[DOTAZY] iPad - k cemu a pro koho ?

Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek
Odpovědět
Juramac

Re: iPad - otázky před koupí

Příspěvek od Juramac »

Mylis se. :) knihy v epub se do ibooks ukladaji..... Ale jsou na to i jine programy :wink:

Sedyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sedyman »

:D
Aha,tak to pardon za zavadejici informaci.Takze jestli to dobre chapu,si do iBooks muzu dat jakoukoli knihu,kterou stahnu ve formatu ePub a ne jenom knihy z iBooks Store?

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Presne tak

Tony1
Starý pes fóra :)

Re: iPad - kdo ho má ?

Příspěvek od Tony1 »

Všechny předměty před předním sklem jsou v rozporu se dopravní vyhláškou v ČR. A toto je už extrém, který si snad může dát za sklo jen nejaký blbec co chce machrovat((.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

Ogast
Host
Host

Příspěvek od Ogast »

Ako je to s tou americkou koncovkou do napajania? Da sa bez problemov nahradit tou co mam na iPhone resp na MacBook?
MacBook 13" 2.0 GHz
iPhone 4 16GB
iPad2 16GB

pe.kova

Příspěvek od pe.kova »

ano, má to tejný adaptér jako iPhone
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

rembaz

Příspěvek od rembaz »

Tiez planujem kupu iPadu, niekto na tu fore spominal ze moze pomocou VPN sledovat americku ABC. Co je k tomu potrebne, respektive ako to nastavit?

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

to ABC: to su obvykle platene sluzby. Nejaka firma, jednotlivec prevadzkuje "pripojne" body s americkymi IP adresami a prenajima to (za peniaze). Takze este chces vediet viacej?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

rembaz

Příspěvek od rembaz »

Myslel som si ze to tak nejako bude. Mas dobre skusenosti s nejakou konkretnou firmou?

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

drago: ako si tie knihy urobis, take ich mas. Cize kapitoly, obrazok obalu a pod.. Na epub je par editorov, kde si to mozes urobit.

rembaz: nemam ziadnu skusenost, za pozeranie ABC aplikacie nemienim nijakou formou platit. Nech mi nase televizie vyrobia aplikaciu pre ich kanaly a potom som ochotny mozno to aj pozerat :)
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

rembaz

Příspěvek od rembaz »

tak to ja zase by som nebol ochotny platit za slovenske programy:) ale nebolo by od veci keby videa na svojich strankach prerobili aby boli kompatabilne s iPadom.

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Jinak pozor na posilani iPadu z USA. Znamy, co mi jej posilal z NY posilal pred 3-mi tydny dva iPady jinemu kamaradovi beznou postou. Balik sel 2 tydny a kdyz si pro nej pak adresat prijel do Prahy na Ruzyn,tak pri otevreni baliku zjistlili spolecne s celniky, ze je balik cerstve vykradeny, vykradli ho zamestnanci ceske posty na letisti. Pry je to u zasilek z USA naprosto bezne, protoze v tech skladech delaji zpravidla nekvalifikovani delnici propusteni z kriminalu, socky z uradu prace apod. A krade se tam ve velkem... Dostane sice nekdy za mesic penize od pojistovny- mozna, ale jen deklarovanou cenu a az po uzavreni pripadu..... Kterych je podle celniku x denne....takze doporucuji nesetrit na doprave a nechat si to poslat FedExem. Je samozrejme drazsi,ale prijde vam to domu za 3 dny,FedEx ma na Ruzyni svuj vlastni sklad a sve celniky a kdyz si spocitate vsechny vicenaklady u normalni posty, jako extra cesta do Prahy , vystaveni dokladu celni deklarace apod., tak vas to vyjde vicemene nastejno + riziko vykradeni,delsi doba dodani a starosti. FedEx vam to za 3 dny priveze proclene az ke dverim a dostanete od nich jen fakturu za sluzby a dph , bez rizika a bez starosti....

whisky96

Příspěvek od whisky96 »

rembaz píše:Myslel som si ze to tak nejako bude. Mas dobre skusenosti s nejakou konkretnou firmou?

napríklad http://vpnprivacy.com/ alebo http://www.witopia.net. A áno, s obidvomi mám pozitívne skúsenosti.

Zahradník

Ovládání iPadu pomocí Bluetooth Mighty Mouse

Příspěvek od Zahradník »

Pár výrobků od Apple mám, ale to mi nebrání nazvat iPad zbytečným a uměle vytvořeným výrobkem, který osloví pouze skalní fandy nebo teenegery, kteří to zařízení budou používat tak jako já teď používám iPhone.

Tahle parta lidí bude mít velký vliv na to, jaké aplikace se budou pro iPad programovat a proto moc nevěřím, že by někdo (kromě Apple, které to dělá pro popularizaci iPadu) vyvíjel nějaký sofistikovanější SW.

Nevěřím tomu, že by třeba Microsoft vyvíjel pro iPad svoje produkty, ale dovedu si představit, že se pro iPad budou vyvíjet různé hry.

Proto mi přišlo trochu směšné, že se někteří jedinci pokouší iPad prezentovat jako pracovní nástroj. Klidně mne nazvěte zpátečníkem, ale já si na cesty raději koupím malý přenosný netbook než mnohem dražší iPad, který mi zdaleka nenabidne to co ten netbook.

Mimochodem všimli jste si těch inzerátů přeprodávajícíí tuto "skvělou" novinku?

Tady na iphone.cz jsem zaregistroval minimálně 2 nebo 3 takovéto inzeráty.

Pročpak asi ti inzerující ten úžasný iPad prodávají?

Ale nejsem sobec a všem fandům jejich iPad přeju, zrovna tak jako nebudu severním korejcům vyvracet fakt, že komunismus je nejlepší zřízení na světě. :mrgreen:

Golf

Ovládání iPadu pomocí Bluetooth Mighty Mouse

Příspěvek od Golf »

OT: tak inzeráty jsou tam tři, a co je na tom špatného? Nebo divného? Jeden z nich je od jednoho nejmenovaného známého kolegy tady, a ten bude mít dva, tak ho prodává. Opravdu nechápu, co chtěl básník tímto říci.... A nebo jak to vůbec souvisí s tématem...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Zahradník

Re: Ovládání iPadu pomocí Bluetooth Mighty Mouse

Příspěvek od Zahradník »

Golfe, ty věříš tomu, že by si někdo kupoval dva iPady a pak si rozmyslel, ža dva iPady najednou nepotřebuje?

Nebo jsi chtěl naznačit, že jeden náš nejmenovaný a vážený kolega je sprostý překupník? :mrgreen:

Golf

Příspěvek od Golf »

Dostáváme se někam naprosto jinam, tu odpověď ale totálně nechápu :?
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

jablickar

Příspěvek od jablickar »

Fuf, tak jsem konecne dopsal a publikoval svoji recenzi na iPad.. v posledni dobe na to vubec nebyl cas :)

Recenze Apple iPad - zkušenosti a poznatky
http://jablickar.cz/recenze-apple-ipad-zkusenosti-a-poznatky/

Snazil jsem se v ni neopakovat klasicke veci, ktere vsude zaznely jiz milionkrat... jen uz nemam sily to po sobe precist, takze korekce priste... :))

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Mimochodom, ja som kupil panensky zabaleny iPad prave od cloveka, ktory deklaroval, ze ich kupil proste viac a tento predava.

Mna nezaujima, ci ho kupil na kseft, ci nakoniec zistil, ze ho nechce. Proste sa dostal tam, kde ho niekto chce.

Aspon u jedneho predavajuceho viem, ze rozbiehal iPad po viac kanaloch a jeden z nich vysiel, ostatne kanaly nechava dobehnut a iPady navyse proste inzeruje.

jirkus varis trochu z vody - ak ti niekto predava ZABALENY iPad, tak zrejme ho neskusal a znechuteny ho nepredava pod dojmom obalu :) iba ak by mal este jeden rozbaleny. Nie?

posledne prispevky som presunul sem z inej temy

Juramac

Re: iPad - k cemu a pro koho ?

Příspěvek od Juramac »

O.T. Ten nejmenovany kolega jsem zrejme ja, takze jen pro poradek. Objednal jsem si iPad od kamarada ze statu, prisel dnes. Ale pred dvema tydny jsem nahodou s pomoci jineho "nejmenovaneho" kolegy narazil na jiny iPad, ktery jsem manzelce jeste ten den koupil. Takze ten, co jsem dostal od sveho kamarada z USA jsem pustil. Jinak, uz je prodany......... Jakekoliv oznacovani za prekupnika bych si vyprosil.... :wink:

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

je tam par preklepov :)

Golf

Příspěvek od Golf »

Juramac, já osobně v tom taky nevidím nic špatného, dokonce ani v tom, kdybych si přivezl ze států dva kusy a tím prodejem toho jednoho si částečně pokryl náklady. A proto ještě nejsem překupník... A nebo mi prostě nevyhovuje a nebo mě neoslovil, tak proto taky neakceptuji automaticky nálepku překupníka :wink:

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Juramac píše:O.T. Ten nejmenovany kolega jsem zrejme ja, takze jen pro poradek. Objednal jsem si iPad od kamarada ze statu, prisel dnes. Ale pred dvema tydny jsem nahodou s pomoci jineho "nejmenovaneho" kolegy narazil na jiny iPad, ktery jsem manzelce jeste ten den koupil. Takze ten, co jsem dostal od sveho kamarada z USA jsem pustil. Jinak, uz je prodany......... Jakekoliv oznacovani za prekupnika bych si vyprosil.... :wink:

Vykládám si to jako silný vztah k iPadu a omlouvám se za nešťastně zvolenou formulaci. :wink:

Nevím proč, ale tomu výrobku nějak pořád nemohu přijít na chuť.

Možná se mi nelíbí ta nalejvárna okolo, nevím ...

Ale budu gentleman a od teď se zdržím jakéhokoli komentáře na toto téma.:)

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Jirkus:

Možná mu nemůžeš přijít na chuť, protože se ho snažíš stylizovat do něčeho co prostě to zařízení není - náhrada netbooku, pracovní zařízení. Ani jedno z toho iPad nemá být, dokonce na keynote to bylo zmiňováno. Spousta lidí se však nad iPadem přemýšlí tímto směrem a to je ta chyba. :)

Jinak samozřejmě jako každé jiné zařízení, tak i iPad nebude vyhovovat všem. Na tom nevidím nic špatného.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

samozrejme sa treba chovat aj racionalne a jirkusov pohlad chapem. je tolko sposobov ako utratit peniaze :)

ipad su dva netbooky ale polovica solidnejsieho laptopu :)

a ma pravdu, ze ho pouzivame na to, co predtym iphone. len s rozdielom vacsej obrazovky a intenzivne doma, kym iphone sa dostane na rad az niekde mimo.

mimochodom, stupla mi vydrz iphonov, dramaticky :)

ygy

Příspěvek od ygy »

ja som po kúpe ipadu predal iphone a mám starý sonny ericsson zo šuflíka.
jeho kúpu nelutujem ,jediné čo mi vadí je to že mi totálne požiera voľný čas.
všetko už robím prakticky na ňom a k macbooku sadám iba pracovať , stiahnuť hudbu filmy a natiahnuť to všetko do iPadu , kam sa hnem, tak tam ide ipad so mnou, filmy do iPadu nepchám ale pristupujem k nim z macbooku cez program air video čím šetrím neskutočne vela miesta :wink:

dokonca som sa zamýšlal že keby som nemal mac ani ipad tak čo by som si skôr kúpil
a výsledok načo som prišiel bol desivý :mrgreen:

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

rony píše:samozrejme sa treba chovat aj racionalne a jirkusov pohlad chapem. je tolko sposobov ako utratit peniaze :)

Já ho taky chápu. :) Kdyby se všem líbilo jedno a to samé, tak by to byla nuda..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

balda88
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od balda88 »

tak už jsem taky majitelem iPadu 32GB Wi-Fi první pocity jsou úplně super. za aplikace jsem utratil už asi 60dolarů :)
 iPhone 6S Plus 64GB Space Gray 9.2
 iPad Mini Retina 16GB White WiFi 9.2
 Macbook Pro 13 2.4GHz Intel Core i5 16GB ram 256GB SSD Intel HD Graphics 3000 512MB Mac OS X El Capitan 10.11.2

lukasm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lukasm »

Gratuluji, já jsem na vážkách. Mám možnost z USA iPad 3G 64GB za 20t koncová cena. Tak nevím zda počkat a nebo vzít. :| :wink:
New iPad 4G 64GB, iPhone 5 64GB White

ygy

Příspěvek od ygy »

tá cena je totálne v pohode , takže keď to využiješ tk v poho :wink:

lukasm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lukasm »

JJ využiti pro něj najdu o tom nepochybuji. Čekám ještě jak se apple vytáhne s iPhone HD. Jak je to prosím se zárukou u iPadu ze států?
New iPad 4G 64GB, iPhone 5 64GB White

ygy

Příspěvek od ygy »

no záruka zatial platí iba v usa ale akonáhle sa začnú predávať aj v eu tak to zreklamuješ aj tu . na apple store som videl že je špeciálny apple care pre ipad za 99 dolárov čím si môžeš predĺžiť záruku na 4 roky :wink:

Razerman

Příspěvek od Razerman »

ygy: nemyslel si záruku prodlouženo na 2 roky? Kdyby to bylo na 4roky ta kby mě to docela zajímalo kde jsi to našel. Do toho bych šel.

ygy

Příspěvek od ygy »

apple care pokial viem tak ptrdlžuje záruku o tri roky ... to isté funguje u všetkych macbookov ... dá sa to kúpiť v predajni...

Razerman

Příspěvek od Razerman »

Tak to je pro mě novinka. Protože tak jak je popsaná Apple care na stránkách Apple tka se jedná o rozšíření záruky z 1 roku na 2 roky. Aspoň tak t ochápu já.

aramis1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od aramis1 »

v Cr mas ale ze zakona na 2 roky..
vlastním ještě iPhone 3GS bez JB
utraceno v App Store 25,12+ €

beitrel

Příspěvek od beitrel »

ygy píše:no záruka zatial platí iba v usa ale akonáhle sa začnú predávať aj v eu tak to zreklamuješ aj tu . :wink:

Chapu to spravne, ze pokud si necham dovezt iPad z usa, muzu ho v pripade problemu , ktere se objevi treba za ctvrt roku, reklamovat napriklad v Nemecku, nebo ve Velke Britanii?

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Ne, iPad koupeny v USA muzes reklamovat jen v USA. Pokud koupis ale iPad pozdeji v Nemecku, muzes jej reklamovat v Nemecku apod. iPad zatim nema tzv. celosvetovou zaruku, jako macbooky a nebo iPody. Ale zduraznuji slovo ZATIM. Je mozne, ze az se rozsiri do vice zemi, ze ji zavede.A pak MOZNA bude mozne ve statech a nebo jinde na svete koupeny iPad reklamovat i zde. Ale zatim to mozne neni.

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

Tak mám iPad 64GB 3G a první dojmy jsou dobré. Přijde mi ale těžký. Jinak OS 4.0 dá tomuto zařízení úplně jinou dimenzi, zvlášť, když na něj budou časem pořádné aplikace.

Jinak kdo máte zájem, tak jsem často v Brně v restauracích, můžete se stavit. Všude vzbuzuje pozornost, za jeden den mne oslovili 3 lidi, jeden v restauraci, pak další v KFC a poslední borec ve Vodafone, dokonce mi přinesl sponku na vyndání držáku na SIM a nůžky na rozstřihnutí jejich SIM s 3G :-D

edit: "mimochodem, držte se kluci tématu a nedohadujte se tu nad dovozem, zárukou a jinýma kravinama..."
iPhone | iPad | MacBook Pro | Mac mini | Apple TV

ygy

Příspěvek od ygy »

teraz som si v poslednej dobe uvedomil že potrebujem plugin na spúštanie megavidea , na iphone ten plugin imobilcinema je v cydií ale robyť jailbreak na ipade sa mi zrovna kvôli tomu nechce

tí ktorí máte ipad jb tak by ste to pls mohli otestova't či to funguje ?
bol by som vám veľmi zavďačený

ps nová tv reklama na ipad :wink:
[youtube]fihOmQY-JxY&feature=player_embedded[/youtube]

Odpovědět