Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Paly
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
Příspěvky: 3976
Registrován: pon říj 29, 2007 8:08 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: Neďaleko od Košíc (SVK)
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Paly »

Takze ja to mam takto:
Klavesnica ~

Neviem ake rozlozenie klavesnice mate Vy, ale ten znak co je pod ESC mi presuva medzi oknami jednej app
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Monix
Host
Host
Příspěvky: 59
Registrován: ned led 06, 2008 12:23 am
Verze iOS: iOS 4
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Monix »

Taky by mohl byt problem v tom, ze nemas klavesovou zkratku aktivni, tedy je nutne ji nedrive povolit- ,,zakriknout,, prislusne okynko v System Preerences > International > Input Menu > a tam dole na strance je butonek Keyboard Shortcuts .... najdi polozku Keyboard Navigation a ,,zakrikni,, Move focus to next window in active applications...

a je to potom presne ta klavesa, na kterou poukazuje Paly, pod klavesou esc ... (jiste spolu s jabkem)

a jestli ji aktivni uz mas, tak treba to nekomu jinymu pomuze, ze si v tomhle okne muze zaktivnit a zneaktivnit jakekoli klavesove zkratky...

terry
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
Příspěvky: 1943
Registrován: úte bře 04, 2008 11:11 am
Verze iOS: iOS 4
Jailbreak: ne
Bydliště: Čelákovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od terry »

Tak je to jasné. Na české klávesnici je tato funkce pod zkratkou CMD+` Takhle je to napsáno v nastavení. Jinak je to u tlačíka pro přehlásku ¨.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

Julek
Administrator
Administrator
Příspěvky: 9838
Registrován: pát říj 12, 2007 9:32 pm
Verze iOS: iOS 12
Jailbreak: ne
Bydliště: Údlice
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Julek »

tj ale já díky tomu že mám MB cz a navíc mám češtinu tak mám možnost klávesové zkratky uzavřenou ( tlačítko šedivé, nefunkční ) jinak mě to už funguje na cmd+` ale je to nepohodlné ... ble

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.


Obrázek

terry
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
Příspěvky: 1943
Registrován: úte bře 04, 2008 11:11 am
Verze iOS: iOS 4
Jailbreak: ne
Bydliště: Čelákovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od terry »

Stačí, když zaškrtneš nějaký další jazyk a zkratky si budeš moci nastavit.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

Julek
Administrator
Administrator
Příspěvky: 9838
Registrován: pát říj 12, 2007 9:32 pm
Verze iOS: iOS 12
Jailbreak: ne
Bydliště: Údlice
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Julek »

super :) funguje

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.


Obrázek

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra
Příspěvky: 3018
Registrován: pát led 11, 2008 9:21 pm
Verze iOS: iOS 8
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od toncek »

Tak jsem si zase vzpoměl, co by mě zajímalo za zkratky :)

Mám okno finderu, pohybuju se v pravé části normálně v adresářové struktuře a teď se potřebuju dostat do té levé části, kde mám devices, shared, places..Jak na to :?:

Druhá věc je, když přetahuju nějaký adresář mezi okny z jednoho umístění na disku na jiné. Defaultně se ten soubor přesouvá, co ale když ho chci zkopírovat.. :idea:

Určitě i tady bude nějaká šikovná klávesa, kterou přidržím, ne? :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Paly
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
Příspěvky: 3976
Registrován: pon říj 29, 2007 8:08 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: Neďaleko od Košíc (SVK)
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Paly »

K tej prvej otazke vobec netusim :)
K druhej, stlac len CMD+C a potom v priecinku kde to chces vlozit tak stlac CMD+V :) (CMD=jablcko) myslim, ze je to najsikovnejsie :)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

emkay
Host
Host
Příspěvky: 130
Registrován: čtv kvě 15, 2008 3:53 pm
Verze iOS: iOS 7
Jailbreak: ano
Bydliště: Praha

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od emkay »

zeby cmd + c a cmd+v? :lol: :lol:

Apple iPhone 4 / fw 4.2.1 NON JB Obrázek
Apple Macbook Aluminium / 2.4Ghz Obrázek

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra
Příspěvky: 3018
Registrován: pát led 11, 2008 9:21 pm
Verze iOS: iOS 8
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od toncek »

CMD+C, CMD+V samozřejmě znám..

Jde mi to, že někdy přesouvám adresáře pomocí myši, tak jsem myslel jestli není i něco takového, že bych pouze přidržel nějakou klávesu a daný adresář by se nepřesouval, ale kopíroval..

Kdyby už to byla nějaká kombinace kláves, tak už to vyjde nastejno jako CMD+C, CMD+V :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Paly
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
Příspěvky: 3976
Registrován: pon říj 29, 2007 8:08 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: Neďaleko od Košíc (SVK)
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Paly »

Staci stlaci klavesnicu Otpion a presunut subor -> skopiruje sa nepremiestni :)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra
Příspěvky: 3018
Registrován: pát led 11, 2008 9:21 pm
Verze iOS: iOS 8
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od toncek »

Paly, to je přesně to, co jsem chtěl. Díky :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

terry
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
Příspěvky: 1943
Registrován: úte bře 04, 2008 11:11 am
Verze iOS: iOS 4
Jailbreak: ne
Bydliště: Čelákovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od terry »

A co se týče té adresářové struktury, pokud ji máš nalevo skrytou, stačí zmáčknout tlačítko v pravém horním rohu okna a ono se objeví.

Obrázek

Klávesovou zkratku neznám.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

kosmonaut
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz
Příspěvky: 218
Registrován: stř úno 04, 2009 10:11 pm
Verze iOS: iOS 6
Jailbreak: ano

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od kosmonaut »

Mám dotaz. K čemu používáte přepínání jazyků? Já jsem taky přepínal, ale potom jsem zjistil že všechny znaky lze zapsat i na české klv.. Nějaké speciální funkce?
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra
Příspěvky: 3018
Registrován: pát led 11, 2008 9:21 pm
Verze iOS: iOS 8
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od toncek »

Při programování jsem zvyklý na anglickou klávesnici - středníky, složené závorky, operátory atd..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

kosmonaut
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz
Příspěvky: 218
Registrován: stř úno 04, 2009 10:11 pm
Verze iOS: iOS 6
Jailbreak: ano

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od kosmonaut »

Jj, to chápu, já to tak měl taky :wink: .. Z widlí jsem byl zvyklý programovat na eng klv, ale potom jsem si zvykl na české rozložení a používání option klávesy na Macu... (konkrétně tebou zmiňované jsou option+ů pro středník a option + í nebo é pro {}).. štvalo mě pořád přepínat klv pro psaní dokumentace:D. Tohle byla jedna z věcí, která mě k Mac OSu připoutala, totální využití všech tlačítek a kláves. zkratek. Prostě krása..
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra
Příspěvky: 3018
Registrován: pát led 11, 2008 9:21 pm
Verze iOS: iOS 8
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od toncek »

Zajímavé, díky za tip. Určitě vyzkouším..

I když nevím zda by se mi podařilo úplně zvyknout na jiný způsob psaní, ale možné je všechno. No a ze začátku by to asi moc efektivní taky nebylo :)

Ale motivace tu je-používat pouze jednu klávesnici. Využívání klávesových zkratek se mi taky líbí..Zatím jich sice moc neovládám, ale myslím, že člověk zběhlý v tomto nemusí pomalu sundat pracky z klávesnice a dokáže se po systému rychle a efektivně pohybovat a vykonávat spoustu činností.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

slovo
Host
Host
Příspěvky: 7
Registrován: stř srp 27, 2008 2:42 pm

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od slovo »

Dobrý den,
také přispěji jednou klavesovou zkratkou která usnadní práci při kopírování textu.
Tak pokud kopirujeme text prostřednictvím "? + c" a "? + v" tak se nám kopíruje text i s velikostí, barvou, sklonem, atd. ale pokud v daném dokumentu už máme zadanou nějakou strukturu tak je to nevýhodou proto je zde klávesová zkratka
"? + ? + ? + v" ( shift + alt + cmd +v ) kopíruje se jen text. Může se to zdát složité ale usnádní to práci.
?MacBook 2,4GHz,
?iPhone 3G 8GB, Vodafone,
?Aperture, FinalCutPro, iWork 09

Uživatelský avatar
rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
Příspěvky: 19263
Registrován: pát pro 14, 2007 12:37 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: mám niekde
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od rony »

Ako ovladat z klavesnice nasledujuci dialog. NESMIERNE ma to irituje :-)

Obrázek
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra
Příspěvky: 3018
Registrován: pát led 11, 2008 9:21 pm
Verze iOS: iOS 8
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od toncek »

No tak to by mě taky zajímalo. :) Tabulátor nebo šipka nezabírá..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Rumsound
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 222
Registrován: ned kvě 04, 2008 4:59 pm
Verze iOS: iOS 6
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Rumsound »

Tabulator a pak mezernik :wink:
iPhone 4 16GB iOS 6.1 no JB
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.2 no JB
iPhone 1st Gen 8GB fw3.1.3 - JB by Pwnage Tool
iPad2 16GB wifi iOS 6.1 no JB
MacPro 2xQuadCore 2,4 GHz - 18GB RAM, OSX 10.8.2
MacBookPro 13, Mid 2012, OSX 10.8.2

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra
Příspěvky: 3018
Registrován: pát led 11, 2008 9:21 pm
Verze iOS: iOS 8
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od toncek »

Díky, ale toto mi funguje pouze, v koši. U jiných dialogů, kde je na výběr ze dvou možností, se tabulátorem na tu druhou nepřepnu.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Uživatelský avatar
rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
Příspěvky: 19263
Registrován: pát pro 14, 2007 12:37 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: mám niekde
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od rony »

VYSKUSAJTE si to prosim. NEFUNGUJE TO.

Je to napriklad ked chcete mazat zo sietovych zloziek, OS X upozorni, ze nemoze to ist do kosa a maze okamzite. Tento dialog ma VYTACA neuveritelne. Bud ho dat prec a nech si to presuva do kosa alebo ja uz neviem :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Rumsound
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 222
Registrován: ned kvě 04, 2008 4:59 pm
Verze iOS: iOS 6
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Rumsound »

No mne to proste funguje PRAVE na sitovych slozkach...jeste zkuste predtim nastavit pohyb tabulatorem pres vsechny ovladaci prvky (shortcut je CTRL+F7), jinak je to v System Preferences->Keyboard->Keyboard&Text Input a pak dole All controls...good luck :)

EDIT: Toncek> Enter potvrzuje default (modre) tlacitko, mezernik pak modre oramovane...v nekterych dialogach staci dat pouze mezernik, protoze "neaktivni" tlacitko uz ma zamodreny okraj, ale u tohoto, co popisoval Rony je treba se na nej tabulatorem dostat...a toho se docili aktivaci ctrl+f7
iPhone 4 16GB iOS 6.1 no JB
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.2 no JB
iPhone 1st Gen 8GB fw3.1.3 - JB by Pwnage Tool
iPad2 16GB wifi iOS 6.1 no JB
MacPro 2xQuadCore 2,4 GHz - 18GB RAM, OSX 10.8.2
MacBookPro 13, Mid 2012, OSX 10.8.2

Uživatelský avatar
rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
Příspěvky: 19263
Registrován: pát pro 14, 2007 12:37 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: mám niekde
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od rony »

Ctrl-F7 focus nasunie na tlacitko, zacne pulzovat a je mozne ho aktivovat z klavesnice. Potialto je to dobre az na fakt, ze som dufal v moznost aktivovat to jednou kombinaciou :) dakujem za riesenie :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Rumsound
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 222
Registrován: ned kvě 04, 2008 4:59 pm
Verze iOS: iOS 6
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Rumsound »

Rado se stalo :) Kazdopadne CTRL+F7 staci dat jednou a pak uz to funguje s tabulatorem...takze jsou to pravda dve klavesy (tab a space), ale imho porad o kousek lepsi, nezli klikat krysou, taky nejsem mysofil :D
iPhone 4 16GB iOS 6.1 no JB
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.2 no JB
iPhone 1st Gen 8GB fw3.1.3 - JB by Pwnage Tool
iPad2 16GB wifi iOS 6.1 no JB
MacPro 2xQuadCore 2,4 GHz - 18GB RAM, OSX 10.8.2
MacBookPro 13, Mid 2012, OSX 10.8.2

Uživatelský avatar
rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
Příspěvky: 19263
Registrován: pát pro 14, 2007 12:37 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: mám niekde
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od rony »

Aha! uz som to pochopil, to Ctrl-F7 je globalny prepinac. Ja som uvazoval k comu je to dobre prvy den, co som kupil mac mini. Diky moc!
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra
Příspěvky: 3018
Registrován: pát led 11, 2008 9:21 pm
Verze iOS: iOS 8
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od toncek »

A super, už jsem to pochopil i já :arrow: crtl + f7 zabralo. Konečně lze tab + mezerník používat i u jiných dialogů s více možnostmi volby. Tisíckrát dík, o této možnosti jsem neměl tušení :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Rumsound
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 222
Registrován: ned kvě 04, 2008 4:59 pm
Verze iOS: iOS 6
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Rumsound »

Velmi rado se stalo, panove :) Shortcutum zdar!!!! :D
iPhone 4 16GB iOS 6.1 no JB
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.2 no JB
iPhone 1st Gen 8GB fw3.1.3 - JB by Pwnage Tool
iPad2 16GB wifi iOS 6.1 no JB
MacPro 2xQuadCore 2,4 GHz - 18GB RAM, OSX 10.8.2
MacBookPro 13, Mid 2012, OSX 10.8.2

Julek
Administrator
Administrator
Příspěvky: 9838
Registrován: pát říj 12, 2007 9:32 pm
Verze iOS: iOS 12
Jailbreak: ne
Bydliště: Údlice
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Julek »

HA super, díky, pouze jsem tiše vyčkával v této diskuzi jak to dopadne 8)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.


Obrázek

ls8
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
Příspěvky: 11456
Registrován: pát črc 11, 2008 6:52 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: CZ

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od ls8 »

Wow, proc jsem tohle nevedel driv? Obrázek
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Monix
Host
Host
Příspěvky: 59
Registrován: ned led 06, 2008 12:23 am
Verze iOS: iOS 4
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Monix »

pro to, abych odbouchla bez najeti mysi treba Delete nebo Replace nebo Neukládat a dalsi (viz prilozene obrazky) pouzivam tyto klavesove zkratky:
pro Delete Jabko + D,
pro Replace Jabko + R
pro Neukládat Jabko + N

z cehoz vyplyva, ze vzdy pouziju zacatecni pismeno toho butonu, ktery chci odbouchnout (v pripade Cancel/Zrušit je to jiste Jabko + . )

Uživatelský avatar
rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
Příspěvky: 19263
Registrován: pát pro 14, 2007 12:37 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: mám niekde
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od rony »

monix, to som skusal predtym ako som si prepol ten prepinac, co mi poradili :) funguje to az teraz :) aj tebe dik :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Martyn
iPhone expert
iPhone expert
Příspěvky: 986
Registrován: pon lis 24, 2008 2:21 pm
Verze iOS: iOS 3
Jailbreak: ano

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Martyn »

http://support.apple.com/kb/HT1343 ... tady je toho tolik, že jsem si z toho vybral a zapamatoval asi 15 zkratek - víc nevyužiju... ale někomu by se to možná mohlo hodit (- anglicky snad umíte) :wink:
MacBook Pro (2008)

john
iPhone expert
iPhone expert
Příspěvky: 3044
Registrován: sob úno 13, 2010 1:51 pm
Verze iOS: iOS 6
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od john »

je to možná otrošku OT, ale nechci zakládat nové téma a vy si toho určitě všimnete, u každýho prohlížeče je F5 jako refresh(prostě jako aktualizace stránky), jenže jsme tedka začel používat safari a tam to jaksi nejde, je to jiná zkratka, nebo si to někde můžu nastavit? Díky.
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB

Martyn
iPhone expert
iPhone expert
Příspěvky: 986
Registrován: pon lis 24, 2008 2:21 pm
Verze iOS: iOS 3
Jailbreak: ano

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Martyn »

A nešla by udělat vlastní zkratka podle totohle návodu? Ale jinak na refresh funguje CMD+R :wink:
MacBook Pro (2008)

john
iPhone expert
iPhone expert
Příspěvky: 3044
Registrován: sob úno 13, 2010 1:51 pm
Verze iOS: iOS 6
Jailbreak: ne

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od john »

super! díky Martine, bude bohatě stačit CMD+R :)
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB

Masorad

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Masorad »

Mam problem a urcite to vyriesi klavesova skratka. Mam externy monitor, ktoreho plocha je nad hlavnou plochou (kvoli setreniu miestom na stole som dal externy monitor nad moj imac).
Potreboval by som vediet ako sa da presunut okno pripadne aplikacia klavesovou skratkou z jednej plochy na druhu (primarne z hlavnej na tu hornu)
Nie len ze by som to niekedy rad vyuzil ale presunul som si adium kontakt list z horneho monitoru na spodny a naspat uz to nejde kvoli hornej liste, ktora v podstate rozdeluje plochy.
Tento problem je len pri adiu a neviem ako na to :D

Uživatelský avatar
rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
Příspěvky: 19263
Registrován: pát pro 14, 2007 12:37 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: mám niekde
Kontaktovat uživatele:

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od rony »

docasne si zmenit plochy vedla seba? nebude problem v tom, ze mas zobrazenie Adium prepnute "bez" hlavickoveho pruhu? prepni ho, premiestni contactlist Adium a potom zasa zapni na svoj oblubeny.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Masorad

Re: Klavesove skratky -rychla praca s klavesnicou

Příspěvek od Masorad »

Na to premiestnenie monitorov vedla seba uz som na to prisiel. A dalej som prisiel na to, ze asi taka skratka neexistuje :(
Jo adium pouzivam bez hlavicky, to bude tym.
Kazdopadne diky.

Odpovědět