[*] NAVIGON

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
Golf
Starý pes fóra :)

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

Příspěvek od Golf »

Tea Racer píše:Já to stáhl umerne velikosti, rozhodne pár minutek, tak asi byla chyba v Tvojem spojení.

Mám 50MB linku, oběma směry, takže to spíš bylo přetížený na druhé straně...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

chezz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od chezz »

Mam dotaz : chtel jsem si stahnout Panorama view 3D sel jsem normalne do Navigon - nastroje dal panorama ,ptalo se vas to take na obchodni podminky? Dal jsem agree a chtel vyzkouset jak to vypada ,zkousim jit do nastaveni jestli mam 3D mapy zaskrtli vse v poradku,ale stale nic . Zkusil jsem tedy jeste jednou zkusiz stahnout znovu panorama : Podekovalo mi to za nakup pak ,ze jestli chci stahnout Panorama dal jsem ok a ted me to stahuje . Je mi divny ,ze to ted stahuje protoze,pred tim jsem si myslel ze pri souhlasu s obchodnimi podminky se to stahlo ale asi ne ,protoze se mi to ted stahuje .... jak to mu tedy mam rozumet ? Achci se zeptat jestli jde si nekde znovu precit ty obchodni podminky jako nejak se ktomu vratit

dodulo

Příspěvek od dodulo »

prvykrat si to nestiahol, iba si odsuhlasil podmienky a to 3D co spominas to bola mapa a nie panorama view
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

chezz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od chezz »

tak ze ty podminky musi kazdy odsouhlasit kdyz chce ten panorama ze urcite :D jen mi jde oto abych stim souhlasil a nejak se jim upsal na nejaky rocni placeni vyuzivani toho panorama,nebo vyuziti mesicni za poplatky to bych opravdu nechtel , nevite nekdo jak to je ?

Juramac

Příspěvek od Juramac »

nic dalsiho uz platit nebudes, je to klasicky placeny doplnek k aplikaci, ktery si stahnes z appstore pres svuj ucet, ale jen z telefonu a nejlepe pres wifi.

chezz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od chezz »

jojo to mi je jasny:) jen se mi prave jeste nestalo ze bych si stahl nejakou aplikaci a chtelo pome nejaky podminky potrvdit a jeste ke vsemu kdyz se mi to hned nestahlo proto jsem vlastne nevedel o jaky podminky se jedna proto me to prekvapilo ...

Džanek
Host
Host

Příspěvek od Džanek »

Zdravím, dnes jsem si koupil Navigon Europe i s 3D terénem. Navigace je to velmi líbivá, ovšem nacházím nedostatky. Mapy Navteq jsou až moc podrobné - to má za následk, že je v nich špatné routování. Aplikace vypočítává někdy nesmyslné trasy, mám nastaveno ,,rychlou trasu,, a například jsem na křižovatce a jedu na benzínovou pumpu, která je pravo na vedlejší cestě po cca 500m. Navigace mě na ni žene rovně na nájezd rychlostní silnice - asi 5km a po ní zpět 5km, abych sjel u dané benzínové pumpy. Kdybych nevěděl, jak se věci mají, tak si kvůli jízdě 500m na vedlejší silnici zajedu 10km - za to ovšem na rychlostní silnici :shock:

Byl jsem rovněž zvědavý na databázi POI. Tady opět velké zklamání. U nás ve městě je asi 10 supermarketů - Interspar, Tesco apod. Navigace nezná žádný z nich. Nevim, jestli vůbec některé zná, protože když otevřu složku nákup, tak jsou v ní jen lékarny, vinárny a to je vše. Proto mě zajímá, jestli je nějaká možnost, jak dostat do navigonu POI?

dodulo

Příspěvek od dodulo »

v prvom rade ta privitam v Navteq svete :D

tiez ti odpoviem na otazku, nie neni mozne do Navigonu dostat svoje POI pripadne z nejakej stranky ( napr. poiplaza.com, poi.cz ) aspon zatial na to nikto neprisiel

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Ono jde taky o to ne vždy nejrychejsí trasu volit dobre. Když víš že to je na vedlejsi ceste, tak si tam dám treba i pozemni komunikace ne? Rychlá - není nejkratsí :-) Rychou ber jako po hlavnich silnicich kde můžes jet rychle :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

Džanek
Host
Host

Příspěvek od Džanek »

Tak jsem to více zkoumal a to vážně nemá Navigon v databázi POI obchody, nákupní střediska apod? Třeba takové IGO, co používám ve firemním autě, má snad všechny a navíc i rozdělené do kategorií. Zkoušel jsem najít i něco většího např. Ikea, Olympia a nic. Pokud to nejde ani žádným způsobem přidat, je to dost vážná chyba, kterou bych v této navigaci nečekal a je zajímavé, že si toho nikdo nevšiml. :(

Džanek
Host
Host

Příspěvek od Džanek »

Tea Racer - no dobře, ale beru to z pohledu uživatele, který je například v neznámém městě a neví, kde co je a jen si v navigaci zvolí benzínovou pumpu. To si pak určitě zajede. Třeba Igo nebo TomTom to pochopí hned a můžu tam mít nastaveno stále jen nejrychlejší trasu.

havran66
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od havran66 »

Džanek píše:Tak jsem to více zkoumal a to vážně nemá Navigon v databázi POI obchody, nákupní střediska apod? Třeba takové IGO, co používám ve firemním autě, má snad všechny a navíc i rozdělené do kategorií. Zkoušel jsem najít i něco většího např. Ikea, Olympia a nic. Pokud to nejde ani žádným způsobem přidat, je to dost vážná chyba, kterou bych v této navigaci nečekal a je zajímavé, že si toho nikdo nevšiml. :(

Buď si jistej, že všiml. Zkus si přečíst ty dvě desítky stránek :)

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

2 Džanek: Každá navigace je jina proste. Já jsem v sobotu navigonem brouzdal po praze, absolutne se tam nevyznám a dojel jsem kam jsem potreboval uplne v pohode. Znám je část prahy kde mam prarodiče a tam me to pri volbe nejkratsi hnalo zkratkama co znám :-) Já nevím ale zeptat se na nejrychlejsí ktera a pak se divit že te to žene po hlavni silnici, to je spravne. Zkus znovu dát nejkratsi a treba s pozemni komunkace povoleno a uvidis. Na to ovladani si zvyknes.
A pokud budu v neznámem meste a chci nejkratsi pupmu tak nevolim nejrychlejsí, ale nejkratsi práve. :-)

Edituj posty neni dovoleno 2x po sobe hlavne.
iPhone SE 2022

Golf

Příspěvek od Golf »

Džanek píše:.... Navigace je to velmi líbivá, ovšem nacházím nedostatky. Mapy Navteq jsou až moc podrobné - to má za následk, že je v nich špatné routování. Aplikace vypočítává někdy nesmyslné trasy, mám nastaveno ,,rychlou trasu,, a například ...

Byl jsem rovněž zvědavý na databázi POI. Tady opět velké zklamání.... Proto mě zajímá, jestli je nějaká možnost, jak dostat do navigonu POI?

Tak jsem to více zkoumal a to vážně nemá Navigon v databázi POI obchody, nákupní střediska apod? Třeba takové IGO, co používám ve firemním autě, má snad všechny a navíc i rozdělené do kategorií. Zkoušel jsem najít i něco většího např. Ikea, Olympia a nic. Pokud to nejde ani žádným způsobem přidat, je to dost vážná chyba, kterou bych v této navigaci nečekal a je zajímavé, že si toho nikdo nevšiml.

Tak jen tak mimochodem, a to s tebou v podstatě souhlasím, ale že by si těch nešvarů v Navigonu nikdo nevšimnul, tak to prrr... Já jsem (i přes to, že Navigon považuji za jednu z nej navigací pro iP) tady tebou krtitizované nedostatky už xkrát zmiňoval, a od loňského podzimu mám nemožnost jakékoliv kustomizace Navigonu (nepočítám vymazání nepotřebných map) uvedenou v tabulkách a srovnáních v úplně prvním příspěvku tady, to se týká i POI nebo radarů, ale to by se muselo číst a hledat, a to je moc práce, že? Těch povzdechnutí a nebo divení se nad nedostatky navigací je tu hodně, ale přečíst si ty nejzákladnější informace abych nebyl zaskočený, to ne...

Po nadšení i kritice se musím přidat především k té kritice, přibyly nové funkce, ale problémy zůstávají (nesmyslné trasy - ani tam kde to znám se s Navigonem ani já a ani TT nedokážeme ztotožnit a je úplně jedno zda na krátké či nejrychlejší, a Tea Racer - a to i v Praze na několikakm trase!!!, zoom na nic - ani zdaleka se při max. přiblížení nedostanu na náhled TT např. a zkreslení skutečnosti je pak ještě horší a vidět 10km před sebou opravdu nepotřebuji, i nesmyslné smyčky zůstávají!). Když k tomu přičtu to, co dokáže někdy zobrazit, respektive nezobrazit, tak mu žádné 3D ani MyRoutes nepomůže.

"Obrázek tunelu", ze kterého mají někteří jedinci vánoce, statický obrázek, to je opravdu "vylepšení" (průjezd Mrázovkou, vjezd do Strahovského tunelu a Navigon neví kde je, po cca 200 m obrázek a údaje zmizí, šipka se ocitne někde úplně jinde, mimo, a stojí, ztráta signálu).

Něco málo ještě k 3D, Motolská kotlina má dostatečné převýšení, ale v 3D to vychází jako "teréní nerovnost", podle toho ani nevidím, že jedu do nebo z kopce. Jinde se to realitě blíží, ale tady ani náhodou. Zase jenom líbivý efekt, bohužel k ničemu (škoda vyhozených 10 Eur), kdyby raději zapracovali na tom, aby bylo jasně vidět křížení a podobně (přejezdy, nadjezdy, tunely podemnou) tyhle slité komunikace jsou děs běs...

MyRoutes - většinou tři barevné naprosto "slité čáry", bez jakékoliv vypovídací hodnoty, bez zoomu o ničem (viděl to někdo vůbec v jiné navigaci? Pokud ne, tak věřte že pokud to nabízí, tak je to o něčem úplně jiném...)

Když k tomu všemu přičtu to, co jsem ukázal ve vláknu "nejlepší navigace" tady a tady, tak závěr je ten, že pro mě je to slále bohužel jenom na první pohled líbivá navigace, s velkým množstvím funkcí, ale se stále přetrvávajícími chybami, kterou zase budu někdy používat pouze na "dojezd" na poslední dva/tři km a případně na hledání díky popisným a orientačním číslům. Nic není dokonalé, ani jedna z nejlepších navi v iPhonu... A jenom přehršle někdy nedotažených funkcí to nezachrání.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

majkicz
Host
Host

Příspěvek od majkicz »

Golf píše:"Obrázek tunelu", ze kterého mají někteří jedinci vánoce, statický obrázek, to je opravdu "vylepšení" (průjezd Mrázovkou, vjezd do Strahovského tunelu a Navigon neví kde je, po cca 200 m obrázek a údaje zmizí, šipka se ocitne někde úplně jinde, mimo, a stojí, ztráta signálu).

Vanoce z toho nemam a to, co tu popisujes, se mi teda nedeje a to tu trasu jezdim 2x denne, do prace a z prace. Po vyjeti z Mrazovky smer Strahovsky tunel se GPS normalne chytne, vjedu do Strahovskeho tunelu a nahodi mi to obrazek a dle posledni zjistene rychlosti pred vypadkem signalu GPS (ktery v tunelu neni) odpocitava vzdalenost do konce tunelu.

Co se tyce toho, ze vas to vsechny zene po nesmyslnych trasach, hm, divne, me se to jeste teda s Navigonem nestalo (tuk tuk tuk nad drevo), Prahu znam jen tam, kde jsem jezdival driv bez navi (jsem tu 4 roky) a tam, kde to neznam, me to vzdy dovedlo po trase, ktera odpovidala tomu, co nasel googlemaps nebo mapy.cz (kdyz jsem na to pred jizdou koukal).

Ad. MyRoutes - jake slite cary? Na co mas prsty? Si to v tom nahledu pri nabidce pribliz, ne? :mrgreen:
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..

Golf

Příspěvek od Golf »

Vánoce. Připadá mi to podle jednoho českého přísloví "potrefená se ozvala" :wink: , ale nic ve zlým...

Ten tunel jsem jel dvakrát a bohužel, je to u mě realita, Navigon mám, světe div se, než se někdo ozve, legálně. A např. dnes, jel jsem Radlickou ráno od Ženských domovů rovně na Jižní spojku, nad tunelem Mrázovka, který Navigon ukazuje jako reálnou komunikaci kterou vedle sebe nikde nevidíš, a dvakrát mi to tam pár vteřin ukazovalo, že jedu tunelem, dokonalost sama...

O těch trasách, nikde jsem nenašel ani nenapsal, že by to "hnalo všechny", ale určité procento tras tak prostě je (je to všeobecně na fórech, a u těch specializovaných jsou na to i celkem vtipy, které s realitou mají dost společného - jeden za všechny: je pravdou, že tady na východní Moravě to tak u navtequ je, v mapách jsou zaznamenány i sezónní cesty místních zemědělců, které se přes zimu rozorají :wink: ), ať se ti to líbí nebo ne, a ač tě to nikdy nezklamalo, je to tak i tady podle některých zkušeností jiných než mě (a jak už jsem psal jinde, je za tím mimo jiné určitá "živelná" snaha NavTequ dohonit a předhonit TeleAtlas, což s sebou přineslo a přináší tuhle realitu).

MyRoutes ? když na tom nic špatného nevidíš tak názorně, jestli je na tomhle něco přehledného nebo šikovného nevím, ale jak sám můžeš vidět:
Obrázek Obrázek
Obrázek

tak konkurence (a mimochodem to měla podstatně dříve, proč se z toho Navigon třebas nepoučil?) to má na jeden dotek a názorněji, nemusím nic zoomovat (a ani zoomem nic světoborného nedosáhnu, pak zase musím posouvat mapu, geniálně nepřehledné!), abych se vůbec mohl zorientovat... Ale faktem je, že ty ?slité silnice? bez viditelného křížení jsou v Navigonu realita celým systémem?

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

majkicz
Host
Host

Příspěvek od majkicz »

Navigace ma navigovat, pokud mne donaviguje do cile spravne, jsem spokojen. Dalsi blbinky navic jsou jen zprijemneni. Mne osobne zoomovani MyRoutes nevadi, na Navigon jsem si zvykl a nemam mu moc co vytknout.
Obrazek c. 2 vypada hezky a je to asi nejlepsi mozne reseni.

Osobne proste nedokazu odpustit TomTomu to, jak mne povozil nesmyslne po Istrii a pak po Vidni. Byly tam aktualni mapy atd. Proto se nediv, ze mne trochu irituje hledani i tech nejtiternejsich kosmetickych vad na Navigonu, ktere tady clovek cte a na druhou stranu vynaseni do nebes TomToma, ktery je podle mistnich diskuzi spasou na vse.
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..

Golf

Příspěvek od Golf »

A tohle ti například GoogleMaps ani TomTom neukáže, dokonce to nenajdeš ani v navigaci s mapami od CEDY. Sám jsem to zažil na dvou místech, podle ohlasů tady jsou prokazatelně ještě další dvě lokality, o těch dalších kde pojedu poprvé v životě (a může se mi to pěkně vymstít) se mi může jen zdát...

Kosmetický vady? Asi vtip... A do cíle tě dovede každá navigace, otázkou je jak a kudy a někdy - viz výše uvedený příklad - za jakou cenu :?

A TT určitě spása není (taky má své), jenom asi víc ctí filozofii iPhonu, že plno fičur okolo nedělá navigaci navigací... iPhone taky umí relativně málo oproti tomu kolem, ale v rámci možností to co umí, prostě zase zvládá líp a jednodušeji.
Naposledy upravil(a) Golf dne úte dub 06, 2010 1:06 pm, celkem upraveno 1 x.

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

2 Golf: Jen jsem chtel rici že tu část Prahy kde to znám, mě navigoval zcela bezchybne. Když jsem dal rychlou tak po obchvatu, pokud nejkratsi tak unikovkama ktere znají lidi jen co tam bydlí. Byl jsem spokojen a my route beru jako plus, záleží zase co od toho čekas a hodnotit to subjektivne když to tam znáš je težke.
iPhone SE 2022

Golf

Příspěvek od Golf »

OK, já osobně mám za těch x let pár "testovacích" tras nebo spíš úseků (jak tu už někdo zmiňoval, patří tam i Barranďák :wink: ). A stačí pak s novými verzemi map nebo sw to někdy vyzkoušet (a nechat navigaci jak se zachová) a to je (alespoň pro mou osobu, v tomhle jsem možná náročnější, než si kdo umí připustit) pak naprosto jasné. Z toho pak můžu soudit, jak se to nejspíš bude v jiných, mě neznámých trasách chovat... A pokud pak neumí zvládnout jedinou z nich tak jsem doma, nebo spíš někde jinde...

A mimo jiné jsem už i psal to, že vzhledem ke způsobu, možnostem, a návykům v používání navigace hodně uživatelů ani nemá možnost si některé "boty" v navigacích vůbec připustit nebo na ně ani nenarazí :wink:

K dokonalosti mají všechny daleko, tak mi pak 3D a jiné věci přijdou hodně protichůdné.

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Tak jasný, já to zase beru jinak. Pochopitelne pokud by me to navedlo jinam, také bych nadávál. Me se 3D líbí, ale rozhodne bych nekupoval navigaci jen a pouze kvůli 3d. To je nesmysl.
iPhone SE 2022

kendy1991

Příspěvek od kendy1991 »

Rád bych se podělil o dnešní zkušenost s Navigonem. Mám verzi 1.5. Když jsem před pár desítkami minut vyjížděl z Kaplice (malé město na jihu čech, není na něm nic zajímavého), napadlo mě zapnout Navigon, abych ho vyzkoušel. Nastavil jsem navigaci až ke svému domu (cca 12 km) a vyjel sem. Všechno šlo hladce. Po 5 minutách přijíždím k vesnici Kaplice - nádraží (jihočeši ví o čem mluvím). Zastavuju na semaforu (opravují tu potrubí pod silnicí, tímto tempem budou hotoví o vánocích :mrgreen: ). Po naskočení zelené se klasicky rozjíždím a jedu skrz vesnici cca 50 km/h. Navigon mě okamžitě upozorňuje, že je tady přikázaná rychlost 40 km/h a že bych měl zpomalit. Ale omyl. Tahle rychlost tu předepsaná skutečně byla, ovšem před cca rokem jí navýšili, aby řidiči nemuseli brzdit z 90 na 40. Moje otázka zní: Je předepsaná rychlost v navigonu součástí map? Pokud ano, znamená tom že i v nejnovější verzi navigace jsou rok staré mapy?

dodulo

Příspěvek od dodulo »

nie vsetky rychlostne limity su v mapach zapracovane spravne, ale trebars na Slovensku je skutocnost taka, ze mapy, ktore su v Navigone najnovsie tusim Q3.2009 je v nich stale v mestach nastavena 60-tka hoci uz rok mame 50-tku

kendy1991

Příspěvek od kendy1991 »

OT: vy jste mohli jezdit v obci 60? Závidím. Mně připadá, že při 50 jedu krokem...

Golf

Příspěvek od Golf »

Tak Slovensko má v tomhle v Navigonu/NavTequ asi výsadní postavení :mrgreen:

kendy1991 > Ale k otázce, nikdy se asi nepodaří to, aby všechno na 100% bylo aktualizováno, jsou případy, kdy to trvá rok a někdy i několik, a to i přes to, že to někdo opakovaně "nahlásí", prostě tvůrci map (tvůrci vlastních navigací jsou na těchto providerech mapových podkladů vlastně závislí se všemi klady i zápory) mají asi svoje priority, především v někdy až nesmyslném pokrytí a skutečnost od uživatelů jde bokem, bohužel, a NavTeq v tomto oboru excelentně boduje :wink: .
Nakonec to zmiňuji i v tabulkách/možnostech navigací v části "rychlostní limity a upozornění na ně"

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

kendy1991

Příspěvek od kendy1991 »

Aha, chápu, díky za vysvětlení :mrgreen:
Tohle nepovažuju za bůh ví jak závažnou chybu, domů sem koneckonců dojel :lol:

dodulo

Příspěvek od dodulo »

ja myslim, ze tie rychlostne limity bude specialita navigonu pretoze kamarat ma PNA Garmin ( taktiez Navteq ) a tam uz su rychlostne limity 50-tka v obci :wink:

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

2 kendy1991: Tam to znám, ano skutečne to tak ukazuje :-)
Ale už jsem tu psal i o CK kde to na 70tce rve že mam jet padesát. Asi když to meni melo by se to aktualizovat ale jak bylo psano, když maji to Slovensko taky tak vychytane :-)
iPhone SE 2022

Džanek
Host
Host

Příspěvek od Džanek »

Našel jsem návod, jak dostat do Navigonu POI. Je to sice určeno pro Navigon pro WM, ale snad to půjde i do iphone.

Návod jak do navigonu dát nějaké ty POI (body zájmu):

1. jdetě na http://www.poi.cz, tam jsi najděte nějakou kategorii třeba "bankomaty Komerční Banky".
2. kliknětě na ten řádek a dejte to tlačítko exportovat s logem G - export do formátu KML (Google Earth)
3. stáhneme si program na konvertování nejrůznějších gps formátů:ITN Converter program se ani nemusí instalovat stačí ho jenom spustit.
4. tlačítkem Open otevřeme ten soubor který jsme si stáhli z webu POI.cz
5. poté z volby export musíte vybrat formát Navigon MN 6 (*.rte), poté dáte EXPORT
6. soubor po exportu přejmenujte na Favorites.storage
7. připojte svůj navigon k PC a v paměti najděte složku Settings bude v ní asi již tento soubor Favorites.storage a ten nechte přepsat vašim novým a máte hotovo.

ls8

Příspěvek od ls8 »

Rady "asi, snad, možná" jsou opravdu velmi hodnotné. :evil:
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Golf

Příspěvek od Golf »

Džanek > a nemyslíš, že kdyby to bylo až takhle jednoduchý, že by o tom nikdo za téměř rok existence Navigonu v iPhonu doposud nevěděl a nezveřejnil to? To samé radary. Navíc většinou to, co je ve možné WM tak není možné v iP a obráceně...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Džanek
Host
Host

Příspěvek od Džanek »

No dobře, snad se tolik nestalo :roll:

Carabei

Příspěvek od Carabei »

Včera jsem čistě náhodou narazil na to, že v navigonu funguje kompas, nevím jestli se jedná o novinku v 1.5 nebo už to bylo dřív. Stačí přepnout režim trasy z automobil na chodec. Pak i ukazuje tečkama kudy jsem prošel ;-)
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

dodulo

Příspěvek od dodulo »

neviem preco navigon dava do svojej App cacky-macky-sracky, radsej tam mohol dat nove mapy, naco mi bude Panorama view 3D a budem vidiet kopce, ale mapy budu stare zda sa mi, ze tie co su momentalne v 1.5.0 su verzie Q3.2009 a to uz mame Q2.2010 :roll:

venousek
Host
Host

Příspěvek od venousek »

Tak nevím, jestli jsem objevil novou nezdokumentovanou a vtipnou vlastnost, nebo se jednalo o náhodu, ale minulý čtvrtek jsem jel na trase Praha - Písek - Vyšší Brod, a slunce (které se ukazuje, když mám terén) přesně odpovídalo skutečné poloze slunce po celou trasu.

Golf

Příspěvek od Golf »

Je nová verze 1.5.1, zatím jsem nestahoval, takže nevím co je nového, ale vzhledem k číslování to bude jen drobnost nebo nějaká oprava...

Edit: přesně jak jsem říkal, tady jsou změny
Obrázek

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Take jsem zatim nestahoval, vaham..... Ale asi to stahnu, aby na me nekricelo cervene kolecko v updatech :D

jennydrums
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jennydrums »

Mám dotaz. Když tapnu na dolní lištu při navigaci, zobrazí se mi v levém dolním rohu ikona šipky. Může mi někdo vysvětlit ? Dík

Nevím proč, ale screenshot mi nejde přiložit

Golf

Příspěvek od Golf »

Myslím, pokud si dobře vzpomínám, že je to ve 2D náhledu. Buď se pak mapa pohybuje a šipka je uprostřed, nebo se mapa zastaví a pohybuje se šipka.

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

jennydrums
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jennydrums »

No, souvislost s 2D mapou to nemá. Je to jen při 3D režimu. Teď jsem se na to ještě koukal a mám pocit, že když tu špiku aktivuju tak se mi zobrazuje po které ulici jedu a když tam není tak je tam ulice po které pojede po nějaké změně směru, nebo naopak. Zkuste ;)

Odpovědět