3g a repraky

Odpovědět
evlo

3g a repraky

Příspěvek od evlo »

Docela by me zajimalo jaktoze v kdyz mam signal 3g tak repraky nedelaj takove ty hnusne pazvuky, kdyztu u 2g jo? Docela nechapu, proc uz neni 3g vsude, protoze oproti 2g ma jenom vyhody, alespon co zatim ja pozoruju.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: 3g a repraky

Příspěvek od Beavers »

Co je to podle tebe 3G a 2G? Nějak jsem tvůj příspěvek nepobral.

evlo

Příspěvek od evlo »

No proste kdyz je clovek normalne pripojen na GSM tak repraky delaj ty pazvuky pri sms, gprs atd. kdezto pri pripojeni umts hsdpa(nebo tak nak) ne.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Upřesním: nikoli repráky, ale reprák, jeden. Aby nedošlo k omylu. To vpravo je mikrofon. A nevysvětlil jsi, co to je 2G.

Carabei
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Carabei »

ja doufam ze jsem to pochopil, pro beaverse, delaji to urcite oba repraky, jde tu treba o repraky od pocitace, hifi veze ci neceho podobneho.

jde o to ze krome toho ze gsm a umts pracuji na jine frekvenci, tak struktura signalu je rozdilna, gsm tedy i gprs a edge pracuji na tdma a umts zase na cdma, coz je shodou okolnosti taky duvod proc si na gsm pri volani nezadatujes a na umts jo. presneji jsem zatim duvod nehledal, mozna se tu najde nekdo kdo vi vic. jinak taky duvod proc umts neni vsude je prozaicky, vsude je gsm a vystavba umts je docela nakladna, neni to jen softwareova zalezitost ale nove anteny apod a to uz se docela prodrazi, takze proc to stavet nekde kde se provozem umts ani nezaplati?

jinak jednu nevyhodu umts ma, je energeticky narocnejsi i za normalniho provozu bez videohovoru
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

Odpovědět