Naše Kola

vše co vás napadne
Odpovědět
Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Re: Naše Kola

Příspěvek od Pantani »

barberry.pha píše:Nejvice i stanku Trek :) kde jsem hlavne zkoumal Bontrager plaste ;) do budoucna pripadne ;)

V cem jsou ty plaste tak dobry, nebo proc prave tyhle?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Tedka mam Schwalbe Rocket Ron Evo, tak jsem spise koukal co ma v nabidce Bontrager a jak vzorek vypada na kolech a co maji na 29" .
On Trek a Bontrager jde ruku v ruce ;) na predchozim jsem mel plaste Bontrager, tak az budu muset koupit nove, tak at mam sirsi prehled ;)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Bontragery sú super, mal som ich aj na tom GF a na jazdenie cesta - les som bol veľmi spokojný.

EDIT: A keď už je to tu aj o tých pádoch, pred asi dvoma rokmi som bol na takých malých pretekoch tu v dedine, v asi 40 som si to hodil o asfalt, stál som a šlapal a spadla mi reťaz v predu z prevodníka. Asi 2 saltá cez bok, brada rozbitá, s kolenom som nemohol pohnúť a v miestach spánku na prilbe puklina s búchancom. A celý som bol porozbíjaný. Ale prilba ma fakt zachránila.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

No fůj! A co koleno? jak přežilo?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

byli jste tam uz nekdo? :) ja se tam maximalne tesim ;)

Zobrazit video na http://vimeo.com/31904216
Kód do fóra: [vimeo]31904216[/vimeo]
Manual iPhone

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Rok na bandazach, tyzden rehabilitacii, na biku asi 10 krat menej (prisla pristelka), no zas prisiel bowling a ta noha je doskakovacia. A boli vstale, no uz som si na to zvykol
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

haasteren
Starý pes fóra :)

Naše Kola

Příspěvek od haasteren »

Jezdim casto hoodne pojoda prvnich 5 km slapacka do kopce pak jezdicka. Na pevnaku trapeni. Byl jsem jak na sjezdaku tak na xc trail. Jezdim rekreacne sjezd a denne na xc takze pro me akorat pekne upraveny trail. Urcite stoji za navstevu. Pokud na to nemas kolo doporucuji si dole v pujcovne radeji pujcit. Jak jsem psal na HT radeji nejezdit...

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Tak Merida pujcuje fully pouze na Trail Kolem Cerneho potoka, no ten si chci projet jako prvni a pak vyjet nahoru ;)
Zkusim to na 29" HT a uvidim ;) urcite to nebude tak pohodlny jako full, pro nejlepe 29" full :D ale i tak to za zkousku stoji a uz jsem se na te 29" neco najezdil, vyhnu se asi urcite tomu cernemu trailu, ale ten zeleny by mohl byt v pohode ;)
Manual iPhone

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

Tak ja som na horskom šiel najviac cca 80 bez prilby :) ja viem znie o trošku šialene ale to ešte prilby neboli tak v móde. Ale teraz by som sa už asi nepustil po dvoch vážnejších pádoch.

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Celé roky a generace se jezdilo bez prilby a nic vážného se nestalo. Aspon tedy v meritkách jako je dnes. Chápu ty malé deti, ale já byl s klukama na kole denne, desitky KM v lese, po silnicích, všude... ten kus polystyrenu na hlavě, no nevím nevím.... Nekde jsem četl test že ty špičate prilby dokonce umi zlomit vaz. Kdo chce at to nosí, kdo nechce at nenosí.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Taky jsem byla proti helmám, až do té doby, dokud mě málem dodávka nesmetla z cesty. Od mých řídítek byla tak cca 5 cm, cítila jsem i průvan okolo mé levé nohy. Jela jsem u krajnice, naproti nejelo žádné auto, dodávka se mi mohla vyhnout vééélkým obloukem, vidět mě určitě viděl, bylo to za krásného, slunečného dne se super viditelností. Asi si chtěl dokázat, jaký je mačo, když málem sejme cyklistu. Radši to hlavou napálím do něčeho s tím kusem polystyrenu na ní, než to napálit čistou hlavou. Ono rozražená přilba a rozražená lebka je fakt velký rozdíl. Ale kdo chce, ať klidně jezdí bez, rozhodovat se může každý sám. Toť jen má zkušenost, která mě donutila tu přilbu na hlavu dát. P.S. nemám tu špičatou.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Já s přilbou nejezdím a nikdy jsem nejezdil vyjma Rakouska, kde jsme si nebyli jistí, že to není za pokutu. Ale uznávám, že je to risk a taky si dávám větší pozor. Pryč jsou časy, kdy jsem 60 km/h projížděl pod kopec prudký zatáčky, už na to dost kašlu, mám už větší pud sebezáchovy. A jsem si vědom toho, že když půjdu na ústa ať už vlastní vinou nebo ne, půjdu na hlavu, protože prej 90% úrazů cyklistů končí pádem na hlavu (mimo jiný). Do terénu bych bez přilby nešel, přijde mi to ještě o řády nebezpečnější než na silnici.

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Jasně že je lepsi rozrazena prilba než helma, ale pokud to bude vetsi rana tak bude rozražene oboji. Třeba si ji poridim, nerikam že to je uplna blbost, ale drive to nebylo a nebyly takové urazy. Hodne lidi si rika, mam helmu nic se mi nestane a jezdi o to vic jako hovada...
iPhone SE 2022

jirka2908
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jirka2908 »

Před rokem se dá říct, že mi helma zachránila život. Na písku v zatáčce mi to podklouzlo přední kolo se otočilo o 90 stupňů a já šel přes řidítka přímo do stromu, helma mi praskla a měl sem lehký otřes mozku + nějaké modřiny a škrábance. Kdybych asi neměl helmu tak ten náraz nezbrzdí a půjdu rovnou hlavou na strom a tvrdší vyhraje... :o
Podle mě kdo jezdí na kole bez helmy je blázen :) Je to stejné jako na motorce a na tu by jste bez helmy nevlezli..
iPhone 6 128gb iOS 9.0 Beta 2
iPad 4, 64GB Wi-Fi + Cellular iOS 8.1.2
Macbook air 2013 13" i7 + 8gb ram
Ipod shuffle
Airport extreme

Lidé nevědí, co chtějí. Dokud jim to neukážete

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Nevlezli, ale jsou blázni, který by i vlezli a je to každýho věc. Když chceš, aby ti moucha/včela/jiná havěť proletěla okem/hlavou, tak si tu helmu na motorku neber. Líbí se mi, jak to řešej ve Státech - chceš? nechceš? tvůj problém, stejně jako pásy v autě = omezování osobní svobody.
Kolikrát mi jako varování stačilo, když jsem jel 60 pod kopec a nějaká včela mi důkladně posadila brejle na oči. Jako varování to stačí.

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Na motorce je uplně jiná helma :-) To je rozdil opravdu fatální. Tam bych nevlezl bez helmy. Videl jsi nekdy ty kokosy na choppery? To už je lepsi ta cyklisticka polystyrenova sranda helma než to :-)
iPhone SE 2022

jirka2908
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jirka2908 »

I když z místa z výšky 2m spadneš na zem a bouchneš se do hlavy tak to může dopadnout hodně špatně. Ta helma má svoje opodstatnění.
Nevím jestli máš děti, ale kdyby si je učil na kole, tak jim 100% dáš helmu, ale u sebe si myslíš že je to zbytečné :)
Naštěstí tím, že nenosíš helmu ohružuješ jen sebe :)
iPhone 6 128gb iOS 9.0 Beta 2
iPad 4, 64GB Wi-Fi + Cellular iOS 8.1.2
Macbook air 2013 13" i7 + 8gb ram
Ipod shuffle
Airport extreme

Lidé nevědí, co chtějí. Dokud jim to neukážete

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Najezdil jsem na kole tisice km, v te dobe nemel nikdo helmu. Ano pokud spadnu na hlavu na kamen nemusim jet na kole, staci jit pěšky. Nevím jestli jsi pochopil co jsem psal, tak to reknu jinak. Hodne lidi v momente když ma na hlave helmu, jezdi bezhlave a riziko je daleko vetsi. Navic helma na kolo mi prijde opravdu nekvalitní. Děti nosi helmu na kolo povinne pokud vím. Tam je to asi neco jine. Jeste pred pár lety nikdo nevedel že se helma na kolo děla a nikdo ji nenosil. Ano, je to moje vec, a pokud ji budu nosit nebo ne, si nastesti rozhodnu sam. Na motorce bych bez ni nevyjel ani nahodou.
iPhone SE 2022

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Je to stejne jako s helmou na lyze, pred x roku ji nenosil nikdo, tedka 3/4 vsechn na svahu ji maji, jednak je v ni teplo, pak to pri padu nebo narazu taky uchrani. A neni to o tom ze bych si rikal, ja se dneska vysekam, ale radeji pojistka kdyby do me nekdo napalil, kazda druha sjezdkovka ma lanovku, ktera chrli vice lidi na sjezdkovky nez by bylo zdravo.
Tak nejak to je i na tom kole, nemyslim si ze s helmou budu jezdit vice rychleji a na hrane,stejne jako nalyzich, na to se mam moc rad a helma neochrani od zlomenych rukou nebo nohou, ale paradoxne mi prijde ze v lese je to bezpecnejsni nez na silnici nebo pseudo cyklostezskach, v lese se vysekam pokud prezenu svoje moznosti, a helma tam ochrani od narazu do stromu, ale na silnici nebo pseudo cyklostezskach, se vzdycky akorat strachuji jesli me nevezme sebou nejaky debil v aute, nebo mi pod kolo neskoci bruslar nebo nejaky pes, pripadne dite,
Pokud si koupis helmu za tisicovku odnekud se hypermarketu ve sleve, tak mas pravdu, ze ta ti moc nepomuze, ale prodavaji se helmy o dost kvalitnejsi, ktere uz tu hlavu ochrani.

Je to kazdeho vec jestli helmu ma nebo nema, ja uz bych na lyze ani kolo bez ni vylezl, nemluvne o tom ze v pripade urazu uz dneska i postovny pri odskodneni zohlednuji, zda dotycny mel helmu, ktera by mohla zabranit takovemu zraneni,
A porovnavani kdysi se jezdilo bez helmy, dneska pouze s helmou. Kdysi nebyl takovy provoz, at na sjezdovkach nebo na cestach, a helmy se neresily, zadny vyvoj nic, vzdycky to neco spusti.
Kdysi v cyklo vecech jezdili jenom zavodnici, dneska skoro kazdy, proc? Je to pohodlnejsi ;)
Manual iPhone

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Jestli nekdo jezdi tak ci onak, to zalezi na povaze cloveka nez na tom, jestli ma na hlave kokos nebo ne. Da se to prirovnat k autum, vidivam tady i sebevrahy, co jezdi jak hovada ve skodach favorit. Takovi lide se proste nemaji radi.

Ale jak tu jiz bylo receno, je to kazdeho rozhodnuti, nikdo nemuze nikoho nutit to nosit nebo to sundat. Je to na uvazeni kazdeho. :) tady v tomto neni potreba moralizovat.

Spis me stve to, ze se za posledni roky stala cyklistika modni zalezitosti, kdy kazdy trouba kupije strasne cyklisticke hadry na sebe, cyklisticke boty, suprova kola a objizdi s tim tak maximalne hospody. Hlavne, ze to jsou "in" cyklisti ne. Kdysi jsme jezdivali vseci v normalnich hadrach, bez helem, bez rukavicek, zadne cyklisticke serepeticky a zili jsme. A nejvice se mi libi ti frajeri, co si poridi MTB a jezdi s tim po silnicich. :D tim nemluvim na nikoho ze zde pritomnych, ale obecne, co vidim okolo sebe. Samozrejme jsou i ti, co si nakoupi cyklisticke veci a opravdu jezdi poradne. Akorat me sere, jak vseci na me cumi, ze jaktoze jsem si dovolila jakoze vyjet na kolo bez cyklistickych hader! Proste kdejaky debil si hraje na cyklistu, co to mysli s tim jezdenim smrtelne vazne. Jezdim, protoze me to bavi a ne, abych se vystavovala, co za super hadry mam na sobe.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Ono s vyberem kola to dneska neni uplne jednoducha a ne kazdy bude mit penize a hlavne misto na to mit dve kola, horaka a silnicku nebo trekovy.
A jeste kdyz je moda dneska stavet cyklostezky jenom s asfaltu aby tam mohli i bruslari tak je to o to horsi a tezko se pak nachazi stezky kde se da na tom horskem kole vyradit, to pak zustavji turisticke a tam zase nadavaji pesi co tam na tom kole delam :D
To co rad jezdim tak to bych si na trekovem kole nelajznul a je potreba mit horaka, obcas i full ale i na HT se to da ;) ale bohuzel tady v Praze to vychazi se s vyjizdky cca 50km to je min 1/2 po asfaltu protoze ty prejezdy jinak vyresit nejdou, ale o to vice si pak uzivam tu cast v te prirode, cesticky podel potoka, pres koreny atd a vzdycky se tesim kdyz muzu s Prahy vypadnout nekam do prirody a pekne se projet mimo asfalt, to pak zavidim tem kteri to maji hned za barakem.

Ale asi si spise narazela ne ty pseudocyklisty, co maji hodne penez, nakoupi si nejdrazsi kolo, nejlepe full, samozrejme hned v prodejne i cyklodres dane znacky a dalsi vybaveni a pak takhle vyfiknuti jezdi max po cyklostezskach nebo asfaltu do nejblizi hospy a hlavne se nezaspinit a neudelat nic tomu kolu :D

Uprimne ja spise obdivuji lidi co si vyrazi na kole na delsi vyjizdku a nemaji ty cyklo hadry, ale je to spise uz s me pohodlnosti, protoze jak to jednou zkusis, tak si budes rikat, jak jsem predtim mohla bez toho jezdit :D
Manual iPhone

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ano barberry, narazela jsem na pseudocyklisty, co to s tou jizdou mysli jakoze "smrtelne vazne" a jelikoz jsou in horaky, tak sup, kupit horaka, k tomu cyklo hadriky, rukavicky, helmicku, brejlicky a pak valit s tim po silnici. Zadne cyklostezky, ale po silnici, kde jezdi i auta. Po klasicke asfaltovce, gumy jim huci u toho, jedou jak tank. A nejlepe jen tak vychazkovym tempem, aby se radne ukazali, jak maji na sobe znackove hadriky a pak sup do nejblizsi hospudky ten tezky "vykon" zapit. A nekteri i bez te hospudky, ale hlavne, aby se predvedli, jak jsou vymodeni. Nemusi na to mit ani plno penez, netyka se to jen bohatsich lidi. Takto se predvadeji i ti, co na to kolo maji, coz dnes neni problem.

Jak rikam, nenarazela jsem na nikoho tady na foru, neber si to osobne ;) ,ale na to, co vidim tady okolo sebe, kdyz jezdim. Se tu predvadi vetsina jak pavi, ale jaksi zapominaji, ze je to hlavne o radosti z jizdy a ne o modni prehlidce. A nedej boze, jak se nekdo prohresi jet v necem jinem. Na tebe cumi jak na vyvrhela. Si kolikrat pripadam jak debil diky nim.

Ale predminuly tyden mi tu projel peloton o 10 cyklistech na silnickach primo pod okny. Jsem na ne valila oci. :D tak aspon i takove tu clovek potka. Jak jsem rekla, netyka se to vsech, jsou taci, co vedi co delaji a k cemu dane veci maji a pak jsou taci, co je maji, jen, aby se predvadeli.

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Já mám hodně slušný kolo a i hadry, prostě jsem si udělal radost, i když podle výkonnosti by mě stačil Author za 30 tisíc. Ale když je to jediný koníček, proč si nedopřát. :) . Silnice silně nesnáším, nejraději mám lesní a polní cesty, jako starší pán po úraze už nemusím stezky typu "Po stopách Márošiho". :D . Takže extrémíčky nechávám mladým, nicméně přesně jak zde bylo zmíněno, důležitá je radost z pohybu.
A vo vo vo tom to je..!
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Ano pseudocyklisti nemají chybu. Kolo za 50 tis, hadry také za 50 tis a pak je predjiždíme v kopci s musli tycinkou v ruce a oni funi a vedou reci " at už je nejaké občerstvení " :-)
Máme tu velmi dobre cykloztezky, ale jak tam jedou bruslaři je konec, jeden bruslař zabere celou šířku, tak jako 5 vedle sebe jedoucích cyklistů, navíc je trochu neomalený a brzdit jako na kole se na tom nedá... to je des a hruza potkat vždy...
iPhone SE 2022

haasteren

Naše Kola

Příspěvek od haasteren »

Uraz vzdy udela cloveku caru pres konicek ;) . Mladym je spatne slovo zadny extremni sport nezna hranice a ani nema. Jezdim uz freeride a dh pres 5 roku a zacal jsem v 33 ;) . A na kopci potkavam i pany , kteri by mohli byt mim otcem ... Samozrejme pokud chce clovek tento konicek provozovat bezpecne je potreba jezdit k tomu urcenych lokalitach. Pres tyden si dopravam skoro kazdy den xc . Jsem na pomezi Moravskeho krasu takze lesu mam za domem, ze muzu jezdit cely den a nevyjedu na silnic ;) letos jeste planuji poridit silnicku na pozirani km :)

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Naše Kola

Je jedno na cem, dulezite je jezdit a mit radost s pohybu. Pokud to ma clovek jako konicek tak v tom utopi dost penez a dela si s tim radost, takze si kupuje i drazsi kola nez potrebuje, ale proc ne ;) loni jsem si koupil kolo za 19tisic a zdalo se mi to akorat, pul roku jezdeni, zacalo me to bavit, jezdim kdy se da, tak jsem si napodzim ve sleve poradil dalsi, uz celkem poradne kolo, za 33 tisic (puvodni cena 46) a sen do budoucna je full 29, a tam jsem ochoten za neho dat ve sleve i 50 tisic :D nekdo chodi o vikendech kalit, nekdo radeji do prirody, kdyz to pak za rok spocita, tak ta investice do kola na vice sezon, je i levnejsi nez vikendove kalby, je to pak o prioritach. Hlavne ta cena, kvalita a prozitek s jizdy je pak taky o necem jinem, kdyz jedu lesem a mam vidlici co perfektne funguje, stejne jako razeni ktere pekne radi, clovek to pak zjisti kdyz ma s cim srovnavat. Prodejci mi rikali ze jim tedka chodi panove kolem padesatky a kupuji si kola za x desitek tisic a ze si tim plni sny, deti s baraku, tak si tim tedka delaji radost ;) ale vzdycky se najde vetsina ktera si to porizuje kvuli image.
Stejne je to vzdy o nohach a technice, kopec se sam nevyslape a dobre kolo max pomuze ze to neni takova rasovina a ze sjezd si i uzije :)
Je to jako s vecmi od Applu, taky by stacil notas za 15, clovek si koupi macbook za 30 atd ;)
Manual iPhone

haasteren

Naše Kola

Příspěvek od haasteren »

Presne jak pises misto kaleni a koureni si clovek za ty penize dopreje co chce a ma z toho hlavne radost. Za kolo nikdy penez nelituji. Zde presne plati ze levne veci 2x placene. Kupuji vzdy kola na podzim po sezone ve sleve co 2 roky = minimalni ztrata macimalni zisk ;) sjezdove si vzdy stavim sam na ceskem ramu RB tam radeji ani o penezich nepremyslim tam se setrit nesmi tam jde o zivot...

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Taky jsem letos pomalu vrazil 30k za kolo a všechno kolem něj – a vůbec nelituju. Sice jsem už skoro na mizině, ale holt mi to za to stojí. Baví mě to, do hospody rozhodně každý týden rozhodně nechodím (i když teď půjdu ve středu, pátek i sobotu :D ), nekouřím, tak mi toho nemá moc co ohlodávat zůstatek na účtu. K tomu sem tam nějaká brigáda a je to ne? Peníze jsou od toho, aby se (s rozumem) utrácely, nebudu je šušnit někde pod polštářem.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

Pánové a +Metalgirl, pekné príspevky :)

To si děláš srandu? Tohle je dost OT! Tea Racer

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Pánové, jak jsem již řekla, pokud člověk na tom opravdu jezdí a má to jako koníček, tak proč ne, na tom nic není špatného. Ale prostě pseudocyklisti mě akorát tak štvou. Tento sport dělají jen proto, že je to "in a oni prostě musí být "cool".

Já toho ročně moc nenajezdím, záda nedovolí, takže třeba pro mě je dražší kolo a cyklooblečení zbytečné. Ale kdo opravdu jezdí často a najezdí toho hodně, tak je jasné, že už na něčem, na čem se jede příjemně a taky s funkčním oblečením. Proti tomuto fakt nic nemám.

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Dneska (teda včera) masakr. Vyjedu do 650 m a tam mraky, 1 °C a vítr jak sviňa, viditelnost tak 50 m. Normálně se mi na přilbě a brýlích kondenzovala voda :D
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Metalgirl píše:Ale prostě pseudocyklisti mě akorát tak štvou. Tento sport dělají jen proto, že je to "in a oni prostě musí být "cool".

Tak ti navrhuju je třeba někde předjet a náležitě deklasovat :D ;-)

Byl jsem včera v Chrudimi koupit nějaký oblečení na kolo, který mě ještě chybělo - dlouhej dres a rozumnou bundu. Měli tam věci od firmy Kalas a musím uznat, že fakt pěkný, designově povedený s veselejma barvama. Udělal jsem si radost za 4000,- obojím a už se nemůžu dočkat příštího týdne, kdy na to má bejt počasí ;-) Štvalo mě, že mám jen zimní bundu a to ještě černou a teď když svítilo sluníčko, tak si nedokážete představit, jak jsem se potil! :-(

Kolik jste kdo už letos stačil nalítat? Já mám 500 km a nohy se jakstaks už zmátořily, ale je to boj. Po 60 km trase se mi zatím i ruce klepou :-D

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Ja mam uz taky lehce pres 500km, a nohy a zadni cast funguji uz bez problemu od 300km :D proto jsem se uz vypravil i na celodenni vyjizdku a bez problemu :wink:
Akorat tedka to pocasi stve, tak snad uz pristi tyden bude lepsi, ja dest moc nemusim, na to jeste nejsem pripraven s oblecenim a bahno me taky moc nelaka :D
Manual iPhone

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

No mojí zadnici stačilo jako základ taky 300 km, ale pak jsem si koupil nový sedlo, takže si bude zvykat dalších 300 na nový. Ale to už půjde líp :-)
500 km v terénu je "víc" než na silnici, to bych ti už asi nestačil! :-)

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Ono toho terenu zase tak moc nebylo, zezacatku to bylo hlavne asfalt a zpevnene cesty, kde sem hlavne najizdel km a aby si telo zvyklo ;)
Mimo asfalt jsem si uzil tu celodenni, ikdyz stejne tak polovina se musela po asfaltu, zere me ze vzdycky mit polovina je asflat a zbytek se da motat nekde v lese, lesni cesty, atd.
Tak to alespon kompenzuji tim ze si vybiram trasu kde je co nejvice kopcu :wink: a ona ta 29 i po tom asfaltu pekne jede a jeden si alespon trochu makne, takze to neni taky naskodu, ikdyz tenhle tyden mam abstak, pouze pondeli 30km, ale zase se podarilo min asfaltu a hlavne to bylo vyblbnuti na podel Botice a nad Hostivarskou prehradou ;)
Ale snazim se najizdet, v kvetnu mame v panu 4 dny v Jeseniku tak se tesim na kopecky a mozna se podivat i na Rychleby :oops:

A myslim ze vetsine z vas bych nestacil asi ja :wink: jezdim sam, tak to nemam s kym srovnavat, a akorat musim natrenovat vydrz do kopcu, neumim slapat a jet pomalu, takze prvni delsi kopec dochazi dech, ale staci na 20s zastavit, nadechnout se poradne a pak to jede jako po masle a dalsi kopce uz problem nebyvaji. Spise se mi to stalo tdak po delsi dobe, vyjezd po cerven s Davle smer Vranne, viz odkaz co jsem tady asi pred 14 dny postoval, 2.5km na 150m prevyseni a pulka v lese technicky a zbytek, ten horsi, po rozbite ceste mezi nejakymi chatkami, tak jsem se musel vydychavat
Manual iPhone

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

No na horáku po silnici aby ses dostal z města je to fakt blbý, výhodu má taky hasteren, kterej bydlí hnedka u lesa - to je ideální!
Taky bych vyrazil, tenhle tejden mám myslím jen asi 100 km a přes prodlouženej víkend bude mizerně!! :-(
29er se mi některý hrozně líběj, taky bych si kdyžtak nějakýho koupil. Co máš za značku?

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Tak ja jsem objevil hned od baraku takove cesticky na Hostivarskou prehradou a pak dal podel Botiče na Pruhonice to taky je pekny a i tech. Jezdeni, ale pak abych se nevracel stejnou cestou tak se musi na asfalt, ale zase si s toho tak nedelam a tesim se na ty tech mista ;) a daji se tady najit i dalsi a nebo pak byjet za Prahu ale to uz je na delsi vyjizdku a musi na to byt cas.
Mam Paragona od Treka Garry Fisher Colection
http://www.trek-bikes.cz/cs/trek/archiv ... on-29-2011
Spokojenost :)

Ale libilo by se mi takove
http://www.trek-bikes.cz/cs/trek/vyrobk ... umble-2012
Pripadne
http://www.trek-bikes.cz/cs/trek/vyrobk ... 0-al-elite
Ale to bych se mozna spokojil i s tim zakladem
http://www.trek-bikes.cz/cs/trek/vyrobk ... ly-100-al/

Tim ze u baraku mame prodejnu kde maji hlavne Treky, tak to byla prvni volba a jsem max spokojeny a co se tyka 29 tak vlastne legenda a Garry Fisher s nema zacal, takze i vidlice G2 a ovladani v terenu je super ;)
Manual iPhone

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Moc pěkný kolo! Já bych kdyžtak zvažoval taky 29", značku bych ale nevěděl. A jelikož jezdím na Canyonu, zvažoval bych Grand Canyon Ultimate AL 29". Ale nevyznám se ve výbavách těchhle kol, takže bych se musel s někým poradit. Zatím je to ale jen taková duševní onanie pramenící ze zájmu o kola a cyklistiku vůbec :-) Člověk přeci musí vědět co by kdyby ;-))

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Tak takovou dusevni onanii mivam casto kdyz se koukam na ty 29 fully :D

No jak jsem tady uz asi psal, ja puvodne chtel Trek X-Caliber 2011, pak ze si pockam na model 2012 ale ten se mi nelibil barevne :crazy:
No a pak jsem zacal koukat na toho Paragona a kdyz mi na neho udelali cenu, tak jsem do neho sel, porad je to kolo o radu vys nez ten X-Caliber a prvni dojmy po presednuti s 26 trek 4900 byly uzasne :D vim ze u Treka nejake gramareni a vahu neresi, takze nepatri asi mezi ty nejlehci, ale prijde mi stejne tezke jako ta 4900 s 26 koly, holt jiny level a je to poznat, a kdyz ty 29 kola roztocis, coz neni zase takovy problem tak to i po tom asfaltu pekne frci, v terenu do kopce koreny no problem a s kopce v lese ... to pustis, davas si pozor aby si netrefil strom a s nerovnostmi si to poradi samo, takze to trochu odpusti techniku, kterou se ale snazim stejne do sebe nejak dostat a na te 29 se to naucit jezdit i technicky nejenom ze to prevalcuji.

Nedavno jsem se dozvedel ze kamaradka si koupila damskou 29, ma nejakych 170cm a je maximalne spokojena, hlavne kvuli ty prostupnosti terenem.

Jinak ten Canyon vypada mooooc hezky, nekteri na Treka nadavaji ze je to masovka a predrazne, ja si to spise myslim o Speciallized :D , ale ja jsem s nim spokojeny a tim ze mam u baraku hned obchod kde ho prodavaji tak ani neuvazuji ze bych kupoval neco jineho, max kdybych si chtel nechat poskladat 29 full tak bych asi vzal ram o firmy RB (http://www.rb-bike.cz/)
Manual iPhone

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

No mně se fully nelíběj skoro nikdy, takže po těch já teda zrovna moc nekoukám, ale uznávám, že jsou chvíle, kdy se bez fullu neobejdeš.
V terénu jsem nikdy na horským nejel, občas na to max koukám někde v telce. Některý na tom jsou v těch sjezdech naprostý šílenci a snad popíraj i fyzikální zákony! Fakt respekt! :-)
Značku Specialized taky nemusím, protože se to podle mýho tady stala hrozná masovka, všude samej Spešl, prodávaj to snad úplně všichni. Ani nevím, čím si takovou pozornost ta značka zasloužila. A musím uznat, že dělaj docela dobrý sedla - teda aspoň pro můj zadeček. Jejich silniční kola se mi ale nelíběj.

Odpovědět