Tak abych taky přispěl se svou troškou do mlýna...
Koupil jsem si v Tescu Techniku CR-207. Pěkný jednoduchý dizajn, je to takové maličké. V podstatě radiobudík s iPod dockem. Dálkové ovládání, všechno bezva. Ale kupodivu.... taky nenabíjí.

Nejlepší je, že jsem si to už hezky "vytunil", udělal plynulou regulaci podsvícení, časové přepínání výstupů sluchátka-repro (abych večer usínal s rádiem v sluchátkách a ráno mě vzbudil zvuk z repráků). Prostě jsem si s tím vyhrál.
A to ještě než jsem měl iPhone. Pak ho celej natěšenej šoupnu do docku... a ono to nenabíjí. Bych s tím fláknul...
Když se podívám dovnitř tak vidím, že z desky s hlavní elektronikou vede pět drátků k desce (plošňáku) s dock konektorem. Popsaný jsou následovně, zleva-doprava.
1. IPOD-LIN
2. USB-LIN
3. GND
4. USB-RIN
5. IPOD-RIN
Mezi GND - IPOD-LIN a GND - IPOD-RIN jsem naměřil shodně 2,8V.
Když jsem šel ještě víc do hloubky a podíval se přímo na desku s dock konektorem, vedou tam ještě dva drátky, popsané jako "IPOD-DET" (nejspíš detekce) a dva drátky s popisem "IPOD 12V. Na kterých lze ovšem naměřit 14,7V

A pak je tam integráč, pár SMDček a dock konektor. Tady bohužel moje chabé vědomosti i bastlířské pokusy končí. Celej dock si můžu vystavit na popelnici, protože bez nabíjení to je pro mě jaksi o ničem.
Takže asi tak. Kdyby to někdo vyřešil,nejlépe softwarově v iPhonu, poslal bych mu flašku finský.