Scanner pro vs Jotnot pro vs DocScanner [APPSTORE]

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
ilijusin

Scanner pro vs Jotnot pro vs DocScanner [APPSTORE]

Příspěvek od ilijusin »

Zde naleznete porovnani "leader-u" skenovacich app. Nevim, jak moc muze byt toto tvrzeni verohodne vzhledem k tomu, ze pochazi od jednoho z vyrobcu. Ale myslim,ze by si netroufli takhle explicitne na svych strankach lhat, kdyz si to muze uplne kazdy sam overit. Kamarad pouziva DocScanner a z vysledku, kterych dosahuje jsem byl dost mile prekvapen.

EDIT:

Uz jsem to nemohl vydrzet a koupil jsem DocScanner. Takze dnes jsem stal hrdym vlastnikem 3 nejlepsich skenovacich aplikaci :D

Takze tady mate porovnani vsech 3:

Porovnani naskenovanych dokumentu

PDF

JotNot

ScannerPro

DocScanner

JPEG

JotNot

ScannerPro

DocScanner

MUJ zebricek podle nekolika kriterii

Citelnost a kvalita naskenovanych dokumentu
1. DocScanner - nejcistsi a nejcitelnejsi vysledky
2. JotNot - o neco horsi nez DocScanner, ale porad velice kvalitni
3. Scanner Pro - nic moc, neda se ani moc opravit, vzhledem k velmi omezenym moznostem nastaveni

UI a pohodlnost pri pouzivani
1. Scanner Pro - nejprijemnejsi a nejintuitivnejsi ovladani, nejlepe reseni pro skenovani vice dokumentu
2. DocScanner - neni tak pohledny a intuitivni jako Scanner Pro, ale rychle si zvyknete, obstojne reseni pro vice dokumentu
3. JotNot - na prvni pohled hezke, ale po blizsim prozkoumani naleznete hodne nedostatku, nestastne reseni pro vice dokumentu

Mnozstvi moznosti nastaveni (jas, kontrast apod.)
1. JotNot - nejvic tlacitek a slideru, ale kdyz je poradne prozkoumate dojde vam, ze vlastne tolik "kouzel" neudelaji
2. DocScanner - na prvni pohled mene tlacitek a slider-u nez v JotNot, ale ty realne potrebne jsou pritomne a vzhledem k velmi kvalitnimu automatizovanemu zpracovani to vubec nevadi
3. ScannerPro - velice omezene

Prace a rozpoznavani okraju
1. DocScanner - temer dokonale rozpoznani (vcetne automatickeho rozponani uz pri foceni)
2. JotNot - obcas problemy s rozpoznavanim, ale velmi dobre nastavitelne
3. ScannerPro - take obcas problemy s rozpoznavanim a katastrofalne nastavitelne

Scanner Pro: http://itunes.apple.com/cz/app/scanner- ... 10667?mt=8
Jotnot scanner: http://itunes.apple.com/cz/app/jotnot-s ... 68751?mt=8
DocScanner: http://itunes.apple.com/cz/app/docscann ... 91317?mt=8

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Re: Scanner pro vs Jotnot pro vs DocScanner [APPSTORE]

Příspěvek od Metalgirl »

ilijusin díky za pěkné porovnání. Toto si prostě zasloužilo samotné téma. Pomůže hodně lidem při rozhodování, kterou app si pořídit. :)
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Jirkus
Senior uživatel
Senior uživatel

Re: Scanner pro vs Jotnot pro vs DocScanner [APPSTORE]

Příspěvek od Jirkus »

Patřím mezi lidi, kteří různé dokumenty kopírují a skenují proto, aby je nemuseli zdlouhavě a namáhavě ručně na papír (nebo do počítače) přepisovat, a proto si dovolím doplnit tento zajímavý test dalším krokem a to protažením všech tří naskenovaných obrázků profi OCR softwérem Abbyy FineReader.

Nejprve jsem otestoval obrázky viz.:
ilijusin píše:JPEG

JotNot

ScannerPro

DocScanner

Tady jsou výsledky bohužel tristní. Žádný ze tří dodaných obrázků* nebyl Abbyy FineReader schopný rozeznat a po každém načtení kteréhokoli z těchto tří obrázků proces rozeznávání znaků skončil touto chybou:

Possible causes of poor recognition quality.
Incorrect scanning parameters or poor quality of the source document.
Incorrect page layout analysis.
Incorrect recognition parameters.

Zkusil jsem ještě výstupní pdf soubory:

ilijusin píše: PDF

JotNot

ScannerPro

DocScanner

Tady jsou výsledky mnohem lepší a asi nejpoužitelnějším se jeví výsledek skenu aplikace DocScanner. I když na to, že test z matematiky je z pohledu skenování poměrně triviální záležitost, vykazuje FineReader při rozpoznávání textu spoustu chyb. :)

Také mne zarazilo to, že i když je pédéefko DocScanneru z těch tří nejlepší, nemá vyrovnanější podání černé barvy ? rozpoznávání znaků by to velmi pomohlo.

Možná by stálo za to naskenovat nějaký souvislý text, abychom ještě lépe poznali kvality této aplikace (DocScanner).
:wink:

Závěr:

I když podle všeho v tuto chvíli pro účely skenování asi iPhone4 ještě nemá dostatečně kvalitní fotoaparát, začíná se blýskat na lepší časy a je docela možné, že iPhone5 bude zvládat i tuto velmi užitečnou funkci.

Odpovědět