Oprava iPhone 4

Odpovědět
IronMaiden13
Host
Host

Oprava iPhone 4

Příspěvek od IronMaiden13 »

Ahoj všem,
chtěl bych pomoci od někoho, kdo se vyzná. Přestal mi fungovat home button na iPhone 4 32 gb. Dal sem si ho tedy opravit do mobilní pohotovosti, s tím že oprava vyjde na 800 Kč, po půl dni mi volal opravář, že je tam ještě jiná závada a to nějaký nefunkční flex kabel pod home buttonem a že oprava vyjde na 2500 Kč, na což sem mu řekl ať to neopravuje. A tak bych se chtěl zeptat o jaký náhdradní díl se může jednat. Podíval bych se někde po aukru jestli bych to nesehnal levněji. Předem děkuji za odpovědi.

Tony1
Starý pes fóra :)

Re: Oprava iPhone 4

Příspěvek od Tony1 »

Jde o tento flex
http://www.ebay.com/itm/New-iPhone-4-4G ... 3a78f06f92

Cena 250-450,- Kč jak u koho, pokud neseženeš tak napiš a uveď jakou barvu potřebuješ?
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

eXell
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eXell »

Zrovna vcera jsem si menil home button i s flex kabelem zakoupenym na ebay vcetne naradi v prepoctu za 45 Kc. Oprava byla narocnejsi na zrucnost, nicmene podle navodu na iFixit.com bys to mel zvladnout. Urcite to vyzkousej, jediny problem u me byl, ze jsem prehledl smotany kabel od digitizeru a musel jsem polovinu vnitrnosti vyseoubovavat znovu :D
iPhone 6 64GB SG
Macbook Pro 13 2010

IronMaiden13
Host
Host

No tak to je super. Díky. Barvu mám černou, ale horší to bude s tím ebay, nikdy jsem z toho nic nekupoval a tak nevím co a jak :) Vím, že lidi říkají, že musíš mít adresu v německu či co :)
Naposledy upravil(a) jackherrer dne čtv srp 29, 2013 5:32 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: prispevku u novacku schvaluji moderatori, priste vyckej az ti nekdo schvali prispevek a pokud chces neco dodat a zatim nikdo po tobe nepsal tak pouzij tlacitko upravit.

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

Nemusíš, já objednávám normálně na českou ;)

IronMaiden13
Host
Host

No ale musím mít zase paypal ne ? Nebo budu moci platit normálně kartou od české spořitelny ? Spíše kdyby někdo objednával, tak bych mu poslal peníze na účet a objednal by mi to taky.

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Jj, na ebay potrebujes paypal. Ale pokial mas kartu, s ktorou platis cez net, tak aktivacia paypal uctu je raz dva. A je to lepsi sposob platenia, ako niekde zadavat udaje svojej karty.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

IronMaiden13
Host
Host

No jsem z toho jelen :) Ale jsem rád, že ta oprava se dá doma udělat a za pár korun.

EDIT: Tak jsem to dneska ráno koupil z nějaké české stránky, kde píší, že je to originál a dávají na to 24 měsíců záruku. Vyšlo mi to s tím dock konektorem, home buttonem a poštovným na dobírku přes PPL na 658 Kč, což je super cena. Tak doufám, že to bude dělat opravdu tohle. Ale co jsem koukal tak je to zapojený ten home button opradu na ten dock konektor, takže by to mělo být ono.

Tony1

Příspěvek od Tony1 »

Pokud budeš měnit HB Pozor při odlepování LCD dobře nahřát, .
Pozor na flex mikrofonu ten je malý a prve ze starého musíš sundat gumovou krytku a opatrně ji nasadit na nový mikrofon na flexu.
Tyto rady nikde na netu nenajdeš a většinou ve všech návodech to vypadá jednoduše a v reálu budeš nadávat proč jsme se do toho pouštěl, pokud to děláš poprvé postupuj pomaličku a s rozvahou. :-)))
Naposledy upravil(a) Tony1 dne sob srp 31, 2013 9:59 am, celkem upraveno 1 x.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

IronMaiden13
Host
Host

No já už jsem si jednou HB měnil, ale právě, že jsem to vyměnil a stále to nefungovalo. Tak jsem to odnesl do mp.cz a tam mi řekli, že to nedělá jen HB, ale i nějaký flex pod tím.

EDIT: Tony1 mohu se prosím zeptat, jak si mluvil o té gumové krytce na mikrofonu, tak sem dneska rozebral mobil s tím, že si to připravím až to v pondělí přijde. Sundal jsem celkem i dobře tu gunovou krytku, ale samozřejmě jsem si nevšiml jak ji mám nasadit na té nový a tak se chci zeptat, jestli ten zobáček co je na gumovém krytu k zamáčknutí do šasí telefonu přijde na tu zlatou stranu mikrofonu, nebo na tu co je jen černá. Doufám, že nějak můj dotaz pochopíš :)

Odpovědět