Offline maps

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Re: Offline maps

Příspěvek od sony123 »

Moonlight píše:Caute.
Ak ste presli na firmware 2.2 tak Vam povodne offlinemaps nebudu fungovat.
Diskusia o tom je tu http://code.google.com/p/iphoneofflinem ... tail?id=30
Aby Vam Offlinemapy isli staci aby ste povodne mapy ktore ste vlozili do zlozky /var/mobile/Media/Maps ,prerobili v PC cez tento konvertor: http://code.google.com/p/iphoneofflinem ... tail?id=30
Potom ich znovu vlozte do zlozky /var/mobile/Media/Maps (ja som ich vkladal do zlozky Maps v zlozke v ktorej bola nova prerobena mapa a aj zlozka com.apple.maps.plist ktora vznikla este pri povodnom prerabani mapy cez soft GoogleMapsDownloader ktoru som pouzival na firmware 2.2)

Dufam ze Vam to pomoze.

Prerobil som pôvodné mapy a nakopýroval som ich do /var/mobile/Media/Maps a zapol som Ofline maps a tam s ami to zobrazilo,tak som na to klikol a vyskočilo mi: Processing Route a tam môžem kliknúť na Cancel alebo na Copy.Keď kliknem na cancel,tak sa to zruší a keď na copy tak to sekne,nechcal som to aj 5 minút a nič.Tak to potom vypnem dlhým držaním Home tlačítka.
Ako to zapem?NEtreba tam ešte niečo spraviť?Lebo keď som mal fw 2.1 tak mi to vždy vyhodilo 3 možnosti,myslím,že Cancel,Copy,Link a tým link sa to zaplo,ale teras to tam nemám.

Weithfisto

Příspěvek od Weithfisto »

nema prosim nekdo mapu ceska ?? vcelku by se me to siklo a s timhle moc neumim :( Budu rad za kazou informaci, a pokud jsem dobrec etl tohle tema tak to umi i GPS navigovat ? A s jakou obnovovaci frekvenci se mapy aktualizuji aby ukazali presnou polohu.

Diky moc

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Dal som si do iPhonu offline mapy,ale aj tak ma nelokalizuje GPS,to isté robolo aj na fw 2.1.
Lokalizuje ma,ale iba ak som pripojený na internet.
NEmohli by ste niekto vyskúšať či Vás lokalizuje GPS a vytiahnutou SIM kartou?
Ďakujem.

BlazingUFO
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od BlazingUFO »

stiahni si gps ali z appstore, to ti aktivuje gps-ko a potom ked zapnes mapy ta najde aj offline, overeny postup sam to pouzivam, iba musis pockat kym ta najde gps ali, to poznas podla toho ze budu vsetky tri okienka plne, o akych okienkach hovorim zistis ked to nainstalujes
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Vyskúšal som to,ale nejde to,ani tá aplikácia nezachytí GPS signál,ale asi pred troma dňami som skúšal len tak a lokalizovalo ma GPS aj bez internetu mi ukázalo polohu na offline mapách.

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Maximus-CZ »

Mě to funguje OK:-) mám tam svý město a pár vesnic okolo, a i když sem offline, tak se to príma hned načte:-) stačí jet podle toho návodu, a nakonci akorát updatnout mapy z V4 na V5 (pro FW 2.2) a nahrát tam soubor, co má na stránkách.... :-) ale na FW 2.2 se to dá v poho rozjet:-)
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Aký súbor,kde nahrať?
Mslíš offline mapy?
Mne idú ok,ale iba prezerať,keď chcem nájsť mojupolohu tak mi ju nenájde,iba niekedy,ale to ozaj málo kedy asi raz alebo dvakrát bez pomoci internetu ma to našlo,takže sa na to nedá spolahnúť.Napíše,že sa ma nepodarilo lokalzovať...

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

no já udělal vš podle toho návodu a nešlo to, tak sem si o tom něco přečet, updatnul pak mapy, a nahrál tam 1 extrasoubor, a od tý doby když pustim maps, tak mi to hned načte město, (prostě z cashe) a Lokalizace je vždy OK, dokonce mě to najde GPSkou i pod střechou před PC... :twisted:
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

A to ako?
Pls pošli mi ten súbor,a napíš kde ho mám nakopýrovať,lebo,ja som mal najskôr offline maps na fw2.1 (robil som to podla návodu a mapy išli,ale nie lokalizácia) teras som prerobil mapy cez cen program,aby išli na fw 2.2 a idú,ale nelokaluzuje mi to polohu,tak mi pls daj ten súbor.
Diky.

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

a bez Offline maps tě to normálně lokalizuje? mám pocit, že do Lokalizace Offline maps vůbec nezasahují, a tudíž to nebude ten problém .. když to zkoušíš, máš volný pohled na oblohu a krapet do všech stran? abys nestál nějak stínenej panelákem, bo něco...

jinak co jsem pochopil, OfflineMaps fungují tak, že danou stáhlou mapu "narvou" do Cash paměti applikace Maps, a když Maps spustíte, tak si akorát myslí, že ty mapy právě stáhnul, že je má ještě v Cashi, a tak je načte odtaď, místo aby je natahal z netu... jak prosté
iP 4 Konečně doma!!

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Jasné,že som na volnom preistranstve a skúšam to aj 20 minút a nič.
Offline mapy mi udú v pohode,akurát ma nelokalizuje.Pozeral som aj na nete a toto robí vela luďom,kopu luďom to začalo robiť,keď prešli na fw 2.2 a niektorým aj keď prešli na 2.1.
Všetko som robil podla návoda,no rperobil som tie mapy čo som mal na fw 2.1 v tom konvertore,aby išli na fw 2.2 a aj idú.
To čo si mi poslal ten link code.google.com/p/iphoneofflinemap ,tak tam som nikde nejašiel žiasny súbor V4 a V5 či čo.To tak treba?LEbo mne tie mapy idú,len nelokalizuje moju polohu.

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

no o tom, že to dělá více lidem nic nevím... a po restartu telefonu, když nepustíš Offline maps (nebo po jeho odinstalaci) tě samotná applikace Maps lokalizuje?

jinak si , když se chceš lokalizovat, připojen na síť? myslím operátora, T-mobile at ... nejdřív to lokalizuje podle toho, a pka až naběhne GPS tak to spustí ji.. nevím, jestli v tom nemůže být chyba, i když tomu moc nevěřim, ale zkusit se má všechno
iP 4 Konečně doma!!

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Áno,mám signál na operátora,ale nemám zapnutý internet,ale niekedy my to neukáže ani ten veľký kruh čo ukáže od operátora.
Ale zistil som,že keď sa pripojím na wifi,tak ma to väčšinou hneď nájde.

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

zvláštní, Wifi síť nemá s lokalizací pranic společného .. zkusil bych Restore
iP 4 Konečně doma!!

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Som to skúšal na fw 2.0.1,2.1,2.2.
A nejde to.

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

tu app nebo ten restore?
iP 4 Konečně doma!!

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Restore aj aplikácie a asi všetko čo sú na GPS bez netu.
Ešte som zistil,že ešte na starom fw 2.0.1 (neviem isto či tento) sa ma to pokaždé keď som niečo odfotil pýtalo či chcem povoliť zistenie polohy a teras sa ma to opýta asi tak na každej desiatej fotke.

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

a máš v Settings povolený Location Services? .. jinak fakt už netušim, čim by to bylo... nepoužíváš Turbosim?
iP 4 Konečně doma!!

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Jasné,že to mám zapnuté.
Používam nrmálnu SIM kartu,ale dal som si vypnúť internet,ale to je asi jedno.

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

internet to nepotřebuje.. proto to sou offlinemaps

zkus odinstalovat offlinemaps, a jestli tě pak samotná maps najdou

todle přece musíme rozchodit :evil:

EDIT: přesně 111 příspěvek :mrgreen:
iP 4 Konečně doma!!

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Ale mne nejdú ani ostatné apps čo potrebujú GPS.

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

ach ták .. no tak to bych zkusil Restore, a pokud nepomůže -> reklamace, ptž na 99,9% bude problém s GPS čipem, nebo jeho připojení na desku
iP 4 Konečně doma!!

pojik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pojik »

a nemůže to být že v tom místě kde si není signál skus to někde jinde

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

pokud má výhledna oblohu, tak je signál všude ... když půjdeš někam mezi paneláky, taky tě to najde, ale s nepřesností.. mě to dokonce s relativně malou odchylkou najde i když sedim doma pod střechou

btw, Signál je všude, kam se dostane .. po celym světě, pokud není stíněn (například v Amazonských pralesích, kde koruny stromů nepropustí sig atd)
iP 4 Konečně doma!!

pojik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pojik »

Tak jestli dotyčný sedí doma v panelaku v sídlišti tak by mohl být horší

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Šak píšem,že to skúšam všade,jasné,že to nepôjde vnútri.Mne sa zdá,že na starom fw mi to šlapalo lepšie aj na fw 2.1 ale na fw 2.2 to skoro nejde.
Ono mi to ide niekedy alebo málo kedy a väčšinou s pripojením na net.
Bez netu ma to lokoalizovalo asi 2x po celú dobu čo mám iPhone.
Zdá sa mi,čím novší fw tým to menej ide.Hladal som aj na nete a zistil som,že to blbne kopu luďom a hlavne,keď prejdú na nový fw.

EDIT:
Už som na to prišiel.
Vyskúšal som inú SIM kartu a GPS ma skoro hneď lokalizovalo.
M8m deaktivovaný internet na SIM karte od operátora,mohlo to byť tým,že mi nešlo GPS?

allwarez

Příspěvek od allwarez »

Zdar vsem,

zkousim si vyrobit offline mapu pro Prahu, testovaci a po uspesnem stazeni pres GlobalMapDownload se mi to nedari zkonvertovat na v5 pro fw 2.2. Skoncim na hlasce viz. obr.

tusi nekdo co delam spatne?

Dik za pomoc.

allwarez

Příspěvek od allwarez »

Necituj prispevok ked na neho odpovedas! Precitaj si pravidla fora. Nabuduce mazem takyto prispevok. lock.Paly

Eee uz to mam, uz to funguje, zavada mezi zidli a klavesnici.

Temu odomykam na ziadost uzivatelov. Upozornujem drzte sa temy a spravajte sa tu podla pravidiel fora! dodo

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Skúšali ste niekto či idú offline maps bez SIM karty?Lebo mne na mojej SIM karte nejde žiadna aplikácia čo potrebuje GPS(neviem ako je to možné),lebo keĎ som prehodil SIM kartu,tak to všetko začalo vpohode fungovať(lokalizácia) a keď som dal naspäť moju SIM kartu,tak to zase nejde.

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

no, já nevim, jestli bys do toho šel, ale jáí sem si neblokoval internet u operátora, já si prostě přes Bossprefs vypnul 3G a edge, a funguje mi to v pohdě .. možná když si net u op zapneš, a vypneš si ho v mobilu, bude to lepší
iP 4 Konečně doma!!

neeoo
Host
Host

Příspěvek od neeoo »

Zdravim vie mi niekto povedat preco sa nedaju mapy prerobit pre fw 2.2 cez Mapv4v5Converter. Mapy som stiahol podla jedneho navudu tu na fore cez global map download tool, ale vysie uvedene program no konvertovanie ich vobec nevidi. VDAKA.

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

když mapu ukládáš, respektive si v tom programu, co je stahuje volíš, kam je uložíš, zvolíš, že je chceš ve formátu pro iPhone? defaultně je tam něco jinýho.. pokud to neuděláš, tak se uloží pod jiným formátem, a converter je neuvidí .. druhá možnost, že máš mapy uložený jinde, než konverter hledá, ale tak hloupej asi nejsi že?
iP 4 Konečně doma!!

SKMilanko

Příspěvek od SKMilanko »

neviem, či to tu už je, ale na ukladanie máp je asi najlepši program xGPS na Cydii :wink:

Paly
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Paly »

Asi myslis toto vsak? viewtopic.php?f=1&t=14410
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Odpovědět