Odstranění české lokalizace

Odpovědět
Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Odstranění české lokalizace

Příspěvek od Domy007 »

Udělal jsem menší blbost a nainstaloval jsem si českou lokalizaci pro apple. Teď bohužel nevím, jak jí odstranit. Hledal jsem na internetu a za doby tigera existoval uninstaller, který lokalizaci odinstaloval. Je něco takového i dnes? Má s tím někdo zkušenosti?

Juramac

Re: Odstranění české lokalizace

Příspěvek od Juramac »

Nikdy jsem to nedelal, ceske lokalizaci se uspesne vyhybam, ale napada mne preinstalovat system se zachovanim usera.

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Mě se zdá, že přímo na webu s lokalizací měli postup jak se jí zbavit, už to tam nevisí?
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

Já jí měl už na předchozím počítači, ale po přehrání dat na nový Macbook se sice čeština neobjevila, ale jakmile mi např. iTunes nabídlo novou verzi programu, ale v Software update se neobjevila. Jinak na webu lokalizace už tento návod není.

ls8
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ls8 »

A co znovu nainstalovat posledni combo update pro Mac OS X? Tim by se mely vsechny komponenty systemu prepsat.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

wolf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wolf »

já přeinstaloval systém (ne kvůli lokalizaci, ale dlouhému vypínání) a lokalizace je fuč a rozhodně ji už instalovat nebudu :)

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

Ten update jsem zkoušel, ale nejde nainstalovat. Jenže jakmile přeinstaluju systém a dám si tam stará data, tak se mi tam lokalizace zase objeví, ne?

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Nemela by. System se uklada jinam a jinak, nez data uzivatele - USER. Preinstaloval bych jen system se zachovanim usera. Instalacka tento postup i nabizi.

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

Dobře zkusím to. Možná budu mít hloupý dotaz, ale když zachovám toho usera budu muset znovu nahrát všechny data a nebo tam data zůstanou zachována?

Maikerock

Příspěvek od Maikerock »

pročítám toto vlákno a chci se zeptat? proč se vyhýbáte české lokalizaci? to je tak špatná jo?

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Domy007 : pokud preinstalujes jen cisty system, tak by ti meli aplikace a vsechna nastaveni, ktera jsou v userovi, zustat. Opakuji, kdyz preinstalujes system, tak se to usera a vseho, co je v nem, netyka......Ale osobne jsem toto nikdy nezkousel, ceske lokalizaci se zcela zamerne a uspesne vyhybam jiz 15 let, co delam na macu.

Maikerock: Protoze ceska lokalizace si napriklad docela casto nerozumi s updaty mnoha aplikaci, zpomaluje pocitac a prinasi docela dost necekanych komplikaci. Ve svem okoli prakticky neznam nikoho, kdo by ji tam dal. Proc take - system cesky umi, pocestene aplikace umi, fonty take, takze proc mu komplikovat zivot. Ale nekterym mozna vyhovuje....

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Stále se jedná o neoficiální lokalizaci, i když momentálně prý již pod záštitou apple. Někde se píše, že prý by měla být zařazena v některém z příštích updatů OS.

Některé věci jsou trošku "podivně" přeloženy. Každopádně pokud ti angličtina nečiní problémy zůstal bych u ni :wink:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Maikerock

Příspěvek od Maikerock »

Díky za odp. Jsem rád, že mi to někdo vysvětlil, protože i sám ve svém okolí jsem zpozoroval, že lidi používají angličtinu a ne češtinu. Díky :)

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

já, jako majitel českého MB češtinu mám a spokojenost ..

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

ygy

Příspěvek od ygy »

a čo to spraví keď si premeníš jazyk normálne na anglinu ?
taktiež sa slovenskej lokalizácií vyhýbam lebo v ňej nevidí význam a lepšie sa mi v nej orientuje lebo všetky návody na nete sú v angline a takto by som bol z toho zmetený :lol:

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

já nemám s angličtinou problém, jen prostě mám "český" MAC tak mám i češtinu :)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

Ygy: Když přepnul jazyk na angličtinu, tak je počítač sice v angličtině, ale sw z apple.com nebo klasickej update tam nenahraju, musím počkat na verzi toho apcomu.

Odpovědět