S4T4N: Dělám v oboru telekomunikací - sevis, oživení, výstavby GSM,DCS,TDD,FDD,UMTS,3G,MW..
Pokračování story: Takže dnes mi volal z prodejny cápek, že u mého iP3GS je reklamace neuznaná a jestli si přeji výměnu za 6000 bez daně, odpověděl jsem, že určitě ne (zvlášt když můžu mít kdykoliv iP4 za 10500 po odpočtu dph - já už mám, vyreklamovaný 3GS jsem chtěl darovat přítelkyni) a naznačil mu, že zcela jistě nesouhlasím s verdiktem Britexu - mechanické poškození neslučitelné se záručními podmínkami Apple - použil jsem moje přirovnání s autem

No a, že ať to teda pošlou na prodejnu a že budu muset teda využít služeb soudního znalce. Obratně mi prodavač nabídl možnost - pokud chci tak mi to ke znalci dají. Velice mě rozesmál a odvětil jsem mu, že je snad jasný, že pokud mi jejich partnerský servis neuznal reklamaci, že z jejich znalcem to bude nejspíš obdobné a proto si raději najdu svého. Ještě se mě snažil přesvědčit, že ten jejich znalec je nezainteresovaný (nevěřím, klidně bych se vsadil, že to bude nějaký proškolený právník britexu nebo TMCZ) Dále jsem to s telefonujícím prodavačem nerozebíral. (Sry za opakující se "ŽE"..)
Teď koukám na www a:
nejspíš ho ani nerozebírali - fota britex:
http://opravy.britex.cz/Document.aspx?i ... c=3&type=Ahttp://opravy.britex.cz/Document.aspx?i ... c=2&type=Averdikt britex:
Typ přístroje iPhone 3GS 32GB black
Popis závady 1: nelze použít-nelze zapnout, nenastartuje, nezvykle teplý
Přijato 8.6.2011 (DPD: 5002720113910000423710101203)
Dokončeno -
Vydáno -
Stav zakázky Nesouhlas s cenovým návrhem
---------------------------------------
No takže jdu do boje a přez víkend zasurfuji a poptám znalce. Stále nevidím důvod, že z prasklého skla by měl přestat fungovat iP. za 3/4roku. O dalším postupu budu informovat.
Je tu vůbec někdo kdo souhlasí s mým postupem?
Edit: mě napadlo - elektronické funkční tělo iP je kryto obalem (zadní kryt, přední sklo) a tyto části nemají žádný přímý vliv na chod či funkčnost iP. (dotyk mi normálně funguje) tzn. že mechanicky poškozený neaktivní obal, v mém případě sklo, nemá nic společného se závadou na aktivní vnitřní časti přístroje na kterou uplatnuji reklamaci. Jedině, že by se prokázalo, že po pádu došlo k přímému poškození aktivní vnitřní časti a to takovou silou, že by muselo podle mě dojít k přerušení nějaké elektronické cesty. Myslím, že pokud se prokáže, že v mém iP je nějaká součástka či cestička odpálená nebo nefunkčni a nebude na ní prasklina tak mi reklamaci musejí uznat

protože mi nedokáží tu podstatnou věc a to, že moje mechanické poškození na vnějšku sklo (dá se očekávat u křehké věci) je slučitelné s nefungujícím vnitřkem.
Mimochodem někdo se tady zmiňoval o znalcích na telefony - byl by i kontakt?