Je to stejne jako s helmou na lyze, pred x roku ji nenosil nikdo, tedka 3/4 vsechn na svahu ji maji, jednak je v ni teplo, pak to pri padu nebo narazu taky uchrani. A neni to o tom ze bych si rikal, ja se dneska vysekam, ale radeji pojistka kdyby do me nekdo napalil, kazda druha sjezdkovka ma lanovku, ktera chrli vice lidi na sjezdkovky nez by bylo zdravo.
Tak nejak to je i na tom kole, nemyslim si ze s helmou budu jezdit vice rychleji a na hrane,stejne jako nalyzich, na to se mam moc rad a helma neochrani od zlomenych rukou nebo nohou, ale paradoxne mi prijde ze v lese je to bezpecnejsni nez na silnici nebo pseudo cyklostezskach, v lese se vysekam pokud prezenu svoje moznosti, a helma tam ochrani od narazu do stromu, ale na silnici nebo pseudo cyklostezskach, se vzdycky akorat strachuji jesli me nevezme sebou nejaky debil v aute, nebo mi pod kolo neskoci bruslar nebo nejaky pes, pripadne dite,
Pokud si koupis helmu za tisicovku odnekud se hypermarketu ve sleve, tak mas pravdu, ze ta ti moc nepomuze, ale prodavaji se helmy o dost kvalitnejsi, ktere uz tu hlavu ochrani.
Je to kazdeho vec jestli helmu ma nebo nema, ja uz bych na lyze ani kolo bez ni vylezl, nemluvne o tom ze v pripade urazu uz dneska i postovny pri odskodneni zohlednuji, zda dotycny mel helmu, ktera by mohla zabranit takovemu zraneni,
A porovnavani kdysi se jezdilo bez helmy, dneska pouze s helmou. Kdysi nebyl takovy provoz, at na sjezdovkach nebo na cestach, a helmy se neresily, zadny vyvoj nic, vzdycky to neco spusti.
Kdysi v cyklo vecech jezdili jenom zavodnici, dneska skoro kazdy, proc? Je to pohodlnejsi