Odskusany OS 4.0, skusenosti, otazky, postrehy
Pravidla fóra
Vytvárajte len vlákna určené na informovanie o novinkách okolo Apple, iOS a podobne. Všetky ostatné témy, neaktuálne alebo vymyslené informácie či žiadosti o pomoc sem nepatria.
Vytvárajte len vlákna určené na informovanie o novinkách okolo Apple, iOS a podobne. Všetky ostatné témy, neaktuálne alebo vymyslené informácie či žiadosti o pomoc sem nepatria.
-
- Starý pes fóra :)
-
Re: Odskusany OS 4.0, skusenosti, otazky, postrehy
Zatím tam mám beta 1, akorát se chystám na trojku...

Takhle sis musel "podržet" každou ikonu zvlášť, teď už jenom zavíráš podle výběru a je to jednodušší.

Takhle sis musel "podržet" každou ikonu zvlášť, teď už jenom zavíráš podle výběru a je to jednodušší.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
jinak všimnul jsem si, že v BETA 3 zmizela jedna docela DOBRÁ věc
BETA 1

BETA 3

BETA 1

BETA 3

-
- Mírně pokročilý
caesar: kolečko načítání dat určitě není přesunuto, je to jen tím prodlouženým názvem operátora...protože mám já na 3.1.2 jako název operátora obrázek, který je široký, tak mám kolečko načítání dat taky z pravé strany hodin 

-
- Senior uživatel
nejspis to tak bude.
pe.kova: to je celkem k nastvani, protoze to byla uzitecna vec. Vubec zacinam mit pocit, jako by sel vyvoj nejakym spatnym smerem. Od dobreho k horsimu (viz krkolomejsi ovladani iPodu atp)
pe.kova: to je celkem k nastvani, protoze to byla uzitecna vec. Vubec zacinam mit pocit, jako by sel vyvoj nejakym spatnym smerem. Od dobreho k horsimu (viz krkolomejsi ovladani iPodu atp)
-
je to beta, takže NO STRESS!
Do "summer" toho může ještě přirůst(viz. lock otáčení)
Do "summer" toho může ještě přirůst(viz. lock otáčení)
-
Tak v jedničce mi fungovaly skoro všechny doinstalované aplikace, dvojku jsem raději ani nedal, trojka vypadala celkem OK. Ale pouze do okamžiku, než jsem zjistil, že oproti jedničce většina programů okamžitě po spuštění spadne... Jak jste na tom vy?
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
- Pokročilý uživatel
Hmm mne nic moc zatial nepada. Ale stala sa mi ina vec. Ked som v opere browsoval a hladal nieco na googli tak ked som klikol search zacalo sa vytacat nejake sialene cislo 

-
- Senior uživatel
Presne obracene. Na b1 mi toho dost neslo (psal jem to sem). V b3 ty aplikace bezi bez problemu (Shazam, TouchToDo). Jestli mi jde i IM+ jsem nezkousel, presel jem na Nimbuzz.Golf píše:Tak v jedničce mi fungovaly skoro všechny doinstalované aplikace, dvojku jsem raději ani nedal, trojka vypadala celkem OK. Ale pouze do okamžiku, než jsem zjistil, že oproti jedničce většina programů okamžitě po spuštění spadne... Jak jste na tom vy?
-
- Mírně pokročilý
Mě nejde pouze WeRule - chyba spojení a IM+ - nenapojí se. Funguje třeba ICQ (to nemá Push), Skype (nefunguje na pozadí - není upravený) a další programy. Jinak se mi beta 3 zdá stabilní a i rychlejší v Safari...
-
Tak nevím co se stalo, ale po druhé synchronizaci už je to OK... Ale celkem mě to zaskočilo. Možná to bylo i tím, že jsem tam celou tu "nálož" nacpal najednou, či co. Fakt nechápu...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
- Senior uživatel
ja mel aplikace, ktere nefungovali po instalaci z iTunes (Nightstand). Po smazani a nainstalovani primo z Appstorzu v iPhonu pak bez problemu.
-
v beta 3 se mi stala zajímavá věc. Schválně kdo jí najde
Zobrazit video na http://youtu.be/r7F2R8fLxm0
Kód do fóra: [youtube]r7F2R8fLxm0[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
Zobrazit video na http://youtu.be/r7F2R8fLxm0
Kód do fóra: [youtube]r7F2R8fLxm0[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
-
No ,jako ze se da zaznamovat to co delame v iphonu?Chapu to dobre? 

-
Místo ikony iPodu tam je foťák...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
- Mírně pokročilý
Zaznamenal jsem takovej problém s telefonováním. Když mi někdo zavolá a já to vezmu, tak chvilku trvá než mě někdo slyší. Je prý slyšet jakoby zvednutí, chvilku ticho a asi tak po 1-2 vteřině můj hlas. Máte někdo stejný problém?
-
pe.kova píše:v beta 3 se mi stala zajímavá věc. Schválně kdo jí najde
Odstranil si ikonku fotaku z Multitaskingu a ona tam aj tak ostala (ako keby tam bola 2x) Spravne?
iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
S tým zodvihnutim hovoru som mal ten istý problém už v beta1,
K tej ikone fotaku; ono je to tak že ten widget neslúži len na ovládanie ipodu ale na všetky aplikácie napríklad keď pozerám youtube video v Safari tak je tam ikona Safari a ovladam tým wigetom Play a pause na YouTube, keď mám zapnutu aplikáciu na nahrávanie videá na 3GS tak tam je ikona fotaku a wigetom spúšťam a zastavujem nahrávanie
K tej ikone fotaku; ono je to tak že ten widget neslúži len na ovládanie ipodu ale na všetky aplikácie napríklad keď pozerám youtube video v Safari tak je tam ikona Safari a ovladam tým wigetom Play a pause na YouTube, keď mám zapnutu aplikáciu na nahrávanie videá na 3GS tak tam je ikona fotaku a wigetom spúšťam a zastavujem nahrávanie
-
- Senior uživatel
beky02 píše:Zaznamenal jsem takovej problém s telefonováním. Když mi někdo zavolá a já to vezmu, tak chvilku trvá než mě někdo slyší. Je prý slyšet jakoby zvednutí, chvilku ticho a asi tak po 1-2 vteřině můj hlas. Máte někdo stejný problém?
ma stejny problem.
Moje zkušenosti na 3G:
- iPhone s betou 3 je mnohem rychlejší než s OS 3.xx (máme doma 2x iPhone 3G, tak jsem je oba restoroval a porovnával rychlost reakcí)
- Mám problém s foťákem, pokud něco vyfotím, tak se pak "zasekne" foťák a pořád ukazuje to co jsem vyfotil, musí se čekat cca minutu, než se to uloží.
- Jak už psal někdo o tom telefonování, vše je pomalejší, chvíli to trvá, během dneška jsem měl cca 30 hovorů a 2x mi to spadlo.
- Nedaří se mi přijmout hovor když mám puštěnej iPod přes sluchátka.
- Mám O2 a od bety 3 mi začalo ukazovat v místech, kde není 3G síť ukazovat E, což je divný, protože předtím na stejných místech jsem tam měl jen "kolečko" a druhej iPhone s OS 3 ukazuje jen "kolečko".
- iPhone s betou 3 je mnohem rychlejší než s OS 3.xx (máme doma 2x iPhone 3G, tak jsem je oba restoroval a porovnával rychlost reakcí)
- Mám problém s foťákem, pokud něco vyfotím, tak se pak "zasekne" foťák a pořád ukazuje to co jsem vyfotil, musí se čekat cca minutu, než se to uloží.
- Jak už psal někdo o tom telefonování, vše je pomalejší, chvíli to trvá, během dneška jsem měl cca 30 hovorů a 2x mi to spadlo.
- Nedaří se mi přijmout hovor když mám puštěnej iPod přes sluchátka.
- Mám O2 a od bety 3 mi začalo ukazovat v místech, kde není 3G síť ukazovat E, což je divný, protože předtím na stejných místech jsem tam měl jen "kolečko" a druhej iPhone s OS 3 ukazuje jen "kolečko".
-
Paly píše:Odstranil si ikonku fotaku z Multitaskingu a ona tam aj tak ostala (ako keby tam bola 2x) Spravne?
Jak psal Golf, prostě se mi z ničeho nic objevila místo tlačítka iPod tlačítko Camera
-
- Senior uživatel
Myslim ze pohodlnejsi reseni multitaskingu by byli, kdyby fungoval jako slozky. To je prehlednejsi reseni nez 4 ikony porad posovat. Jinak me zarazilo, ze programy zustavaji v multitasking liste i po restartu telefonu
-
- Mírně pokročilý
iMaty píše:- Mám O2 a od bety 3 mi začalo ukazovat v místech, kde není 3G síť ukazovat E, což je divný, protože předtím na stejných místech jsem tam měl jen "kolečko" a druhej iPhone s OS 3 ukazuje jen "kolečko".
Mám OS3 O2 a začal jsem chytat asi před 3 dny EDGE v Brně kde nikdy nebylo - s tím nemá beta asi co dělat
Je už známé datum, kdy bude OS 4.0 dostupný pro všechny? 

Nejspíš na letní keynote spolu s iPhone 4G/HD. 

to iMaty : Jak funguje dvojklik na 3G? Zobrazuje staré ovládání ipodu, nebo nové i s lock screenem?
-
Nesledoval som velmi tuto temu za posledne par dni. No po nainstalovani OS 4.0 beta 3 som zistil, ze pozadie v Categories je zmenene, nie je tam to pozadie co bolo s ciernymi bodkami, ale take ako jednoduhsie sedo-cierne 
Pribudla moznost v General - Search results
Je trocha rychlejsi iPhone
Zatial som nespozoroval nic novsie

Pribudla moznost v General - Search results
Je trocha rychlejsi iPhone
Zatial som nespozoroval nic novsie
iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
- Moderator fóra
Mám OS3 O2 a začal jsem chytat asi před 3 dny EDGE v Brně kde nikdy nebylo - s tím nemá beta asi co dělat
Přesně tak. Nikdy jsem nikde v Brně neměl EDGE, a poslední dny se mi taky chvilkama zobrazuje. Asi to testují.

2mik3sh: Jo ovládání iPodu už funguje, jak na OS 3.0 (na betě 2 nefungovalo). V té liště se to neukazuje, protože na 3G není multitasking... A JB zatím není...
Jo, s tím EDGE to asi teď nově spustili, protože dřív to nebylo...
Jo, s tím EDGE to asi teď nově spustili, protože dřív to nebylo...
-
Jenom perlička, kolik z vás (co zasvěceně a hlavně z praxe hodnotíte OS 4.0 beta) má uvedeno v popisu verzi fw 3.1.2 nebo 3.1.3... Trochu paradox...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
- Host
asi blby dotaz, ale stale je nutne instalovat OS 4 betu z MACu? u OS 3 sly pozdejsi bety instalit uz z win...dik za odpoved
Vím že tohle by se asi ven už dostalo, že to takto asi nezjistíte, ale přece jen. Zaznamenal někdo z vás v OS 4.0 nějaký náznak, že by se konalo FM rádio na které se údajně dělala aplikace?
-
Nee.
Jinak tu na to už dotaz byl. Ale i tak, pokud by tomu něco naznačovalo, tak by si to těžko někdo nechal jen pro sebe
ramon > já to sice instaloval u mladýho z MACu, ale jinak nevím o tom, proč by to z widlí nemělo jít. Ani u trojky o tom nic nevím. A nebo je něco novýho, páni kolegové?
Jinak tu na to už dotaz byl. Ale i tak, pokud by tomu něco naznačovalo, tak by si to těžko někdo nechal jen pro sebe

ramon > já to sice instaloval u mladýho z MACu, ale jinak nevím o tom, proč by to z widlí nemělo jít. Ani u trojky o tom nic nevím. A nebo je něco novýho, páni kolegové?
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
- Host
Golf: praveze beta #1 ani #2 u OS 4 nejde nainstalovat z windowsu..nevim proc, jde to ted jen z MACu [SDK funguje jen na MACu, tak je to logicke..ale vim ze predchozi bety u OS 3 sly restorovat i z windowsu, tak se ptam
]

-
Ramon a ty mas developerskou licenci?
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.
-
- Host
Nemam, ale jsem v developerskem programu..nejaky problem?
-
on ti chtěl jenom připomenout, že pokud bys nebyl v DEV, tak ti ten dotaz nepovolí. 

-
Ramon pak je to v poradku. A ten dodatek za teckama si priste odpust nebo ho zacnu mit.
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
-
- Host

-
- Host
Julek píše:po dlouhé době jsem rád že na 3GS nemám JB a může si nový FW nacpat do iPhonu
A když mám JB 3GS a mám zálohu SHSH, tak když iPhone restoruju na ofiko 3.1.3 nebo 3.1.2 (odstraním JB), tak mi nový OS4 půjde (ofiko)? Ať už před dev UUID nebo až v létě.