[?] Preinstalovanie systemu a obnova len toho co chcem

Odpovědět
Paly
Starý pes fóra :)

[?] Preinstalovanie systemu a obnova len toho co chcem

Příspěvek od Paly »

Mam otazocku kedze som toto este na OS X nerobil. Chcem Vycistit cely celucicky disk v MB aby som na nom nic nemal. Ziadnu hudbu, ziadne foto, ziadne nepotrebne aplikacie atd. No potreboval by som poradit s reinstalom, ako na to, staci strcit DVD do masiny dat "Instal" a uz ma to bude navigovat co chcem robit alebo su na to nejake finty?

A po instalacii by som potreboval obnovit len to co ja potrebujem, teda Bookmarks, 1Password databazu, databazu wifi hesiel, iCal, Address Book. Daju sa prekopirovat len urcite subory aby toto slo a ostatne veci by som si nanovo nahodil (co by som potreboval)

Dakujem velmi pekne ;)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: [?] Preinstalovanie systemu a obnova len toho co chcem

Příspěvek od toncek »

Já sice nejsem ten pravý co by Ti měl radit, jen napíšu svůj názor jak by to mohlo být.

Instalace podle mě by Tě měla sama vést, vložíš instalační DVD a restartneš a pak už tě ten průvodce navede - takže zformátuješ disk a nahodíš čistou instalaci.

No a ty věci co si chceš vytáhnout, tak to by podle mě mělo jít potom jednoduše přes Time Machine - prostě si obnovíš jen to co chceš a zbytek můžeš smazat a zálohovat znova :)

Ale raději si počkej na nějakého zkušeného mac usera, tohle je jen můj nepodložený pohled :wink:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

ls8

Příspěvek od ls8 »

Pripadne pouzij vynikajici program iBackup - udelas si zalohu pozadovanych souboru, a po reinstalaci systemu tyto soubory opet pomoci iBackupu obnovis.

Instalace systemu je velmi jednoducha, vlozis instalacni DVD, podrzis C a zapnes. Mac nabootuje z instalacniho DVD a provede te instalaci.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Paly

Příspěvek od Paly »

Preinstalovane, vsetko vymazane. Dufam, ze uz nenainstalujem ziadnu blbost, ktoru by som mohol neskor lutovat :).

Ten iBackup velmi nefunguje :( co mi je dost luto. Dufam, ze ked nahodim vsetky update atd tak sa to prebere a nahodi aj backup pre aplikacie (zatial sa podarilo len system a Bookmarks)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Odpovědět