sync s Macem, což je víc než super

Jak vypadá ta synchronizace s Macem? Myslím tím, co vše se do iCalu přenese? Přenesou se také tagy, že je poté možné podle nich vyhledávat či třídit úkoly? Nebo pouze název + datum? Poznámky k úkolu by se určitě taky hodily..

Pokud se někomu chce, tak tu prosím hoďte nějaký screen z iCalu.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

hawris
Host
Host

Příspěvek od hawris »

Nemáte někdo zkušenost s aplikací TouchTodo ,koupil jsem plnou verzi a nejsem schopen rozchodit upomínky ,aby vyskakovaly ve stylu alert ,kdykoliv si zadám úkol?
Vše mám nastaveno .reminder ,due time tak jak je potřeba a v požadavaný čas se nic nestane(alert)a vidím jen Badge na ikoně.

Pokud někdo používá zkuste poradit.
iPhone 6 16GB GS
iPad2 16GB black
Macbook Pro 13 -I just got married

jerry2007

Příspěvek od jerry2007 »

Dobrý den, v rámci mé bakalářské práce vyvíjím aplikaci pro Windows Phone 7, zaměřenou na metodu GTD. Rád bych Vás požádal o vyplnění krátkého dotazníku, který dále budu využívat pro vytvoření co nejvíce uživatelsky příjemné a především užitečného aplikace.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?hl=en_US&formkey=dGJITWcxY2xWMjA1bTI3MnBiUFVEMHc6MQ#gid=0

Odpovědět