Chybný GPS NAVIGON
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
-
- Host
Chybný GPS NAVIGON
K zakoupení Iphone mě přesvědčila hlavně skutečnost, že je konečně dostupná navigace. Navigon jsem si stáhl přes Appstore vzápětí a první dva dny jsem si fakt pochvaloval. Cestoval jsem sice jen po Čechách ale všechno šlapalo jak mělo a těch pár much se dalo odpustit. Nicméně asi od pátku (4 dny zpět) je všechno nanic. Nemohu najít signál a když jo tak jen na krátkou chvíli a hned to spadne (cca 2 min). V tom krátkém momentu zachycení signálu mi to taky často ukazuje mylnou pozici 50-100m vedle. Jezdím stejnými trasami, mám přístroj ve stejné poloze (a zkoušel jsem i na holé pláni v ruce). Už uvažuji i o mechanické závadě (kalibrace GPS čipu). Nevyznám se v tom. Nestalo se to někomu? Nedělám nějakou blbost? Nemám nějaký divný nastavení?
-
- Mírně pokročilý
Re: Chybny GPS NAVIGON
skús ho nahrať znova do iP 

-
- Pokročilý uživatel
Napřed vypni a zapni iPhone. Pak spusť google maps, lokalizuj se a až budeš mít správnou pozici, tak spusť Navigon. To špatné zaměření o 100 a více metrů, je prvotní lokalizace pomocí sítě operátora.
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
tak to si myslim ze je blbost ....nema s tym nic lokalizacia cez google map spolocne...navigacia ma ist bez netu a nie lokalizovat polohu na to je navigacia a gps ktore tieto veci automaticky maju robit...skus preinstalovat a k nepomoze reklamovat iphone
-
- Pokročilý uživatel
Jezismarja tak snad v google maps si zjisti jestli mu funguje GPS - kdyz se pokusi urcit polohu, tak se napred objevi velky krouzek, to je ta okamzita lokalizace pres BTS, a az naskoci jen blikajici bod, tak se uz chyta GPS
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
-
- Host
Zkousel jsem vase rady ale i tak porad stejny problem...spis zacinam premyslet o te reklamaci...jako vadny GPS
už som to tu niekde písal, mne vždy pomôže resetovať polohovacie nastavenia....
-
- Starý pes fóra :)
skirty > pokud ti funguje GPS v GoogleMaps, tak pochybuji o úspěchu a oprávněnosti reklamace...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
- Host
taky mě nejela GPS na Navigonu kteoru jsem dnes kupoval ..celý den jsem nemohl chytit signal ...tak pomohlo před spuštěním ...google maps ..pak svoji lokalizaci ...a Navigon funguje
už jsem myslel ,že vyhozené peníze. 

iPhone 6 16GB GS
iPad2 16GB black
Macbook Pro 13 -I just got married
iPad2 16GB black
Macbook Pro 13 -I just got married
-
- Pokročilý uživatel
Jednou mi to delalo totez. Dlouho jsem jezdil s Navigonem bez problemu, pak najednou nenasel signal, pak ho naslo s velkymi vypadky. Ted mi zase jede bez problemu. Nevim kde je chyba. Nenabijis iPhone v aute? Ja jsem se ted naucil pred jizdou plne nabit a v aute ho mit bez autonabijecky...najednou je po problemu.
iPhone 7 32GB silver
Apple Watch 42mm Sport
iPad Air 32GB
iPad 2 16GB
iPhone 5 32GB white
iPhone 3GS 16GB black
iPhone 2G 8GB
-
To já zase pro jistotu před spuštěním navigace třikrát oběhnu auto......
Ne, ale teď vážně, jak to budeš dělat, až budeš potřebovat navigovat jenom o trochu déle, než vydrží baterka? To někde zastavíš a počkáš, až se nabije iP?
Ne, ale teď vážně, jak to budeš dělat, až budeš potřebovat navigovat jenom o trochu déle, než vydrží baterka? To někde zastavíš a počkáš, až se nabije iP?
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
Ahoj. Snad nevadí, že to připíšu k tomuhle topicu. Objevil se mi tento problém taky. Asi 3 týdny po zakoupení...signál se chytal a fungoval Navigon i IGO. Teď najednou nechytnu signál ani když jsem venku a mám iP v ruce s přímým výhledem na nebe. Nejde ani navigace, ani speedometer prostě nic
máte už někdo teda ověřené řešení?

Hned druhý den používání jsem se vracela po D1 do Prahy a po přerušení hovorem se znovuzapnutý Navigon lokalizoval nějakých 100m vedle dálníce a pořad se motal po přidružených silnicích. Vypnutí a zapnutí app nepomohlo, vypnutní a zapnutí iPhone ano. Po znovuzapnutí vše v pořádku.
To jsem zkoušel, dokonce jsem přehrál fw. Nerozumím tomu. Když pustím google mapy, tak mě to lokalizuje i v bytě pod střechou a to téměř okamžitě. Ale jakmile spustím TomTom, Navigon, IGO, nebo SpeedoMeter, tak to ukáže nulový signál a nereaguje 

-
- Pokročilý uživatel
annaud píše:Hned druhý den používání jsem se vracela po D1 do Prahy a po přerušení hovorem se znovuzapnutý Navigon lokalizoval nějakých 100m vedle dálníce a pořad se motal po přidružených silnicích. Vypnutí a zapnutí app nepomohlo, vypnutní a zapnutí iPhone ano. Po znovuzapnutí vše v pořádku.
Uz 2x se mi stalo totez, zrovna kdyz jsem se v Brne pohyboval nekde, kde to neznam. Opravdu mi vadi, ze se na Navigon nemuzu spolehnout...
iPhone 7 32GB silver
Apple Watch 42mm Sport
iPad Air 32GB
iPad 2 16GB
iPhone 5 32GB white
iPhone 3GS 16GB black
iPhone 2G 8GB
-
HEHE mne to robí na 3GS tiež niekedy že zbehne z cesty aj 100m inde,ale dnes som to skušal a robí to len pri vertikalnej polohe,
ked som ho dal do horizontalnej-na bok
nespravilo mi to za celý den ani raz . či sa nekamarati z gyro čidlom?
3G ide normalne
ked som ho dal do horizontalnej-na bok

3G ide normalne
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Pokročilý uživatel
Uz me to rozciluje, dnes opet byl Navigon naprosto mimo a zrovna kdyz jsem ho potreboval jak sul, protoze jsem narazil na cca. 6 km kolonu a chtel ji objet. Pouzivam ho jen ve vertikalni poloze, ale to by nemelo nicemu vadit. Vzdycky se na chvilku chytla a na chvilku mi zas ukazovala polohu uplne mimo...nevim co s tim...
iPhone 7 32GB silver
Apple Watch 42mm Sport
iPad Air 32GB
iPad 2 16GB
iPhone 5 32GB white
iPhone 3GS 16GB black
iPhone 2G 8GB
-
lofass (super nick - tak sa s tým stotožnuješ ? http://www.hradec.org/vcs1x.html hladaj pod L )
no možno s FW 3.1.2 a bez JB by ti to neblblo
no možno s FW 3.1.2 a bez JB by ti to neblblo
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
iPhone 5 16GB
-
- Pokročilý uživatel
Dik za pochvalu
Ano nekdy se s tim stotoznuju. Jinak verzi fw. ani JB to urcite neni.

iPhone 7 32GB silver
Apple Watch 42mm Sport
iPad Air 32GB
iPad 2 16GB
iPhone 5 32GB white
iPhone 3GS 16GB black
iPhone 2G 8GB
Re: Chybný GPS NAVIGON
Me se deje to sami s Sygic envim co stim
prosim o radu
diky
prosim o radu
diky
A to má někdo přijet a udělat ti to na iP osobně?! Trochu se dívej, celý topic se tomu věnuje a není jediný. Stačí trochu číst. Já budu zkoušet znovu postupně návody, počínaje vypnutím 3G, wifi a lokalizačních služeb -> restart a zkusím nechat iPhone dlouho na otevřeném výhledu na nebe a snad se zadaří.
-
- Sons of Jailbreak
mě se stala teď věc naprosto opačná. dlouho mi to blbo, nechtělo najít signál, hned padal a celkově naprosto nepoužitelný. zkoušel sem nějakej kit z cydie, kde se dalo "změnit" jméno gps (nevím jak se přesně jmenuje teď ale budete vědet nejspíš). pak sem se v pátek naštval, vše smazal a nahrál znovu a ejhle, naprosto v pohodě se to po pár vteřinách chytlo a fungovalo přesně po celou dobu zkušební jízdy. opravdu si nedovedu vysvětlit, kde by mohl být zakopaný pes. přemýšlel sem i jestli se dá pak zakoupená navigace vyreklamovat, když mi na iP nefunguje.
/// BMW iPhone, Apple Watch, iPad, iPod, MacBook Pro, Magic Mouse, Time Capsule
-
- Mírně pokročilý
Tyjo ... tak to aby som prevetral opat svojho sygica ... nepouzival som ho tak mesiac a pol ... a k tomu som este updatoval na 3.1.2 

-
- Host
Kdesi na zahraničním fóru jsem se dočetl, že by to snad mohla způsobovat 3G síť (což odpovídá problémům v Brně, zbytek netuším). Iphone by měl využívat aGPS lokalizaci, prakticky se "fixne" pomocí GSM, ale potom by se měl přepnout na GPS. Pokud s tím je problém, "jezdí" jako ožralý 
Doporučení- vypnout 3G, lokalizovat svoji polohu např. Google Maps a poté můžete zapnout 3G. Jak často tohle provozovat nebo jestli tento "fix" trvá i po restartu, to je třeba vyzkoušet.

Doporučení- vypnout 3G, lokalizovat svoji polohu např. Google Maps a poté můžete zapnout 3G. Jak často tohle provozovat nebo jestli tento "fix" trvá i po restartu, to je třeba vyzkoušet.
iPhone 3GS 16 GB 3.1.3 CZ Black JB
-
- Pokročilý uživatel
Mne momentalne píše aj Google Maps Nie je možné určit vašu polohu,je pravda žo to robím len pod strešním oknom a je zlé počasie ale inokedy mi to fungovalo,a tiež som si v piatok na dialnici z nudy pustil navigon počas jazdy a po 20min ma prešla trpezlivost čakt kym chití signál,ale to sa mi stalo prvý krat a zaujímave na tom je že na verzií 1.5.0 sa mi to ani raz nestalo a ako mám 1.5.1 tak až teraz...No uvidíme ked prestane pršat to vyskúšam zase...
EDIT : tak už mi to našlo problém bol že som mal režim lietadlo ale zapnutu wifi a malo by to ist aj tak cez GPS čip,no tak už asi viem aj prečo mi nešiel navigon...To musím byt prihlasený do siete ked chcem navigovat?
EDIT : tak už mi to našlo problém bol že som mal režim lietadlo ale zapnutu wifi a malo by to ist aj tak cez GPS čip,no tak už asi viem aj prečo mi nešiel navigon...To musím byt prihlasený do siete ked chcem navigovat?
Přestal mi fungovat GPS modul a polohové služby nedokázaly určit moji polohu. Obnovil jsem nasavení iPhone přes iTunes "Restore" a teď již vše funguje jak před tím
.