TomTom [AppStore] - diskuze o aplikaci

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
Golf
Starý pes fóra :)

Re: TomTom [AppStore]

Příspěvek od Golf »

Nechci být za protivu, ale ten dotaz je celkem zbytečný... Kdyby bylo zveřejněno nebo se profláklo nějaké datum, tak by to tady nebo i jinde bylo už propíráno. Asi čeká víc nedočkavců (ale vzhledem k dosavadním zkušenostem zatím, celkem zklamání, asi se nic moc k lepšímu nezmění) :?
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

brebe

Příspěvek od brebe »

Vždyť funkční TOMTOM s mapami celé evropy včetně ČR pro iPhone se dá už na netu najít a stahnout. Myslím,že uživatelé tohoto fora jistě mají tipy kde tyto věci najít:)ale TOMTOM ve srovnání s NAVIGONem značně pokulhává a to především zobrazením při jízdě, velmi se zpožďuje.Prostředí a ovládání má však na jedničku, včetně počítání tras!

Golf

Příspěvek od Golf »

:shock:
Tu předchozí stránku (včetně tohohle) snad smažte...... U blbečků na dvorečku...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

elka

Příspěvek od elka »

Zkoušel jsem to jak s 3G na skle, tak s externí GPS (viz vlákno roqyBT) a obojí stojí stejně za nic. TomTom má zřejmě nějakou chybu, protože zpoždění o 10-15 metrů je v místech, kde člověk jede poprvé, celkem k ničemu. Obzvláště křižovatky a odbočování jsou v tomhle tragické. Jsem 10 metrů po odbočení a šipka teprve přiskočí.

Golf

Příspěvek od Golf »

dodulo > mám takový pocit, že ten adaptér dává 1,3 A, což by mohlo být víc než dost...

Kudli3 > externí modul bude levnější, ovšem připravíš se o případné používání bluetooth handsfree (s iPhonem můžeš mít jenom jeno zařízení BT aktivní), s TT holderem máš obojí (všeobecně dost tragédie to telefonování za volantem...). Jinak iP mám v držáku vedle autorádia (viz foto na této stránce) - ne přímo pod sklem - ale jak píše elka, TT funguje s dost citelným zpožděním :cry: A záleží mimo jiné na tom, jak se popere tvůj iP se signálem (jak ses tu mohl dočíst, tak jsou velké rozdíly)

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Lejci

Příspěvek od Lejci »

Ja jsem vcera zkousel TT po Praze a v pohode. Sipka sice sem tam o neco spozdena ale hlasove to navadi presne a 10 metru neni nic kouknes na trasu a vydis, kudy mas jet stejne koukas pri zataceni na cestu :) pro me zatim nejlepsi navigace.

elka

Příspěvek od elka »

Lejci, 10 metrů ti nebude vadit v místech, kde to znáš, ale zkus si zajet někam do zahraničí, na nějakou "zajímavou" křižovatku a uvidíš, jak ti to pocuchá nervy. To mnohými neustále zmiňované "Je to v pohodě, sice nemám s čím srovnávat, ale..." mě snad konečně donutí udělat slibované videosrovnání navigace Tomtom na zařízení s Windows Mobile a s iPhonem.

Golf

Příspěvek od Golf »

Je to přesně tak, jak píše elka, těch 10 m zpoždění je problém i v Praze, a nejen třeba na Starém Městě, kde je jedna ulička za druhou. Spokojenost s TomTomem není vůbec v tomhle na místě (a kdo píše, že to zpoždění nepozoruje nebo mu nevadí, jeho věc...).
Protože používám navigaci v iPhonu téměř denodenně, tak vím o čem to je, proto dávám i celkem velkou šanci do budoucna těm externím GPS modulům a hlavně tomu aktivnímu držáku od TT. PNA od TT jsem dal pryč a s navigací v iP si celkem vystačím, až na tu kvalitu GPS signálu a pár drobností.
Kudli 3, proč házet už teď flintu do žita? A hlavně navigace v iP je s pár výhradami použitelná už teď.

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Apache23

Příspěvek od Apache23 »

Dodulo: dik za info, potešilo. :wink: (sklonovať možeš kludne ako Apač :mrgreen: )

To "zpoždení" spôsobuje app alebo ten car kit. Čo si otom myslíte?

Mal som možnosť testovať len Navigon na 3G a ako sa tu spomína že je naj, aj ja som bol spokojný a nejaké meškanie som nespozoroval. horšie to už bolo s kvalitou toho signálu.
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

Lejci

Příspěvek od Lejci »

>elka: tak kde to znam tak navigaci nepouzivam :) vcera v noci jsem projizdel Prahou bez sebemensich problemu (krom objizdky na Milady Horakove)
>Golf: Je jasne ze kazda navigace muze byt lepsi. Co jsem spozoroval jedina navigace co nema spozdeni je Navigon ale kdyz me jednou vedl nejrychlejsi trasou bez upozorneni nejakou polni cestou hned jsem ho smazal. Radsi se spolehnu na TT s poradnejma mapama a 10m spozdenim nez abych v noci nekde zapadnul v bahne.
Je jasny ze je to vec nazoru a nikomu ho neberu, ale i tak si myslim ze se staci podivat na iphone jednou jak vypada krizovatka a pak davat pozor na cestu. :)

Golf

Příspěvek od Golf »

Mám tak trochu pocit, že ses chytnul sám do svých vlastních úvah :wink:
Na vysvětlenou, ve složitých situacích tam, kde to znám, se to dá otestovat a pak se můžeš "spolehnout" na to, že stejně debilně se to zachová (nebo může zachovat) tam kde to neznáš a o to horší to může mít následky. Problém není v tomto případě v navigaci jako takové (Navigon jako sw považuji za to nejpovedenější pro iPhone), ale v tom, jaké mapy používá. A v případě Navigonu je ten problém NavTeq (zajímavost, už i juramac uznal, že něco zde není úplně v pořádku :mrgreen: ).
Takže já osobně jsem zvolil na běžné používání o něco "horší" navigaci (jménem iGO), a do ní jsem si dal mapy úplně stejné, co používá TomTom (TeleAtlas), od toho se odvíjí i stejná volba tras. Originální mapy CEDA nebo NavTeq v iGO prostě dobrovolně nechci. TomTom je sice stále v ovládání TT, ale to zpoždění je pro vážnější navigování dost malér. Ale používej ho klidně, je to podle mého snad ten nelogičtější systém pro ovládání, i včetně map...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

havran66
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od havran66 »

A myslíte,že to zpoždění vyřeší Car kit s lepším čipem? Je divný, že Navigon se nezpožďuje. Podle toho by to s čipem nemělo souviset.

Golf

Příspěvek od Golf »

Nevyřeší, není to problém čipu GPS. Holt je Navigon v tomto případě jako základ navigace udělán lépe, programátoři prostě odvedli lepší kus práce. Ale na 100% až po vydání originální verze s TT Eastern Europe (nebo jak se to bude jmenovat), ta naděje je tak pětiprocentní, možná ani to ne...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Kudli3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kudli3 »

No tak flintu do žita nehážu, klidně budu používat iGo protože doma jednu navigaci z iGo máme, ba naopak by mi to vyhovovalo i víc, ale jestli se to spožduje u všeho tak je to celkem na nic, potřebuju někde odbočit a ne za křižovatkou zjistit, že jsem to přejel!!
Takže opožďování je dost nepříjemný, a jestli to bude děalt třeba navigon nebo iGo, tak budu muset zvážit koupi iPhone, protože ho plánuji provozovat i jako navigaci!
# iPhone 5S 32Gb Space gray
# Macbook Air 11" 2013
# Magic Mouse

marxel
Host
Host

Příspěvek od marxel »

Ja to tak blede s cenami navigacii a vlastne aj vsetkych app okolo iPhonu az tak nevidim, proste ako windows... Kupis a mas, nekupis a nemas alebo nekupis a mas :)
iPhone 5s 64gb space gray
iPhone 5s 16gb space gray
iPhone 4 16gb white
iPhone 16gb 3.1.3 JB anti-glare

Paly

Příspěvek od Paly »

Prosim k teme, OT prispevky zmazane :)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

elka

Příspěvek od elka »

Do tématu roqyBT jsem
dal konečně srovnávací video, které jsem už delší dobu sliboval (kvalitnější verze na vimeo.cz). Jsem docela zklamán.

Kupodivu, 3G se sice sekal, ale na to, že byl na průduchách a ne až na skle, se držel celkem statečně.
Hlasové příkazy zaznívaly dokonce o chvilku dřív, než Loox, ale ukazatel skákal. Nejmarkantnější to bylo v zatáčkách. 2G s externím modulem Nokia LD-3W celkem zklamal. Bylo to určitě nedostatkem paměti v kombinaci s problémem s Tomtomem, protože ten se vyloženě vlekl.
Nejlépe je to vidět na tom videu. Máte-li čas cca 10 minut a chuť, porovnejte.
Naposledy upravil(a) elka dne čtv říj 08, 2009 12:10 pm, celkem upraveno 1 x.

Libstat

Příspěvek od Libstat »

po instalaci se mi ukáže logo tomtom a pak se vše vypne, co dělám špatně?

Golf

Příspěvek od Golf »

Nezaplatil sis TT, tak se nediv...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

jerry2222

Příspěvek od jerry2222 »

A kolik stoji??

Golf

Příspěvek od Golf »

Co třeba hledat???????????????????????????????????????????????
Nebo AppStore. A nebo úplně první téma v této sekci viewtopic.php?f=119&t=19771

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Golf

Příspěvek od Golf »

Možná jste to nezaregistrovali, ale:

http://www.tomtom.com/news/category.php?ID=4&NID=847&Lid=1
http://www.tomtom.com/products/product.php?ID=939&Category=0

Návod pro TT iPhone (zatím ne česky) je ke stažení zde

Návod pro TomTom Car Kit je ke stažení zde

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

dodulo

Příspěvek od dodulo »

TomTom v1.1
WHAT'S NEW IN THIS VERSION:
Enhanced GPS technology:
- Shows your location on the map with greater precision
- Follows your car more accurately while you drive

New "Navigate to contact" engine:
- Handles many more adress formats including abbreviations
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

Golf

Příspěvek od Golf »

To je přesně ten důvod, co mě napadl, proto ani další modifikace s jinými mapami (východní evropa atd.) nevydali... Snad to opravdu opravili, uvidíme.
Další důvod může být i na ostatních platformách ta devítková verze (ta grafika je opravdu nejhorší ze všech navigací), schválně, jak by se líbila?

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Akorát mě zaráží ta specifikace u toho CarKitu (oproti nedávno zveřejněným proklamacím)
Obrázek

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

dodulo

Příspěvek od dodulo »

potvrdzujem vo verzii 1.1 je meskanie sipky opravene

majkicz
Host
Host

Příspěvek od majkicz »

Dodulo: uplne nebo jen mirne? Tzn. je uz chovani sipky srovnatelne s Navigonem?
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..

dodulo

Příspěvek od dodulo »

no podla mna je to podobne ako u navigonu, ked som siel popod most sipka bola akurat na krizujucej ceste, cize aktualnu polohu uz zobrazuje na jednicku :)

benedy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od benedy »

dodulo-důležité bude jaxe bude chovat při větší rychlosti než při chůzi.

dodulo

Příspěvek od dodulo »

isiel som priblizne 100-110 staci? :)

masklin

Příspěvek od masklin »

On si asi myslel ze IST je jako jit v cestine ;-)

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?

benedy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od benedy »

masklin-přesně tak,vzal jsem to doslovně.

Mata

Příspěvek od Mata »

Tak TT Eastern Europe je již na US APPStoru za 89.99 $ :D

filip89

Příspěvek od filip89 »

Ale jazyk stále nieje SK :roll: TomTom je prepadák.. Nechápem prečo ho Apple tak prezentovalo

Mata

Příspěvek od Mata »

Jo holt pidi národy jako SK a CZ si musejí počkat... Mě zajímají hlavně mapové podklady a přesná navigace - jestli je odstraněno to hrozné zpoždění verze 1.0. Zatím to dle ohlasů vypadá že ano.

elka

Příspěvek od elka »

Odopledne to vyzkouším s mapovými podklady z Eastern_Europe_835_2420 a roqyBT a dám vědět.

Kudli3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kudli3 »

Wau, tak to je skvělý :)
@elka: Pak sem hod postřehy, jestli to opravili tak to bude super :) Pak už jen držák a bude se navigovat :)
Jinak vyzkoušejte to někdo i při chůzi prosím :)
# Macbook Air 11" 2013
# Magic Mouse

elka

Příspěvek od elka »

Projel jsem včera několikrát Ostravu. Řel bych, že ve verzi 1.1. skutečně něco opravili. Šipka se docela drží. Když míjím křížení ulic, na mapě skutečně míjím ulici. Ale křižovatky a odbočování mu stále dělá problém. Chytal se většinou až když už jsem dokončil manévr. Tak nevím. Pořád tu zbývá ještě ta možnost, že s originál mapovými podklady se to zlepší, ale moc tomu nevěřím. Zkoušel jsem to na roqyBT a externím modulu, což je v podstatě totéž, jako ten tomtomí držák (SirfStar III), takže si myslím, že se to bude chovat stejně i s ním. Ještě to o víkendu srovnám s 3G.

Kudli3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kudli3 »

Tak aspon nějaké zlepšení, to pokud jsem ale šipkou přesně tam kde potřebuji a vím že mám ted odbočit, tak je to lepší než předtím.. vidím že ted budu odbočovat tak odbočím, problém asi bude až kdybych odbočoval hned znovu..
# Macbook Air 11" 2013
# Magic Mouse

Golf

Příspěvek od Golf »

A ještě jedna věc, jste si si tak jistí tím, že v ostatních navigacích se šipka otáčí naprosto stejně a okamžitě jako auto (myslím tím opravdové odbočení o 90 stupňů, ne táhlé zatáčení)??? Já tedy moc ne, ale asi si půjčím nějakou navigaci, aby tady nedocházelo k očekávání něčeho, co ani snad není úplně možné (určité minimální zpoždění při zatočení a překreslení grafiky je asi normální)...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

burina
Host
Host

Příspěvek od burina »

Pro uživatele "Golf"
Šipka v navigaci na PDA s WM, se otáčí zcela plynule - i na kruhovém objezdu.

Na iphonu šipka skáče.

Rozdíl je veliký :!:

Odpovědět