Navigace pro iPhone 3G - quo vadis Apple ?
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
-
- iPhone guru
Re: Navigace pro iPhone 3G - quo vadis Apple ?
Kdyz uz je to tady tak OT. Nebylo to s tim WM nahodou fake??
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví
iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7
Crossbiker> "Problem neni v aplikaci, ale kde sebrat mapy" - no, firma Sygic ty mapy prave ze ma, protoze dela navigace pro WM a Symbian mobily/PDA. Takze v tom bych problem nevidel.
-
- Starý pes fóra :)
mapy ma i tomtom a igo, v tom problem neni, dyt i sygic je jen takova mutace tomtoma
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
-
- Host
juramac: Prosim te, zkus si o tom nejdrive neco zjistit, nez neco placnes...
TomTom VLASTNI Tele Atlas.
TomTom VLASTNI Tele Atlas.
iPhone 3G 16GB od O2, fw 4.2.1, JB
iPhone 4 32GB od Vodafone, fw 6.0.1, nonJB
iPhone 5 64GB od Vodafone, fw 6.0.1, nonJB
iPhone 4 32GB od Vodafone, fw 6.0.1, nonJB
iPhone 5 64GB od Vodafone, fw 6.0.1, nonJB
Mně se zdá google maps celkem ucházející a osobně si myslím, že není navigace až tak důležitá. Byl bych radši, kdyby Apple umožnil Javu a Flash.
-
ted jsem stahl aplikaci xGPS, zatim vypada zajimave, ma vlastni mapmanager, ktery stahne z googlemaps potrebne mapy, ktere jsou pak k dispozici offline, zajimave reseni, odpoledne zkusim jak bude fungovat za jizdy.
tak co jak to vypada, a kde se da stahnout?
Zaujimava aplikacia - mozno stoji za zalozenie novej temy...
http://xgps.xwaves.net/
skusal som a funguje. Postrehy:
- princip cca. to iste ako google maps
- moznost stahovat mapy cez wifi a potom vyuzit v terene
- sipka ukazuje smer jazdy
- ukazovatel aktualnej rychlosti - presnost +/- 10km/h
- moznost natacania rotovania mapy
-....
som zvedavy na dalsi vyvoj
skusal som a funguje. Postrehy:
- princip cca. to iste ako google maps
- moznost stahovat mapy cez wifi a potom vyuzit v terene
- sipka ukazuje smer jazdy
- ukazovatel aktualnej rychlosti - presnost +/- 10km/h
- moznost natacania rotovania mapy
-....
som zvedavy na dalsi vyvoj

-
- Host
Saddako píše:Kdyz uz je to tady tak OT. Nebylo to s tim WM nahodou fake??
Kód: Vybrat vše
http://i-phone3g.cz/windows-mobile-na-iphone/2008/10/
iPhone 6
jj to xGPS vyzerá zaujímavo. Už len kôli tomu, že sa dá cez WiFi bezplatne natiahnuť mapy do iP a potom oflone používať v teréne.
-
- iPhone guru
tachos píše:Saddako píše:Kdyz uz je to tady tak OT. Nebylo to s tim WM nahodou fake??nevím možná to fake je!Kód: Vybrat vše
http://i-phone3g.cz/windows-mobile-na-iphone/2008/10/
http://smartmania.mobilmania.cz/index.p ... e&ide=1072
O tom, ze to je fake psali na vicero strankach.
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví
Juramac si proste neda pokoj, obzvlast prispevek po adminove varovani stoji za to
Jinak prirovnani motoru z trabanta v mercedesu se naopak krasne hodi na navigaci jaka v iphonu je. Kdyz maj jiny a horsi telefony dobrou navigaci neni duvod pro ji nemuze mit iphone, kdyz uz ma gps.
Tu aplikaci si urcite stahnu, uz jenom to nataceni je dost uzitecny. Nedavno jsme se s autem motali kolem Karlina v tech jednosmerkach a i s iphonem sme meli problem vjet do spravne ulice ve spravnem smeru.

Jinak prirovnani motoru z trabanta v mercedesu se naopak krasne hodi na navigaci jaka v iphonu je. Kdyz maj jiny a horsi telefony dobrou navigaci neni duvod pro ji nemuze mit iphone, kdyz uz ma gps.
Tu aplikaci si urcite stahnu, uz jenom to nataceni je dost uzitecny. Nedavno jsme se s autem motali kolem Karlina v tech jednosmerkach a i s iphonem sme meli problem vjet do spravne ulice ve spravnem smeru.
Kde si muzu stahnout app xgps? na cydii sem hledal a neni ani na appstore?
tak uz sem ji tam dostal, nemuze sem nekdo prosim hodit nejakej podrobnejsi navod jak to dobre pouzivat ? je tam dost veci na nastaveni a tomu ja nerozumim
dekuji
tak uz sem ji tam dostal, nemuze sem nekdo prosim hodit nejakej podrobnejsi navod jak to dobre pouzivat ? je tam dost veci na nastaveni a tomu ja nerozumim

oficialna stranka
kde sa dozvies ze ked si pridas do cydie zdroj
http://cydia.xwaves.net
tak mozes sthovat
kde sa dozvies ze ked si pridas do cydie zdroj
http://cydia.xwaves.net
tak mozes sthovat
Vážený pane admine, snažil jsem být pár dní mimo toto téma neboť zde vyskytující se juramac z něj udělal naprostou frašku. Netroufám si odhadnout co admina vede k souhlasu s takový individuem které zasviní celé vlákno tlácháním o tom jak to vlastně není potřeba a jak potřebuje každý s navigací machrovat. Čistě teoreticky v závisloti na celkovém počtu jeho příspěvků se skoro až obávám procházet další témata. Napřiklad by to mohlo být takto: dotaz uživatele " proč mi po update na fw 2,2 iphone komprimuje obrázky tak že jsou v horší kvalitě" odpověd od Juramac " je to k ničemu iphone to nikdy dělat nebude stejně to máš na to aby jsi machroval před chlapama v hospodě". Naopak admine myslím si , že by jsi jeho názor sdílet němel ba dokonce by jeho příspěvky stály za smazání. Opdavdu je to zvláštní přístup.
Děkuji
Děkuji
-
- Pokročilý uživatel
"juramac" hele nechtěl bys tady už opravdu sklapnout? Tvoje přitroublé názory kterými si tady honíš ego jsou všechny stejné a začínám se obávat jestli je jen nekopíruješ. Prostě navigace tě nezajímá tak co se sem s***š? na jiném fóru bys za tohle už dávno dostal "BAN". Kurňa když mě něco nezajímá tak tam nelezu a necpu tam nějaké žvásty ne!? To je tak těžké pochopit?
Když jsem našel tohle fórum, ještě když jsem řešil před lety iPhone 1, tak jsem si říkal bezva komunita, teď to pro mě opět začíná být aktuální fórum, tak jsem nerozmýšlel ani chvilku a šel hned sem, dokonce jsem se snažil být i trošku užitečný a v něčem se snažil pomoci "whiskymu", nerad patřím jen mezi čtoucí uživatele, ale snažím se být i přínosem. Ale typ prudiče jako jsi ty mě docela točí a zvažuji setrvání tady. Za tím co v předešlém příspěvku napsal "birkofak" plně stojím. A žádám tě "juramacu" zvaž než budeš zase něco psát jestli to je něčím přínosné pro ostatní, nebo je to jen plácání do vody. Nám ostatním uživatelům tady bude opět příjemně a nebudeme muset číst žvásty. Co kdyby si raději napsal návod na použití Google maps, tak jak jej používáš ty, to by bylo přínosem, ale plácání o tom jak jsou všichni telata a ty ten nej.... to ukazuje jen na to jak si přízemní.
Děkuji a ostatním se omlouvám za OT.
Když jsem našel tohle fórum, ještě když jsem řešil před lety iPhone 1, tak jsem si říkal bezva komunita, teď to pro mě opět začíná být aktuální fórum, tak jsem nerozmýšlel ani chvilku a šel hned sem, dokonce jsem se snažil být i trošku užitečný a v něčem se snažil pomoci "whiskymu", nerad patřím jen mezi čtoucí uživatele, ale snažím se být i přínosem. Ale typ prudiče jako jsi ty mě docela točí a zvažuji setrvání tady. Za tím co v předešlém příspěvku napsal "birkofak" plně stojím. A žádám tě "juramacu" zvaž než budeš zase něco psát jestli to je něčím přínosné pro ostatní, nebo je to jen plácání do vody. Nám ostatním uživatelům tady bude opět příjemně a nebudeme muset číst žvásty. Co kdyby si raději napsal návod na použití Google maps, tak jak jej používáš ty, to by bylo přínosem, ale plácání o tom jak jsou všichni telata a ty ten nej.... to ukazuje jen na to jak si přízemní.
Děkuji a ostatním se omlouvám za OT.

-
OT: A to si este necital jeho prispevky aky je JB zly...
Kedysi som sa mu snazil aj oponovat ale proste to nemalo zmysel... Celkom som sa pobavil na vete "Nenadavej na iPhone ,ale na silnicare a nebo jeste lepe na svou vlastni neschopnost se orientovat bez navigace....." Chcel by som ta vidiet ako sa orientujes napriklad v DE v nejakom Mnichove s mapou na kolenach a ty by si sedel za volantom kamionu alebo v Madride v Spanielsku... Nemyslis ze s navigaciou by to bolo jednoduchsie?
A aby som nebol len OT tak mna by potesila plnohodnotna navigacia v iP aj ked by som ju nevyuzil kazdy den ale vedel by som ze keby som niekde isiel tak by som sa mohol na nu spolahnut. A zase by bol iP dokonalejsi...
dodo

A aby som nebol len OT tak mna by potesila plnohodnotna navigacia v iP aj ked by som ju nevyuzil kazdy den ale vedel by som ze keby som niekde isiel tak by som sa mohol na nu spolahnut. A zase by bol iP dokonalejsi...

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
OT (sry): uzivatelsky panel/pratele a nepratele/nepratele/juramac/odeslat - A uz ty zvasty nemusite cist.
Fakt aj mne tie jeho dristy zacinaju ist na nervy. Proste vychadzam z toho ze vyrobca iP by mal uzovatelom vyjst maximalne v ustrety a nie obmedzovat ich pri plnohodnotnom vyuziti ich produktu!
-
- Moderator fóra
Juramac, v tomto s tebou naprosto souhlasím a máš mou plnou podporu.
-
- Pokročilý uživatel
Pane moderátore co je špatného na tom diskutovat o tom, že by se nám líbil nějaký program do iPhonu!?
Projděte i jiná fóra a zjistěte si něco o práci moderátora. To co tady předvádíte, nemá s prací moderátora moc společného. Pokud k tématu kromě toho že se navigace bojíte a nechcete ji nemáte co říct tak, tak nic neříkejte. Rád bych se tady dočetl třeba o novinkách v cestě za funkčním navigačním programem, ale nářky v každém druhém příspěvku, že je tak hrozně zbytečná tady nemají co dělat! Teď se vyloupla zajímavá aplikace xGPS tak se kecá o ní. Nemusím snad zdůrazňovat, že prací moderátora je mazat právě ty nářky každý druhý příspěvek odd uživatele juramac?
To je úroveň, tohle jsem ještě nezažil....
Na 7 stranách 23 příspěvků juramaca o tom že je navigace zbytečná a moderátor ho v tom podporuje, místo toho aby ho důrazně napomenul a případně to promazal.
Pokud máš se mnou problém, stěžuj si u administrátora. Jinak tvůj příspěvek považuji za velmi OT až spam a pokud se ti tu nelíbí, nikdo tě tu nedrží. Doporučuji ti, abys mi neradil, s kým mám sdílet své názory. Původně jsem chtěl tvůj příspěvek smazat, aby bylo po tvém a viděl jsi, že OT příspěvky mažu. Nechávám ho tu jen proto, aby ostatní měli možnost se také vyjádřit. Jen ne v tomto vlákně, prosím. A také ne na PM. Beavers.
Ja len dodam. Ak sa Ti nase forum nepaci a nasa praca tak zavri toto okno a nemusis tu chodit, nikto Ta nenuti. Ked sem chodis tak sa zmier s tym ako to fonguje u nas. Paly
Projděte i jiná fóra a zjistěte si něco o práci moderátora. To co tady předvádíte, nemá s prací moderátora moc společného. Pokud k tématu kromě toho že se navigace bojíte a nechcete ji nemáte co říct tak, tak nic neříkejte. Rád bych se tady dočetl třeba o novinkách v cestě za funkčním navigačním programem, ale nářky v každém druhém příspěvku, že je tak hrozně zbytečná tady nemají co dělat! Teď se vyloupla zajímavá aplikace xGPS tak se kecá o ní. Nemusím snad zdůrazňovat, že prací moderátora je mazat právě ty nářky každý druhý příspěvek odd uživatele juramac?
To je úroveň, tohle jsem ještě nezažil....
Na 7 stranách 23 příspěvků juramaca o tom že je navigace zbytečná a moderátor ho v tom podporuje, místo toho aby ho důrazně napomenul a případně to promazal.
Pokud máš se mnou problém, stěžuj si u administrátora. Jinak tvůj příspěvek považuji za velmi OT až spam a pokud se ti tu nelíbí, nikdo tě tu nedrží. Doporučuji ti, abys mi neradil, s kým mám sdílet své názory. Původně jsem chtěl tvůj příspěvek smazat, aby bylo po tvém a viděl jsi, že OT příspěvky mažu. Nechávám ho tu jen proto, aby ostatní měli možnost se také vyjádřit. Jen ne v tomto vlákně, prosím. A také ne na PM. Beavers.
Ja len dodam. Ak sa Ti nase forum nepaci a nasa praca tak zavri toto okno a nemusis tu chodit, nikto Ta nenuti. Ked sem chodis tak sa zmier s tym ako to fonguje u nas. Paly

-
- iPhone expert
Tak ja ted budu trochu OT mimo to vase dohadovani: Trochu me rozesmiva ten nazev quo vadis apple, to je jako kdyby nejakej quo vadil applu 

iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1
Macbook Pro 15" retina mid 2015
Moje aplikace: Timelines | Routie | Quadratic Master
crafted by Glimsoft.com
Macbook Pro 15" retina mid 2015
Moje aplikace: Timelines | Routie | Quadratic Master
crafted by Glimsoft.com
Sice je to off topic, ale kdyz uz se tu resi prispevky na foru a prace adminu... Osobne nemuzu rict ze tolik nesouhlasim s nazorama juramaca (v tomto soucitim i s Beaversem a presto ze mam ignore, zobrazil jsem si posledni prispevek juramaca a kupodivu byl hodne k veci), to co mi vadi je zpusob jakym svuj nazor prezentuje a hlavne to, ze tento nazor nevhodne prezentuje prakticky kazdy treti prispevek v tomto topicu. Ano, ted mi muzete nadavat, ze jsem offtopic, ale citim potrebu se definitivne vyjadrit. Ja nemyslim ze je navigace v iphonu nejak zasadni a ja osobne ji ani moc nepotrebuju. Jen si myslim, ze by mi obcas pomohla a pomohla by i mnoha jinym uzivatelum. Juramac se vyjadruje velmi zcestne a urazlive k uzivatelum kteri si ji preji a nijak to neprispiva k tematu a myslim ze to je to co vetsine uzivatelu vcetne me vadi.
ja sem ji prubnul vcera behem dne a musim rict ze je to pouzitelny a jedine co mi chybi je ze neni zadnej ukazatel za jak dlouho a kam budu odbocovat jinak me to navedlo kam sem chtel a pri nutnosti neco najit tak to urcite pomuze. Pokud se to jeste doladi tak to bude v pohode ale jeste dlouho bude trvat nez prodam sveho Toma protoze ho pouzivam denne a zatim se na nej spolehnu vic nez na xGPS...Ale diky aspon za tohle
cize vcera som to skusil .Stiahol som mapu celeho mesta po ktorom sme behali na aute ale jednej veci nechapem.Sem tam to ukazovalo presne sem tam nie ale ked je na displeji mapa po ktorej ide ta gulicka nebo sipka a ked uz ide mimo displeja tam sa mi sama mapa neposunula ale musel som ji vzdialit - a posunut zas dole.Inac rychlost asi ukazovola celkom dobre a neviete ci je tam aj funcia ze oznacim miesto na mape a tam ma to bude navigovat?
Divim se, ze to tu jeste neni
) , ale udajne prvni plnohodnotna navigaze pro iPhone je na svete. Zatim jen pro Ameriku, na jare i pro Evropu. No plnohodnotna - zase bez hlasove navigace. A vubec, je ten GPS chip v iPhonu presnej? Me teda zameri s odchylkou neajkejch 20 - 30m, coz je dost na to, ze stojim na miste.
http://mobil.idnes.cz/konecne-opravdova ... iphone_ram

http://mobil.idnes.cz/konecne-opravdova ... iphone_ram
no mě teda většinou zaměřuje skoro přesně.. max odchylka pár metrů.. asi záleží na počasí nebo nevim
a taky záleží kde stojíš na místě, jestli v budově nebo venku.. třeba v autě mě to zaměřuje celkem přesně..

Prave musis trochu chodit, aby te to zamerilo
) Aspon ze skusenosti turistickych GPS

homberg píše:20 - 30m, coz je dost na to, ze stojim na miste
Navigace je nejpresnejsi kdyz se pohybujes. Cim presnejsi gps modul, tim mensi vzdalenost musis urazit aby te to rychle a presne zamerilo. U novejch turistickejch navigaci to je treba i pet kroku.
-
pri pouziti v aute taky zavisi na sklech, pokud je na nich pokovena folie, tak to muze delat problemy, jinak co jsem zkousel tak pri volne obloze presnost i na metr, co je zajimave, tak je primo antena GPSky, Apple vyuzil kovoveho krouzku kolem cocky fotaku 

Tak pani, vyzera to tak, ze sa predsa dockame offline navigacie. v prvom kvartali 2009 ma vyjst na appstore aplikacia G-Map Europe, ktora bude zahrnat cca 1GB offline map celej europy. uz teraz je na appstore aplikacia G-Map Us west myslim... o tejto navigacii sa v kratkosti pise na http://www.fony.sk v sekcii novinky... Bola na to minirecenzia aj na mobil.cz, vyzera to zaujimavo, aj ked voice navigovanie este nie je...
No na tu aplikaci uz tu par topicu je, takze zadna novinka. Hlavne uz vysla i spousta clanku.
Cital som celych 8 stran viac ako hodinku a nakoniec som sa rozhodol dodat svoj nazor: Navigacia. Otvorene, nastve ma , ked nefunguje nieco ako ma. Lubi sa mi ze iP ma GPS. Nie som jeden z tych, ktori ked vyjdu z domu hned pozeraju na navigator a hladaju najblysiu cestu ku kamosovi
, ale fakt sa to niekedy hodi. Hlavne v cudzine, na vidieku, v Petrzalke (
) Ked ju ten telefon ma, preco ju nevyuzit? Keby mal vodotrysk, aj ten by som vyuzival.
@juramac : skusal som to podla tvojho ..hm nazvem to ze postupu ako si si poradil v dubai... edge zapnuty: vytukal som Bratislava.. vypol som edge (cez SB..app stale bezala), ..ale pri zadavani ktorejkolvek ulice mi to vypisalo, ze neuspesne pripojenie i netu.. skusil som E znovu zapnut a zadat konkretnu trasu vypol som E, z priecinku navigator som presiel na vyhladavat a pri opetovnom navigovani som tam uz tu trasu nemal, samozrejme ze pripojenie cez net nemozne. Taktiez som nemohol zamerat ani svoju polohu. Tak sa teraz pytam. Ako Dokazem natiahnut celu mapu ( casti mesta, popripade celeho ) a potom s nou dalej bez problemov pracovat bez pripojenia na net?

@juramac : skusal som to podla tvojho ..hm nazvem to ze postupu ako si si poradil v dubai... edge zapnuty: vytukal som Bratislava.. vypol som edge (cez SB..app stale bezala), ..ale pri zadavani ktorejkolvek ulice mi to vypisalo, ze neuspesne pripojenie i netu.. skusil som E znovu zapnut a zadat konkretnu trasu vypol som E, z priecinku navigator som presiel na vyhladavat a pri opetovnom navigovani som tam uz tu trasu nemal, samozrejme ze pripojenie cez net nemozne. Taktiez som nemohol zamerat ani svoju polohu. Tak sa teraz pytam. Ako Dokazem natiahnut celu mapu ( casti mesta, popripade celeho ) a potom s nou dalej bez problemov pracovat bez pripojenia na net?
co tak trochu pockat na toto: GPS navigace G-Map???? pripadne OFFlinemap, zabera to sice vela miesta, ale co uz 

@sicilcan
no to je jednoznacna volba, ale len pre zaujimavost by som chcel vediet aj s google map narabat
bohvie , kedy vyjde g-map pre EU
no to je jednoznacna volba, ale len pre zaujimavost by som chcel vediet aj s google map narabat

Snad bude G-map podobný alespoň tom tomu(nebo lepší) už se na něj těším dost mi v Iphone chybí akorát by mě zajímalo jak si to sosnu z když to bude vlastně placená verze a Já jsem se regnul bez karty hmm.
Tak jsem poprvy vyzkousel navigaci v aute a musim rict, ze aplikace xGPS tvrde zklamala. App byla zmatena, ukazovala me doprostred lesa, sekala se a obcas menila smer auta. Pak jsem spustil puvodni aplikaci a jelo to jedna basen. Akorat me mrzi, ze se displej drzi na vasi poloze jen pri maximalnim zoomu. Klasicka navigace je asi lepsi, ale Maps je rozhodne lepsi nez papirova mapa.
Nemáte někdo páru o tom jak to vypadá s tak očekávanou navigací G-map pro Iphone v poslední době se na netu o tom vůbec nepíše 

-
- Mírně pokročilý
Když se o tom na Netu nepíše tak těžko někdo podá nějaké informace,ani já žádné nevím.