Na woknech jsem bezvýhradně používal Operu. Se kterou jsem začal i na macu. Snažím se pomalu přeučit na safari (je opravdu rychlejší). Ale nevím zda mi některé věci nebudou chybět. Další fičury z opery možná má, jen asi neznám tu správnou zkratku.
Jinak když je to o browserech, tak jak v Safari změním vyhledávač z google.com na google.cz?
Safari -> Preference tam mas Homa page. A pokial chces aby Ti v google hladalo cesky tak to nastavis na stranke google priamo. Kliknes na Nstavenia a tam si zvolis jazyk.
iPhone XS white iOS 13.x, iPhone #1 3.1.3 Orange MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM Čítajte pravidlá fóra!
Mam posledni mesic s Firefoxem mensi, vetsi problem. Obcas mi nejde stahovat z direktnich odkazu. Tedy napr. kdyz na nejake strance zmacknu link na stahnuti, tak se jen otevre prazdna stranka a nic se nedeje. V dolni liste je napsane, ze se Firefox snazi odkaz otevrit, ale nikdy ho neotevre. Kdyz se vratim na stranku s odkazem a dam Save Link as, tak FF soubor bez problem najde a stahne. Stava se to jenom u odkazu, ktere primo odkazuji na dany soubor, tedy kdyz jdou ulozit metodou Save as. Napr. z Rapidshare, titulky.com lze stahovat bez problemu, protoze odkazy neodkazuji primo na soubory. Netusil jsem, ze muze byt tak tezke popsat takhle jednoduchy problem. Ale ty co se s tim setkali urcite budou vedet o cem mluvim. Predem dekuji za rady.
Na desktopu Operu, na ntb bez mysi se bohuzel Opera ovladat neda (pouzivam skoro na vse gesta mysi), takze zustavam u Safari. Jedine co mi u nej chybi je moznost definovat pres klicove slova vyhledavace (př. do radku s web adresou napisi: "m bucovice" a otevrou se mi http://www.mapy.cz s nalezenym mestem Bucovice (a analogicky pro seznam, imdb, google atd...)
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K
Definovat přes klíčové slova vyhledávače v Safari lze. Potřebuješ doplněk glims a potom v jeho nastavení v menu search engines si nastavíš příslušné klíčové slovo pro daný vyhledávač.
sakra, o Glims jsem cetl, prosel jsem si co umi, ale tuhle funkci jsem v popisu nenasel, takze jsem jej ani nezkousel nainstalovat. Jestli to bude fungovat, tak moc diky. Usetri mi to hodne casu
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K
ja používam len safari . Včera či kedy vyšla nová beta verzia Operi . Na stránkach mali popísané že je to najrýchlejší prehliadač pre mac. tak som ju testol . Flashové a javové stránky načíta síce veľmi rýchlo ale naopak s normálnymi Html stránkami to má problém. ani celkove sa mi nepáči to prevedenie takže zostávam verný safari