par dulezitych kroku po JB

Pravidla fóra
V tejto sekcií nájdete hotové návody. Povolené sú len reakcie na znenie návodov (opravy, doplnenia a pod.). Budeme radi pokiaľ napíšete návod a vložíte ho do tejto sekcie. Všetky príspevky musia schváliť moderátori.

Všetky vaše problémy a požiadavky o pomoc smerujte do vhodných sekcií alebo do Poradny.
Zamčeno
deimos

par dulezitych kroku po JB

Příspěvek od deimos »

Vážení/é a mílý/é majitelé/lky iphonuu

Co udelat bezprostredne po JB sveho iPH

1. instalace potrebnych app z Cydia
! - OpenSSH [pristup k mobilu SSH]
! - BossPrefs [dulezita app pro zapnuti SSH]
(s tim spojena instalace pro pc, WinSCP a iPhone Tunnel Suite pro pristup do utrob iPH, spust iphone tunel suite, prvni tlacitko,pak spust WinSCP a vytvoř nové připojení host je 127.0.0.1, port 22, jméno: root, heslo: alpine .. ulož a dej připojit (první připojení může zabrat až 30s tak počkej) a poté bude s iphonem komunikovat jako skrz wi-fi.
) ...ps: navod je i tu na foru, jen jsem nenasel link
! - boss tools [moznost presouvani fontu,app,ringtone do jine casti pameti iPH]
! - Safari Download Plug-In [donwload plag]
! - five icon dock [5 ikon ve spodnim radku(dock)]
! - CToggle BossPrefs Addon [ korekce(""T9""), kterou pres bossPrefs vypnete]
! - categories [vytvareni slozek pro app]
! - Winterboard [themovani iPH]
plus minus nejake ty updaty...

2. nahraj si cz/sk,..., na foru je mnoho navodu jak na to.
! - http://drsny.net/forum.iphone.cz/viewto ... +fw#p62929
!- http://drsny.net/forum.iphone.cz/viewto ... ina#p63630

3. *[zakázáno] aplikace pres iTunes do iPH, pres synchronizaci
! - sosnete si MobileInstalation
DOwnL: http://leteckaposta.cz/345495676
! - nahrejte jej System/Library/PrivateFrameworks/MobileInstallation.framework - nastav mu 0775(prava)
- vytvor slozku "Document" v var/mobile/Applications (0777)
- vytvor slozku "Document" v var/mobile/ (0777)
- stahnout si libovolnou freeAPp z itunes
- restart mobilu,nebo staci vypnout a zapnout

4. cokoliv vas napadne :-)
nahrat si *.app
(k tomuto rada :-) nedavejte u mne to bylo z lenosti vsem app v aplications 0755 ci jine,kdyz to udelate glovalne napr.: i pro instaler a cydii tak se tak ji nerozjedete a instaler vam bude hazet chybu, jen ma zkusenost)

5... a ted vy :-) pro inspiraci....
Naposledy upravil(a) deimos dne pát lis 28, 2008 12:41 pm, celkem upraveno 2 x.

mjanik

Re: par dulezitych kroku po JB

Příspěvek od mjanik »

Mam otazku. Ak chcem nahravat [zakázáno] aplikacie cez iTunes, staci mi urobit len krok 3??
Alebo je nutne spravit este aj nieco predtym?

Dik

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

Jenom jailbreak, jinak se nedostaneš do systemu a tím pádem do System/Library/PrivateFrameworks/ abys tam mohl nakopčit ten soubor :wink:

guzmen
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od guzmen »

Este je nutne stiahnut apon 1 free aplikaciu z itunes a restart iphone inak vam bude pisat ze aplikacia sa neda otvoriť.
Obrázek Iphone 2G 16GB, Fw. 3.1 JB O2.sk
Obrázek MacBook pro 13" 2011 intel SSD 80GB Lion 10.7.2 + Apple remote

deimos

Příspěvek od deimos »

mjanik píše:Mam otazku. Ak chcem nahravat [zakázáno] aplikacie cez iTunes, staci mi urobit len krok 3??
Alebo je nutne spravit este aj nieco predtym?

Dik

musis mit JailBreak(jb) telefonu
pote si nahrat pres Cydii(objevi se ti po jb v mobilu), dva programy, bossprefs a openSSH,pak do pc vyse zmineny iPhone Tunnel Suite a winscp
mas-li O2 a nefunguje ti internet v Iphonu,tak si nastav v setting->general->network->cellular data netW - > apn: internet
obcas to dela,ze se mazne nastaveni.pro ostatni operatory si to nepamatuju,ale tady na foru to najdes ;)

Jirka Krokodýl

Příspěvek od Jirka Krokodýl »

Prima sepsáno, jenom bych upozornil na dvě chybky v bodě 3.
.
- vytvor slozku "Document" v var/mobile/Applications (0777)
- vytvor slozku "Document" v var/mobile/ (0777)
.

1. Složky mají mít název Documents .
2. První odrážka citace - složka patří do Applications ne var/mobile/Applications

P.S. Pokud ti někdo u O2 tvrdil že Iphone bude fungovat jen se SIM se kterou je aktivovaný, tak lhal, ale spíše z nevědomosti. Aktivoval jsem posledních 14 dnů cca 30 ks Iphone O2 a po aktivaci funguje s jakoukoli SIM i bez JB.

pepe63
Host
Host

Příspěvek od pepe63 »

Když jsem hned po JB náhrál CZ/SK FW 2.1 můžu začít bodem 1 a bod 2 vynechat???

koohy
Host
Host

Příspěvek od koohy »

Zdravím příznivce iphonu
mám velice závažný problém už několikrát jsem dělal vše podle tohoto návodu a vždy při posledním kroku kdy mám iphone restartovat tak ho vypnu a když ho zapínám tak tak stále svítí pouze jenom logo a ip se ani nehne :( Vždy musím znova provést restore ... Moc prosím o radu už jsem z toho zoufalý
na foru jsem hledal a nenašel jsem žádný topic kde by se řešil tento problém . Děkuji

guzmen
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od guzmen »

Ak chces radu tak napis aku verziu iphone maš, aky firmware sa snaziš dostat do fonu, jednoducho co najviac informácii.

koohy
Host
Host

Příspěvek od koohy »

Mám iphone 3G od češkého T-mobile
mám breaknutý fw2,2 a pokaždé se to sekne a musím znovu udělat restore a breaknout znova

rabrud

Příspěvek od rabrud »

isiel som podla tohoto navodu a od.. som si iphone tak skusam ho restornut, iphone sa zapne svieti jablko a vybruje dvakrat potom nic a potom zas vybruje spoji sa s itunes itunes sa snazi synchronizovat ho a potom vyjodi niaku chybu.

pls. ci neni problem co pisal niekto pod navodom tie prava a nie document ale documents :(

hrasek32

Příspěvek od hrasek32 »

deimos píše:Vážení/é a mílý/é majitelé/lky iphonuu

- stahnout si libovolnou freeAPp z itunes
- restart mobilu,nebo staci vypnout a zapnout

Pokud tedy nejsem regnuty na itunes protoze nemuzu uzavrit registraci s moji kreditkou je mi tenhle postup k nicemu ? (JB obecne...)
Pokud bych delal JB , kdyz budu stahovat z Cydie de nejak nastavit abych se pripojil pres wi-fi? Muj kamarad si JB delal a za kazdou stazenou vec mu to pry uctovalo 80,20Kc, to je myslim dost :X (ty potrebne programy z cydie jako ssh apod.)
Diky za pripadnou odpoved....

guzmen
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od guzmen »

Jailbreik (ani Cydia) nema z itunes nič spoločné (to znamena že reg. na itunes neovplivnujue). Byť registrovaný na itunes je doležite ak chceš nakupovať hry, hudbu, alebo rozbehať "promluvený" app z appstore.

Da sa urobiť aj free registracia, na fore je nato par návodou, nemusíš vobec zadavat kartu. Je dolezite pri nezdarnom registracnom pokuse robiť novú registraciu z novým mailom, ktory si ešte do itunes nezadával inač ti ani free reg. fungovať nebude.

hrasek32

Příspěvek od hrasek32 »

Dekuju za reakci ale asi sem se spis spatne vyjadril, mel sem na mysli ze pokud si nedam origo app z itunes tak ty aplikace a hry stejne nenainstaluji ...
:(

guzmen
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od guzmen »

Ak si v dosahu wifi a da sa ti na ňu pripojiť tak iphon sa bude prednostne pripajat na internet cez ňu (takže nič nastavovať nemusíš). Tvoj kamarát platil len za spojenie cez EDGE alebo 3G a to nema z itunes nič spoločné (to platil operatorovy a nie apple) keby bol pripojený cez wifi tak neplatí nič.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Zamykam temu, nema zmysel rozvijat tu diskusiu, pretoze modi musia schvalovat kazdy prispevok.

Prosim autora, aby si otvoril nejaku temu na inom mieste resp. ak ma niekto otazky, otvoril temu, kde uvedie odkaz na tento navod a diskusia nech pokracuje tam.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Zamčeno