Čeština do iPhone 1.1.3

Julek
Administrator
Administrator

Čeština do iPhone 1.1.3

Příspěvek od Julek »

Takže ti z Vás co mají 1.1.3 a instalovali CZ prosím zkušenosti sem ať s tím můžeme začít opět pracovat... díky

.
Naposledy upravil(a) Julek dne pát led 25, 2008 11:52 am, celkem upraveno 1 x.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

crusader
Starý pes fóra :)

Příspěvek od crusader »

Chtělo by to, aby někdo hned po update stáhnul ještě syrové anglické soubory před aplikací češtiny. Chyby se potom hledají snáz.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

to crusader Dobrý nápad !

Nevím jak moc začínáme na novo s CZ uvidíme podle stringů.
Rozdělil jsem diskuzi o CZ protože je už docela velká.

Takže sem příspěvky o CZ pro fw 1.1.3

Ať se v tom za měsíc vyznáme.

Ve staré diskuzi diskutujme pouze o 1.1.2 a níže...
http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?t=7

.

Obrázek

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

jj, souhlasim s tim. Jestli bude cas, udelam dneska update na 1.1.3 a zaroven bych tedy udelal zalohu sirovych dat. Navrhuji rovnou zacit pracovat na verzi, ktera zachova anglictinu a prepise (navrh) Italstinu. Ta mi prijde mene vyuzitelna. Francoustinu by mozna nekdo mohl chtit vyuzivat. Ale je to jedno.

Co vy na to? Pak to asi bude chtit projet soubor po souboru a zkontrolovat kolik je tam novych stringu. Uvazuji o tom to skutecne prepsat cele. Tedy fakt si s tim vyhrat, protoze puvodni soubory z 1.0.2 budou dost odlisne. Tedy vzit originalni soubor z 1.1.3 a rucne polozku po polozce kopirovat ze stare cestiny. Kdyz budou stejne, zkopirovat.

Dotaz - neni zde nekdo sikovny kdo dokaze vytvorit makro, ktere ty dva soubory porovna a vyhodi rozdily? Tedy porovna nas pocesteny soubor s originalnim? Jedna se o klice <key>. Makro, ktere srovna a pokud nalezne stejny KEY v cestine i originalu, prepise z cestiny na original. Nasledne vypise, ktere KEY nebyly nalezeny. Ty bychom dodelali rucne.
iPhone 3Gs 32GB + HTC Tatoo (Android)

crusader

Příspěvek od crusader »

Tak prosím potom ty origo soubory nahraj někam na stažení s můžeme si to nějak po částech rozdělit.

Jinak já rozdíly hledám klasicky v excelu přes fci svyhledat.

Wamer

Příspěvek od Wamer »

Žádné makro není potřeba, mnoho programů umí rozeznat rozdíly v textových souborech jako Excel jak už bylo řečeno. Btw, rád se na překladu budu podílet :)

A chci se zeptat proč to dáváte pod "labelem" FR nebo IT? Proč ne normalně CZ (Čeština)?

Láďa

Příspěvek od Láďa »

Jenom dotaz navíc, co použít na postupné překlady nějaký systém pro sdílení verzí? Když jsem tak četl návod, tak mi přišlo, že Subversion na to musí být přímo luxusní oproti postupným uploadům přeložených verzí.

Wamer

Příspěvek od Wamer »

Myslim že na takovou kravinku to je zbytečný. Spíš bych založil projekt na sourceforge.net nebo na code.google.com nebo jak je ta adresa.

Láďa

Příspěvek od Láďa »

Myslíš Sourceforge, který používá CVS a Google Code, který používá Subversion? ;-)

Wamer

Příspěvek od Wamer »

Mno jo, ale jako samotnout aplikaci subversion je blbost pouzivat jen pro tohle.

Láďa

Příspěvek od Láďa »

Jo? A proč? :-) Já vím že když na jednom dokumentu pracují dva lidi, tak už to vede k chybám a ve více lidech je to teprve peklo. Ale nechám na vás, sám se překladu neúčastním a tohle mě napadlo jako způsob, jak si ušetřit práci.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Po dlouhém chatu Ládi a Wamera napíšu něco konkrétního.
Nevydžel jsem ( promiň Crusadere ) a cz si přeinstaloval. Kalendář mi zůstal český po updatu. Jinak na první, druhý, třetí pohled se cz nezměnila, uvidíme až najdu nějaké chyby, dám sem vědět.

.

Obrázek

Wamer

Příspěvek od Wamer »

Hehe, jenže mě to připadá úplně zbytečný, radši bych to prostě dal na SF nrbo GC a hotovo, navíc je to veřejný a na googlu dobře vyhledatelný.

crusader

Příspěvek od crusader »

Julek píše:Po dlouhém chatu Ládi a Wamera napíšu něco konkrétního.
Nevydžel jsem ( promiň Crusadere ) a cz si přeinstaloval. Kalendář mi zůstal český po updatu. Jinak na první, druhý, třetí pohled se cz nezměnila, uvidíme až najdu nějaké chyby, dám sem vědět.
.

Lumpe nedočkavej :D Snad se najde někdo, kdo bude mít aspoň trochu trpělivosti a než si iPhona počeští, tak stáhne origo soubory :)

Láďa

Příspěvek od Láďa »

Wamer píše:Hehe, jenže mě to připadá úplně zbytečný, radši bych to prostě dal na SF nrbo GC a hotovo, navíc je to veřejný a na googlu dobře vyhledatelný.

Ok, nevím jakým způsobem překlad probíhá, takže se do toho nebudu plést. A btw. Subversion na Google Code je taky veřejný a vyhledávač ho samozřejmě taky indexuje ;-)

Všem ostatním sorry za off-topic a klidně ho smažte.

Wamer

Příspěvek od Wamer »

Mno protože to vyloženě už je Google Code a ne jen samostatna subversion.
A sorry za to OT :)

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Takže, pokud jste ve springboardu, a přijde sms, jsou tam jiné stringy.

.

Obrázek

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Chystam se na update a pak urcite tu zalohu cisteho FW1.1.3 udelam a nekam ji upnu.

Subversion? Videl, nainstaloval, nepochopil, odinstaloval. Tolik k teto zalezitosti. :) Ale rad se necham poucit.

Prepisujeme jiny jazyk, jelikoz nevime jak pridat novy jazyk CESTINA do toho installeru a co upravit v systemu aby akceptoval novy jazyk. Ale pokud nekdo z vas vi jak na to, sem s tim a muzeme udelat uplne novy jazyk. Pokud ne, tak zeditujeme nejaky existujici, jako napriklad tu francoustinu ci italstinu. V puvodni verzi je prepsana anglictina.

papaya

orig 1.1.3. soubory

Příspěvek od papaya »

zdarec, posilam "panensky cisty :oops:" orig. soubory z v.1.1.3, odkaz zde:
http://rapidshare.com/files/86684199/ZALOHA_1.1.3.ZIP.html

crusader

Příspěvek od crusader »

super, a může se začít :)

crusader

Příspěvek od crusader »

Tak jsem zkusil porovnávací metodou v excelu přeložit zatím jen aplikaci Mapy, můžete někdo zde soubor zkusit stáhnout, rozbalit a zkopírovat do maps.app/English.lproj a dát mi vědět, zda to běhá v pořádku?

skullik
Host
Host

Příspěvek od skullik »

potvrzuji funkčnost :wink:

crusader

Příspěvek od crusader »

Tak super. Momentálně dělám na překladu aplikací, tak pokud se někdo chcete přidat, začněte někde v systému a napište co děláte, aby jsme se zbytečně neduplikovali.

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Prave jsem sem chtel hodit tu zalohu a koukam ze jsem byl predbehnut. :)

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

Jo, to je rozumne, dat kazdy vedet co dela za preklad. A nedavat sem kousky, ale potom to dat dohromady do prvni opravene verze pro FW 1.1.3.

Ja jeste cestinu neinstaloval a uvazuji jestli mam zkusit tu francouzskou verzi . Na ktere potom budeme delat at to zbytecne nemusim presouvat vsechno rucne.

szoustal
Host
Host

Příspěvek od szoustal »

Když francouzskou, tak tam dej tuto z diskuze o češtině na 1.1.2 akorát tam přehrej Localizable v aplikaci Maps.app French.Iproj tou od crusadera (2crusader: funguje a je to perfektní).
viz:
Tady je naposledy upravená čeština se zachováním angličtiny. Nutno překopírovat v TotalCommanderu,nebo podobném správci. V angličtině je vše anglicky a v češtině vše česky (pokud byste na něco přišli, dejte vědět) mimo názvů klávesnic v mezinárodním nastavení a v nastavení iPod je to nastavení TV. Takže, pokud byste někdo věděl, kterým stringem to spravit, dejte vědět.

24.1.2008

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/225 ... .26KB.html
Naposledy upravil(a) szoustal dne sob led 26, 2008 10:08 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 3GS 32G FW 3.1.2, Nokia 6303

szoustal
Host
Host

Příspěvek od szoustal »

Tak jsem tam hodil tu francouzskou a v pohodě. Víceméně skoro stejné jako na 1.1.2, což je paráda

crusader

Příspěvek od crusader »

Já dělám překlad klasicky do ENG složky. Kdo bude chtít, tak si to potom v commanderu přejmenuje a překopčí kam bude chtít.

Moren
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Moren »

OK. Takze zde je aktualni startovaci cara.

Pripraveny instalator cestiny do FW 1.1.3. Po instalaci zustane zachovana anglictina a pribude v nabidce jazyku misto Francoustiny Cestina. Odzkouseno, je to funkcni. Alespon ja jsem nemusel zadne dalsi soubory kopirovat. Nainstalujete a jedete.

Jsou pouzity puvodni soubory z FW1.1.2, takze zadne novejsi opravy zde aplikovany nejsou.

Datum aktualizace 27.1.2008

DOWNLOAD
http://www.izera.cz/iPhoneCZ_FW1.1.3.zip

Kdo uz ma udelane nejake upravy, muze instalator aktualizovat a dat jej opet nekam na stazeni. Prosim ovsem do instalatoru dejte i adresar ZMENY a tam nakopirujte s adresarovou strukturou soubory, ktere menite pro snadnejsi aktualizaci tech co jiz maji cestinu aktualizovanou.

ert

Příspěvek od ert »

Dotaz - neni zde nekdo sikovny kdo dokaze vytvorit makro, ktere ty dva soubory porovna a vyhodi rozdily? Tedy porovna nas pocesteny soubor s originalnim? Jedna se o klice <key>. Makro, ktere srovna a pokud nalezne stejny KEY v cestine i originalu, prepise z cestiny na original. Nasledne vypise, ktere KEY nebyly nalezeny. Ty bychom dodelali rucne.

Umí to třeba http://voicecode.iit.nrc.ca/VCode_1_Doc ... bj=WinDiff

a podobný - jelikož WIN používám jen kvůli DOSU,tak už nevím přesně,ale většian umí vytvořit .diff obsahujíci všechny změny

K CZ - hlasoval bych za náhradu Italštiny,ale hlavně at ta nová je funkční instalátor

BW- Pro MAC musím furt za pomocí ftp lízt do každý složky,že?

szoustal
Host
Host

Příspěvek od szoustal »

[quote="Moren"]OK. Takze zde je aktualni startovaci cara.
Jsou pouzity puvodni soubory z FW1.1.2, takze zadne novejsi opravy zde aplikovany nejsou.
Datum aktualizace 27.1.2008
DOWNLOAD
http://www.izera.cz/iPhoneCZ_FW1.1.3.zip
quote]

Takže to je ta francouzština co jsem sem dával + opraveno Maps, nebo tam jsou ještě nějaké úpravy? V tom co jsem sem dával nebyl ještě přeložen string TV out v System\Library\PreferenceBundles\iPodSettings.bundle\French.lproj\
plus názvů v nastavení equalizéru. Jinak asi tam je vše, nebo jsem na to zatím nepřišel.
Naposledy upravil(a) szoustal dne ned led 27, 2008 10:59 am, celkem upraveno 1 x.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Já už mám CZ 1.1.2 v iPhone tak si udělám update jen maps..
Přidám do návodů... češtinu uploaduju ti na svůj server abychom jí měli 2x alespoň někde.

Morene dobrá práce :)

.

Obrázek

crusader

Příspěvek od crusader »

Takže dámy a pánové, zde jsou přeloženy všechny základní aplikace pro FW 1.1.3. Jsou přeložené pro přepsání ENG souborů, takže pro variantu nahrazení FR jazyka si budete muset adresáře English.lproj přejmenovat na French.lproj. Zatím tento balíček není formou instalátoru, takže musíte kopírovat. Instalátor se udělá až po kompletním překladu. Dejte mi vědět, jestli je v aplikacích vše korektně přeloženo (ale mělo by být, vycházel jsem z originálních souborů pro FW 1.1.3.) Já jsem stále na 1.1.2, takže nemohu vyzkoušet.

papaya

Příspěvek od papaya »

potvrzuji funkčnost s několika nedostatky:

V CZ od Szoustala http://www.izera.cz/iPhoneCZ_FW1.1.3.zip, (která přepisuje FR) chybí stringy v aplikaci Mapy pro hybridní zobrazení, připíchnutí špendlíku a zobrazení dopravy - pomohlo přepsání Morenovou verzí (nutno změnit En na FR)

Dále pak v nastavení zůstalo u přepínačů I/O namísto Zap/Vyp a CARRIER namísto Operátora, dále názvy melodií pro Novou SMS

...zbytek zdá se být OK
Naposledy upravil(a) papaya dne ned led 27, 2008 12:16 pm, celkem upraveno 3 x.

crusader

Příspěvek od crusader »

Tak teď nevím, jestli potvrzuješ funkčnost Morenovi nebo mé verze překladu. Tak až někdo vyzkoušíte, dejte vědět. Našel jsem tam dost nových věcí, tak mne zajímá, zda fungují a jsou přeložené (např vlastní nastavování hlasitosti alarmu a zvonění v preferencích).

papaya

Příspěvek od papaya »

crusader píše:Tak teď nevím, jestli potvrzuješ funkčnost Morenovi nebo mé verze překladu. Tak až někdo vyzkoušíte, dejte vědět. Našel jsem tam dost nových věcí, tak mne zajímá, zda fungují a jsou přeložené (např vlastní nastavování hlasitosti alarmu a zvonění v preferencích).

:roll: já to tušil, že v tom bude hokej...

jde o CZ staženou zde http://www.izera.cz/iPhoneCZ_FW1.1.3.zip

crusader

Příspěvek od crusader »

Tak to nic. Komplet přeložené aplikace jsou zde.

papaya

Příspěvek od papaya »

crusader píše:Tak to nic. Komplet přeložené aplikace jsou zde.

POTVRZUJI FUNKČNOST APLIKACÍ, JEN V NASTAVENÍ JEŠTĚ PÁR CHYBEK JE:

- v nastavení zůstalo u přepínačů I/O namísto Zap/Vyp a CARRIER namísto Operátora

- v nastavení iPodu není přeloženo nastavení TV

- v nastavení Safari není přeložen string Developer / Console

- v prohlížěči Safari při zobrazení Google.cz zůstávají francouzské popisy a odkazy (např. Recherche Google namísto Prohledat Google)

- vlastní nastavování hlasitosti alarmu a zvonění v preferencích už není, i když si myslím že v orig. souborech 1.1.3. bylo :(
Naposledy upravil(a) papaya dne ned led 27, 2008 12:47 pm, celkem upraveno 3 x.

crusader

Příspěvek od crusader »

I/O namísto ZAP/VYP je otázka překladu systémových stringů. Já zatím dělal jen aplikace ;) Ale díky za potvrzení funkčnosti.

papaya

Příspěvek od papaya »

crusader píše:I/O namísto ZAP/VYP je otázka překladu systémových stringů. Já zatím dělal jen aplikace ;) Ale díky za potvrzení funkčnosti.

OK, v tom případě se omlovám, asi jsem trošičku předběhl... :lol:

PS: doplnil jsem další mušky do předchozího příspěvku

Zamčeno